Šachtar – Wolfsburg 3:0 (kon.) | Kodaň – Başakşehir 3:0 (kon.) | Manchester Utd. – Linz 2:1 (kon.)
Inter – Getafe 2:0 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
3:0 (0:0)
VfL Wolfsburg
Středa 05.08.2020, 18:55 • NSK Olimpiyskiy, Kyjev • Evropská liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (21:03:36)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:24.
     
    Je dobojováno, Šachtar Doněck postupuje do čtvrtfinále Evropské ligy, kde jej čeká lepší z dvojice Basilej – Frankfurt. Ukrajinský celek si dnes s přehledem poradil s německým Wolfsburgem, celý zápas byl lepší a závěr si osladil třemi vstřelenými góly. Vlci už v průběhu utkání přečkali několik velkých šancí soupeři, podržel je i brankář Casteels. Naději jim dalo vyloučení Chočolavy ze šestasedmdesáté minuty, jenže chvíli nato ukončil přesilovku hostů Brooks, který od sudího viděl rovněž červenou kartu. Konec druhé půle se proměnil v exhibici domácích, když se dvakrát prosadil Júnior Moraes a jednou Manor Solomon.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Vlci už raději pouze kombinují na vlastní polovině. Jejich rozehrávku se vydal ještě napadat Moraes, ale prezentoval se pouze faulem proti Pongračićovi.
     
    90+4
    Utkání už se opravdu jen dohrává. Wolfsburg dnes nepodal na stadionu v Kyjevě vůbec dobrý výkon, který pouze podtrhlo naprosté selhání v závěru.
    90+3. Júnior MORAES - 3:0
     
    90+3
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Závěr utkání se proměnil v naprostou exhibici, fotbalisté Doněcku zvyšují už na 3:0. Vlci vyrobili neuvěřitelnou chybu v rozehrávce, JÚNIOR MORAES sebral balon před Guilavoguim a samostatný únik zakončil s naprostým přehledem.
    90+1. Manor SOLOMON - 2:0
     
    90+1
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Šachtar krátce po začátku nastaveného času zdvojnásobuje své vedení! Hosté už naprosto rezignovali a nechali až příliš volného prostoru Konopljankovi, po jehož pasu překonal Casteelse MANOR SOLOMON.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se nastavuje hned šest minut.
    89. Júnior MORAES - 1:0
     
    89
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Hotovo, vymalováno. Šachtar byl v dnešním utkání jasně lepším týmem a v jeho závěru přidal definitivní pojistku na postupu mezi do čtvrtfinále Evropské ligy. Střídající Solomon udržel balon proti třem protivníkům a zvládl i přihrát Dodôvi. Ten si všiml ve vápně osamoceného JÚNIORA MORAESE, který nekompromisní ranou z první propálil Casteelse.
     
    88
    Arnold přenesl hru na pravý kraj pokutového území. Klausovo zakončení vypadalo až příliš kostrbatě, pomezní sudí navíc správně viděl ofsajdové postavení.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg).
     
    86
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Taison, přichází Jevhen Konopljanka.
     
    85
    Solomon si píchl balon mezi Tisseranda a Schlagera s jasným záměrem. Ten mu vyšel, protože první jmenovaný hráč Wolfsburgu se dopustil dalšího faulu.
     
    84
    Utkání se dohrává za zvýšených emocí na obou stranách, což se tak trochu očekávalo. Sledujeme poměrně dost nedovolených zákroků, jako poslední fauloval Stěpaněnko.
     
    83
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jérôme Roussillon, přichází Felix Klaus.
     
    82
    Naopak domácí hrají s neuvěřitelnou lehkostí. Taison se protáhl po pravé straně a vyslal před branku přízemní centr, s nímž si musel poradit Guilavogui.
     
    81
    Trochu to vypadá, že hosté už na otočení nepříznivého skóre z dvojzápasu trochu rezignovali. Čeká je těžký úkol, protože pokud chtějí postoupit, musí vstřelit dvě branky.
     
    80
    Doněck se pohybuje na obranné polovině soupeře. Domácí fotbalisté si už několik desítek vteřin pouze přihrávají a drží Vlky co nejdále od vlastní branky.
     
