Norwich – West Ham 0:4 (kon.) | Watford – Newcastle 2:1 (kon.) | Liverpool – Burnley 1:1 (kon.)
Sheffield Utd. – Chelsea 3:0 (kon.) | Brighton – Manchester City 0:5 (kon.)
konec
Norwich City
0:4 (0:2)
West Ham United
Sobota 11.07.2020, 13:30 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (15:32:04)
     
    Statistiky:
    Střely celkem: 11 – 19
    Střely na branku: 2 – 7
    Držení míče: 52 % – 48 %
    Rohové kopy: 1 – 6
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 9 – 8
    Žluté karty: 1 – 0.
     
    Zápletka v boji o záchranu je po prvních dvou sobotních zápasech zase o něco jasnější. Watford s West Hamem před svým vzájemným zápasem odskočili od osmnáctého Bournemouthu už na šestibodový rozdíl. Beznadějně poslední Norwich se naopak stává prvním sestupujícím.
     
    Je dobojováno! West Ham má za sebou jeden z nejsnadnějších zápasů finišující sezóny. Poslední Norwich přehrával od první do poslední minuty a s přispěním famózního střeleckého výkonu Michaila Antonia získal zasloužené tři body za výsledek 4:0. Zmíněný Antonio vstřelil všechny góly, čímž zdvojnásobil své dosavadní gólové konto. Vzhledem k laxnímu fungování domácí obrany to však měl poměrně jednoduché.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Napadaný Rupp nechal ležet míč pro Rice. West Ham toho nijak nevyužil, protože Jarmolenko na okraji šestnáctky jednoznačně fauloval Aaronse.
     
    90+1
    Trápení Norwiche bude trvat ještě tři nastavené minuty.
     
    90
    Jarmolenko byl donucen zařadit zpátečku, takže se United vrátili z křídelního prostoru k půlící čáře. Rice ve finále pozval do kombinace kolegy z obrany.
     
    89
    Součkovi neprošlo postrčení Cantwella, který sám rozehrál nařízenou standardní situaci, jenomže míč nakopl až za koncovou čáru.
     
    88
    Z obou stran už je to velká křeč. Všichni pouze čekají na konec zápasu, který by rozhodčí neměli oddalovat výraznějším nastavením.
     
    87
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Angelo Ogbonna, přichází Fabián Balbuena.
     
    86
    Cantwellovi těžce nesedla ambiciózní střela z dálky. Míč nabral špatnou faleš a letěl spíše směrem k rohovému praporku.
     
    85
    Kladiváři si zahráli bago, během kterého se z půlky hřiště postupně vrátili až k Fabiańskému. To se úplně nelíbí Wilshereovi, který by se trenéru Moyesovi rád ukázal.
     
    84
    Declan Rice přenesl těžiště hry doprava na Frederickse. Po něm hrál i Souček, ovšem přihrávku na Jarmolenka mu vystihl Max Aarons.
     
    83
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Arthur Masuaku.
     
    83
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Jarrod Bowen, přichází Andrij Jarmolenko.
     
    81
    Adam Idah proběhl kolem Ogbonny, ale pak si sám předkopl míč za koncovou čáru. Na lavičce United se mezitím chystají další dvě změny.
     
    80
    O velkém štěstí teď můžou mluvit Fabiański a Aaron Cresswell! Druhý jmenovaný zrušil gólmanovo čisté konto nešťastným vlastencem, kterému ale předcházel ofsajd Idaha.
     
    79
    Náhradníci hru domácího týmu nijak neoživili. Naopak se dá mluvit o tom, že Norwich podává ještě více odevzdaný výkon.
     
    78
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Mario Vrančić, přichází Kenny McLean.
     
    78
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Mark Noble, přichází Jack Wilshere.
     
    77
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Michail Antonio, přichází Sébastien Haller.
     
    76
    Kladiváři si se svým soupeřem vyloženě pohrávají. Souček si troufl i na patičku, kterou před Fornalsem vystihl střídající Martin.
    74. Michail ANTONIO - 0:4
     
    74
    West Ham právě vstřelil branku!
    A už je to o čtyři góly! Mark Noble poslal míč do křídla, kde si Fredericks odmítl klopýtajícího soupeře a přihrávkou na malé vápno našel nohu MICHAILA ANTONIA, který velmi snadno přišel ke své čtvrté dnešní trefě! Nutno dodat, že Godfrey s Aaronsem do důležitého souboje ani nešli.
     
    72
    Tomáš Souček pomohl vybojovat míč a rozjet protiútok, ze kterého se časem stala pokldinější kombinace poblíž půlící čáry.
     
