Litoměřice – Ústí n/L 5:6 (po pr.) | Liberec – Mountfield HK 7:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:3 (1:1, 4:0, 2:2)
Mountfield HK
Pondělí 31.08.2020, 15:00 • Svijanská aréna, Liberec • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek posledního prázdninového dne! (17:19:09)
     
    Je hotovo! Bílí Tygři ve velmi pohledném utkání rozstříleli Hradec 7:3 a z generálky před startem Juniorské ligy akademií tak budou mít rozhodně lepší pocit. Východočeši dnes zaznamenali vůbec první porážku v přípravě. Po jedenácti vítězstvích!

    Po zápase si ještě oba celky zkusily nájezdy. Dlouho nerozhodný rozstřel nakonec poměrem 2:1 zvládli Východočeši.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    V samotném závěru mohl Královéhradeckým uštědřit už osmou ránu Filip Jansa, v úniku jej ovšem vychytal Tichý. Hostující gólman dobře přečetl forhendový blafák a vyrazil puk nad branku.
     
    59:10
    Vojtěch Jiruš předvedl zajímavou individuální akci, když si najel až do levého kruhu a střílel na vzdálenější tyč. Tichý jeho pokus lízl vyrážečkou.
     
    58:47
    Zakázané uvolnění Severočechů.
     
    58:18
    Bennet Rossmy nabral rychlost a z pravého křídla ještě hledal Adama Měchuru. Vytáhlý útočník byl těsně bráněn a nedokázal pořádně zakončit.
     
    57:47
    Daniel Král zachytil nahozený puk a schoval jej před dojíždějícími protihráči. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    57:18
    Mountfield se ještě snaží dostat do útočného pásma, za současného skóre už mu ale trošku chybí šťáva. Bojuje se ve střední zóně.
     
    56:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři ještě navyšují náskok, znovu využili přesilovku. Richard Patzelt nahodil od levého mantinelu. Tichý téměř nic neviděl přes stínícího ADAMA MĚCHURU, který ještě zvládl lehkou teč a kotouč si po odrazu o břevno našel cestu až za čáru! Asistence: Richard Patzelt.
     
    55:20
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Janda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:54
    Opět už známý scénář. Hradečtí se pěkně prokombinovali do šance. Matěj Pinkas dorážel za již sedícího Krále, jenže ten znovu dokázal zabránit inkasovanému gólu!
     
    54:07
    Znovu neuvěřitelný Král! Tygři zaváhali v neutrální zóně a Matěj Beneš mířil v oslabení sám na branku. Daniel Král jeho první pokus vyrazil před sebe a poradil si také s dorážkou stejného hráče do téměř odkryté branky, kterou v pádu zneškodnil bruslí!
     
    53:50
    Liberečtí si teď v předbrankové skrumáži navzájem trošku překáželi a hosté vyhazují.
     
    53:13
    Adam Měchura se z rohu krásně prokličkoval až mezi kruhy, kde byl bráněn na hraně pravidel a Tichý si s jeho zakončením po ledě věděl rady.
     
    52:30
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (T. Pinkas – 2 min., podrážení).
     
    52:25
    Filip Jansa si v ponechané výhodě sjížděl před branku, kde jen těsně nedosáhl na přihrávku mířící z pravého křídla.
     
    51:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy se hned dostávají do větší pohody, znovu totiž vedou o tři trefy. Přihrávka Petra Gajdy od zadního mantinelu se otřela o oblouk branky a přistála přímo mezi kruhy na hokejce BENNETA ROSSMYHO. Německý útočník posléze vystřelil přesně mezi Tichého betony! Asistence: Petr Gajda, Tomáš Kollert.
     
    50:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši ze svého manka ukrojili další kousek! Tadeáš Pinkas zavezl touš do útočné třetiny, kde se jej chopil LUKÁŠ PAJER, který famózní ranou zápěstím vymetl vzdálenější horní růžek liberecké klece. Asistence: Tadeáš Pinkas.
     
    49:52
    Střelecký pokus Starého skončil na prvním blokujícím hráči Hradce Králové.
     
    48:38
    Daniel Šedivý využil drobné nedůslednosti v liberecké defenzivě a z vrcholku levého kruhu prověřil Daniela Krále. Ten znovu rozšiřuje své dnešní statistiky.
     
