Siniaková – Sisková 2:0 (kon.) | Krejčíková – Horáčková 2:0 (kon.)
konec
Kateřina Siniaková
Kateřina Siniaková
2
6 6  
Anna Sisková
Anna Sisková
0
0 1  
Pátek 17.07.2020, 11:56 • Kurt č. 1, Prostějov (CZE) • Moravia Open 2020 – dvouhra žen (antuka)
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání mezi Kateřinou Siniakovou a Annou Siskovou, který netrval ani hodinu, jasná favoritka deklasovala devatenáctiletou protihráčku po setech 6:0 a 6:1.

    Rodačka z Hradce Králové dominovala na kurtu od prvních výměn. Za stavu 1:0 ji nezastavila ani devadesátiminutová pauza způsobená deštěm, v prvním setu nadělila devatenáctileté soupeřce kanára.

    Do druhé sady vstoupila Anna Sisková brejkem, jenže o výhodu získaného servisu okamžitě přišla a Siniaková posléze pokračovala ve výborném výkonu, sokyni nedovolila uhrát ve zbývajícím průběhu žádný gem.

    Rodačka z Hradce Králové si na závěr svého účinkování na Moravian Open alespoň trošku zlepšila reputaci za porážky s Viďmanovou a Brendou Fruhvirtovou, Anna Sisková obsadila ve skupině A poslední čtvrtou pozici bez jediného získaného setu.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:37:09)
     
    Konec zápasu
    2:0; 6:1 - Kateřina Siniaková
     
    6:1
    Je konec! Kateřina Siniaková po dvou porážkách zapisuje alespoň jedno čestné vítězství, po razantním forhendu hrála Sisková obranný bekhend do sítě.
     
    40-30
    Mečbol! Větší aktivity ve výměně využila královehradecká rodačka k náběhu na síť, odkud vykouzlila do odkryté části dvorce.
     
    30-30
    Velké štěstí stálo při Siniakové. Její forhend se odrazil od pásky a spadl na polovinu protihráčky. Ta i přes veškerou snahu balónek nedoběhla.
     
    15-30
    A další velmi povedený return. Siniaková sice ještě balónek vrátila na srpávnou stranu, posléze Anna bez problémů umístila forhend na volnou polovinu.
     
    15-15
    Sisková sympaticky bojuje. Proti druhému podání vypálila dělový křižný return, na nějž Katka nenašla odpověď.
     
    15-0
    Přímý bod po servisu ven z kurtu.
    1:0; 5:1 - Kateřina Siniaková
     
    5:1
    Kateřina půjde za malý moment servírovat a vítězství! Chytrý bekhendový kratší return znervózněl Siskovou, jež poslala slajz pod pásku.
     
    A-40
    Rodačka z Hradce králové předvedla parádní defenzivu a po zásluze má brejkbol! Vybrala několik velmi složitých úderů soupeřky, nakonec zahrál velmi vydařený lob. V přestřelce od základní čáry pak dominovala.
     
    40-40
    Devatenáctiletá hráčka byla blízko zisku druhého gemu, jenže při nalitém forhendu úplně selhala, napálila síť.
     
    40-A
    Výhodou disponuje servírující tenistka. Anna napálila forhend ideálně do pravého rohu kurtu, za míčkem běžela Kateřina marně.
     
    40-40
    Hodně vysokého returnu využila Sisková bez servítek. Na síti poslala volej mimo dosah favorizované sokyně.
     
    40-30
    Kateřina se nenechala rozhodit a vybojovala alespoň jeden brejkbol. Jejímu bekhendu pomohla na druhou stranu páska, rozhozená Anna pálila do zámezí.
     
    30-30
    Umpirový rozhodčí šel zkontrolovat hraniční bekhend Siniakové. Po chvilce zkoumání usoudil, že úder spadl do území pro debl.
     
    30-15
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    30-0
    Utkání má rychlý spád. Siniaková zahrála return k základní čáře, proti němuž musela Anna hodně couvat a forhendem přepálila kurt.
     
    15-0
    Zničehonic vytáhla rodačka z Hradce Králové skvělý bekhend kros. Sisková pouze natáhla raketu, od níž se balónek odrazil kousek před její tělo.
     
    4:1
    Konec přestávky, podávat bude Anna Sisková.
     
    4:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 4:1 - Kateřina Siniaková
     
    4:1
    U kratšího returnu byla Kateřina čas. Nastále situace využila k náběhu na síť, kde výměnu zakončila nedostižitelným stopvolejem.
     
    A-40
    Premiérové eso posouvá Siniakovou ke gembolu.
     
    40-40
    Přímý bod po servisu na téčko.
     
    40-A
    Pro změnu přichází brejkbol! Kateřinu pořádně rozhodil kratší bekhend Siskové, proti němuž musela hodně do kolen, následovala rána do sítě.
     
