Kladno – Landshut 0:0 (zruš.) | Kobra – Mostečtí Lvi 4:5 (1:3 po s.n.)
po prodl.
Arizona Coyotes
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0) Stav série: 3:1
Nashville Predators
Pátek 07.08.2020, 20:30 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný večer při sledování zámořské NHL! Dnes nás čeká opravdu pikantní duel, jelikož Nashville bude muset proti Arizoně odvracet hrozbu vyřazení. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Průběh série – 2:1 na zápasy:
    Arizona si jistě kráčí pro senzační postup mezi nejlepší šestnáctku. V prvním zápase zcela zaskočila Nashville a vyhrála těsně 4:3. Predators však porážku soupeři rychle vrátili, druhý zápas ovládli docela jednoznačně 4:2. Vítězové se však zase vystřídali, jelikož Coyotes si ve třetím duelu došli pro mečbol, vyhráli 4:1 a mají skvěle nakročeno k postupu. Nashville tak dnes bude muset odvracet hrozbu vyřazení, navíc pak bude muset ještě jednou vyhrát, což bude proti dobře hrající Arizoně extrémně složité.

    1. zápas: Nashville vs. Arizona – 3:4 (1:3, 0:1, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    20. F. Forsberg, 41. Ellis (Johansen, Josi), 49. F. Forsberg (Josi, Duchene) – 8. Ekman-Larsson (Hall, Stepan), 11. Dvorak (Kessel, Hall), 16. Keller (Dvorak, Kessel), 37. Grabner.

    2. zápas: Nashville vs. Arizona 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
    Branky a nahrávky:
    8. Bonino (Grimaldi, Ekholm), 11. Johansen, 27. Järnkrok (Sissons, Josi), 54. Arvidsson (Johansen) – 60. Keller (Stepan), 60. Crouse (Fischer, Oesterle).

    3. zápas: Arizona vs. Nashville 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
    Branky a nahrávky:
    6. Dvorak (Hjalmarsson, Hall), 48. Garland (Stepan, Keller), 56. Hall (Kessel, Ekman-Larsson), 59. Söderberg – 28. Arvidsson (F. Forsberg, Johansen).
     
    Nejproduktivnější hráči série:

    Arizona Coyotes
    Taylor Hall 4 body (1+3)
    Christian Dvorak 3 body (2+1)
    Clayton Keller 3 body (2+1)

    Nashville Predators
    Ryan Johansen 4 body (1+3)
    Filip Forsberg 3 body (2+1)
    Roman Josi 3 body (0+3)
     
    Brankáři:

    Arizona Coyotes
    Darcy Kuemper 3 zápasy, 2 výhra, průměr 2,69, úspěšnost 92,8%
    Adin Hill nenastoupil do žádného utkání

    Nashville Predators
    Juuse Saros 3 zápasy, 1 výhra, průměr 3,03, úspěšnost 90%
    Pekka Rinne nenastoupil do žádného utkání
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Ekman-Larsson (C), Demers, Goligoski, Hjalmarsson (A), Chychrun, Oesterle – Hall, Dvorak, Kessel – Keller, Stepan (A), Garland – Crouse, Söderberg, Fischer – Grabner, Richardson, Hinostroza.

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm (A), Fabbro, Tinordi, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Mikael Granlund, Turris, Duchene – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson.

    Rozhodčí: Luxmore, Sutherland – Murchison, Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Úvodní vhazování jde ve prospěch Arizony, která se následně stahuje do svého pásma, odkud zahajuje svůj první útok.
     
    00:38
    Kojoti se však okamžitě dopouštějí zakázaného uvolnění, takže Darcy Kuemper bude muset již v první minutě výrazně zpozornět.
     
    01:01
    Ryan Johansen nabral vysokou rychlost, díky čemuž se dostal přes všechny obránce až k zakončení. Následovala ještě dorážka, ale Darcy Kuemper v obou případech výborně zasáhl, podruhé dokonce musel chytat na zádech!
     
    01:44
    Nashville si chce bezpodmínečně vynutit páté utkání, takže do vedení se chce dostat co nejdříve. Darcy Kuemper má tak práce až nad hlavu.
     
    02:13
    Predators se také musí poprvé bránit, nakonec dovolili jen ránu od modré čáry, která navíc byla zblokovaná.
     
