Bouzková – Kontaová 2:0 (kon.)
konec
Marie Bouzková
Marie Bouzková
2
6 6  
Johanna Kontaová
Johanna Kontaová (3)
0
4 4  
Pondělí 10.08.2020, 21:32 • Centrální kurt, Lexington (USA) • WTA Lexington - The Top Seed Open presented by Bluegrass Orthopaedics (tvrdý povrch) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Marie Bouzková se po pandemii koronaviru vrátila do tenisové světa na jedničku s hvězdičkou. Na turnaji v Lexingtonu vystavila v prvním kole stopku nasazené trojce a světové patnáctce Johanně Kontaové, kterou porazila ve dvou setech stejného výsledku 6:4.

    O osudu prvního setu rozhodl jediný brejk. Ten přišel v sedmé hře úvodního dějství a získala ho na svou stranu dvaadvacetiletá Češka. Ta šla za stavu 5:4 podávat do setu a situaci zvládla, využila druhý setbol.

    Úvod druhého setu zastihl v lepší formě favoritku Kontaovou. Britka odskočila do vedení 2:0, jenže brejk se jí potvrdit nepodařilo, na rozdíl od Marie, jež srovnala na 2:2. V sedmém gemu sady měla blízko dalšímu brejku, avšak nevyužila tři brejkboly za stavu 0:40, neuspěl pak ani na počtvrté při výhodě. Avšak Bouzková se nenechala rozhodit a o dvě hry později byla v naprosto stejné situaci, kdy měla sérii tří brejkbolů za sebou, a tentokráte uspěla, i když až na potřetí. Následně šla podávat na vítězství, proti prvnímu mečbolu přepálila Kontaová forhend.

    Na hře Marie Bouzkové je po vynucené přestávce vidět obrovské zlepšení, hlavně co se hry na servisu týče. Že je skvělá v obraně, to už se o ni ví, ale dnes si v klíčových chvílích dokázala pomoci i přímým bodem, či esem. Soupeřka pro druhé kole zůstává neznámá, bude jí buď Ruska Blinkovová nebo kvalifikantka.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:44:51)
     
    Konec zápasu
    2:0; 6:4 - Marie Bouzková
     
    6:4
    Je konec! Marie Bouzková poráží nasazenou trojku Johannu Kontaovou. V poslední výměně znovu předvedla výbornou obrannou hru, Britka se vyřadila forhendem za základní čáru.
     
    40-30
    Mečbol! Skvělé první podání vrátila favoritka těsně za pásku. Marie si počkala na odskok balónku a smečí nekompromisně zabila celou rozehru.
     
    30-30
    Eso po dělovce ven z kurtu, druhé eso! Kontaová se hodně zlobí, jenže kurt nedisponuje jestřábím okem, proto je rozčilování úplně zbytečné.
     
    15-30
    V dlouhé výměně sáhla světová patnáctka ke kraťasu z forhendu, který byl proveden opravdu precizně. Bouzková i navzdory svým rychlým nohám doběhla k balónku pozdě.
     
    15-15
    Štěstí stálo při Bouzkové. Britka opět sázela forhendy z jedné strany na druhou, avšak poslední ránu zastavila páska.
     
    0-15
    Skvělý return přímo na tělo sokyně. Bouzková musela hodně couvat a pouze nalila Kontaové na vítězný bekhend. Ta nezaváhala.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Marie Bouzková.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 5:4 - Marie Bouzková
     
    5:4
    Je to tam! Marie využívá třetí brejkbol a za pár chvil půjde podávat na ukončení zápasu. Return poslala protihráčce pod nohy, ta odpověděla příliš dlouhým bekhendem.
     
    40-30
    Druhé podání...
     
    40-30
    Bouzkové zbývá poslední příležitost. Kontaová opět trefila první podání, po němž si došla pro zisk fiftýnu na síť.
     
    40-15
    První brejkbol zůstává nevyužit. Tentokráte nasazená trojka využila trefeného podání na jedničku, dělový forhend umístila mimo dosah soupeřky.
     
    40-0
    Tři brejkboly! Tak snad se nebude opakovat situace z před dvou gemů. Britka skvěle zaservírovala, jenže následně přepálila forhend.
     
