Manchester Utd. – Sheffield Utd. 3:0 (kon.) | Newcastle – Aston Villa 1:1 (kon.) | Norwich – Everton 0:1 (kon.)
Wolverhampton – Bournemouth 1:0 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 4:0 (kon.)
konec
Manchester United
3:0 (2:0)
Sheffield United
Středa 24.06.2020, 19:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 31. kola anglické Premier League mezi Manchesterem United a Sheffieldem United, které se proměnilo v one man show jednoho hráče. Tím mužem byl Anthony Martial, jenž třemi góly dovedl svůj celek k vítězství 3:0.

    První zásah zapsal francouzský forward už v sedmé minutě, když se prosadil z bezprostřední blízkosti po výborném přízemním centru Rashforda z pravé strany. Druhý zápis přišel v závěru první půle to když skóroval z podobné pozice jako v prvním případě, jen mu tentokráte připravil pozici bek Wan-Bissaka. Hattrick dovršil útočník Rudých ďáblů ve druhé půli, v 74. minutě si nejprve skvěle narazil s Rashfordem, sám před gólmanem pak zachoval chladnou hlavu.

    Vítězství Rudých ďáblů je zcela zasloužené. Solskjaerova družina dominovala po celých devadesát minut, Sheffield se nedostal k jediné vážnější příležitosti. Manchester se udržel na páté pozici a opět se přiblížil místu zaručujícímu vstupenku do Ligy mistrů, na čtvrtou Chelsea momentálně ztrácí pouhé dva body. Sheffield zůstává osmý, avšak ztráta na pohárové příčky vzrostla na pět bodů.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:02:10)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:6.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Skóre zápasu se nezmění, to je jasné. Poslední vteřiny střetnutí probíhají na obranné polovině Rudých ďáblů, balón si vyměňují obránci.
     
    90+2
    Španělský záložník Juan Mata naznačil ránu, ve finále ale ještě hledal do šestnáctky nabíhajícího Jamese. Ten míč převzal, ale proti přesile se neprosadil.
     
    90+1
    Na pravé straně se uvolnil, a dokonce i odcentroval John Fleck. O hlavičku se hlásil Oliver McBurnie, avšak těsně před ním kulatý nesmysl přizvedl mimo jeho dosah Harry Maguire.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Simon Moore musel vyběhnout až k hranici poutového území, aby dokázal odkopnout před Ighalem. To se mu nakonec s vypětím všech sil podařilo.
     
    88
    Na povedený nákop Shawa si naběhl Odion Ighalo, jehož zradilo zpracování, proto nemohl v jasné šanci střílet. Místo toho z velkého úhlu ještě udělal brankáři kličku, následně míč napálil do bránícího Bashama.
     
    87
    Velkou chybu v rozehrávce vyrobil na polovině hřiště Juan Mata. Míče se chopil John Lundstram, avšak ten už neměl síly pokračovat v plném sprintu směrem vpřed, místo toho balón odkopl do zámezí.
     
    86
    Rudí ďáblové nyní poněkud ubrali ze snahy hnát se za každou cenu do ofenzivy. Alespoň na malý moment hru zklidnil Harry Maguire, který zapojil do hry nohama gólmana.
     
    85
    Z pravé strany nastřelil do šestnáctky zajímavý centr Aaron Wan-Bissaka. Ighalo se natahoval, co to šlo, přesto míč o kousek minul.
     
    84
    Po levém křídle uvolnil Daniel James útočníka Ighala, který si hravě poradil s Jagielkou, pak ovšem nedokázal zvednout balón před vyběhnuvším Moorem.
     
    83
    David de Gea se nakonec zákroku dočkal. Z velké dálky jej kamarádky pozdravil Oliver McBurnie, španělský reprezentant snad ani nemohl chybovat.
     
    82
    Před defenzivou Sheffieldou stojí velká výzva, a to udržet v kolonce inkasovaných gólů trojku. Ole Gunnar Solskjær totiž vystřídal pět ofenzivních hráčů, na obranu hostí nastupují úplně čerství fotbalisté.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi není pochyb, nevím, co by se muselo stát, aby si Manchester United nechal proklouznout mezi prsty tříbrankové vedení.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Odion Ighalo.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Scott McTominay.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Paul Pogba, přichází Andreas Pereira.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Daniel James.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Mason Greenwood, přichází Juan Mata.
     
    79
    Bruno Fernandes se objevil netradičně na levém křídle, odkud vyprodukoval povedený pas do šestnáctky. Do zakončení se hnal Greenwood, na poslední chvíli před mladíkem zasáhl zkušený Jagielka.
     
    78
    Náznak presinku Sheffieldu nenadělal Rudým ďáblům žádné větší potíže. Victor Lindelöf povedeným lobem uvolnil Pogbu, který měl dost času nahrát Rashfordovi.

    Milan Huppert

    Branky: 7. Martial (Rashford), 44. Martial (Wan-Bissaka), 74. Martial (Rashford)

    Karty:   67. Shaw (MAN)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:6.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – P. Pogba (80. Pereira), N. Matić – Greenwood (80. Mata), B. Fernandes (80. McTominay), Rashford (80. D. James) – Martial (80. Ighalo).
    Náhradníci: Romero – Bailly, Fred, Ighalo, D. James, Mata, McTominay, Pereira, Williams.

    Sheffield United: Moore – Basham, Jagielka, Robinson – Baldock, Fleck, Norwood (C) (46. S. Berge), Lundstram, Stevens – McGoldrick (64. R. Živković), Mousset (46. McBurnie).
    Náhradníci: Verrips – S. Berge, K. Freeman, L. Freeman, McBurnie, Osborn, Rodwell, Sharp, R. Živković.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    bahis siteleri