    02:40
    Arizona se pokouší o založení dalšího útoku, ale vůbec se jí to nedaří, protože Nashville hodně aktivně forčekuje, ale kotouč zatím nezískává.
     
    03:13
    Coyotes sice prohráli vhazování, ale díky dobrému napadání se do bekhendového zakončení dostal Taylor Hall, ale Juuseho Sarose výrazně neohrozil.
     
    03:52
    Colton Sissons před bránou šikovně uvolnil Nicka Bonina, který následně padá, ale vylučovat se nebude. Nashville však nepolevuje v tlaku.
     
    04:29
    Hosté se nakonec přece jen musí stáhnout, jelikož při kombinaci jim kotouč utekl těsně za modrou čáru. Následuje buly ve středním pásmu.
     
    05:17
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Michael Grabner – 2 min., hákování).
     
    05:38
    Arizona se okamžitě osvobozuje a zahajuje tedy oslabení dobře, Nashville se navíc následně nemůže dostat přes střední pásmo.
     
    06:09
    Jako první v přesilovce vypálil Kyle Turris, ale pro Darcyho Kuempera to nic složitého nebylo, jelikož kotouč letěl přímo do něj.
     
    06:40
    Mikael Granlund si nedokázal kotouč zpracovat v předbrankovém prostoru, čehož domácí okamžitě vyhodili, protože puk vyhodili až za branku soupeře.
     
    07:19
    Darcy Kuemper si nyní zákrokem nebyl vůbec jistý, protože dělovku Craiga Smitha vyrazil jen před odkrytou klec, ale tam byl naštěstí pro něj jen spoluhráč.
     
    07:56
    Kojoti už mají oslabení za sebou, ale směrem dopředu jim to pořád moc nejde, takže Nashville pokračuje v tlaku.
     
    08:33
    Predators vedou jednoznačně na střely 9:1, ale nyní se budou muset bránit, protože kotouč nahodili na zakázané uvolnění.
     
    09:05
    Arizona se pořád marně dostává k nějakému tlaku, což ale neplatí o Nashvillu, který se sice nyní provinil ofsajdem, ale za chvíli se do útoku určitě dostane.
     
    09:35
    Ryan Johansen velmi šikovně vybojoval puk za bránou, ale následně se k němu sjeli tři protihráči, proti kterým neměl moc šancí.
     
    10:06
    Filip Forsberg si našel prostor v levém kruhu, ale odtud pálil jen nad bránu. Arizona se následně osvobozuje čistým způsobem.
     
    10:39
    Jakob Chychrun vypálil od modré čáry, ale do této rány se velmi obětavě vrhl jeden z bránících hráčů, který tak ušetřil práci svému gólmanovi.
     
    11:14
    Juuse Saros už přece jen musí zasahovat, ale nic složitého to nebylo, prudkou přízemní střelu vyrazil lapačkou.
     
    11:48
    Alex Goligoski měl nějaký prostor u levého hrazení, ale střela příklepem se mu moc nepovedla, protože skončila jen v rohu kluziště.
     
    12:07
    Clayton Keller byl se svým zakončením už o dost nebezpečnější, protože mířil přesně ke vzdálenější tyči, ale Juuse Saros měl tento prostor dobře pokrytý.
     
    12:50
    Už dlouho se hraje bez přerušení, což asi více Vyhovuje Arizoně, která si vytváří jednu šanci za druhou, ale stále se nemůže prosadit.
     
    13:37
    Na modré čáře Arizony se opravdu tvrdě bojovala o kotouč, nakonec to lépe dopadlo pro Nashville, který už v útočném pásmu vymyslel pár střel, ale všechny lapil Darcy Kuemper.
     
    14:19
    Protáhnout se musel také Juuse Saros, který výborně zlikvidoval tečovanou střelu Christiana Fischera, který poté nešťastně narazil do mantinelu a těžce se zvedá z ledu.
     
    14:43
    Darcy Kuemper nyní prokázal svou užitečnou hru hokejkou, díky čemuž zahájil útok Alex Goligoski, který dokonce sám zakončil, ale na Juuseho Sarose si nepřišel.
     
    15:27
    Taylor Hall se dobře rozjel, díky čemuž měl v útočném pásmu docela dost prostoru ke střele, jenže trefil se jen do prvního hráče před sebou.
     