    78
    Solomon se ihned zapojil do hry, když pláchl po pravé straně, vybojoval roh a posléze jej sám rozehrál. Za míčem se natahoval Kryvcov, ale pár centimetrů mu ve vzduchu ještě chybělo.
     
    77
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Marlos, přichází Manor Solomon.
     
    76
    Hosté se ale nechtějí vzdát a vědí, že musí veškeré zbývající síly věnovat ofenzivě. Schlager získal přímý kop, po němž hlavou nebezpečně zakončoval Weghorst. Situaci ale předcházela Tisserandova ruka.
     
    76
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Josuha Guilavogui.
     
    74
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Marcos Antônio, přichází Viktor Kovalenko.
     
    73
    Hosté měli po Chočolavově vyloučení možnost konečně si vypracovat převahu, ale zavrhli ji velice rychle. Nyní sledujeme dnes již tradiční obrázek, tedy útočící hráče Šachtaru.
     
    72
    Júnior Moraes dnes schytal už několik pořádně tvrdých ran. Podruhé se o něj museli postarat zdravotníci, ale brazilský útočník v utkání stále pokračuje.
     
    71
    Za nevhodné komentáře na adresu hlavního rozhodčího si vysloužil žlutou kartu Xaver Schlager.
    70. Utkání skončilo také pro Johna Brookse.
     
    70
    V krátkém časovém sledu udělil slovenský sudí druhou červenou kartu. V deseti budou dohrávat také hosté, předčasně pod sprchu míří John Brooks.
    69. Brekalo z přímého kopu prověřil Pjatova.
     
    69
    Vlci kopali alespoň přímý kop z nadějné pozice. Nenaložili s ním vůbec špatně, protože Brekalova pumelice pořádně protáhla domácího gólmana Pjatova.
     
    68
    Na střídačce Šachtaru sledujeme okamžitou aktivitu. Domácí co nevidět přichystají první střídání, do hry by se určitě měl podívat fotbalista defenzivního ražení.
    68. Chočolava poslal k zemi unikajícího Victora a míří pod sprchu.
     
    68
    Opakované záběry ukazují, že k faulu došlo ještě před pokutovým územím, což potvrdil i hlavní arbitr. Penalta se tedy kopat nebude, ale Chočolava dostává červenou kartu.
     
    66
    Defenziva Šachtaru si nepohlídala Victorův náběh a Chočolava musel faulovat. Bylo to na hraně pokutového území, slovenský sudí se jde k videu podívat, zda se jednalo o penaltový zákrok.
     
    65
    Další rychlý výpad Šachtaru táhl Marlos. Měl spoustu možností, jak s akcí naložit. Nakonec si vybral Taisona, kterému nevyšla klička v souboji s Tisserandem.
     
    64
    Dodô nakopl turbo a na pravé straně pláchl všem soupeřům. Po jeho pasu připravil Marlos tutovku pro Júniora Moraese, ale ten selhal a pálil jen do Casteelse.
     
    62
    O chvíli později byl Arnold opět v akci. Tentokráte v ne tak pozitivním světle, protože ve vzduchu zcela zbytečně zezadu přistrčil Júniora Moraese.
     
    61
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Daniel Ginczek, přichází Umar Marmúš.
     
    61
    Podle očekávání se přímého kopu ujal Maximilian Arnold. Rána tradičního exekutora baly dostatečně razantní, jenže zamířila přesně do míst, kde číhal Pjatov.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Serhij Kryvcov (FK Šachtar Doněck).
     
    59
    Josip Brekalo se pokusil překvapit Pjatova dalekonosným pokusem, ale nepochodil. Na druhé straně si v kombinaci nevyhověli Taison a Alan Patrick.
     
    58
    Júnior Moraes inkasoval od amerického stopera pořádně tvrdý úder. Vše by ale mělo být v pořádku, domácí kanonýr se z ostrého střetu rychle oklepal.
     
    57
    Žlutou kartu dostává John Anthony Brooks (VfL Wolfsburg).
     
    56
    Chočolava stačil odkopnout míč před Schlagerem. Rakouský záložník šel do souboje opravdu hodně tvrdě, domácímu stoperovi se po srážce zpět na nohy moc nechce.
     
