Belšina Babrujsk – BATE 0:2 (kon.) | Vitebsk – Minsk 1:0 (kon.) | Soligorsk – Ruch Brest 1:1 (kon.)
konec
FC Vitebsk
1:0 (1:0)
FC Minsk
Neděle 21.06.2020, 17:00 • CSK Vitebskiy • Běloruská Vysšaja Liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (19:09:08)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:8.
     
    Domácí slaví druhé vítězství v řadě a je o to cennější, že je posouvá do klidného středu ligové tabulky. Konkrétně na 7. místo, kde se bude Vitebsk hřát minimálně do dalšího kola Vysšaje Ligy. Tým v tmavší kombinaci byl dnes rozhodně tím aktivnějším, byť o jeho vítězství rozhodla akce z 11. minuty a následně proměněná penalta z kopačky Iona Nicolaesca. Ze hry jsme tentokrát gól neviděli. V druhé půli sice tlačili na pilu hosté, ale vyloženější šance měl přesto Vitebsk. Podruhé mohl skórovat Nicolaescu a chvíli před koncem Teverov. Hosté gól sice dali, ovšem neplatil pro ofsajd. Zápas má tak konečné skóre 1:0.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Alexandr Ksenofontov nedokázal míč otřít o soupeře, jenže Vitebsk vsadil vše na jednu kartu, začal napadat rozehrávku Minsku a zřejmě si po faulu Vasiljeva dojde po výhru.
     
    90+2
    Domácí to dělají skvěle. Hraje se u jejich rohového praporku, kde ohrožení Soroka rozhodně nehrozí.
     
    90+2
    Soroko skvěle přečetl situaci, došel si před Grabovským pro dalekonosný nákop a chvíli si na míči ještě poleží.
     
    90+1
    Ilja Vasiljev už nezasáhl míč na hrací ploše. Jedna z posledních šancí pro Minsk zavelit k útoku.
     
    90+1
    Hrát se bude ještě tři minuty. Ksenofontov si bere aut na útočné polovině.
     
    90
    Šanci Alexeje Zaleského zastavuje rozhodčí hvizdem, neboť viděl nepovolený zákrok po centru Priščery z levé strany. S akciemi hostů na bod to začíná vypadat bledě, blíží se nastavení.
     
    89
    Teverov to neudělal ideálně a ztratil míč na vlastní polovině. Pak musel Ilja Vasiljev nebezpečně atakovat soupeře u postranní čáry, nicméně ani on nevidí kartu.
     
    88
    A také Wanderson nechává vyniknout Veremka, byť tentokrát měl práci mnohem snazší. Přímý kop z obrovské dálky dopadl k jeho nohám.
     
    86
    Žlutou kartu si zblízka prohlédl domácí Kalenčuk, který zastavil soupeře v postupujícím útoku.
    85. Teverovovu hlavičku vyškrábl Veremko!
     
    85
    Neuvěřitelná možnost Ruslana Teverova brankou nekončí. Tvrdou hlavičku reflexivním zákrokem vytáhl Sergej Veremko. Sedmatřicetiletý veterán předvedl své umění.
     
    85
    Do hry půjde ještě Ukrajinec Nasibulin, naopak na střídačce už sedí Oleg Jevdokimov.
     
    83
    Na hřiště jde třetí hráč s příjmením Vasiljev. Tentokrát je to domácí záložník Ilja. Nahradí dnes dobře působícího Iona Nicolaesca, který se díky proměněné penalty stal také jediným střelcem dosavadního průběhu zápasu.
     
    83
    Vyrovnávací gól Dimitrije Ryžuka platit nemůže. Obránce Minsku sice trefil parádně do horního víka, jenže ještě předtím stál v ofsajdu.
     
