Tlačová konferencia FK Senica (kon.) | Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
Tlačová konferencia AS Trenčín (kon.) | Tlačová konferencia ŠKF Sereď (kon.)
konec
Tlačová konferencia MŠK Žilina

sk Pondělí 20.07.2020, 14:00Tiskové konference
     
    Nová sezóna začína od nuly, príde s tým aj zväčšený tlak? "Tlak je taký, aký si sami pripustíme. Body sú dôležité, ale pre mňa je rovnako dôležitý aj herný prejav a rast hráčov. Skôr či neskôr to pôjde ruka v ruke a verím, že výkony sa premietnu do bodov."

    Čo si želá tréner do novej sezóny z osobného, ale aj tímového pohľadu? "Osobné ambície idú bokom. Z kolektívneho pohľadu chcem, aby boli ľudia minimálne tak spokojní, ako boli po jarnej časti, kde nás chválili za herný prejav i ochotu bojovať. Dalo sa na to pozerať. Aj po prehratom zápase so Slovanom nás fanúšikovia "vytlieskali", ohlasy boli dobré. Samozrejme, podporiť to treba aj dobrými výsledkami. Toto je cesta, ako prilákať diváka na tribúny. Určite si chceme vydobyť rešpekt medzi súpermi aj odborníkmi," dodáva rodák z čierneho, ktorý stál na lavičke MŠK doteraz v deviatich majstrovských stretnutiach. (20:24:30)
     
    Príprava je naozaj krátka, ako je ladená? "Tým, že hráči mali ešte individuálne plány a v prvých dňoch si ich overíme v testoch, počítame, že z kondície nič nestratili. Nemáme veľa času, už budúci týždeň začína II. liga, kde zasiahnu aj niektorí hráči od nás. Máme iba dva zápasy do ligy, aby sme sa pripravili. Nie je to veľa, ale na druhej strane sme ani veľa nestratili."

    Káder ostal v podstate nezmenený, niektorí hráči pravdepodobne pôjdu na hosťovania. "Niektorí mladíci dostali priestor na to, aby si vyskúšali hosťovania, nové angažmány. Sme tomu otvorení, pretože týmto krokom môžu hrať ťažké zápasy. Je to tu nabité, máme veľké konkurenčné prostredie. Toto je jedna z ciest, ako sa presadiť a pomôcť si."
     
    Krátka pauza je pozitívom pre trénerov v tom, že hráči takmer nič nestratili zo svojej kondičky. "Je to aj pre nás nová, netradičná situácia. Určite to bude zaujímavé pre chalanov, keď neabsolvujú takú ťažkú letnú prípravu ako zvyčajne. Z tohto pohľadu je to teda zaujímavé."

    Veľa sa o tom nehovorilo, no tréner si svojim štýlom trénovania i prezentovanou hrou vybojoval predĺženie pobytu na lavičke "A"-tímu. "Veci sa v športe a hlavne vo futbale rýchlo menia na jednu či druhú stranu. Ja urobím všetko pre to, aby bolo vedenie i fanúšikovia spokojní a aby sme fungovali v harmónii ako doteraz. Nebolo to zlé, teším sa na ďalšiu prácu."
     
    Krátku týždennú pauzu využil tréner Pavol Staňo síce mimo futbalových aktivít, ale hlavou bol takmer stále pri tíme.

    "Čas bol tak krátky, že myšlienky mi smerovali stále k tímu. Na druhej strane sa našiel priestor aj na to, aby som vypol, zresetoval hlavu v prírode s rodinou. Tešil som sa už na kolektív, chalani dobre pracujú a vidieť aj výsledky, takže práca človeka baví."
     
    PLÁN PRÍPRAVNÝCH ZÁPASOV
    25.7. MŠK Žilina – AS Trenčín (Štadión MŠK Žilina, 10:30)
    25.7. Honvéd Budapešť – MŠK Žilina (Györ, 19:00)
    1.8. MŠK Žilina – Púchov (čas upresníme)
    1.8. MŠK Žilina B – Šamorín (16:30)
    ŠTART FORTUNA LIGY
    8.8. ešte nie je známe vyžrebovanie
     
    Menný zoznam hráčov na prvom tréningu:
    brankári
    22 Samuel Petráš
    30 Ľubomír Belko

    obrancovia
    23 Ján Minárik
    2 Dominik Javorček
    5 Adam Kopas
    25 Tomáš Nemčík
    66 Matúš Rusnák
    27 Branislav Sluka
    15 Kristián Vallo

    stredopoliari
    11 Vahan Bichakhchyan
    18 Enis Fazlagić
    7 Patrik Myslovič
    9 Miroslav Gono
    21 Ján Bernát

    útočníci
    32 Kristián Bari
    20 Adam Goljan
    16 Patrik Iľko
    Timotej Jambor
    6 Adrián Kaprálik
    29 Dávid Ďuriš

    Chýbali na prvom tréningu:
    35 Marek Teplan
    17 Jakub Paur
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:00.

    Dávid Švec