    70
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Emiliano Buendía, přichází Lukas Rupp.
     
    70
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Onel Hernández, přichází Josh Martin.
     
    69
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Teemu Pukki, přichází Adam Idah.
     
    69
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Marco Stiepermann, přichází Todd Cantwell.
     
    69
    Během občerstvovací přestávky se bude vůbec poprvé střídat. U lavičky Norwiche je nachystáno hned několik náhradníků.
     
    68
    Pablo Fornals si před pokutovým územím navedl míč na pravou nohu. Tettey střele z delší vzdálenosti nezabránil, nicméně Krul ve finále zasahovat nemusel.
     
    67
    Issa Diop vystihl přihrávku Stiepermanna. Vzápětí se mu zachtělo i do protiútoku, nicméně to by Aarons nesměl okamžitě odzbrojit Noblea.
     
    66
    Nedorozumění mezi Antoniem a Fornalsem, který nečekal narážečku do pohybu. Netrvalo to ale dlouho a muži ve vínově červeném získali balon zpět.
     
    65
    Londýnský celek se v těchto vteřinách nikam nežene a během kombinace na padesáti metrech od branky sbírá nějaké ty procenta do statistiky držení míče.
     
    64
    Antonio dával přihrávku pod sebe, jenže před Noblem ji vystihl jeden z domácích. Protiakce Norwiche měla jen krátkého trvání, Pukki se individuálně opět neprosadil.
     
    63
    Mark Noble dlouho váhal s přihrávkou na nabízející se spoluhráče. Emiliano Buendía se poslušně vrátil k vlastnímu vápnu a hostující snažení zastavil.
     
    62
    Max Aarons krátce po sražené ráně z nohy Buendíí centroval z pravé strany, avšak Vrančić se před brankou nezmohl na žádné přesnější zakončení.
     
    61
    Přes Buendíu a Stiepermanna šel míč na okraj pokutového území, kde si Onel Hernández udržel obránce za zády, jenže nedůraznou přízemní střelou nenadělal Fabiańského žádné větší vrásky na čele.
     
    60
    Ben Godfrey tentokrát odvedl dobrou práci, když nepustil Creswellův centr k Antoniovi. Útočník West Hamu má políčeno i na čtvrtý gól!
     
    59
    Kladiváři nesmírně zahustili prostor před svou šestnáctkou. Právě tam šla i jedna z přihrávek, která se ukázala být jako nezkompletovaná.
     
    58
    Jeden z hostujících stoperů kontaktoval balón horní končetinou, takže domácí budou rozehrávat z klidného středu pole.
     
    56
    Zbývajících pětatřicet minut se zřejmě bude hrát už jenom z povinnosti. To samé bude platit i o posledních třech zápasech Norwiche v rámci této sezóny.
    54. Michail ANTONIO - 0:3
     
    54
    West Ham právě vstřelil branku!
    Další hřebíček do domácí rakve! MICHAIL ANTONIO se díky parádnímu vysunutí ze středového kruhu dostal do úniku. Krul jeho nájezd vychytal, jenomže na pohotovou dorážku už nestačil. Byl to Godfrey, který nenašel způsob, jak Antoniovi zabránit v hattricku.
     
    53
    Vrančić u autové čáry fauloval Bowena. Krul na následný centr ze standardní situace nedosáhl, nicméně Antonio s Ogbonnou v jeho blízkosti neusměrnili míč do sítě.
     
    52
    Antonio prohrál v souboji jeden na jednoho s nevýrazným Onelem Hernándezem. Náznak protiútoku nevyšel, Pukki byl na hrotu úplně sám.
     
    51
    Mark Noble zkusil překvapit domácí fotbalisty krátkou přihrávkou na osu hřiště. Riceova střela však byla zablokovaná a Fredericks bude pouze vhazovat.
     
    50
    Bowen posouval míč do volného prostoru, kde došlo k rychlostnímu souboji mezi Fredericksem a Lewisem. Oba muži skončili na zemi, což bylo posouzeno jako faul domácího obránce.
     
    49
    Jamal Lewis při centru vytloukl Bowenovy bloky. Farkeho mužstvo dostalo k dispozici první roh, jenže centr zleva zaplul do Fabiańského rukavic.
     
    48
    Issa Diop toho se svým parťákem Ogbonnou v první půli moc neřešil. Teď do akce ale musel, když likvidoval přízemní centr z levého křídla.
     
    47
    Kanárci ubránili i druhý roh spojený s následným centrem Cresswella. Míč byl odvrácen k Bowenovi, jenž poslal nepřipravenou střelu z dvaadvaceti metrů pouze na tribunu.
     