    82
    Gribovskij uvolnil na křídle Šramčenka, který ale nedokázal přihrát do vápna.
     
    82
    Míč po dalším odkopu Soroka tentokrát doskákal až k Veremkovi. Schyluje se k dramatu do posledních minut.
     
    80
    Soroko nekvalitním odkopem zavařil svému kapitánovi, kterého ve vzdušném souboji sestřelil střídající Jarockij.
     
    80
    O chvíli později Priščera málem svlékl dres Nicolaesca, jenže tentokrát se jejich vzájemné měření sil obešlo bez hvizdu sudího.
     
    79
    Padáček z kopačky Vasiljeva, který po svém střídání působí velmi aktivním dojmem, odmítl na poslední chvíli vracející se Skitov. Domácí se uklidní po dalším nepovoleném zákroku Priščery proti Nicolaescovi.
     
    78
    Málem Minsku pomohlo zaváhání Nazarenka, který balon pouze sklepl do běhu Šramčenkovi. Ten ale před vápnem nevymyslel nic převratného.
     
    77
    Hosté začínají být nervozní a nedaří se jim překonat polovinu hřiště. Další nákop skončí v moci Soroka, který bude rozehrávat od vlastní branky.
     
    76
    Po přímém kopu následoval ještě roh Gurenka, který ale Veremko vyboxoval do bezpečí.
     
    75
    Střídání na straně Vitebsku. Diego Carioca dnes odběhal velké množství kilometrů a půjde si odpočinout. Na hrací plochu naopak přichází Teverov.
     
    75
    Perfektní práce Kalenčuka, který obral Priščeru a ten ho fauloval na útočné polovině domácích.
     
    74
    Alex Vasiljev předvedl velkou bojovnost a umožnil pokračování ve hře pro Priščeru. Ten na sebe ale natáhl tři obránce a musel přihrát směrem vzad.
     
    73
    Carioca sestřelil protivníka a umožňuje tak pokračování tlaku Minsku. Žlutit se tentokrát nebude, nicméně Ryžuk má velké problémy s tím postavit se na nohy.
     
    72
    Olexandr Vasiljev málem vyřadil obranu rychlou změnou směru, jenže naštěstí pro Vitebsk přišel taktický faul.
     
    71
    Domácí se zatahují do obranné ulity. Karamuška nicméně skvěle zapracoval na pravé straně hřiště a společně s Ksenofontovem uklidnil situaci.
     
    70
    Alexej Zaleskij nebyl v souboji se Skitovem zcela nevinně, a tak se mu ještě dostalo i žlutého trestu.
     
    69
    Asi nejpovedenější akce Minsku v tomto zápase. Zaleskij doslova z brankové čáry odcentoval ideálně na penaltový puntík, jenže nově příchozí Bělorus Vasiljev míč v akrobatické pozici netrefil. Chvíli na to se Zaleskij srazil se Skitovem. Oba borci si ze souboje odnesli nějakou tu bolístku.
     
    68
    Střelec Chvaščinskij dnes směrem dopředu předvedl jedinou pořádnou akci. Hosté tak zkusí ofenzivu oživit Alexandrem Vasiljevem s číslem 22.
     
    67
    Oleg Jevdokimov sice přenechával míč šikovně a nezištně, jenže pouze do prostoru, kde vůbec nikdo nestál.
     
    66
    Anton Matvejenko už má pro dnes splněno. Na hřiště jde druhý Brazilec v mužstvu Vitebsku, a to Wanderson.
     
    65
    Znovu centroval Gurenko, ale Carioca nedokázal míč dopravit na bránu. Pak Veremko zachytil pokus z dálky a má druhý zákrok v utkání.
     
    65
    Domácí znovu ožívají. Po nebezpečném centru Matvejenka, který se pohyboval kolem brankové čáry, je tu standardka.
     
    64
    No a Nicolaescu po svižném signálu málem přidal svůj druhý gól v zápase. Kolem Čahovce propasíroval umístěnou střelu, která o pár desítek centimetrů minula pravou tyč Veremkovy brány.
     