    40-40
    Shoda. Siniaková chtěla rychle ukončit gem ve svůj prospěch, jenomže proti tvrdému returnu zahrála bekhend za základní čáru.
     
    40-30
    Gembol. Anna tlačila balónky k základní čáře. Poprvé jí to ještě vyšlo, jenže podruhé míček vyletěl mimo vymezený prostor.
     
    30-30
    Rodačka z Hradce Králové rozběhala protihráčku z jedné strany na druhou. Poslední úder brala devatenáctiletá hráčka hodně ze země, výsledkem byl úder pod pásku.
     
    15-30
    Kateřina útočila, avšak fiftýn nezískala. Sisková nejprve dobře vybrala forhend, následně se dočkala chyby sokyně z bekhendu.
     
    15-15
    Teď ovšem Sisková favoritku pořádně zaskočila! Vytáhla ze svého reperotáu parádní return po lajně, Siniaková zůstala stát na místě jako přikovaná.
     
    15-0
    Anna útočí, jenže spíše chybuje. Kateřina trpělivě čeká a na její konto přibývají fiftýny. Nyní jsme opět viděli velkou chybu z forhendu.
     
    3:1
    Siniaková zase bere sokyni podání a zase se o krůček přiblížila vítězství. Po razantním returnu poslala Sisková míček do deblového koridoru.
     
    A-40
    Tak že by do třetice? Sisková znovu plnila roli aktivnější hráčky, jenže jako dnes již několikrát selhala při finální ráně.
     
    40-40
    Ani druhá možnost není využita. Proti vysokému returnu Sisková hrála smeč ze vzduchu do protipohybu soupeřky.
     
    A-40
    jenže přichází další zbytečná chyba v podání mladičké tenistky. Ta zariskovala při forhendu a míček skončil v autu.
     
    40-40
    Sisková bojovala a vynutila si pokračování gemu. Forhendem po lajně naběhla k síti, odkud zahrála povedený forhendový volej k základní čáře, Siniakové lob se do kurtu nevešel.
     
    A-40
    Brejkbol! Anna chtěla uzavřít celou rozehru hned po servisu, což podařilo, avšak v její neprospěch, neboť balónek doletěl do dalekého autu.
     
    40-40
    Shoda. Delší výměny vyhovují Kateřině, což se potvrdilo i v tomto případě, když Sisková poslala bekhend pod pásku.
     
    30-40
    Katka šla na riziko, proti prvnímu servisu vypálila tvrdý return k základní čáře a otevřela celý kurtu. Anna hrála mimo vymezený prostor.
     
    15-40
    Další přímý bod, tentokráte po servisu ven z kurtu.
     
    15-30
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    15-15
    Až moc nyní mladičká devatenáctiletá hráčka tlačila na pilu. Útočila na vítězný forhend po lajně, jenže míček poslala za základní lajnu.
     
    0-15
    Sisková vypálila forhend k základní čáře s hodně vysokým odskokem. Siniaková se musla hodně natahovat, balónek po jejím úderu skončil v deblovém koridoru.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Anna Sisková.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 2:1 - Kateřina Siniaková
     
    2:1
    I navzdory dvěma dvojchybám Siniaková potvrzuje brejk a jde do vedení 2:1. V doposud poslední výměně Sisková poslala bekhend do sítě.
     
    A-40
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    40-40
    A okamžitě třetí. Jdeme do shody.
     
    40-30
    Favoritka zapisuje třetí dvojchybu.
     
    40-15
    Siniaková hraje o poznání lépe než předešlé dva duely. Zkušeně si počkala na odskok míčku a pak vypálil nechytatelný forhend po lajně.
     
    30-15
    Po servisu ven z kurtu napálila Katka forhend do stejného místa, s čímž Sisková úplně nepočítala, přišel forhend do pásky.
     
    15-15
    Čtyřiadvacetiletá hráčka zaváhání napravila hned vzápětí, když u sítě zahrála několik velmi těžkých volejů, za posledním stopvolejem běžela Anna marně.
     
    0-15
    Siniaková se na sebe pořádně zlobí, neboť nedokázala ukončit velmi dobře rozehranou výměnu, posledním forhendem o kousek přepálila základní lajnu.
     
    1:1
    A také se tak děje. Sisková jí ovšem situaci pořádně ulehčila, když v gemu trefila tři nevynucené chyby chvilku po podání.
     
    40-0
    Další nevynucená chyba ihned z druhého úderu po servisu. Rodačka z Hradce Králové má velkou šanci vzít si ztracený servis zpět.
     
    30-0
    Varianta servis-síť nebyla úspěšná. Siniaková zachovala chladnou hlavu, mladičkou protihráčku prohodila křížem.
     