    55
    Wolfsburg mohl zahrozit po rohovém kopu. Vlci byli okamžitě vykázání zpět na obrannou polovinu, protože Daniel Ginczek nedovoleně atakoval gólmana Pjatova.
    54. Taisonův únik skončil ranou vedle branky.
     
    54
    Domácí zahodili další dobrou možnost! Taison si naběhl za obranu soupeře a z úhlu postupoval na Casteelse, jehož branku však technickým pokusem těsně minul.
     
    53
    Taison dostal pod tlak rozehrávajícího Tisseranda, jehož pas vystihl Taison. Posléze to levačkou zkoušel Marlos, ovšem zamířil přesně do míst, kde čekal Casteels.
     
    52
    Marlos se protáhl po pravé straně, další útočnou akci Doněcku ale zbytečně překombinoval. Protiakce hostí byla zastavena taktickým faulem, kterého se dopustil Kryvcov.
     
    51
    Obrana Vlků odvrátila balon pouze kousek za pokutové území, kde se k povedené střele odhodlal Taison, který donutil belgického brankáře Casteelse k dalšímu zákroku.
     
    50
    Taisonova nahrávka sice zahnala Júniora Moraese z ideální střeleckého úhlu, ale i tak musel Casteels opět zasahovat a vytěsnit balon na roh pro domácí.
     
    49
    Právě stoper Tisserand se nyní netradičně ocitl v prostoru pravého křídla. Letěl k němu Brooksův nákop, jenže zbytek akce Wolfsburgu byl zastaven kvůli ofsajdu.
     
    48
    Taison se pokoušel prokličkovat mezi trojicí protivníků. Neuspěl, ale nutno poznamenat, že hlavní sudí měl určitě zapískat faul Tisseranda, který soupeři přišlápl kotník.
     
    47
    Krátce po hvizdu slovenského sudího se vpřed dral Alan Patrick. Pohyblivý záložník Šachtaru si chystal balon na střelu, v poslední chvíli proti němu zasáhl Schlager.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Branku jsme zatím neviděli, ale nesledujeme úplně špatné utkání. Šachtar nezačal ideálně, postupem času ovšem převzal iniciativu a měl několik šancí ke vstřelení vedoucího gólu. Hosty dvakrát podržel Casteels, Moraes zamířil těsně vedle a Marlos v největší příležitosti zamířil pouze do tyče. Domácí si tak nepřipouští žádné drama a pečlivě střeží náskok z prvního utkání, naopak Vlci se na stadionu v Kyjevě trápí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    44
    Dodô měl před sebou hodně volného prostoru. Nenaložil s ním ideálně, protože odcentroval přes celé pokutové území až za postranní lajnu na druhém kraji hřiště.
     
    43
    Vlci se z vlastní poloviny odpoutali pouze na malou chvilku. Schlager míč proti Matvijenkovi neudržel a zpět jej získal je za cenu dalšího nedovoleného zákroku.
     
    42
    Dodô proti Roussillonovi vybojoval rohový kop pro domácí. Po nepřehledné situaci ve vápně vyplaval balon u Moraese, kterému technické zakončení nesedlo.
     
    41
    Maximilian Arnold se ve snaze dostat k míči trochu ohnal po Taisonovi a zasáhl jej rukou do obličeje. Jasný faul, za který klidně mohla přijít žlutá karta.
     
    40
    Vlkům to dnes směrem dopředu zatím nefunguje. Arnold zvedl hlavu a všiml si nabíhajícího Weghorsta, jenže jeho nahrávka postrádala potřebné parametry.
     
    39
    Ginczek v rychlostním souboji nestačil na Chočolavu. Snažil se proto pomoci rukama, ale hlavní sudí jeho nedovolený zákrok postřel a zapískal.
     
    38
    A byl to právě Marlos, kdo se k přímému kopu postavil. Rána ukrajinského reprezentanta nevypadala špatně, ale skončila už na čtyřčlenné zdi Wolfsburgu.
     
    37
    Marlos si dobře pokryl balon tělem a došel si pro nedovolený zákrok od Johna Brookse. Domácí tak mají k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice.
     