    30-0
    Výborně! Marie si povystoupila proti druhému servisu, načeř returnovala šikovně pod nohy protihráčky. Ta reagovala bekhendem do zámezí.
     
    15-0
    Favoritka si oběhla míček z bekhendu na forhend, jenže pak do něj pálil příliš pozdě. Výsledkem je úder za základní lajnu.
    1:0; 4:4 - Marie Bouzková
     
    4:4
    Pražská rodačka znovu srovnává stav ve druhém dějství. Soupeřka ji situaci výrazně ulehčila, neboť předvedla nevynucenou chybu z bekhendu.
     
    40-15
    Přímý bod po podání ven z dvorce. Dva gemboly.
     
    30-15
    Johanna využila druhého servisu k dělovému returnu po lajně. Bouzková ještě dokázala zahrát míček, ten se ale od pásky odrazil mimo kurt.
     
    30-0
    Další neskutečně odběhaná výměna od české tenistky. Kontaová ve finále přepálila forhend o dobrý metr.
     
    15-0
    Výborný servis ven z kurtu, Kontaová returnovala za základní lajnu.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Marie Bouzková.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 3:4 - Johanna Kontaová
     
    3:4
    Nasazená trojka odvrátila čtyři brejkboly a vede 4:3. V poslední výměně jí pomohla páska, která přizvedla úder Bouzkové. Britka pak vypálila nechytatelný forhend do pravého rohu kurtu.
     
    40-A
    Nevydařené zkrácení hry v podání české tenistky. Sokyně doběhla k míčku s velkou rezervou, u sítě vypálila vítězný bekhend po lajně.
     
    40-40
    Pod tíhou okamžiku zahrála Johanna skvěle. Vůbec se nenechala rozhodit soupeřkou běžící k síti, naopak ji výborným lobem přehodila.
     
    A-40
    Tak že by čtvrtá příležitost byla úspěšnou? Výborný forhendový return na základní čáru vracela Kontaová v předklonu do sítě.
     
    40-40
    A do třetice přichází přímý bod.
     
    40-30
    Bohužel, i navzdory druhému servisu returnovala Bouzková z bekhendu do sítě.
     
    40-15
    Světová patnáctka musí hrát přes druhý servis...
     
    40-15
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    40-0
    Zásluhou velké bojovnosti získává Bouzková tři brejkboly! Na jedničku zareagovala na kraťas. Její úder ještě Britka dokázala vrátit, posléze ji ale Marie s přehledem prohodila.
     
    30-0
    Dvaadvacetiletá Češka sahá po brejkbolech! Znovu udržela na uzdě sokyni, jež se nedostala ke své hře a ve finále poslala bekhendový čop pod pásku.
     
    15-0
    Po hodně dlouhé době plnila Marie roli útočnější tenistky ve výměně. A hned slaví zisk fiftýnu, protože Kontaová přepálil forhend.
    1:0; 3:3 - Marie Bouzková
     
    3:3
    Rodačka z Prahy pro sebe získává třetí gem v setu čistou hrou. Servis ven z dvorce vrátila Britka za základní lajnu.
     
    40-0
    Johanna vytáhla dělový bekhendový return, avšak Marie skvěle přečetla, kam bude soupeřka pálit a zahrála ještě lepší úder po lajně ze stejné strany. Vzápětí favoritka chybovala.
     
    30-0
    Nejdelší výměnu zápasu opanovala Bouzková, která rozehru fantasticky oběhala. Kontaová nakonec zaváhala při forhendu, ten hrála moc brzo po odskoku.
     
    15-0
    Přímý bod po servisu ven z kurtu.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Marie Bouzková.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 2:3 - Johanna Kontaová
     
    2:3
    Favoritka zápasu se ujímá vedení 3:2. Servis ven z kurtu doplnila o bekhend na druhou stranu. Marie byla u míčku pozdě, hrála pouze do sítě.
     
    15-40
    Bouzková odmítla čistou hru. Skvěle počkala na druhý servis sokyně, forhend poslala mimo její dosah.
     
    0-40
    Podání ven z dvorce vrátila Marie přímo na raketu k síti běžící soupeřce, která nezaváhala při forhendovém voleji.
     
    0-30
    Přímý bod po servisu na kříž.
     