    15:56
    Predators nyní mají opravdu hodně práce s defenzivou, ale prozatím to zvládají. Vzápětí dokonce míří dopředu pomocí nahození.
     
    16:47
    Hra se po delší době přesouvá před gólmana Arizony, protože se jeho spoluhráči dopustili zakázaného uvolnění.
     
    17:27
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes se v samotném závěru první třetiny dostávají do vedení, i když mají na kontě skoro dvakrát méně střel než soupeř! O gól se nádhernou střelou postaral MICHAEL GRABNER, který z horní hranice pravého kruhu vymetl pravou šibenice, puk se ještě od tyčky odrazil do sítě. Asistence: Oliver Ekman-Larsson.
    17:27 Michael GRABNER - 1:0
     
    18:28
    Nashville se ještě pokouší o srovnání, pálil Ryan Ellis, který mířil mezi betony Darcyho Kuempera, ale ten tento prostor skvěle utěsnil.
     
    18:57
    Arizona se osvobozuje, ale stále nemá vyhráno, protože Nashville se rychle tlačí zpět do pásma.
     
    19:50
    Domácí drží puk za svou klecí, kde už čekají na závěrečnou sirénu. I Predátoři jsou smíření s tím, že první dějství prohrají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 21:31.
     
    Nashville byl většinu první periody mnohem aktivnější, na bránu také vypálil víckrát, ale paradoxně vede Arizona, která si po dlouhé době jde za postupem mezi šestnáct nejlepších celků. Darcy Kuemper opět podává fantastický výkon a doslova deptá střelce Nashvillu, kteří ho nemůžou překonat. Za Kojoty se tak fantastickou střelou prosadil Michael Grabner, který tak prosadil vstřelil jedinou branku utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Hned v úvodu třetiny se ke střele dostal Carl Söderberg, ale Juuse Saros dokázal zasáhnout rukavicí, i když kotouč jenom vyrazil.
     
    20:49
    Clayton Keller dobře zastavil přihrávku a následně směřoval až do úniku, už se napřahoval k zakončení, ale to mu na poslední chvíli nebyla dovoleno.
     
    21:16
    Vypálil až Jakob Chychrun, ale brankář Nashvillu má pořád dobrý výhled, takže jeho dělovku dokázal vyrazit.
     
    21:37
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes už vedou o dvě branky! Juuse Saros vyjel z brány, aby rozehrál kotouč, ale to se nevyplatilo. Puk se totiž poté od hrazení odrazil k PHILU KESSELOVI, který se z hranice kruhu trefil přesně k protější tyči a ještě navíc přímo pod vyrážečku gólmana. Bez asistence.
    21:37 Phil KESSEL - 2:0
     
    23:09
    Predators zase usilují o co nejrychlejší reakci, ale Darcy Kuemper jenom pokračuje ve skvělém výkonu. Dalekonosnou ránu tentokrát neviděl, ale stejně dokázal zasáhnout.
     
    23:43
    Arizona je od svého druhého gólu mnohem zataženější, ale to je zcela logické, protože spoléhá na svého skvěle chytajícího gólmana.
     
    24:13
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Niklas Hjalmarsson – 2 min., hákování).
     
    24:29
    Nashville právě vstřelil branku!
    Zápas přece jen dostává zápletku, protože Predators snižují! Do nahození Romana Josiho se výborně vložil MATT DUCHENE, který šikovně tečoval kotouč přesně pod padajícího Darcyho Kuempera, který s tím opravdu nemohl nic dělat. Asistence: Roman Josi, Ryan Johansen.
    24:29 Matt DUCHENE - 2:1
     
    25:07
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Austin Watson – 2 min., krosček).
     
    25:23
    Arizona nezačíná přesilovku moc dobře, i když by si dvoubrankové vedení moc ráda vrátila. Nashville se každopádně okamžitě osvobozuje.
     
    26:16
    Coyotes se usazují v útoku až teď, okamžitě tak pálil Taylor Hall, ale hosté mají dobře zahuštěný prostor před bránou, takže rána přes něj nemohla projít.
     
    26:56
    Alex Goligoski to zkusil z dálky švihem, ale taková rána nemohla Juuseho Sarose ohrozit, protože byla prostě moc slabá.
     