    36
    Z hostujícího týmu zatím hrozí pouze Joao Victor. Mladý fotbalista tentokráte postupoval po levé straně, ale v souboji s Kryvcovem postrádal rychlost a o míč přišel.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát ještě deset minut. Vydrží bezbrankové skóre až do přestávky, nebo se dočkáme vedoucí branky?
    34. Moraesově střele příliš nescházelo.
     
    34
    Další zajímavá akce domácího týmu! Na konci povedené kombinace stáli přihrávající Marlos a pálící Júnior Moraes, jehož skákavá rána o kousek minula vzdálenější tyč.
    33. Matvijenko si vylámal zuby na Casteelsovi.
     
    33
    Odražený balon si našel Dodô a přenesl jej na levý kraj vápna, kde vystřihl krásný volej Matvijenko, přesouvající se Casteels ale podržel Wolfsburg skvělým zákrokem.
     
    32
    Ani další roh Wolfsburgu nevedl k ohrožení gólmana Pjatova. Velezkušený veterán je dnes zatím bez práce a stále v tomto mači čeká na první zákrok.
     
    31
    Chvíli nato vybojovali Vlci rohový kop. Brekalo opět hledal dobrého hlavičkáře Brookse, Šachtar ale zachránil ideálně postavený Serhij Kryvcov.
     
    30
    Domácí opět kombinovali přes pravou stranu. Joao Victor tentokráte přes Matvijenka nepřešel, ukrajinský zadák totiž vytáhl povedený obranný zákrok.
     
    28
    Přímý kop si vzal na starost Arnold. Balon načechral na vzdálenější tyč, kde John Brooks hlavičkoval ve velkém záklonu a zakončil vysoko nad branku.
     
    27
    Woflsburg hodlal přispěchat s okamžitou odpovědí. Aktivní Victor se utrhl do protiakce, kterou zastavil Taras Stěpaněnko jen za cenu nedovoleného zákroku.
    26. Marlos zamířil do brankové konstrukce.
     
    26
    Velká příležitost domácích! Taison se prosmýkl na kraj šestnáctky a povedeným pasem oslovil Marlose, jehož přízemní rána orazítkovala tyč branky Vlků.
     
    25
    Brooks dlouho přemýšlel, co s rozehrávkou provede. Nakonec se rozhodl pro dlouhý nákop pro Victora, který ale neměl šanci dostihnout míč před postranní lajnou.
     
    24
    Teď ale stálo při oranžových štěstí. Victor si pohrál s Matvijenkem a naservíroval balon před branku, kde na něj o kousek nedosáhl natahující se Ginczek.
     
    23
    V posledních minutách sledujeme mírnou převahu domácího mužstva. Šachtar se oklepal z nejistého vstupu do zápasu a poměrně rychle vyrovnal hru.
     
    22
    Moraes nasadil jesličky Brooksovi a přenesl balon k Taisonovi. Zkušený Brazilec si podruhé v krátkém časovém sledu vybral slabší moment. Po jeho nepovedeném zpracování je tu aut pro hosty.
     
    21
    Chvíli nato rozehrávali domácí přímý kop, Arnold totiž zahrál rukou. Pokus o kombinaci Doněcku nevyšel, Taison s přihrávkou otálel až příliš dlouho.
     
    20
    Alan Patrick se protáhl středem hřiště. Poté posunul balon pro Moraese, který mohl okamžitě zakončit, ale v klíčový okamžik nešťastně podklouzl.
     
    19
    Za vysokým balonem se vydal Ginczek, který tlačil na couvajícího Kryvcova. Ukrajinský stoper obtížnou situaci zvládl dobře, kupředu se vydává Stěpaněnko.
     
    18
    Marlos se nadechl k povedené sóloakci. Pohrál si s několika protivníky, ovšem nakonec to přepískl s kličkami a na hranici vápna byl odzbrojen Tisserandem.
     
    17
    Arnoldovu nabídku k zadní tyči si nalezl John Brooks. Americký reprezentant se snažil vrátit balon zpět do centra dění, ale pouze jej odevzdal Pjatovovi.
     