    64
    Nicolaesca odmítl v souboji Dimitrij Ryžuk, který byl ale příliš důrazný.
     
    63
    Skitov avizoval klasický dlouhý aut z pravé strany, jenže Nicolaescu si tentokrát v souboji pomohl rukou a byl aktérem faulu.
     
    62
    Arťom Soroko zaregistroval na polovině hřiště vybíhajícího Brazilce Diega, jenže míč mu nedokázal předat včas a hlavně přesně.
     
    61
    Míč si nachystal Alexandr Vasiljev. Jeho pokus nebyl až tak marný a míč rychle padal, nicméně Soroko do vzduchu nakonec nemusel. Střela přece jen nenašla svůj cíl pod horní tyčí.
     
    60
    Čalov musel zezadu atakovat Gribovského. Kromě zajímavé standardní situace, kterou uvidí za malou chvíli, sledoval i žlutou kartu v ruce rozhodčího.
     
    59
    Vasiljeva na středu hřiště zakřižoval Maxim Kalenčuk. Dobrým skluzem oddaluje útok Minsku.
     
    58
    Jarockij zřejmě přišel na hřiště provokovat. Jinak se nedá vysvětlit jeho atak Matvejenka, kdy šel do předem prohraného souboje, aby znepříjemnil život soupeři.
     
    57
    Jarockij se ještě na hřišti pořádně neohřál a už vidí žlutou kartu za svůj zákrok i následné protesty na středu trávníku. Trenér s tímto chováním nemůže být spokojený.
     
    56
    První střídání hostujícího týmu před neúspěšným rohem. Hřiště opustil devatenáctiletý Sergej Sazončik, kterého nahradil Jaroslav Jarockij.
     
    55
    Domácí zazdili rychlý kontr. Matvejenko místo střely na bránu zvolil pas na střed, kde stál Nicolaescu, jenže to se ukázalo jako zlé řešení.
     
    54
    Centr Dmitrije Priščery, který v druhém poločase velmi ožil, neprošel až do nebezpečného prostoru, byť ho obrana Vitebsku musela odvracet nadvakrát. O mnoho zásadnější byl další průnik v podání Chvaščinského, který hledal zpětnou přihrávkou někoho na penaltovém puntíku.
     
    54
    Diego Carioca zůstal ležet na trávníku a chtěl si vyprosit faul, rozhodčí ale nechává pokračovat ve hře.
     
    53
    Skitov sice nehodil aut úplně technicky správně, avšak rozhodčí si jeho chyby nevšiml. Ksenofontov společně s Matvejenkem nicméně nevykombinovali příležitost pro svůj tým.
     
    52
    Carioca nedostihl míč před Sergejem Veremkem. Ten před nedávnem odchytal jednu sezonu v Řecku.
     
    51
    Velmi zajímavé kličky předvedl fanouškům Diego Carioca, který mezi nohama Jevgena Čahovce procpal tvrdý přízemní pas. I když ho Nazarenko dokázal trefit, rána šla vysoko nad bránu.
     
    50
    Chvaščinskij zřejmě v domnění, že se míč odrážel od Skitova, nechal balon dojít za autovou čáru. Pak mu ale rozhodčí oznámil, že pokračovat budou domácí.
     
    49
    Arťom Soroko hodně zaváhal se svým výběhem, jenže ve vápně se nezorientoval zcela volný Dmitrij Ryžuk. Míč se odrážel od jeho ruky, každopádně bude následovat další roh.
     
    48
    Nicolaescu marně hledal míč ve vzduchu, zezadu ho totiž přeskočil Jevgen Čahovec a pokračují hosté. Centr zprava zasáhl ve vápně Dmitrij Priščera, který střelu ještě opřel o Ksenofontova.
     
    47
    Kapitán Vitebsku Arťom Skitov ukázal sebevědomí. Před vápnem si jako poslední hráč dovolil troufalou kličku, která zapůsobila na napadajícího Gribovského.
     