    27:18
    Nashville má za sebou oslabení a okamžitě míří do přečíslení tři na dva, které však bránící hráči dokázali zastavit.
     
    27:55
    Další rychlý útok tentokrát dokázal zakončit Kyle Turris, ale jeho rána tentokrát nedoletěla ani k brankáři, protože byla sražena do rohu kluziště.
     
    28:19
    Darcy Kuemper raději nyní přeruší hru, protože se jeho spoluhráči dostávali pod tlak. Nevyhne se ale vhazování před ním.
     
    28:26
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nashville během chvíle vyrovnává stav zápasu a hraje se od nuly! Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu, načež se puku chopil Ryan Ellis. Ten si všiml výborně postaveného VIKTORA ARVIDSSONA, který z levého kruhu vymetl protější šibenice. Asistence: Ryan Ellis, Filip Forsberg.
    28:26 Viktor ARVIDSSON - 2:2
     
    29:55
    Arizona se také pokouší o rychlou reakci, do dobré příležitosti se dostal Clayton Keller, ale v koncovce selhal.
     
    30:28
    Máme za sebou polovinu zápasu, ve které se oba celky prosadily dvakrát. Hraje se tedy od nuly a vyhrát může opravdu kdokoliv.
     
    31:13
    Predators se tlačí za obratem, soupeře zase pořádně sevřeli v útočném pásmu, ale tentokrát všechny pokusy zastavil Darcy Kuemper.
     
    31:43
    Matt Duchene už uvolňoval před odkrytou bránou Romana Josiho, ale k němu se nakonec přes tři hráče kotouč nedostal.
     
    32:13
    Darcy Kuemper měl nyní obrovské problémy, protože po zákroku zůstal ležet v brankovišti, ale Predátoři nestihli zakončit do horní části branky.
     
    32:39
    Konečně se musí činit také Juuse Saros, který nepřehlednou situaci před bránou dokázal vyřešit. Jeho spoluhráči však následně raději vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    33:24
    Hra se po delší době trochu uklidňuje, i když určitě to nebude trvat moc dlouho.
     
    33:38
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Derek Stepan – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:13
    Arizona se už sice stihla osvobodit, ale Predators se do útoku rychle vrátili. Tam však jistě zasahuje Darcy Kuemper, který následně přerušuje hru.
     
    34:35
    Michael Grabner překvapil v oslabení všechny soupeřící hráče nečekanou střelou, kterou však Juuse Saros dokázal úspěšně pokrýt.
     
    35:15
    Nashville se tentokrát v útočném pásmu moc dlouho nezdržel, protože Niklas Hjalmarsson puk při souboji u hrazení dokázal dostat přes modrou čáru.
     
    35:53
    Domácí se ihned po konci oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho, kdy Carl Söderberg pěkně uvolnil svého spoluhráče, ale ten se mezi tři tyče nedokázal trefit.
     
    36:27
    Arizona vyhrává buly v útočném pásmu, ale stejně následně musela jít do souboje, který však nezvládla.
     
    37:00
    Nick Bonino si málem obhodil protihráče, díky čemuž mohl mířit do úniku, ale to se mu nakonec těsně nepovedlo.
     
    37:47
    Taylor Hall chtěl gólmana překvapit nečekaným zakončením, ale Juuse Saros vše bedlivě sledoval, takže pohotově zasáhl lapačkou.
     
    38:16
    Vinnie Hinostroza se ještě zkoušel protlačit k zakončení z bezprostřední blízkosti, ale tři protihráči v cestě mu to nedovolili.
     
    38:49
    Carl Söderberg nahodil puk na zadní hrazení, kde ho za pomoci spoluhráče následně vybojoval, díky čemuž mohou Kojoti kombinovat v útočném pásmu.
     
    39:10
    Alex Goligoski dokázal v pádu posunout puk před bránu přímo na Lawsona Crouseho, který logicky okamžitě zakončoval, ale Juuse Saros předvedl velmi důležitý zásah!
     
    39:38
    Domácí se ještě musí bránit po prohraném vhazování, ale soupeři nedávají ani centimetr ledu, takže nemůže přijít žádné zakončení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 22:27.
     