    16
    Ginczek si pustil balon do běhu, což nebylo správné řešení, protože těsním za ním číhal Dodô. Chvíli nato ale zahrál rukou Stěpaněnko a Vlky tak čeká přímý kop.
     
    15
    Následný rohový kop v podání ukrajinského mistra už nepřinesl nic zajímavého, defenziva Wolfsburgu si s centrem Alana Patricka přesvědčivě poradila.
    14. Alan Patrick protáhl Koena Casteelse štiplavým pokusem.
     
    14
    Fotbalisté Doněcku se začínají osmělovat. Ze střední vzdálenosti natáhl ke skákavé střele Alan Patrick a Casteels měl co dělat, aby nepropustil balon za svá záda.
     
    13
    Chočolava zvedl hlavu a vyslal dlouhý pas na pravou stranu. S míčem do vápna postupoval Dodô, kterého zastavil správně zdvižený praporek pomezního arbitra.
     
    12
    Hosté opět přehráli svého soupeře ve středu pole. Zatím jim nefunguje finální fáze útočných akcí, což nyní pouze potvrdili nepřesní Weghorst s Ginczekem.
     
    11
    Teď se ale domácí vydali kupředu. Alan Patrick našel Marlose, na jehož přihrávku si z druhé vlny naběhl Antônio a zamířil na tribunu za Casteelsovou brankou.
     
    10
    Ukrajinský celek zatím nestačí nastolenému tempu soupeři. Hráči Šachtaru vypadají hodně ospale, postrádají pohyb a především ve středu pole až příliš často chybují.
     
    9
    Hosté rozehráli roh na krátko. Ovoce jim to nepřineslo, stejně jako následný střelecký pokus Xavera Schlagera, který zpoza šestnáctky zamířil o pořádný kus vedle branky.
     
    8
    První zakončení zápasu obstarali aktivní Vlci. Na Victorův přetažený centr si naběhl Rousillon, jehož ránu z první zblokoval na další roh vracející se Taison.
     
    7
    Arnoldův nákop si našel Weghorst. Nizozemský kanonýr si hodlal narazit s Ginczekem, jenže jeho nahrávka byla až příliš prudká. Rozehrávat bude Pjatov.
     
    6
    Šachtar opět přišel o balon při přechodové fázi. Schlager na to konto rýsoval kolmici do běhu pro Weghorsta, ale jeho záměr dobře přečetl Matvijenko.
     
    5
    Moraes je zpátky, domácí mohou pokračovat v kompletním počtu. Domácím se zatím příliš nedaří, tentokráte trochu nepozorného Pjatova přihrávkou zahnal Chočolava.
     
    4
    Na trávník upadl Júnior Moraes, kterému nešťastně přišlápl levé zápěstí Xaver Schlager. Hodně bolestiví záležitost, ale doufejme, že se útočník Doněcku brzy vrátí na plac.
     
    3
    Taisonův zpětný pas nebyl ideální, Pjatovovi utekl míč na roh. Wolfsburg ale z první standardní situace nevytěžil nic zajímavého, centr skončil právě u domácího gólmana.
     
    2
    Matvijenko se při rozehrávce dostal pod tlak napadajícího Brekala. Nepříjemnou situaci ustál bez ztráty balonu a pomohl si přihrávkou na Kryvcova.
     
    1
    Slovenský arbitr Ivan Kružliak dal pokyn k zahájení zápasu, pojďme na to! Rozehrávky se ujali hostující fotbalisté, kteří nastupují v zelených dresech, naopak Šachtar bude hrát v oranžovém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Šachtar Doněck: Pjatov (C) – Dodô, Kryvcov, Chočolava, Matvijenko – Antônio, Stěpaněnko – Marlos, Patrick, Taison – Júnior Moraes.
    Náhradníci: Trubin – Dentinho, Tetê, Konopljanka, Solomon, Kovalenko, Maycon, Bolbat, Pichaljonok, Bondar, Fernando, Cipriano.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Brooks, Pongračić, Tisserand – Brekalo, Arnold, X. Schlager, Roussillon – Ginczek, Weghorst, Joao Victor.
    Náhradníci: Pervan, Kasten – Klaus, Gerhardt, Guilavogui, Siersleben, Horn, Justvan, Marmúš.

