Bologna – Lecce 3:2 (kon.) | AS Řím – Fiorentina 2:1 (kon.) | Cagliari – Udinese 0:1 (kon.)
Spal – Turín 1:1 (kon.) | Hellas Verona – Lazio 1:5 (kon.) | Juventus – Sampdoria 2:0 (kon.)
konec
Bologna FC
3:2 (2:1)
US Lecce
Neděle 26.07.2020, 17:15 • Stadio Renato Dall'Ara (Bologna) • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Bologna právě vstřelila branku!
    Lecce se hodně přiblížilo pádu do Serie B. Nejprve se hosté dožadovali odpískání penalty za stažení v šestnáctce soupeře. Sudí Calvarese ukázal, že bylo všechno v pořádku. Nechal hru pokračovat. Musel si být hodně jistý.

    V pokračující hře upláchl Santander středem hrací plochy a běžel dlouho sám na Gabriela, ten skočil na svou levou stranu a vyrazil balón. U odraženého míče byl jako první Orsolini a tím, že se hosté naprosto vykašlali na obranu, tak nahrál v situaci tři na jednoho pod sebe a MUSA BARROW ranou pod břevno přes bránícího Majera zřejmě rozhodl tento zápas. Calvarese ještě všechno konzultoval s videem a branku uznal.

    Dost to připomnělo zápas Bohemky se Slavií z loňské sezony, kdy tehdy Pavel Královec při souboji ve vápně Klokanů nezapískal s tím, že se na situaci podívá při nejbližším přerušení. Jenže Klokani z kontru vstřelili gól. V přerušené hře se podíval Královec na video a zjistil, že gólu předcházel penaltový zákrok Bohemians. Královec branku Bohemians a nařídil penaltu pro Slavii, kterou sešívaní proměnili.
    90+3. Musa BARROW - 3:2
    66. Filippo FALCO - 2:2
     
    66
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Tohle tedy Bologna nezvládla! FILIPPO FALCO si zpracoval křižnou nahrávku střídajícího Petriccioneho na pravé straně a namířil si to proti bráně soupeře! Denswil před ním jenom couval a čekal pas do pravé poloviny vápna. Místo toho si FILIPPO FALCO navedl míč na levou nohu a přes vracejícího se Krejčího zakončil nepatrně pod prostor bližší šibenice. Nebyl to úplně trefený horní roh brány, ale i tak byl skákající brankář Skorupski naprosto bez šance.
    45+2. Marco MANCOSU - 2:1
     
    45+2
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Tak tenhle roh z levé strany neubránili domácí vůbec dobře! Palacio trefil balón nečistě nohou u přední tyče a balón šel do vzduchu nad hlavy všech hráčů! Skorupski vyběhl na hranici malého vápna a při snaze o vyboxování balónu poslal na zem spoluhráče Corba. Následně vypálil křižným halfvolejem Saponara zprava a Skorupski vyrazil balón jen k zadní tyči, kde nastavenou hrudí MARCO MANCOSU z hranice brankové čáry snad ani nemohl zaváhat – 2:1.
    5. Roberto SORIANO - 2:0


     
    5
    Bologna právě vstřelila branku!
    Zatím zlý sen pro hostující celek! ROBERTO SORIANO převzal míč od Barrowa, rozeběhl se a ze střední vzdálenosti propálil skákajícího Gabriela do pravého spodního rohu brány ze svého pohledu. Za necelých pět minut vede Bologna 2:0.
    2. Rodrigo PALACIO - 1:0
     
    2
    Bologna právě vstřelila branku!
    Hodně špatný start pro hosty! RODRIGO PALACIO využil v pravé polovině malého vápna tečované přihrávky patou, přetlačil bránícího Lucioniho a silou vůle skóroval směrem ke vzdálenější tyči.

    Vít Muzikář

    Branky: 2. Palacio, 5. R. Soriano (Barrow), 90+3. Barrow (Orsolini) – 45+2. Mancosu, 66. Falco (Petriccione)

    Karty:   43. Palacio (BLG)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 12:10. Střely mimo: 6:9. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 16:8.
    Bologna FC: Skorupski – M'Baye, Danilo, Denswil, Dijks (57. Krejčí) – Medel, Svanberg (56. A. Poli) – Skov Olsen (57. Orsolini), R. Soriano (79. Santander), Barrow – Palacio (C) (69. N. Sansone).
    Náhradníci: A. Da Costa – Domínguez, Cangiano, A. Poli, Ruffo Luci, Baldursson, Orsolini, Corbo, Santander, Krejčí, Bonini, N. Sansone.

    US Lecce: Gabriel – Donati (59. Rispoli), Lucioni, Paz (79. Meccariello), Dell'Orco – Tachtsidis (59. Petriccione) – Falco, Mancosu (C), Barák, Saponara (60. Majer) – Lapadula.
    Náhradníci: Vigorito, R. Sava – Monterisi, Majer, Maselli, Šachov, Rispoli, Rimoli, Petriccione, Radicchio, Vera, Meccariello.

    Rozhodčí: Calvarese – Carbone, Lo Cicero
    bahis siteleri