    46
    Na levé straně našel Alexej Zaleskij volného Priščepu, který ale centroval příliš krátce a do šestnáctky balon vůbec nedostal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sledovali jsme úvodní půli, která tolik vzrušení nepřinesla. Domácí sice vstoupili do zápasu aktivně a už v 11. minutě po centru Nicolaesca trefil ruku bránícího Chvaščinského Pavel Nazarenko. Rozhodčí odpískal penaltu, kterou přízemní pumelicí bezpečně proměnil Ion Nicolaescu. Jenže od té chvíle se toho na hřišti moc nedělo. Za zmínku stojí ještě situace z 20. minuty, kdy Brazilec Carioca ve vyložené šanci sám před brankářem Veremkem nezpracoval míč. Hosté měli náznak příležitosti až o dalších osm minut později, kdy po zaváhání Ukrajince Karamušky z ostrého úhlu vypálil Chvaščinskij a procvičil rukavici Soroka. Skóre po prvním poločase má hodnotu 1:0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Nazarenkovi se otevíral prostor k průnikové přihrávce, místo toho ale znovu zvolil pas zpět. Chybí odvaha. V prvním poločase jsme mnoho pokusů o zakončení neviděli.
     
    44
    Chvaščinskému unikl míč a Pavel Nazarenko s ním okamžitě začal operovat. Následný centr málem na levé straně uvolnil sprintujícího Cariocu. Brazilec nakonec nestihl míč včas.
     
    43
    Před Gurenkem se na zem položil Čahovec a dotírajícího soupeře odmítl včasným odkopem. Znovu se tak hra přesouvá na polovinu hřiště.
     
    42
    Hosté měli k dispozici další roh, ale opět byl centr příliš krátký. Hra se pak přerušuje, neboť na zemi skončil Nicolaescu.
     
    41
    Dobrá rozehrávka vzduchem dopadla na hlavu Olega Karamušky, který měl ale branku za svými zády a zakončoval zcela naslepo. Míč přelétl horní tyč.
     
    40
    Zajímavější situace se naskytne po zásahu Jevgena Čahovce, který stáhl k zemi Matvejenka. Stejný hráč si zřejmě vezme přímý kop z 25 metrů.
     
    40
    Na zemi skončil Maxim Kalenčuk, který zároveň rozehrál od půlící čáry. Jenže následný nepřesný centr Karamušky skončil daleko za autovou linií.
     
    39
    Skitov si zopakuje vhazování na pravé straně hřiště. Hosté dobře napadají rozehrávku Vitebsku.
     
    38
    Ryžuk už míč na hrací ploše nestihl. Aut si zamlouvá Nazarenko.
     
    37
    Ion Nicolaescu se nejprve málem srazil se svým spoluhráčem, aby pak svůj průnik zakončil u brankové čáry, kde defenzivně zapracoval Alexej Zaleskij. Udělal to navíc tak šikovně, že se kope od branky Minsku.
     
    36
    Rozehrávka po zemi nebyla dobrým řešením. Hosté se nedostali k ohrožení branky.
     
    35
    Dobrým pohybem se znovu prezentoval Šramčenko, jenže o přihrávce se totéž napsat nedá. Pavel Nazarenko v pohodě soupeře odzbrojil. Pak se ale od něj odráží míč na roh.
     
    35
    Skitov po ošetření již míří za postranní lajnu. Pokračuje se ve hře.
     
    33
    Gribovskij sice unikl po levém křídle, avšak Skitov proti němu vystoupil včas a přihrávku do vápna zablokoval. Zřejmě si přitom ale přivodil lehké zranění a zůstává ležet na hrací ploše.
     
    32
    Řada vzdušných soubojů vyznívá ve prospěch domácích. Carioca nicméně po prodloužení Nicolaesca marně naháněl merunu.
     