    15-0
    Ihned po servisu zkoušela Anna Sisková překvapit soupeřku kraťasem, jenže míček nepřeletěl přes síť.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Anna Sisková.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 0:1 - Anna Sisková
     
    0:1
    Při brejkbolu zahrála Siniaková druhou dvojchybu, na příjmu získává Sisková svůj první gem v utkání.
     
    0-40
    Anna Sisková má k dispozici tři brejkboly! Pěkně teď rozběhala Katku z jedné strany na druhou, u posledního míčku byla favoritka pozdě.
     
    0-30
    Devatenáctiletá hráčka je blízko prvním brejkbolům! Výborně se ubránila, než ji fiftýn přihrál nečistě trefený bekhend soupeřky.
     
    0-15
    Druhou sada Siniaková zahajuje dvojchybou.
     
    0:0
    Začíná druhý set.
    1:0; 6:0 - Kateřina Siniaková
     
    6:0
    Do třetice Siniaková set uzavřela, potihráčce nadělila potupného kanára! V poslední výměně úvodního dějství Sisková přepálila forhend.
     
    40-30
    Sisková odvrátila i druhou možnost. Po podání ven z dvorce pálila do stejného prostoru, s čímž Siniaková nepočítala, balónek pod tlakem poslala mimo kurt.
     
    40-15
    Přímý bod po servisu na téčko.
     
    40-0
    Tři setboly pro Siniakovou! Katka fantasticky oběhala celou výměnu a včas byla i u stopvoleje, následně Siskovou prohodila křížem.
     
    30-0
    Druhá dvojchyba devatenáctileté tenistky.
     
    15-0
    Technická výměna s vítězným koncem pro královehradeckou rodačku. Sisková chtěla zahrát kratší úder, jenže míček napálila do sítě.
     
    5:0
    Konec přestávky, podávat bude Anna Sisková.
     
    5:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:0
    Zase SIniaková zapisuje při svém servisu čistou hru. Měla teď i pořádnou porci štěstí, když po kraťasu Siskové poslala balónek, který se odrazil od pásky a spadl na polovinu soupeřky.
     
    40-0
    Přímý bod po servisu ven z kurtu. Tři gemboly.
     
    30-0
    Podruhé byla na síti Siniaková o poznání jistější než v předchozím případě. Prohoz se Siskové vůbec nepodařil, stopvolej ukončil celou rozehru.
     
    15-0
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    4:0
    Kateřina Siniaková bere soupeřce i druhý servis, první servis se zdá býti rozhodnutý. Slajzovaný forhend Anny znovu skončil na pásce.
     
    40-15
    Svou první dvojchybou daruje Anna Sisková sokyni dva brejkboly!
     
    30-15
    Siskové vůbec nevyšel útočný forhend. Podáním si přirpavila volnou polovinu dvorce, jenže pak balónek umístila hodně pod pásku.
     
    15-15
    Další výborný return, jenže rodačka z Hradce Králové selhala při náběhu na síť, jednoduchý volej neposlala na druhou stran kurtu.
     
    15-0
    Proti druhému servisu zareturnovala Siniaková přesně na základní čáru, načež Sisková hrála forhend ze záklonu do sítě.
     
    3:0
    Konec přestávky, podávat bude Anna Sisková.
     
    3:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 3:0 - Kateřina Siniaková
     
    3:0
    Čistou hrou potvrzuje jasná favoritka zápasu brejk a ujímá se vedení 3:0. Anna poslala forhend do deblového koridoru.
     
    40-0
    Další nezreturnované podání, pro změnu při podání ven z dvorce. Tři gemboly.
     
    30-0
    Přímý bod po servisu na téčko.
     
    15-0
    Rodačka z Hradce Králové zatím dominuje. Nyní rozběhla a Siskovou z jedné strany na druhou, ta vzápětí doběhla pozdě k forhendu.
    0:0; 2:0 - Kateřina Siniaková
     
    2:0
    Brejk je na světě! Sisková vracela útočné údery sokyně poměrně dlouho, avšak Siniaková udržela přesnou ruku a po útočném bekhendu hrála soupeřka za základní čáru.
     
    A-40
    Třetí brejkbol. Tentokráte to byla Katka, jenž po returnu přešla do ofenzivy a Sisková umístila pod pásku slajzovaný forhend.
     
    40-40
    Jdeme do shody. Devatenáctiletá hráčka opět vsadila na razanci a dobře udělala, ani teď se Katka neubránila.
     
    40-30
    Anna Sisková úspěšně odvrátila první brejkbol. Trpělivě útočila do bekhendu Siniakové, která ve finále rozehry udělala chybu.
     
    Počasí v Prostějově se umoudřilo, po chvilkovém rozpinkání bude duel pokračovat.
     
    V Prostějově začalo pršet, zápas je přerušen!
     