    48:12
    K Vojtěchu Jirušovi se kotouč dostal hned po vhazování v levém kruhu. Liberecký útočník to hned zkusil, lapačka Tichého byla na svém místě.
     
    47:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Severočechy mohou neproměněné šance z předchozích minut trošku mrzet, soupeř totiž snižuje na rozdíl tří gólů. Přihrávka Matěje Beneše od zadního mantinelu doputovala skrz hokejky až mezi kruhy, kde do puku trošku nenápadně plácl KRYŠTOF LANG, jenž se trefil přesně k tyči! Asistence: Matěj Beneš.
     
    46:27
    Další velká šance Libereckých! Vojtěch Jiruš udělal pěkný bruslařský manévr a stanul mezi kruhy, Tichý předvedl hbitý zákrok betonem.
     
    45:56
    Lukáš Pajer se protlačil přes dva protihráče. Královi už byl ovšem příliš blízko a nedokázal jej tváří v tvář přehodit.
     
    44:53
    A Tichý se musí mít nadále na pozoru. Jan Cikhart totiž po pravé straně mířil až do velice slušné pozice, načež neprostřelil Tichého lapačku.
     
    44:16
    Jan Cikhart objel branku a přichystal tutovku Filipu Jansovi, který zakončoval do poloodkryté klece. Jakub Tichý ovšem téměř až zázračně zasáhl a nepustil puk za svá záda!
     
    43:13
    Mountfield pětiminutovou početní výhodu nezužitkoval! Škoda pro Východočechy, kteří už si musejí znovu dávat pozor na zadní vrátka.
     
    42:45
    A další vyhození Liberce, který už má dlouhé oslabení téměř za sebou.
     
    42:08
    Měchura vybojoval puk na obrané modré čáře. Dokonce mohl poslat do šance Gajdu, na čerstvě upravené ledové ploše však ke smůle Severočechů podklouzl.
     
    41:27
    Marek Pelda zkusil nahodit od modré čáry, Královu branku těsně minul. Domácí se posléze osvobozují.
     
    40:56
    Hradečtí zahájili novou třetinu tam, kde ukončili tu předchozí – na přesilovce se spíše trápí a nedokáží se prokombinovat k šancím.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá část se mnohem více vydařila Liberci. Tygři se prosadili třikrát během dvou a půl minut v úvodu třetiny a odskočili do trháku. Královéhradečtí posléze nemohli překonat skvěle chytajícího Krále, který zatím tvoří hlavní rozdíl mezi oběma celky. Uvidíme, zda se ještě hosté vrátí do zápasu, třetí periodu začnou ještě se třemi minutami přesilovky k dobru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Tygři se dokonce v oslabení mohli sami prosadit. Po odrazu puku od rozhodčího si to na branku mířil Lukáš Nezbeda, který z bezprostřední blízkosti přestřelil!
     
    39:19
    Teď se dokonce dva hráči Východočechů srazili ve středovém kruhu, což pobavilo domácí fanoušky.
     
    38:49
    Hradečtí rázem mají možnost vrátit se do zápasu, dlouhá přesilovka jim ale zatím vůbec nevychází podle plánu. Hraje se ve středním pásmu.
     
    38:10
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 5 min., zásah do hlavy nebo krku + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku).
     
    38:10
    Po souboji v rohu kluziště zůstává na ledě ležet jeden z hostujících hráčů. Zatím to s ním nevypadá příliš dobře.
     
    37:03
    V nadějné pozici se zjevil také Lukáš Pajer. S pukem na čepeli si sjel až na vrcholky kruhů, skálopevného Krále ale nepokořil ani on.
     
    36:44
    Daniel Král dál deptá hradecké střelce. Kryštof Lang nejprve z levého kruhu přestřelil, jenže hned obdržel další přihrávku. Král ovšem proti ráně z první akrobaticky zabránil gólu!
     
    36:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jansa – 2 min., hákování).
     
    35:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ukázková přesilovková akce Liberce, 5:1! Vojtěch Jiruš na pravém kruhu naznačil střelu a přihrál do rohu Lukáši Nezbedovi, který neotálel a hned poslal kotouč napříč brankovištěm. Celou akci zavíral u vzdálenější tyčky VOJTĚCH STRNAD, který už nemohl minout! Asistence: Lukáš Nezbeda, Vojtěch Jiruš.
     