    46
    Pouze patnáct vteřin stačilo West Hamu k zisku rohového kopu. Jmenovitě jej zrealizoval Jarrod Bowen, který našel u bližší tyče jen hlavu Stiepermanna.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely celkem: 6 – 12
    Střely na branku: 1 – 4
    Držení míče: 57 % – 43 %
    Rohové kopy: 0 – 4
    Ofsajdy: 0 – 0
    Fauly: 4 – 5
    Žluté karty: 1 – 0.
     
    Kanárci od prvních minut působili laxním dojmem. West Ham měl klid na své útočné výpady a naprosto zaslouženě si do poločasové pauzy přinesl dvougólový náskok. O obě trefy se postaral všudepřítomný Antonio, který v obou případech skóroval ze standardních situací. Mezi střelce se mohl zapsat také Souček, nicméně Krul ještě za stavu 0:1 vytáhl vynikající zákrok. Norwich zahrozil jen dvakrát, když Pukki hlavičkoval mimo a Buendía vyzkoušel Fabiańského jedovkou zpoza šestnáctky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Těsně před odchodem do šaten se poprvé protáhl i Łukasz Fabiański, kterého prověřila šťiplavá rána zpoza šestnáctky v podání Emiliana Buendíi.
    45+1. Michail ANTONIO - 0:2
     
    45+1
    West Ham právě vstřelil branku!
    Hosté dělají další důležitý krok směrem k vytoužené záchraně! I druhý gól padl ze standardní situace, když Noble odcentroval na MICHAILA ANTONIA. Ten přehlavičkoval Godfreyho s Klosem a přesnou koncovkou ještě více pootevřel Norwichi dveře do druhé ligy.
     
    45
    Nastavují se 3 minuty.
     
    44
    Bowen z jedničky přihrál Riceovi, po jehož přetaženém centru Buendía odzbrojil Antonia, jenže o vteřinku později fauloval Noblea.
     
    43
    Bowen dohrál Kloseho, který si chvíli poležel s pochroumaným kotníkem pravé nohy. Vše se naštěstí obešlo s úsměvem ve tváři obou zúčastněných.
     
    42
    Z rohového kopu United nezahrozili, ale i tak mohou být s dosavadním průběhem zápasu nadmíru spokojeni.
    41. Tomáš Souček (WHU)
     
    41
    Noble převzal míč od Frederickse a skvěle načasovanou přihrávkou dostal do šance Součka, který si znovu zahrál na útočníka. Bývalý kapitán pražské Slavie vypálil z voleje směrem k horní tyči, ale Krul skvělým reflexivním zákrokem vyrazil letící projektil na roh.
     
    40
    Tomáš Souček se moc nepochopil s Fredericksem, který nereagoval na jeho přihrávku do strany. Norwich zadarmo získal aut v podání Lewise.
     
    39
    Rice získal míč čistým způsobem. West Ham díky Nobleovi uklidnil hru uprostřed hřiště a teď už útočí do zformovaného bloku.
     
    38
    Poslední zápasy ukázaly, že Souček může být v podobných situacích hodně nebezpečný. Fornalsův centr na zadní tyč však český záložník nezkrotil a následovat bude jen odkop od brány.
     
    37
    Pablo Fornals šel odvážně mezi dva obránce. Buendía jej podle sudích podrazil a na programu tak bude standardní situace z levého křídla.
     
    36
    A zase rychle na druhou stranu, kde Bowen z pravého okraje velkého vápna pálil na zadní tyč a ve finále ji minul jen o pár centimetrů. Druhou variantou určitě byl centr na Fornale nebo Antonia.
     
    35
    Kladiváři chybovali uprostřed hřiště, nicméně s pomocí velkého důrazu Součka zastavili následný průnik Pukkiho.
     
    34
    Za některý z předešlých soubojů vyfasoval první žlutou kartu domácí záložník Marco Stiepermann.
     
    33
    Antonio našel Bowena ve chvíli, kdy domácí obrana rozhodně nebyla zformovaná. Talent West Hamu vypálil z hranice šestnáctky nepřesně.
     
    33
    O exekuci přímého kopu se postaral sám faulovaný Bosňan Vrančić, jehož levačka nasměrovala balón vysoko nad břevno. Na druhé straně Krul sebral Fredericksův centr na Antonia.
     
    32
    Fornals vběhl mezi míč a Maria Vrančiće, který pro Norwich vybojoval trošku diskutabilní přímý kop. Fabiański musí vyhlásit stav ohrožení.
     