    0-15
    Rodačka ze Sydney v posledních výměnách začala tlačit údery k základní čáře, a to jí zatím přináší kýžené ovoce. Marie zase hrála do autu.
    1:0; 2:2 - Marie Bouzková
     
    2:2
    Podařilo se, brejk je potvrzen. Bouzkové konečně vyšel servis i na pravou stranu, bekhendový return Johanny skončil na pásce.
     
    A-40
    Podání na levou stranu vychází české tenistce skvěle. Potřetí v řadě zapisuje přímý bod ze servisu.
     
    40-40
    Výborný return, zase těsně před základní čáru. V mírném záklonu napálila Marie bekhend mimo vymezený prostor.
     
    A-40
    Opět zafungoval servis, což je jedině dobře. Bouzková disponuje dalším gembolem.
     
    40-40
    Parádní ofenzivní hra Britky. Klíčem byl return do pravého rohu dvorce, jímž sokyni zahnala do hluboké defenzivy, u sítě pak měla jednoduchou pozici.
     
    A-40
    Přímý bod po podání na tělo. Po dvou brejkbolech přichází gembol.
     
    40-40
    Světová patnáctka se na sebe zlobí, moc dobře ví, že brejkbol proti druhému servisu mohla využít. Místo toho vypálila nevynucenou chybu z bekhendu.
     
    40-A
    Marie byla nucena hrát daleko za základní lajnou, čehož Johanna využila k náběhu na síť. Zde zahrála povedený stopvolej.
     
    40-40
    Dvaadvacetiletá hráčka si pomáhá servisem. Dělovku ven z kurtu Kontaová returnovala za základní čáru.
     
    30-40
    Vlastní chybou Bouzková darovala protihráčce brejkbol. Po vysokém returnu dostala možnost zahrát vítězný forhend, místo toho trefila pásku.
     
    30-30
    Marii jako by rozhodil náběh soupeřky k síti. Přestože byla u balónku včas, umístila jej do deblového koridoru.
     
    30-15
    Po celou dobu pálila Češka sokyni do bekhendu, až poslední úder poslala do forhendu, a to byla chyba. Následovala nechytatelná křižná rána.
     
    30-0
    Po returnu na základní čáru dokázala Bouzková zahrát i navzdory nutnému pokleku přesný bekhend. Kontaová ze stejné strany chybovala.
     
    15-0
    Cestu za potvrzením brejku zahajuje Marie přímým bodem po servisu ven z kurtu.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Marie Bouzková.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 1:2 - Marie Bouzková
     
    1:2
    Tak se nám to líbí! Slabého druhého podání využila česká tenistka k dělovému forhendovému křižnému returnu, za nímž se servírující hráčka akorát podívala.
     
    40-15
    Fantazie! Rodačka ze Sydney vytáhla ze svého repertoáru parádní kraťas, ale rychlé nohy Bouzkové míček dostihly, její ruce následně vykouzlili neskutečný konrakraťas. Dva brejkboly!
     
    30-15
    Navzdory velké bojovnosti Marie získává fiftýn favoritka. Klíčovým se stal bekhend k základní čáře, který Češka vracela pod velkým úhlem pod pásku.
     
    30-0
    Kontaová zapisuje do statistik třetí dvojchybu.
     
    15-0
    Uff. Teď si musela Bouzková pořádně oddechnout. Ve výměně byla jasně lepší hráčkou, když Johanna najednou vypálila bekhend po lajně, naštěstí kousek za lajnu.
    1:0; 0:2 - Johanna Kontaová
     
    0:2
    Třetí brejkbol v gemu už Kontaová využila a získává první brejk v utkání. Forhend do levého rohu vracela soupeřka nepřesně.
     
    40-A
    Ale i Britka umí bránit. Dvě forhendové rány úspěšně vrátila, tu třetí pak Češka napálila za základní čáru.
     
    40-40
    Trpělivost přináší růže. Navzdory velkému tlaku udržela Bouzková přesnou ruku v rozehře, na rozdíl od sokyně, jež se vyhodila křižným forhendem.
     
    40-A
    Rodačka ze Sydney zahrála světový bekhend krátce po odskoku, přesně do pravého rohu dvorce. Marie poslala obranný úder mimo vymezený prostor. Další brejkbol.
     