    V druhém dějství se průběh dnešního zápasu výrazně zkomplikoval. Arizona sice vsítila druhou branku a mířila za výhrou, jenže Nashville přece jen našel efektivní cestu skrz Darcyho Kuempera, kterého v rozmezí čtyř minut překonal rovnou dvakrát, takže je vyrovnáno. Do závěrečné periody se tak bude vstupovat za stejného stavu jako do celého zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Arizona hned po vhazování míří dopředu pomocí nahození, ale souboj o kotouč nezvládl, takže následný protiútok Nashvillu musí likvidovat Darcy Kuemper.
     
    40:54
    Predators krouží v útočném pásmu, kde nakonec jako první vypálil Mattias Ekholm, ale ten mířil jen do zadního mantinelu.
     
    41:23
    Hra se začíná hodně přiostřovat, oba celky se chtějí dostat do vedení všemi možnými prostředky. Žádnému se to však zatím nedaří.
     
    41:55
    Oliver Ekman-Larsson nahazuje kotouč až za Juuseho Sarose, kde tentokrát Kojoti zvládli souboj, ale kvůli špatné přihrávce na modrou čáru bránu stejně neohrozili.
     
    42:28
    Taylor Hall nebezpečně vypálil okamžitě po přechodu útočné modré čáry, ale rána se mu nepovedla, protože se ani nevešla mezi tři tyče.
     
    43:06
    Christian Fischer trestuhodně zpracoval kotouč pro Ryana Johansena, který se díky tomu dostal do zakončení, které však Darcy Kuemper zase vyráží.
     
    43:43
    Hraje se v rychlém tempu, protože se hra skoro vůbec nepřerušuje. Arizona se nyní mimochodem pokouší o další přesnou rozehrávku.
     
    44:00
    Ta se tentokrát povedla, protože Clayton Keller se dostal do výborné střelecké pozice, mířil mezi betony Juuseho Sarose, ale ten díru dokázal včas zavřít.
     
    44:21
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes se vrací vedení a Nashville dělí od vypadnutí patnáct minut! JORDAN OESTERLE si chvíli podržel kotouč a poté ho nahodil od modré čáry na bránu. Juuse Saros měl tentokrát totálně zakrytý výhled, kvůli čemuž lehké nahození prosvištělo až do sítě. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, Clayton Keller.
    44:21 Jordan OESTERLE - 3:2
     
    45:10
    Domácí zůstávají při chutí a tlačí se za dalším gólem, další střela od modré však byla zablokovaná.
     
    45:48
    Juuse Saros vyjel pro kotouč za bránu, následně přihrál nejbližšímu spoluhráči, ale tomu se rozehrávka vůbec nepovedla, protože o kus gumy přišel. Další dalekonosná rána Arizony však končí mimo hrací plochu.
     
    46:09
    Nashville jen z inkasované branky značně otřesený, protože se už dlouho nedostal přes střední pásmo, což se nyní zase zopakovalo.
     
    46:49
    Kotouč se pořád pohybuje hlavně v blízkosti Juuseho Sarose, který však moc práce nemá. Christian Dvorak nyní sice zpracovával přihrávku v jeho těsné blízkosti, ale zakončení mu nedovolil obránce.
     
    47:25
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Conor Garland.
     
    48:02
    Nashville se díky přesilovce konečně usazuje v útočném pásmu, kde je ale bez nápadu. Darcy Kuemper tak musí chytat jen lehké nahození z dálky.
     
    48:38
    Michael Grabner se ve vlastním oslabení dostal až před Juuseho Sarose, kterého si zkoušel vymíchat, ale finský gólman se nenechal a jistě zasáhl!
     
    49:00
    Nashville konečně vymyslel něco nebezpečného, protože Ryan Ellis vypálil opravdu tvrdě. Domácímu brankáři tak vypadl kotouč před odkrytou klec, čehož zkoušel využít Ryan Johansen, ale ten nemířil přesně!
     
    49:43
    Arizona zvládla oslabení víceméně bez problémů, následně se ihned usazuje v útočném pásmu, kde se pokouší o vstřelení uklidňující čtvrté branky.
     
    50:16
    Domácí si ve středním pásmu přihráli rukou, takže hlavní rozhodčí musí přerušit hru. Vhazovat se bude ve středu hrací plochy.
     
    50:38
    Predators už se pomalu dostávají k závěrečnému tlaku, ale přes obranu soupeře se dostávají k zakončení velmi ztuha. V bráně je navíc famózní Darcy Kuemper.
     
