Lyon – Bayern 0:3 (kon.)
konec
Olympique Lyon
0:3 (0:2)
Bayern Mnichov
Středa 19.08.2020, 21:00 • Estádio José Alvalade, Lisabon • Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, dobrou noc. (23:13:52)
     
    Zákroky brankářů
    Anthony Lopes (Lyon) – sedm zákroků
    Manuel Neuer (Bayern) – tři zákroky
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:8.
     
    V neděli nás čeká také souboj dvou mužstev, která budou útočit na treble...
     
    Bayern vstřelil v sezoně 2019/20 v Lize mistrů 42 branek a tři góly mu chybí na vyrovnání rekordu Barcelony ze sezony 1999/20.
     
    Tato prohra Lyonu znamená, že Slavia si s definitivní jistotou zahraje čtvrté předkolo Ligy mistrů. Identická situace jako loni, kdy sešívaní postoupili přes Kluž. Lyon bude poprvé od roku 1997 v pohárech chybět.
     
    Jak už bylo řečeno, tak soupeřem Bayernu bude PSG. Bude to souboj vládců německého a francouzského fotbalu. S Bayernem se rozloučí Coutinho, anebo Thiago Alcântara, jenž přestoupí do Liverpoolu. Na druhé straně čeká derniéra Thiaga Silvu. Tomu bude na podzim šestatřicet let a PSG už avizovalo, že mu neprodlouží smlouvu.
     
    V neděli v Lisabonu tak skončí ročník, který v dějinách Ligy mistrů nemá obdoby a věřme, že už se nebude nikdy opakovat. Na druhou stranu – už začátek ročníku 2020/21 je hodně zajímavý (viz dnešní odložení zápasu prvního předkola Slovanu Bratislava na Faerských ostrovech).
     
    Ve druhém poločase mohl rozhodnout Perišič, ale sám před Lopesem selhal, když nedal míči vůbec razanci. Lyon měl poté velkou příležitost, když na konci brejku byl Karl Toko Ekambi, ale trefil pravou nohu vybíhajícího Neuera. Tou dobou běžela 58. minuta.

    Po hodině hry přišel na plac Moussa Dembélé, autor dvou branek ze čtvrtfinále proti Manchesteru City a Lyon hrál ve druhém poločase s Bayernem vyrovnanou partii. Nicméně ani střídající mladík Cherki se neprosadil, když Aouar obešel soupeře ve vápně, ale Cherki trefil balón nečistě u kratší tyče.

    Bayernu vzápětí pomohl příchod Coutinha, který by se měl vrátit do Barcelony. Právě Coutinho si našel centr z levé strany a z malého vápna překonal Lopese, jenže sudí Mateu gól správně odvolal pro ofsajd brazilského záložníka. Když už to vypadalo, že bude Lyon prvním týmem, který ubrání Roberta Lewandowskiho v Lize mistrů v sezoně 2019/20, tak se polský kanonýr pověsil do vzduchu při Kimmichově standardce a hlavou na přední tyč skóroval podeváté z patnácti duelů jednoho z nejdelších ročníků Ligy mistrů v její historii. Lewandowskimu tak schází dva góly na výkon Cristiana Ronalda ze sezony 2013/14.
     
    Bayern splnil roli papírového favorita a zvítězil nad Lyonem 3:0. Francouzský celek může litovat hlavně toho, že se neprosadil v úvodu, který byl z jeho strany vynikající. Hrozil z brejků, ale nejprve trefil rozběhnutý Depay z úhlu pouze boční síť. Následně si Neuer proti obrovské šanci Ekambiho dobře postavil svou bližší tyč!

    Lyon z protiútoku inkasoval, když byl Lopes bezmocný proti parádní trefě Gnabryho do horního rohu brány a francouzskému mužstvu to hodně ublížilo. Bayern byl najednou lepší. Naopak on byl tím, kdo zatápěl soupeři svými rychlými kontry. Stouplo mu sebevědomí a do poločasu ještě vstřelil jeden gól, když Lewandowski sice spálil tutovku u vzdálenější tyče, ale z dorážky už procedil balón do sítě znovu Gnabry.
    Robert Lewandowski skóroval v každém ze svých 9 zápasů v letošním ročníku Ligy mistrů.
     
    Ve finále Ligy mistrů 2020 se v neděli utkají Bayern Mnichov a PSG!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Lyon udělal chybu v rozehrávce a Bayern ještě vhazuje na své útočné polovině.
     
    90+2
    Coman zvládl jeden na jednoho na pravé straně proti Cornetovi a centroval na kratší tyč, jenže Tolisso z první překopl bránu.
     
    90+2
    Benjamin Pavard odvrátil hlavou rozehrávku Lopese a u míče je poté Coutinho.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Dost podobná standardka pro Kimmicha, ale Müller hlavičkoval u bližší tyče proti Denayerovi vedle brány.
    88. Robert LEWANDOWSKI - 0:3

    Vít Muzikář

    Branky: 18. Gnabry (Kimmich), 33. Gnabry, 88. Lewandowski (Kimmich)

    Karty:   35. Marcelo (LYO), 42. Marçal (LYO), 86. Mendes (LYO)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:8.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal (73. Cherki) – Dubois (67. Tete), Caqueret, Bruno (46. Mendes), Aouar, Cornet – Depay (C) (58. M. Dembélé), Toko Ekambi (67. Reine-Adélaïde).
    Náhradníci: Tătăruşanu – J. Andersen, Rafael, M. Dembélé, B. Traoré, Mendes, Reine-Adélaïde, Jean Lucas, Tete, Cherki, Diomande, Bard.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (46. Süle), Alaba, A. Davies – Th. Alcântara (82. Tolisso), Goretzka (82. Pavard) – Perišić (63. Coman), T. Müller, Gnabry (75. Coutinho) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich, Hoffmann – Odriozola Arzallus, Süle, Pavard, Javi Martínez, Coutinho, Cuisance, Lucas Hernández, Tolisso, Coman, Zirkzee.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, del Palomar (vš. ESP)
    bahis siteleri