    40-40
    Výborně. Světová patnáctka returnovala těsně za síť, což Bouzkovou nerozhodilo, naopak razantním forhendem donutila favoritku k chybě.
     
    40-A
    Druhá forhendová chyba v řadě, Kontaová má brejkbol. Nyní si zkušeně počkala na chybu soupeřky, ta skutečně přišla.
     
    40-40
    Velká škoda. Marie si dalším výborným servisem připravila pozici na ukončení hry, jenže místo toho napálila balónek do pásky.
     
    40-30
    V důležitou chvíli vytahuje Bouzková své vůbec první eso! Gembol.
     
    30-30
    Johanna si došla na síť pro srovnání stavu v gemu. Forhendový volej hrála přímo do soupeřky, vzápětí však vytáhla o poznání lepší stopvolej.
     
    30-15
    Teď chtěla rodačka ze Sydney až příliš. Prakticky ze stoje sáhla ke zkrácení hry, míček sotva doletěl k síti.
     
    15-15
    Dvaadvacetiletá Češka tlačila, při finálním forhendu ovšem selhala. Viděla volné místo po lajně, jenže místo vítězného úderu přišel úder pod pásku.
     
    15-0
    Kontaová jen bezmocně rozhodila rukama, dlouhé výměny jí opravdu nechutnají. Z bekhendu minula lajnu o dobrý metr.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Marie Bouzková.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 0:1 - Johanna Kontaová
     
    0:1
    Tak nyní hrála páska s Kontaovou. Tentokráte to byla Marie, která poslala balónek přesně na pásku, přičemž balónek zůstal na polovině Češky.
     
    15-40
    Přímý bod, return doplachtil za základní čáru. Dva gemboly.
     
    15-30
    Rodačka ze Sydney protihráčku dokonale překvapila kraťasem zahraným okamžitě po podání. Marie ještě míček stihla, bohužel jej odehrála jen do sítě.
     
    15-15
    Štěstí se odvrátilo od Britky zády. Křižný bekhend se odrazil od pásky, načež se vrátil na zpátky na její polovinu.
     
    0-15
    Úvodní fiftýn druhého setu náleží Kontaové. Ta po servisu ven z dvorce napálila balónek na opačnou stranu mimo dosah soupeřky.
     
    0:0
    Začíná druhý set.
    1:0; 6:4 - Marie Bouzková
     
    6:4
    Druhý setbol už Bouzková využívá a ujímá se nad favoritkou vedení 1:0 na sety! Servis ven z kurtu vrátila Kontaová za základní čáru.
     
    40-30
    První setbol je minulostí. Tvrdý return vypálila Johanna chytře pod nohy protihráčky, Marie ve velkém předklonu trefila síť.
     
    40-15
    Ale pražská rodačka se menší nepříjemností nenechala vůbec rozhodit a v další výměně si došla pro dva setboly! Sokyni rozběhala, ta nakonec odpálila forhend v plném běhu do deblového koridoru.
     
    30-15
    No, tentokráte měla favoritka při returnu obrovské štěstí, balónek spadl na základní čáru, ne-li kousek za. Bohužel jestřábí oko v Lexingtonu není k dispozici.
     
    30-0
    A pokračuje na stejné notě! Dělovku na kříž zreturnovala Kontaová s problémy, Marie pak umístila bekhend nechytatelně do pravého rohu.
     
    15-0
    Přímý bod po servisu ven z dvorce. Bouzková zahajuje velmi důležitý gem na výbornou.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Marie Bouzková.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 5:4 - Johanna Kontaová
     
    5:4
    Světová patnáctka čistou hrou snižuje na 4:5, forhend Bouzkové skončil v deblovém koridoru. Za malý moment však půjde odvracet konec sady na příjem.
     
    0-40
    I do třetice vypálila Johanna parádní servis. Marie sice returnovala, avšak na následný bekhendový kros neměla nárok.
     
    0-30
    Eso na téčko.
     
    0-15
    Přímý bod po servisu ven z kurtu.
    0:0; 5:3 - Marie Bouzková
     
    5:3
    Kontaová šla proti druhému podání hodně dopředu. Jenže nebylo jí to nic platné, bekhendový return zastavila síť. Rodačka z Prahy potvrzuje brejk a je jednu hru od zisku prvního setu.
     