    31
    Držení míče: 58 % – 42 %.
     
    30
    Hernandez si zády brance pomohl s Lewisem, který mu vracel přihrávku do kapsy mezi hostující obranou a zálohou. Kubánský rodák střílel bez přípravy, jenže rozměry brány mu byly malé.
     
    29
    Jarrod Bowen kroutil míč z pravé strany k vzdálenější tyči. Zároveň ho ale poslal příliš vysoko a Krul bude moci v klidu rozehrát.
     
    28
    Timm Klose se u postranní čáry zahákl za ruku Antonia, který si vynutil faul a s ním spojenou standardní situaci.
     
    27
    Dobré přenesení na Lewise, jehož centr tentokrát neznamenal žádné ohrožení Łukasze Fabiańského. Navíc bylo pískáno v domácí neprospěch.
     
    26
    Antonio si hlavou nezpracoval nákop z obranné poloviny. Míče se zmocnili domácí, kteří opět rezignovali na nějaký rychlejší postup kupředu.
     
    25
    Tempo zápasu nemá žádné dechberoucí parametry. Hlavně ve chvílích, kdy mají míč domácí, chybí většině fotbalistů pohyb.
     
    23
    Zhruba v polovině první části přichází na řadu krátký oddech pro všechny hráče.
    22. Teemu Pukki (NRW)
     
    22
    Buendía měl nalevo volného Jamala Lewise, který pohotově odcentroval, ovšem Pukkiho hlavička z předklonu letěla nad horní tyč Fabiańského brány.
     
    21
    A zase Antonio, který se kousek před šestnáctkou rozhodl pro předávku na Bowena. Ten už levačkou napřahoval ke střele, nicméně trefil pouze předním stojícího Godfreyho.
     
    20
    Declan Rice se dostal pod menší tlak napadajícího protivníka, tudíž si pomohl malou domů na pětatřicetiletého gólmana West Hamu.
     
    19
    Antonio je v úvodu utkání hodně aktivní. Po centru zleva od Cresswella si věřil na zakončení z voleje. Míč ale netrefil podle představ a Krul zůstal bez zákroku.
     
    18
    Nadějná situace na útočné polovině Norwiche! Buendía skvělou kolmicí našel Hernándeze, kterého malinko zradil první dotek, a tak se balon odrazil k vybíhajícímu Fabiańskému.
     
    17
    Antoniovo sklepnutí k Součkovi nedošlo, čímž skončila snad tříminutová pasáž nalevo od branky Tima Krula.
     
    16
    Antonio vhodil dlouhý aut k rohu malého vápna. Žlutozelení si ale poradili a vrátili balón za levou postranní čáru.
     
    15
    Rice se Součkem dostali míč jen na Tetteyho, který ho okamžitě odevzdal zase zpátky. Je z toho aut pro hosty v prostoru vedle velkého vápna.
     
    14
    Pro Norwich by dnešní prohra znamenala definitivní sestup do druhé ligy. United by se v případě vítězství naopak vzdálili od sestupového pásma na šest bodů.
     
    13
    Teemu Pukki rozdal míč do křídla, odkud se jednomu z jeho kolegovi nepovedlo odcentrovat. Norwich se musí vracet ke Krulovi.
    11. Michail ANTONIO - 0:1
     
    11
    West Ham právě vstřelil branku!
    Kladiváři se na konci jedenácté minuty ujímají vedení! Issa Diop prodloužil Bowenův centr z rohového kopu na malé vápno, kde si udělal prostor MICHAIL ANTONIO a střelou z voleje nedal Krulovi sebemenší šanci zasáhnout.
     
    10
    Souček nastartoval na levém kraji Cresswella, po jehož centru se natahoval Antonio. Krul dobře zareagoval a skokem k pravé tyči vyrazil míč na roh.
     
    9
    Poprvé se domácí prokombinovali až do šestnáctky. Buendía po zaváhání Součka přenechal míč Vrančićovi, který z delší vzdálenosti taktéž nemířil přesně.
     
    8
    Antonio opět postupoval po levém křídle, kde přihrál skrz Aaronse a Vrančiće na hranici pokutového území. Tam se nacházel Souček, jehož zakončení ale proletělo hodně vedle brány.
     
    7
    Pablo Fornals neprocpal přihrávku přes několikačlenný blok. Míč se vrátil k domácím, kterým se znovu nepovedlo projít zahuštěným středem.
     
    6
    Marco Stiepermann už byl s balonem za pomezní čarou, což znamená přerušení hry a autové vhazování pro hostujícího pravého obránce Ryana Fredericckse.
     