    31
    Vzdušný pas Olega Karamušky neměl potřebné parametry, aby mohl vyústit v nebezpečnou akci. Jenže v obraně hostí selhala domluva a Dimitrij Ryžuk odkopl míč zbytečně do zámezí, aniž by byl kýmkoliv atakován.
     
    30
    Nakopávaný míč na Antona Šramčenka z přímého kopu na půlce hřiště pohledem a následně i zákrokem zkontroloval Soroko. Míč zachytil před nachystanou hlavou záložníka hostí.
     
    29
    Arťom Soroko následně dokázal vyboxovat i centrovaný míč po druhém rohu v krátkém sledu. Dostává možnost rozehrát.
    28. Dobrá rána z úhlu vystrašila brankáře
     
    28
    A ihned přišla zajímavá možnost hostů. Oleg Karamuška hodně zaváhal s rozehrávkou a nedokázal pak dostihnout Vladimira Chvaščinského. Jeho rána šla na bránu z ostrého úhlu, přesto musel Soroko předvést těžký zákrok.
     
    27
    Ani tentokrát se útok Vitebsku nevydařil. Domácí po první brance poněkud polevili.
     
    26
    Nazarenko předvedl povedené vhazování, které bránící Jevdokimov pouze prodloužil za sebe. Carioca už stál před vápnem, jenže zpracování evidentně není jeho silnou stránkou. Znovu se připravil o skvělou pozici.
     
    25
    Skitov přihrál Nicolaescovi, který byl ale zády k brance a neměl přehled o tom, co se za tím děje. Proto nedokázal míč předat do běhu Gurenka.
     
    24
    Další centr do vápna mířil z pravé strany. Oleg Jevdokimov sice nasměroval balon do nebezpečného prostoru, jenže tam nikdo v bílém dresu nestál.
     
    23
    Přechod hostů do útoku je velmi pomalý. Ze středu rozehrávající Vasiljev nemá komu balon nabídnout.
     
    22
    Sergej Sazončik se sám zahnal k autové čáře, kde se nevypořádal s přesilou protihráčů. Na ztrátu míče zareagoval stažením soupeře za dres. Tady se dalo uvažovat i o žluté kartě.
     
    21
    Povedená technická finesa v podání Nazarenka, který si opravdu hodně věří. Pak se do akce dostal Carioca, který reklamoval další zásah rukou v pokutovém území. Vše je tentokrát v pořádku.
     
    20
    A z následné akce vznikla další obrovská šance. Přihrávka na Cariocu nešla do ofsajdu, Anton Matvejenko svého spoluhráče našel za nepřipravenou obranou. Jenže Brazilec už zřejmě myslel na gól a ze sedmi metrů nedokázal míč dopravit mezi tři tyče, protože hrozivě zpracoval.
     
    20
    Míč se odráží do autu z úrovně brankové čáry. Domácí Vitebsk tak znovu utahuje šrouby.
     
    19
    Příliš důrazný byl Sergej Sazončik. Teprve devatenáctiletý záložník se gestem omlouvá.
     
    18
    Nazarenko nedokázal najít Diega Cariocu. S Brazilcem si pak pohrála obrana Minsku, která dokázala vykombinovat povedenou akci.
     
    17
    Další přihrávka do šestnáctky bez odezvy. O průnikový pas se pokusil Alexandr Vasiljev.
     
    16
    Ztracený míč na středu mohl hosty hodně mrzet, avšak Arťom Gurenko rovněž zaváhal a nepřesnou přihrávkou zhatil samostatný únik Nicolaesca.
     
    15
    Matvejenko z protiútoku solidně nacentroval, jenže Ion Nicolaescu nebyl u míče včas. Gribovskij pak dobrým pohybem vybojoval aut na soupeřově půlce.
     
    15
    Marně se za míčem natahoval Anton Šramčenko. Přechod do ofenzivy se zatím Minsku příliš nedaří. I proto už v utkání prohrává.
     