    40-30
    Při prvním gembolu zahrála Marie svou první dvojchybu.
     
    40-15
    Bouzková předvádí parádní tenis. S vysokým returnem sokyně si věděla rady, forhend poslala na volnou levou část dvorce.
     
    30-15
    Zase Britka příliš uspěchala jeden ze svých úderů. Konkrétně bekhend, který odpálila příliš brzo po odskoku. Aut.
     
    15-15
    Tak to bylo velmi těsné. Bouzková zahrála povedený kraťas, na nějž chtěla navázat lobem. Míček spadl o pár čísel mimo kurt.
     
    15-0
    Dlouhé výměny, to je přesně to, co Marie potřebuje s Kontaovou hrát. Johanna neudržela nervy na uzdě, forhend přepálila za základní čáru.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Marie Bouzková.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 4:3 - Marie Bouzková
     
    4:3
    Brejk je na světě! Kontaová si kraťasem přitáhla protihráčku k síti, jenže pak selhala při forhendu, ten napálila do sítě.
     
    40-30
    Brejkbol! Rodačka z Prahy znovu ukázala své rychlé nohy, když doběhla k míčku včas a navíc ještě vytáhla vítězný bekhend po lajně.
     
    30-30
    Tentokráte si Kontaová situaci u sítě pohlídala. První volej ještě soupeřka vrátila, proti druhému už ale neměla žádnou šanci.
     
    30-15
    Favoritka trefuje druhou dvojchybu.
     
    15-15
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    15-0
    Varianta servis-síť neúspěšná. Češka skvěle předpověděla, kam bude soupeřka hrát volej a navíc v těžké pozici ještě vykouzlila parádní prohoz.
    0:0; 3:3 - Marie Bouzková
     
    3:3
    Skvěle. Bouzková zatíná ruku v pěst, i ona totiž odvrátila dva brejkboly a nadále drží krok s favoritkou střetnutí. Křižný forhend Britky doplachtil do deblového koridoru.
     
    A-40
    Jedním úderem přešla dvaadvacetiletá hráčka z obrany do útoku, a to díky skvělému bekhendu po lajně. Johanna vrátila vysoký balónek, jehož Marie využila k vítěznému forhendu kros.
     
    40-40
    Pražská rodačka ukázala velmi rychlé nohy, jdeme do shody! Return se odrazil od pásky a spadl na stranu Češky, ta ale ještě zasprintovala míček zahrála. Kontaová vzápětí přepálila lob.
     
    30-40
    Ten první šestá nejlepší Češka odvrací. Rozehru plnou liftovaných utnula světová patnáctka, bekhendem hrála do zámezí.
     
    15-40
    Bekhendu po lajně využila česká tenistka k náběhu na síť. Zde musela hrát smeč, kterou ovšem poslala do pásky. Britka disponuje dvěma brejkboly.
     
    15-30
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    0-30
    Rodačka ze Sydney sahá po brejkbolech. Ve vyrovnané výměně možná poněkud překvapivě chybovala Bouzková, jež poslala bekhendový čop za základní lajnu.
     
    0-15
    Skvělý forhendový return do levého rohu kurtu. Marie musela proti obrannému forhendu zacouvat, ani tak nedokázala umístit balónek do vymezeného prostoru.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 2:3 - Johanna Kontaová
     
    2:3
    Podání ven z dvorce doplněné o bekhend na stejnou stranu, zatímco Bouzková se vracela na střed a nedokázala změnit směr běhu včas. Vítězný míč.
     
    30-40
    Britská hráčka odmítla hrozbu ztráty servisu. Sokyni zahnala do hluboké defenzivy, výměnu dohrála na síti, kde s přehledem zasmečovala.
     
    30-30
    Johanna Kontaová zapisuje premiérovou dvojchybu.
     
    15-30
    S velkým přehledem si světová patnáctka došla pro fiftýn. Servisem vyhnala konkurentku z kurtu a forhend následně umístila na odkrytou polovinu.
     
    15-15
    Dobrý první servis, avšak ještě lepší return české tenistky. Balónek spadl do levého rohu dvorce, Britka doběhla k míčku pozdě.
     