    51:07
    Nebezpečně skákající střela Kylea Turrise skončila jen na betonu soupeřícího gólmana, Arizona následně okamžitě startuje protiútok.
     
    51:49
    Mikael Granlund výborně zachytil soupeřící vyhození, díky čemuž se mohou hosté usadit v útočném pásmu, kde zase mohou usilovat o vyrovnání.
     
    52:24
    Coyotes však zase bránění zvládli naprosto bez problémů a pomocí napadání získávají co nejvíce času. Ten už Nashvillu začíná pomalu docházet.
     
    52:54
    Brad Richardson si výborně zpracoval skákající přihrávku a zkusil Juuseho Sarose prostřelit z úhlu, ale ten jen zaklapl díru mezi betony a jistě zasáhl.
     
    53:34
    Oliver Ekman-Larsson výborně dostal puk z pásma, načež se Taylor Hall obtočil kolem brány a zakončil, ale brankář Nashvillu pořád drží naději pro svůj tým!
     
    54:04
    Kojoti v útočném pásmu získávají co nejvíce času, kotouč však vzápětí ztratili bez jediného zakončení. Predátorům se však nedaří přechod středního pásma.
     
    54:34
    Nakonec kotouč přece jen na bránu nahodil Roman Josi, ale pokud má Darcy Kuemper dobrý výhled, tak si automaticky připíše i zákrok.
     
    55:08
    Nashville už má poslední pět minut. Další útok navíc musí začínat ze svého pásma, jelikož se Arizona osvobodila vyhozením.
     
    56:08
    Predators se dlouho nedostali ani do pásma, ale jakmile se to povedlo, tak přišlo nebezpečné nahození Romana Josiho, které zkoušel dorážet Rocco Grimaldi. Darcy Kuemper byl však zase úspěšnější!
     
    56:23
    Craig Smith se dostal k překvapivému zakončení, ale brankář Arizony potvrzuje své reflexy výborným zákrokem betonem.
     
    57:07
    Coyotes se ještě vydávají dopředu, kde však o kotouč musí bojovat, protože Nashville je už nehodlá pustit do žádné šance.
     
    57:43
    Dante Fabbro nebezpečně vypálil téměř od modré čáry, Darcy Kuemper tentokrát vůbec nic neviděl, ale měl štěstí, protože puk skončil na jednom z hráčů.
     
    58:17
    Matt Duchene si při souboji s Carlem Söderbergem pomohl hraničním zákrokem, ale hlavní sudí tentokrát přivřel oči, čímž asi ještě udržel Nashville ve hře.
     
    58:56
    Predators už útočí v šesti a soupeře mají opravdu pořádné zatlačeného. Nic nebezpečnějšího než střely od modré však nemůžou vymyslet.
     
    59:21
    Darcy Kuemper však pokračuje ve skvělém výkonu, všechny rány jistě kryje a nyní už se mu povedlo přerušit hru, čímž ukončil pořádný tlak.
     
    59:21
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:28
    Nashville právě vstřelil branku!
    Arizona sice vyhrála vhazování, ale Nashville stejně vzápětí srovnává a půjdeme do prodloužení! Ryan Ellis na modré čáře výborně zachytil soupeřící vyhození a puk okamžitě posunul na FILIPA FORSBERGA, který tvrdou střelou příklepem vymetl vzdálenější horní růžek brány. Asistence: Ryan Ellis.
    59:28 Filip FORSBERG - 3:3
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Další třetina začne přibližně ve 23:25.
     
    Predators tedy v poslední minutě utkání přece jen našli vyrovnání a letošní play off pro ně ještě nekončí. Nashville navíc nyní získal psychickou výhodu a v prodloužení a může pokusit o zkompletování obratu a o vynucení pátého rozhodujícího duelu. Pro Arizonu je to škoda, protože opravdu skvěle bránila, ale těsné vedení nakonec jen těsně neudržela.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Nashville se okamžitě tlačí o dovršení obratu, ale pozorná obrana Arizony tentokrát zakončení nedovolila.
     
    60:44
    Coyotes však mají nemalé problémy s rozehrávkou, kvůli čemuž kotouč nakonec ztratila. Nashville tak okamžitě hledá cestu dopředu.
     