    Rozhodčí: Ivan Kružliak – Branislav Hancko, Peter Bednar (všichni Slovensko).
     
    VfL Wolfsburg

    Také Wolfsburg může být se svým působením v domácí soutěže spokojen. V těžké bundesligové konkurenci obsadil solidní sedmé místo, čímž si zajistili účast v předkole příštího ročníku Evropské ligy. Letošní sezonou této soutěže, do níž se kvalifikovali poprvé od roku 2014, prochází svěřenci trenéra Olivera Glasnera bez výraznějších komplikací. V základní skupině prohráli pouze jednou a obsadili druhou pozici za belgickým Gentem. Los prvního kola play-off jim přisoudil Malmö, tedy další celek, mezi jehož hlavní sponzory patří automobilka Volkswagen. Vlci nedali svému švédskému soupeři šanci a po výhrách 2:1 a 3:0 postoupili mezi šestnáctku nejlepších. Proti Šachtaru to nemají rozehrané nejlépe, ale stát se může cokoliv.
     
    FK Šachtar Doněck

    Šachtar má za sebou velice úspěšnou sezonu. Na domácí scéně naprosto dominoval a s přehledem si dokráčel pro třináctý ligový titul v klubové historii. Jen pro dokreslení jeho dominance, druhé Dynamo Kyjev v tabulce zaostalo o třiadvacet bodů. Co se evropských pohárů týče, fotbalisté Doněcku byli velice blízko postupu ze základní skupiny Ligy mistrů. Dokázali remizovat i na stadionu Manchesteru City, ale nakonec nezvládli klíčové domácí utkání proti Atalantě, které podlehli 0:3 a museli se spokojit s účastní v play-off Evropské ligy. Mezi dvaatřicítkou nejlepších si svěřenci trenéra Castra po výsledcích 2:1 a 3:3 poradili se silnou Benficou. Dobře rozehraný mají i tento dvojzápas, protože na půdě Vlků zvítězili 2:1.
     
    Příjemný středeční večer všem příznivcům kvalitní kopané! Po téměř pětiměsíční pauze se o slovo opět hlásí odložená vyřazovací fáze Evropské ligy. Ještě před závěrečným turnajem v Německu je potřeba dohrát osmifinálová klání, my se budeme společně věnovat odvetě mezi Šachtarem Doněck a Wolfsburgem. Začínáme v 18:55.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 89. Júnior Moraes (Dodô), 90+1. Solomon (Konopljanka), 90+3. Júnior Moraes

    Karty:   60. Kryvcov (SAC) – 57. Brooks (WOF), 71. X. Schlager (WOF), 87. Arnold (WOF)   70. Brooks (WOF)   68. Chočolava (SAC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:24.
    FK Šachtar Doněck: Pjatov (C) – Dodô, Kryvcov, Chočolava, Matvijenko – Antônio (74. Kovalenko), Stěpaněnko – Marlos (77. Solomon), Patrick, Taison (86. Konopljanka) – Júnior Moraes.
    Náhradníci: Trubin – Dentinho, Tetê, Konopljanka, Solomon, Kovalenko, Maycon, Bolbat, Pichaljonok, Bondar, Fernando, Cipriano.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Brooks, Pongračić, Tisserand – Brekalo (76. Guilavogui), Arnold, X. Schlager, Roussillon (83. Klaus) – Ginczek (61. Marmúš), Weghorst, Joao Victor.
    Náhradníci: Pervan, Kasten – Klaus, Gerhardt, Guilavogui, Siersleben, Horn, Justvan, Marmúš.

    Rozhodčí: Ivan Kružliak – Branislav Hancko, Peter Bednar (všichni Slovensko)
    12.03.2020
    Wolfsburg - Šachtar 1:2

    Branky: 48. Brooks (Brekalo) – 17. Júnior Moraes, 73. Antônio

    Karty:   18. Weghorst (WOF), 56. Steffen (WOF), 71. Brooks (WOF)

    Neproměněná penalta: 45+2. Weghorst (WOF), mimo – 22. Kovalenko (SAC), brankář Casteels zneškodnil

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:7.
    bahis siteleri