    40-15
    Dva brejkboly! Sisková chtěla příliš, nalitý forhend napálila daleko za základní čáru. Kateřina očima kontrolovala let balónku.
     
    30-15
    Další nevynucení chyba outsiderky, pět z bekhendové strany. Siniaková zahrála dobře pod nohy, to k chybě určitě přispělo.
     
    15-15
    Katka nyní vrátila return, což jí stačilo k zisku fiftýnu. Mladá devatenáctiletá tenistka posléze napálila bekhend pod pásku.
     
    0-15
    Anna Sisková nejprve zaservírovala ven z dvorce, následně umístila forhend do opačného rohu kurtu. Siniaková byla u míčku pozdě.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Anna Sisková.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 1:0 - Kateřina Siniaková
     
    1:0
    Sisková tlačila na protihráčku, ta ovšem odolávala. Nakonec jsme měli možnost vidět náběh na síť, avšak rodačka z Hradce Králové předvedla parádní křižný prohoz.
     
    40-30
    Siniaková zkušeně počkala na chybu sokyně, a ta nakonec přišla z forhendové strany. Favoritka střetnutí disponuje gembolem.
     
    30-30
    Forhendovou přestřelku ukončila Sisková, která zahrála do bekhendu sokyně. Siniaková následně pálila do zámezí.
     
    30-15
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    15-15
    Devatenáctiletá tenistka na jedničku využila slabého druhého servisu, razantním bekhendovým returnem donutila Kateřinu k chybě.
     
    15-0
    Kateřina Siniaková rozběhala soupeřku, jež byla u posledního bekhendu příliš pozdě, míček poslala do zámezí.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Kateřina Siniaková.
     
    Anna Sisková bude v zápase proti Siniaková jasnou outsiderkou, avšak jak se již ukázalo, porazit se dá každý. Členka šesté stovky žebříčku WTA má podobně jako Kateřina na kontě nulu, když ani ona nezvládla porazit jak Fruhvirtovou, tak Viďmanovou, přičemž nezískala jediný set. Devatenáctiletá tenistka se vrátila do tenisové koloběhu počátkem července, když na TOP Lize ČTS zapsala ve dvou zápasech bilanci 1:1, následně prohrála se slovenskou tenistou Čišovskou v souboji mezi Českem a Slovenskem. Před Moravia Open ještě Sisková stihla další dvě utkání v rámci TOP Ligy ČTS, a to porazila Palicovou i Lavičkovou.
     
    Kateřina Siniaková je 54. nejlepší ženou světa, avšak v posledních dnech prožívá mizerné období. Na Moravia Open už nemá šanci postoupit, a to jí zbývá odehrát ještě jedno závěrečné skupinové klání. Kateřina nejprve ve středu prohrála s Darjou Viďmanovou a o den později padla i teprve s třináctiletou Brendou Fruhvirtovou. Pokud se podíváme na minulé turnaje, tak forma rodačky z Hradce Králové nebyla vůbec špatná, když v rámci TOP Ligy ČTS zdolala Kristýnu Plíškovou a v TOP Lize ČTS potvrdila roli favoritky proti Malečkové i Havlíčkové.

    Siniaková má co napravovat. Postup sice nevybojuje, ale určitě se pokusí získat alespoň jeden bod a tím odvrátit blamáž v podobě poslední příčky ve skupině.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásné páteční dopoledne. Prostějovské Moravia Open pokračují závěrečnými skupinovými zápasy a já vás vítám u střetnutí skupiny A, v duelu mezi Kateřinou Siniakovou a Annou Siskovou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Milan Huppert

    Čas utkání: 0:52

    2. set: 0:30

    Siniaková Sisková
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    32 57 30 22
    Nejdelší série získaných bodů
    5 10 4 4
    Setboly
    1 4 0 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:13 0:19 1:54 0:13
    Esa **
    1 1 0 0
    Dvojchyby **
    4 4 1 0
    Udržená podání
    3 / 4
    75 %
    6 / 7
    86 %
    0 / 6
    0 %
    0 / 3
    0 %
    Odvrácené brejkboly
    1 / 2
    50 %
    1 / 2
    50 %
    7 / 13
    54 %
    3 / 6
    50 %
    Body při vlastním podání
    15 / 28
    54 %
    27 / 42
    64 %
    15 / 45
    33 %
    9 / 26
    35 %
    Body po 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po 2. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 1. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    3 / 6
    50 %
    6 / 13
    46 %
    1 / 2
    50 %
    1 / 2
    50 %
    Body při soupeřově podání
    17 / 26
    65 %
    30 / 45
    67 %
    15 / 42
    36 %
    13 / 28
    46 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Kateřina Siniaková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 10.05.1996
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 174 cm
    Váha: 69 kg

    Anna Sisková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 01.07.2001
    Věk: 22 let
    Držení: pravák
    bahis siteleri