    0-15
    Marie dobře oběhala razantní forhendy protihráčky, bohužel nakonec sama z téže strany chybovala, její ráně se postavila do cesty páska.
    0:0; 2:2 - Marie Bouzková
     
    2:2
    Čistá hra. Bouzková udržela míček ve hře, a to bylo klíčové. Johanna naopak chtěla rychle završit rozehru, bekhendem hrála do sítě.
     
    40-0
    Také Marie umí útočit! Pražská rodačka žijící v Americe udržela sokyni pod tlakem, na tvrdý forhend reagovala Johanna úderem za základní čáru.
     
    30-0
    Další nezreturnovaný servis. Kontaové šel míček nepříjemně na tělo, následoval úder do velkého autu.
     
    15-0
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Marie Bouzková.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 1:2 - Johanna Kontaová
     
    1:2
    Kontaová sází jeden vítězný forhend za druhým. Třetí gem ukončila kratším krosem, Marie vzdala snahu o dostihnutí balónku.
     
    15-40
    Proti servisu na téčku reagovala česká tenistka vysokým returnem. Světová patnáctka počkala na dopad balónku a poslala forhend mimo dosah protihráčky.
     
    15-30
    Bouzková využila slabšího druhého servisu k delšímu bekhendovému returnu pod nohy. Kontaová v těžké pozice hrála do pásky.
     
    0-30
    Forhendová přestřelka s vítězným koncem pro favoritku. Ta má určitě tvrdší údery než Marie, nyní vypálila další vítězný míč.
     
    0-15
    Velká škoda. Bouzková měla dobře nakročeno k zisku fiftýnu, jenže ve finále rozehry sáhla ke kraťasu, který zastavila síť.
    0:0; 1:1 - Marie Bouzková
     
    1:1
    Skvělý servis na střed kurtu, return Britky skončil mimo vymezený prostor. Je srovnáno.
     
    40-15
    Čistá hra se nekoná. Johanna si výborně počkala na odskok míčku po vyšším úderu soupeřky a forhendem po lajně zabila výměnu.
     
    40-0
    Výborně. Marie tentokráte plnila roli ofenzivní hráčka a Kontaová ukázala, že by v defenzivě mohla být zranitelná. Bekhend poslala za základní lajnu.
     
    30-0
    Johanna Kontaová si po změření tlaku bere do ruky raketu a běží na svou polovinu. Utkání pokračuje.
     
    30-0
    Kontaová si musí nasadit v průběhu ošetřování roušku, protože je v delším kontaktu s jinými osobami. Opatření na turnajích jsou velmi přísné.
     
    30-0
    Umpirová rozhodčí na kurt přivolala lékaře. Britská tenistka si neustále kontroluje tep.
     
    30-0
    Světové patnáctce se zničehonic udělalo nevolno, Kontaová se dokonce musí opírat o pásku. Snad se nejedná o nic vážného.
     
    30-0
    Skvělá defenziva české hráčky. Kontaová pálila jeden forhend za druhým, avšak ten poslední se odrazil od pásky a spadl zpět na její polovinu.
     
    15-0
    Bouzková hrála druhým úderem na forhend Britce, jež s touto variantou viditelně nepočítala, míček napálila pod pásku.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Marie Bouzková.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 0:1 - Johanna Kontaová
     
    0:1
    Johanna odvrátila dva brejkboly a úvodní gem na servisu nakonec získává pro sebe. Po druhém podání returnovala Bouzková do autu.
     
    40-A
    Znovu parádní forhend Kontaové. Ta nyní rozběhala sokyni ze strany na stranu, na ránu po lajně už byla Češka krátká.
     
    40-40
    Bohžel, ani druhý brejkbol česká tenistka nevyužila. Po dalším úspěšném prvním podání zahrála světové patnáctka soupeřce do protipohybu.
     
    40-30
    Zápas pokračuje.
     
    40-30
    Zničehonic se na kurtu objevila voda. Utkání je tak, doufejme že jen na malý moment, přerušeno.
     
    40-30
    Tvrdé podání ven z kurtu, následoval bekhend na opačnou stranu. Marie byla u balónku pozdě, z předklonu pálila do zámezí.
     