    5
    Znovu u míče Krul, kterému pomohla nepřesná přihrávka určená pro Bowena.
     
    4
    Kanárci se po zdlouhavé kombinaci u půlící čáry vrátili až ke Krulovi. Poté to zkusili znovu, jenže s míčem rovněž daleko nedošli.
     
    3
    Antonio se zleva prokličkoval až ke střele z úhlu, která se mu příliš nepovedla. Míč si u přední tyče ještě bral Souček, ale zblízka jej usměrnil jen do vnější sítě.
     
    2
    Bowen si to po pravé straně přímočaře namířil až do pokutového území, kde ho rozhodil souboj s Budeníou a míč mu kvůli tomu utekl do autu.
     
    1
    Úvodní výkop utkání provedli domácí fotbalisté, kteří nastupují ve žlutozelených, zatímco hosté ve vínově červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Norwich City: Krul – Aarons, Godfrey, Klose, Lewis – M. Vrančić, Tettey (C) – Buendía, Stiepermann, O. Hernández – Pukki.
    Náhradníci: McGovern – Cantwell, Drmić, Duda, Idah, Martin, McLean, Rupp, Trybull.

    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell – T. Souček, Rice – Bowen, Noble (C), Fornals – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Al. Ajeti, Balbuena, Haller, Johnson, Lanzini, Masuaku, Wilshere, Jarmolenko.

    Rozhodčí: Friend – Beck, Kirkup.
     
    1. vzájemný zápas

    31.08.2019
    West Ham – Norwich 2:0
    Branky:
    24. Haller, 56. Jarmolenko.
     
    Norwich City

    Domácí jsou téměř oběma nohama zpět ve druhé nejvyšší soutěže, ze které se mezi elitu posunuli teprve před rokem. Kanárci mají na kontě pouhých pět výher, kvůli čemuž jsou se ztrátou deseti bodů na záchranu uvězněni na posledním dvacátém místě. Tým s nejhorším útokem a druhou nejhorší obranou nebodoval v ligové soutěži už šestkrát za sebou. V předchozích dvou kolech od toho nebyl příliš daleko, když s Brightonem padl 0:1 a na půdě Watfordu pro změnu 1:2. Velmi dobrými výkony zkraje sezóny zaujal finský útočník Teempu Pukki. Ten je s jedenácti zásahy nejlepším střelcem týmu, nicméně na trefu s pořadovým číslem dvanáct čeká od druhé poloviny ledna. Kouči Danielu Farkemu dlouhodobě chybí kvarteto Byram, Zimmermann, Hanley a Leitner. Zpět do akce by naopak mohl naskočit záložník Todd Cantwell.
     
    West Ham United

    Mužstvo vedené manažerem Davidem Moyesem si v předchozích dnech značně pomohlo v dramatickém boji o záchranu, když s velkým přispěním českého záložníka Tomáše Součka porazilo 3:2 londýnskou Chelsea a o pár dní později získal další bodík na půdě Newcastlu. Naposledy však West Ham nebral ani bod, protože na domácím stadionu nestačil v poměru 0:1 na Burnley. Kladivářům tak patří šestnáctá příčka, kde mají tříbodový náskok na sestupové pásmo. Směrem dopředu už se bude posouvat hodně složitě, patnáctý Brighton má již náskok pěti bodů. United letos postrádají vyloženého kanonýra, nejlepším střelcem je s pouhými sedmi zásahy Sebastien Haller. Mimo hru jsou pro dnešek záložníci Felipe Anderson a Robert Snodgrass.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu pětatřicátého kola anglické Premier League. Od třinácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Norwichem City a West Hamem United!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 11. Antonio (Diop), 45+1. Antonio (Noble), 54. Antonio, 74. Antonio (Fredericks)

    Karty:   34. Stiepermann (NRW)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:11. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:8.
    Norwich City: Krul – Aarons, Godfrey, Klose, Lewis – M. Vrančić (78. McLean), Tettey (C) – Buendía (70. Rupp), Stiepermann (69. Cantwell), O. Hernández (70. Martin) – Pukki (69. Idah).
    Náhradníci: McGovern – Cantwell, Drmić, Duda, Idah, Martin, McLean, Rupp, Trybull.

    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Diop, Ogbonna (87. Balbuena), Cresswell – T. Souček, Rice – Bowen (83. Jarmolenko), Noble (C) (78. Wilshere), Fornals (83. Masuaku) – Antonio (77. Haller).
    Náhradníci: Randolph – Al. Ajeti, Balbuena, Haller, Johnson, Lanzini, Masuaku, Wilshere, Jarmolenko.

    Rozhodčí: Friend – Beck, Kirkup
    bahis siteleri