    35:49
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (T. Pinkas – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:22
    Martin Böhm si proklestil cestu až za modrou čáru. Zvládl také vystřelit, po zásahu hradecké hole se kotouč třepotá v ochranné síti.
     
    34:01
    O slovo se znovu přihlásili Tygři. Filip Jansa vzal akci tří proti jednomu na sebe, betony Jakuba Tichého ovšem nepropálil! Kvalitní zákrok hradeckého gólmana.
     
    33:24
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Starý – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Šedivý – 2 min., hrubost).
     
    33:07
    Fantastický Daniel Král! Křižná přihrávka Tadeáše Pinkase mířila přesně na Petra Moravce. Ten z pravého kruhu pálil za přesouvajícího se Krále, jehož lapačka ale byla znovu rychlejší!
     
    32:38
    Moravec zavezl puk k tyčce a nahrával před branku, kde se kotouč odrazil od brusle Kašpara. Král musel dávat pozor, znovu si však poradil.
     
    32:26
    Východočeši se vzápětí proviňují postavením mimo hru.
     
    32:09
    Hosté si vyměnili pád přihrávek, jenže pak se ke kotouči dostal Gajda a s přispěním mantinelu jej vyhodil až do obranné třetiny Mountfieldu.
     
    31:54
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hujer – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:27
    Královéhradečtí mají ponechanou výhodu, zatím nikam nespěchají.
     
    31:10
    Téměř souběžně s návratem Peričky do hry zůstal na ledě ležet Havlíček. Zdá se ale, že bude v pořádku!
     
    30:30
    Po zakázaném uvolnění domácích získávají Východočeši při vlastním oslabení útočné pásmo.
     
    30:04
    A první zákrok už si připsal také Tichý. Z pravé strany si na osu hřiště vyjížděl Filip Jansa, který vystřelil po ledě. Betony Tichého byly na místě.
     
    29:48
    Szymon Bieniek trefil od modré čáry jen prvního hráče Mountfieldu.
     
    29:06
    Hradec střídá gólmany, Tomáše Sajdla nahrazuje Jakub Tichý!
     
    29:06
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Perička – 2 min., sekání).
     
    28:39
    A po chvíli bylo znovu veselo také před libereckou svatyní. Daniel Král už vleže nepustil kotouč za čáru po dorážce Jana Jušty!
     
    28:12
    Parádní individuální akci předvedl David Putz, který se elegantní kličkou zbavil obránce a stanul sám před Sajdlem. Ten ovšem Putzovu střelu vyškrábl nad břevno!
     
    26:51
    Lukáš Pajer našlápl a dostal se až do oblasti levého kruhu. Král proti němu chytře povyjel, zmenšil úhel a znovu podržel své barvy.
     
    26:22
    Daniel Šedivý obdržel pas do pozice mezi kruhy, zpracování mu však nevyšlo dle představ a z šance sešlo.
     
    25:53
    Matěj Pinkas si na modré lajně připravil touš ke střele. Nahození poté prolétlo skrz těla před brankou až do připravené Královy rukavice.
     
    25:05
    O puk se dlouho bojovalo za hradeckou brankou. K vidění bylo také vzájemné pošťuchování, intenzita zápasu je stále na velmi dobré úrovni.
     
    23:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberecký brankostroj šlape dál! Jan Křepelka obdržel přihrávku mezi kruhy a okamžitě střílel. Už se zdálo, že má Tomáš Sajdl kotouč pod kontrolou, jenže nakonec se mu přece jenom vykutálel z výstroje a právě JAN KŘEPELKA u něj byl v pádu jako první. Asistence: Filip Jansa.
     
    23:00
    Šelmy i nadále diktují tempo hry. Vojtěch Jiruš měl spoustu prostoru na pravém kruhu a Tomáš Sajdl měl s jeho pokusem na vzdálenější tyč co dělat.
     
    21:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílým Tygrům se vstup do třetiny nesmírně vydařil, přidávají totiž další trefu. Po zmatcích u Sajdlovy tyčky to zkusil BENNET ROSSMY od zadního mantinelu a o hostujícího gólmana zvyšuje už na 3:1! Asistence: Adam Měchura.
     
    21:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí si berou zpět vedení! Křepelka nejprve v akci dvou proti dvěma přenesl hru na Jana Cikharta, jehož střelu Sajdl zbrzdil, ale nezastavil. JAN KŘEPELKA pak doklepl kotouč do sítě! Asistence: Jan Cikhart.
     