    13
    Do středu hřiště si míč šikovně natáhl Daniel Carioca. Mladý Brazilec nicméně těsně za šestnáctkou nevypálil kvalitně a jeho pokus v poklidu zastavil Sergej Veremko. Sedmatřicetiletý brankář byl na zemi včas.
    12. Ion NICOLAESCU - 1:0
     
    12
    Vitebsk právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se sebevědomě postavil moldavský snajpr ION NICOLAESCU, který skvěle umístěnou ranou do spodního levého rohu skóroval už posedmé v sezoně. Sergej Veremko se sice vrhl na správnou stranu, ale jeho ruce byly tentokrát příliš krátké. První střela a rovnou z penalty tak končí v kleci.
     
    11
    Blokujícím hráčem byl Vladimir Chvaščinskij, který za svou ruku zároveň dostává žlutou kartu.
     
    11
    Byla nařízena penalta ve prospěch Vitebsku. Po centru Nicolaesca se snažil pálit Nazarenko, který trefil pouze ruku obránce.
     
    10
    Podobně si o malou chvíli později vedli domácí a rozehrávat tak může Oleg Jevdokimov.
     
    9
    Pokus o nákop v podání Dimitrije Ryžuka, kterého jeho fotbalová cesta dvakrát zavedla i do izraelské ligy, byl nepovedený. Balon přelétl nabíhajícího Gribovského a skončil za brankovou čarou.
     
    8
    Chvaščinskij se zajímavě snažil dopředu uvolnit Romana Gribovského. Jeho rychlý průnik se ale nesetkal s pochopením domácí obrany.
     
    7
    Stále čekáme na první vážnější střelu. Nezajistil ji ani Šramčenko, který zezadu zatáhl za dres bránícího Daniila Čalova.
     
    7
    Carioca nezvládl hlavičkový souboj a k zemi šel pak Vladimir Chvaščinskij. Nejlepší střelec hostů vybojoval faul na svou osobu.
     
    6
    Domácí jsou jasně aktivnější. Jenže dlouhý aut Skitova tentokrát nedolétl až na hlavu nebezpečného střelce z Moldavska Iona Nicolaesca.
     
    5
    Kvalitní pas do šestnáctky si měl ukrást Matvejenko, jenže těsně před ním vystoupil Ryžuk. Pokračuje se na útočné polovině Vitebsku.
     
    4
    Na středu uplatnil své kilogramy i výškovou převahu Gribovskij, který tak vyhrál souboj s Karamuškou. Domácí obrana se nicméně včas zformovala a ohrožení zažehnala.
     
    3
    Záměr rozehrát nakrátko se Gurenkovi vůbec nepovedl. Jevdokimov skvěle signál přečetl a míče se ujal.
     
    3
    Skitov zkusil vhodit rychlý aut, Ion Nicolaescu podržel míč na útočné polovině a po teči bránícího hráče se bude kopat roh.
     
    2
    Odkop má na starosti brankář Soroko. Míč ale namířil nepřesně na hlavu Cariocy a vhazování si bere Oleg Jevdokimov.
     
    1
    První útok domácího týmu. Anton Matvejenko dokázal přihrát pod sebe na Nazarenka, kterému ale prudký centr do šestnáctky nevyšel a hosté se osvobodili.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Vitebsk: Soroko – Karamuška, Skitov, Nazarenko, Čalov, Matvejenko, Kalenčuk, Gurenko, Ksenofontov, Diego Carioca, Nicolaescu
    Náhradníci: Guščenko, Kostomarov, Kac, Wanderson, Teverov, Drobyš, Fedosov, I. Vasiljev

    FC Minsk: Veremko – Ryžuk, Zaleskij, Čahovec, Priščepa, O. Vasiljev, Šramčenko, Jevdokimov, Sazončik, Chvaščinskij, Gribovskij
    Náhradníci: Leonov, Ivanov, Zinovič, Ostrouch, Alexijevič, Jarockij, A. Vasiljev, Šemruk, Nasibulin.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY
    2019: Vitebsk – FC Minsk 1:1
    2019: FC Minsk – Vitebsk 0:0
    2019: FC Minsk – Vitebsk 0:3
    2018: FC Minsk – Vitebsk 1:3
    2018: Vitebsk – FC Minsk 1:0