    40-15
    Skvěle! Rodačka z Prahy returnovala přesně na základn čáru, forhend Kontaové posléze přeletěl kurt!
     
    30-15
    Přímý bod po servisu na téčko.
     
    30-0
    Výborně! Dvaadvacetiletá česká tenistka je blízko premiérovým brejkbolům.
     
    15-0
    Úvodní fiftýn střetnutí patří Bouzkové.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    Na kurtu už probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Johanna Kontaová.
     
    Bohužel, podobně jako dnes po většinu dne v Praze, tak i v americkém Lexingtonu panuje nepříznivé počasí. Markéta Bouzková tedy stále musí čekat na svůj duel proti Kontaové. Zatím se hrají jen dva zápasy ve vnitřních prostorách, oba jsou však teprve kvalifikační.
     
    Vzájemný zápas

    Březnový semifinálový zápas v Monterrey byl dosud jediným, který proti sobě hráčky sehrály. Marie Bouzková favoritku porazila za rovných 100 minut po setech 6:3 a 6:4.
     
    Johanna Kontaová bude v utkání obrovskou favoritkou. Výhodou světové patnáctky může být fakt, že před dvěma týdny sehrála v Británii dva "přípravné" zápasy, ale ani v jednom herně vůbec nepřesvědčila. Nejprve senzačně prohrála s Burrageovou, načež porazila členku čtvrté stovky Boulterovou, ale až ve třech setech. Rovněž Kontaová sehrála poslední turnaj v Monterrey, kde shodou okolností vypadla v semifinále na raketě Bouzkové. České mladici tak má rozhodně co vracet.
     
    Čeští tenisté a tenistky vzali za vděk, že se na tuzemské scéně odehraje hned několik turnajů, které už budou počítany do žebříčku ATP, respektive WTA. Jinak je tomu u Marie Bouzkové. Dvaadvacetiletá rodačka z Prahy, okupující 48. v žebříčku, od malička žije na Floridě, kde také pobývala po dobu pandemie. K jejímu štěstí ovšem startují i turnaje v zámoří a Marie se rozhodla zúčastnit hned toho prvního v Lexingtonu. Poslední zápas odehrála Bouzková začátkem března, na turnaji v mexickém Monterrey došla až do finále, kde ve třísetové bitvě padla se Svitolinovou.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásný pondělní večer! Vítám vás při sledování zápasu 1. kola turnaje WTA v Lexingtonu, v němž Marie Bouzková vyzve nasazenou trojku Johannu Kontaovou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Milan Huppert

    Čas utkání: 1:57

    2. set: 1:03

    Bouzková Kontaová
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    39 70 60 33
    Nejdelší série získaných bodů
    7 7 4 3
    Setboly
    1 3 0 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:28 0:53 0:39 0:23
    Esa **
    2 2 1 0
    Dvojchyby **
    0 1 3 1
    Udržená podání
    4 / 5
    80 %
    9 / 10
    90 %
    7 / 10
    70 %
    3 / 5
    60 %
    Odvrácené brejkboly
    4 / 5
    80 %
    6 / 7
    86 %
    8 / 11
    73 %
    6 / 8
    75 %
    Body při vlastním podání
    25 / 41
    61 %
    46 / 70
    66 %
    36 / 60
    60 %
    17 / 31
    55 %
    Body po 1. podání *
    31 / 46
    67 %
    27 / 37
    73 %
    Body po 2. podání *
    15 / 24
    63 %
    9 / 23
    39 %
    Úspěšnost 1. podání *
    66 %
    62 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 8
    25 %
    3 / 11
    27 %
    1 / 7
    14 %
    1 / 5
    20 %
    Body při soupeřově podání
    14 / 31
    45 %
    24 / 60
    40 %
    24 / 70
    34 %
    16 / 41
    39 %
    Body po příjmu 1. podání *
    10 / 37
    27 %
    15 / 46
    33 %
    Body po příjmu 2. podání *
    11 / 23
    48 %
    8 / 24
    33 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Marie Bouzková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 21.07.1998
    Věk: 25 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Váha: 58 kg

    Johanna Kontaová
    Stát: Velká Británie
    Datum narození: 17.05.1991
    Věk: 32 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Váha: 70 kg
    Nasazení: 3
    bahis siteleri