    61:08
    Taylor Hall sám vyvezl puk až do vápna, ale tam jen nepřesně nahodil, protože potřeboval vystřídat.
     
    61:32
    Rocco Grimaldi se z levé straně zkoušel protlačit před bránu, ale to mu bránící soupeř nedovolil, i když málem si došel pro faul.
     
    62:10
    Darcy Kuemper se hlásil o zakázané uvolnění, ale ve hře se klasicky pokračuje, takže Arizona rozehrává.
     
    62:50
    Domácí se usadili v útočném pásmu, kde nebezpečně pálil Christian Dvorak, ale jeho projektil byl sražen mimo tři tyče.
     
    63:10
    Taylor Hall mohl spěchat do úniku, jenže prudký pas si nedokázal zpracovat, kvůli čemuž puk skončil jen na zakázaném uvolnění.
     
    63:34
    Mikael Granlund dlouho zkoušel něco vymyslet u mantinelu, což se mu nakonec povedlo, protože naservíroval puk před bránu, kde vznikla pořád mela, ale nakonec z ní zase vyšel Darcy Kuemper jako vítěz.
     
    64:09
    Hra se přelévá ze strany na stranu, vyhrát tak může absolutně kdokoliv, protože oba celky jsou srovnatelně nebezpečné.
     
    64:44
    Roman Josi to zkusil z opravdu velkého úhlu, ale gólman Arizony se nenechal překvapit a jistě zasáhl.
     
    65:06
    Roman Josi tentokrát výborně pokryl soupeřící střelu, pravým kolenem puk srazil až do prázdného hlediště.
     
    65:27
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je to tady, Arizona konečně zvládla sérii v play off a postupuje dál! Nahození Vinnie Honostrozy nedokázal Juuse Saros schovat do své výstroje, místo toho puk skákal v brankovišti, čehož dokonale využil BRAD RICHARDSON, který se tedy stává hrdinou všech fanoušků Arizony! Asistence: Vinnie Hinostroza, Jason Demers.
    65:27 Brad RICHARDSON - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Arizona po dlouhých osmi letech vyhrává svou první sérii v play off, letos to netradičně znamená teprve postup do osmifinále, ale radost je stejně obrovská. Prodloužení bylo více než vyrovnané, oba celky si čas od času vytvořily nějakou příležitost, ale nakonec jako první skórovali Kojoti, který si postup více než zaslouží. Jednoznačně nejlepším mužem série byl gólman Darcy Kuemper, který svůj tým skvěle podržel. Pro Predátory tedy letošní play off končí, zatímco Arizona se může radovat z postupu mezi šestnáctku nejlepších.
     
    Tři hvězdy utkání
    Darcy Kuemper (ARI) 52 zákroků, 94,23%, 3 OG
    Oliver Ekman-Larsson (ARI) 0+2
    Brad Richardson (ARI) 1+0
     
    Nashville se po šesti letech tedy nedostává mezi šestnáct nejlepších týmů, zatímco Arizona to dokázala po osmi letech trápení. Tímto konstatováním se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji buď dobrou noc nebo příjemný zbytek hokejové noci. (23:39:35)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 18. Grabner (Ekman-Larsson), 22. Kessel, 45. Oesterle (Ekman-Larsson, Keller), 66. Richardson (Hinostroza, Demers) – 25. Duchene (Josi, Johansen), 29. Arvidsson (Ellis, F. Forsberg), 60. F. Forsberg (Ellis)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Ekman-Larsson (C), Demers, Goligoski, Hjalmarsson (A), Chychrun, Oesterle – Hall, Dvorak, Kessel – Keller, Stepan (A), Garland – Crouse, Söderberg, Fischer – Grabner, Richardson, Hinostroza.
    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm (A), Fabbro, Tinordi, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Mikael Granlund, Turris, Duchene – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson.

    Rozhodčí: Luxmore, Sutherland – Murchison, Cherrey
    Arizona 3 1 Nashville
    #1 Neděle 02.08.2020 • 20:00
    Nashville - Arizona 3:4
    #2 Úterý 04.08.2020 • 20:40
    Nashville - Arizona 4:2
    #3 Středa 05.08.2020 • 20:40
    Arizona - Nashville 4:1
    #4 Pátek 07.08.2020 • 20:30
    Arizona - Nashville 4:3 po prodl.
    bahis siteleri