    Podle statistik z minulých dvou sezon by měl být favoritem na zisk bodů Vitebsk. Minsk totiž na vítězství ve vzájemném duelu čeká už od roku 2016. Od poslední výhry hostů, kteří tehdy na svém stadionu uválčili hubený výsledek 1:0, sehráli dnešní soupeři dalších osm zápasů. Hned polovinu z nich dokázal Vitebsk ovládnout, čtyři partie tedy skončily remízou.
     
    FC MINSK
    14. místo, 11 zápasů, 13 bodů, skóre: 14:23


    Tým z hlavního města v poslední době strádá. V minulých pěti utkáních zažil jen jedenkrát pocit vítězství a třikrát odcházel poražen. Hned dva celky mu navíc dokázaly nasázet alespoň pětibrankový příděl. Minsk je ovšem momentálně na 11 zápasech a ostatní jeho soupeři odehráli do této chvíle minimálně 13 mačů. Velkým problémem hostů je bránění. Více inkasovaných gólů mají na svém kontě pouze hráči poslední Belšiny. Nejvíc tref v dosavadním průběhu sezony zaznamenal třicetiletý Vladimir Chvaščinskij, který si v Minsku kroutí své hostování ze Soligorsku.

    Posledních pět zápasů
    FC Minsk – Isloč 0:1
    Dynamo Brest – FC Minsk 6:1
    FC Minsk – Sluck 1:0
    Gorodeja – FC Minsk 1:1
    FC Minsk – Zhodino 2:5
     
    FC VITEBSK
    11. místo, 13 zápasů, 18 bodů, skóre: 14:15


    Hráči domácího týmu v posledních šesti zápasech ani jednou neprohráli. Zdánlivě snová bilance však čítá pět remíz v řadě, kterou Vitebsk ukončil až v minulém kole na stadionu Brestu. Trefou hlavního bombardéra sestavy Iona Nicolaesca, který dal už šestý gól v sezoně, si mužstvo ze severovýchodní části Běloruska zařídilo tříbodový zisk a momentálně 11. místo v tabulce Vysšaje Ligy. Má tak vcelku slušný náskok na sestupové pásmo, kterému vloni Vitebsk unikl jen o vlásek.

    Posledních pět zápasů
    Ruch Brest – Vitebsk 0:1
    Vitebsk – BATE 2:2
    Energetik – Vitebsk 3:3
    Vitebsk – Dinamo Minsk 1:1
    Belšina – Vitebsk 1:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Patrik Czepiec

    Branky: 12. Nicolaescu (pen.)

    Karty:   60. Čalov (VTB), 86. Kalenčuk (VTB) – 11. Chvaščinskij (FMN), 57. Jarockij (FMN), 70. Zaleskij (FMN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:8.
    FC Vitebsk: Soroko – Karamuška, Skitov, Nazarenko, Čalov, Matvejenko (66. Wanderson), Kalenčuk, Gurenko, Ksenofontov, Diego Carioca (75. Teverov), Nicolaescu (83. I. Vasiljev)
    Náhradníci: Guščenko, Kostomarov, Kac, Wanderson, Teverov, Drobyš, Fedosov, I. Vasiljev

    FC Minsk: Veremko – Ryžuk, Zaleskij, Čahovec, Priščepa, O. Vasiljev, Šramčenko, Jevdokimov (85. Nasibulin), Sazončik (56. Jarockij), Chvaščinskij (68. A. Vasiljev), Gribovskij
    Náhradníci: Leonov, Ivanov, Zinovič, Ostrouch, Alexijevič, Jarockij, A. Vasiljev, Šemruk, Nasibulin
    bahis siteleri