Antalyaspor – Galatasaray 2:2 (kon.)
konec
Antalyaspor
2:2 (1:0)
Galatasaray Istanbul
Pátek 24.07.2020, 20:00 • Antalya Stadyumu • Turecká Superliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Antalyaspor zakončil sezónu s 45 body a bude čekat na dohrávku, zda udrží osmé místo, nebo si o příčku pohorší.
    Větší nervy bude mít obhájce titulu. Ten musí spoléhat na bodovou ztrátu šestého Alanyasporu a ještě porážku stejného celku s Trabzonsporem ve finále tureckého poháru. Jedině pokud jeho rival nevyužije ani jeden ze svých dvou „mečbolů“, zahraje si istanbulský velkoklub alespoň předkolo Evropské ligy.
    Druhou možnost ještě bude mít v případě, že UEFA odmítne odvolání Trabzonsporu proti vyloučení z evropských pohárů a posune Galatasaray od zeleného stolu. (22:03:56)
     
    Galatasaray po vyloženě prospaném prvním dějství dosáhl se štěstím na obrat, když po skvělé Büyükově přihrávce umístil první přímou střelu v celém zápase v 58. minutě do sítě Saracchi a smolnou ruku Amiltona potrestal zanedlouho z pokutového kopu Bilhanda.
    Antalyaspor se přece jen po několika neproměněných šancích dočkal zaslouženého bodu v nastaveném čase, když po zásahu brankáře a dorážce patnáctiletého Ekelika do tyče skóroval střídající Blanco.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 12:12.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Hraje se již přes avizovaný nastavený čas, domácí ještě chvíli obléhali území hostů, než míč vyboxoval do dálky brankář Kocuk.
     
    90+4
    Antalyaspor je dál při chuti a vybojoval devátý roh.
    90+2. Gustavo BLANCO - 2:2
     
    90+2
    Antalyaspor právě vstřelil branku!
    Tohle byla nádherná tečka za sezonou. Kocuk nejprve vyrážel robinzonádou Özmertovu dělovku z dálky před patnáctiletého Ekelika, který zblízka trefil tyč. Chytil se za hlavu, ale za pár vteřin se mohl radovat. Napravo totiž zachytil míč Amilton a jeho centr umístil úžasně patičkou do sítě GUSTAVO BLANCO.
     
    90+1
    Linnes pod tlakem vytloukl bloky a zařídil hostům vhazování.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90
    Ze středového kruhu rozehrál přímý kop Veysel Sarı na Gustava Blanca, jenž míč pouze posouvá hlavou za čáru a s odkopem od brány nebude jistě spěchat Okan Kocuk.
     
    88
    Saracchi se včas vrátil k přetaženému centru Albayraka a ještě si vynutil útočný faul.
     
    87
    Dvě změny v sestavě Galatasaraye Istanbul: odcházejí obě severoafrické akvizice Sufiján Fígúlí a Júnis Bilhanda, na hřiště míří Yunus Akgün a Jimmy Durmaz.
     
    86
    Jak zvládnout souboj jeden na jednoho, předvedl Sufiján Fígúlí. Kličkou se zbavil Kudrjašova a tvrdou ranou na zadní tyč málem překonal i Kaplana. Brankář teď jednoznačně podržel Antalyaspor ve hře.
     
    85
    Ryan Donk odhlavičkoval míč se štěstím z nebezpečného prostoru.
     
    84
    Fjodor Kudrjašov, přejmenovaný Sportem 1 na Kudrjavcova, skluzem těsně nedosáhl na Amiltonovu hlavičku po rohovém kopu.
     
    82
    Antalyaspor stahuje ze hřiště Fredyho Kulembe Ribeira a debut v lize si odbyde teprve patnáctiletý Mevlüt Han Ekelik. Jedná se o nejmladšího hráče na soupiskách všech tureckých klubů, přestože není narozen roku 2014, jak se dozvěděli diváci televizního přenosu, ale samozřejmě v prosinci 2004.
     
    79
    Bilhanda nabil krásnou zpětnou přihrávkou Sufijánu Fígúlímu, jehož střelu domácí dvojblok ztlumil a Kaplan ji stačil čapnout ještě než z ní mohl být rohový kop.

    Karel Jedlička

    Branky: 19. Fredy (E. Albayrak), 90+2. Blanco (Amilton) – 58. Saracchi (Büyük), 65. Bilhanda (pen.)

    Karty:   42. Linnes (GAL)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 12:12.
    Antalyaspor: Kaplan (C) – Sangaré, V. Sarı, Kudrjašov, E. Albayrak – Akyol (67. Chico), Fredy (82. Ekelik) – Sinik (67. Blanco), Balcı (61. Özmert), Amilton – Jahović.
    Náhradníci: Boffin – Dursun, Gülüm, N'Dinga, Poyraz.

    Galatasaray Istanbul: Kocuk – Linnes, Donk (C), Marcão Teixeira, Saracchi – Seri – Fígúlí (87. Akgün), Bilhanda (87. Durmaz), Antalyalı, Akbaba (5. Ö. Bayram) – Büyük.
    Náhradníci: Balaban – E. Bayram, Çalık, Özbayraklı, Babacan, Sekidika.

    Rozhodčí: Arslanboğa – Bingül, Ertem
    bahis siteleri