    21:22
    Martin Janda možná trošku překvapil Krále přihrávkou zpoza klece. Liberecký brankář chvíli hledal puk u tyčky, nakonec ho včas schoval.
     
    20:43
    Bílí Tygři se bez větších obtíží brání i v další fázi oslabení na začátku nové třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:47.
     
    Máme za sebou zajímavých dvacet minut ve vysokém tempu, po kterých platí nerozhodný stav. Více vyložených příležitostí měli zatím na hokejkách Královéhradečtí, a po zásluze se jim podařilo vyrovnat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Jiruš se Strnadem se i v oslabení rozhodli zaútočit. Druhému jmenovanému při pokusu o střelu poskočil kotouč na čepeli.
     
    19:01
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kovář – 2 min., sekání).
     
    19:01
    Matěj Beneš posunul puk na Jana Juštu, který tváří v tvář Královi přestřelil jeho branku! V šanci byl ale faulován, hosté si zahrají přesilovku.
     
    18:13
    Tomáš Perička napřáhl na červené čáře. Ačkoliv Král musel zasahovat, příliš se proti tomuto pokusu nezapotil.
     
    17:38
    Hra už nám dlouho plyne bez přerušení. Zápas je aktuálně hodně soubojový a oba celky se střídají v držení kotouče.
     
    16:33
    Kryštof Lang vletěl do ofenzivní zóny a zpoza obránce kvalitně vypálil. Daniel Král švihl lapačkou a skryl kotouč ve výstroji.
     
    15:50
    Benjamin Vomáčka si zpoza klece vyjel až do kladného úhlu a vypálil. Kotouč byl chvíli volný před brankou, která ale vypadla z předepsaného postavení.
     
    15:16
    Už proti kompletnímu soupeři se znovu snažil prosadit Tadeáš Pinkas. Jeho střelu z úhlu na bližší tyčku kryl pozorný Daniel Král.
     
    14:36
    Tadeáš Pinkas si všiml volného spoluhráče před brankou, avšak ten přihrávku nezpracoval a domácí si připisují další vyhození.
     
    13:55
    Liberečtí se zatím obstojně brání a nenechávají soupeře vyvinout nějaký silnější tlak.
     
    13:27
    Domácí se osvobozují zásluhou dotěrného Kováře.
     
    13:20
    Lukáš Pajer si navedl puk na pravý kruh a svižnou střelou zaměstnal Královu vyrážečku.
     
    13:03
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Böhm – 2 min., podrážení).
     
    12:17
    Pajer clonil před Králem až příliš vehementně. Rozhodčí odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti a Východočeši musejí vyklidit pásmo.
     
    11:59
    Postavení mimo hru Mountfieldu.
     
    11:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Nesmírně chytře to udělal Tadeáš Pinkas, který od modré čáry nastřelil puk přímo na Královy betony. Mezitím si do brankoviště sjížděl JAN JUŠTA a snadnou dorážkou rozvlnil síť. Asistence: Tadeáš Pinkas.
     
    10:20
    Filip Kovář si udělal výlet do útoku a z levého křídla zakončil mimo. Akce pokračovala a Kovář dostával přihrávku před bránu, střelu z otočky nicméně hosté srazili nad.
     
    09:28
    Matěj Pinkas to zkoušel od modré. Danielu Královi nikdo neclonil, maskovaný muž v domácím brankovišti tak neměl vážnější potíže.
     
    08:32
    Patzeltovo nahození od modré čáry bylo tečované, až k Sajdovi ale nedoputovalo. Hradečtí otáčejí hru.
     
    07:13
    Trápení Hradce v koncovce pokračuje, i když teď už hosté byli nesmírně blízko. Po chybě Liberce na útočné modré čáře jel sám na branku Daniel Šedivý, jenž stáhl kotouč do bekhendu a snažil se pokořit přesouvajícího se Krále. Tomu puk zajel mezi betony, brankovou čáru ale nepřekročil!
     
    06:29
    Mountfield mohl hned odpovědět, jenže Tadeáš Pinkas neproměnil ani tuto příležitost. V úniku před Králem volil blafák do forhendu, na jehož konci neprocedil kotouč za natažený beton!
     
    05:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté svoji šanci neproměnili, zatímco Severočeši ano. Benjamin Vomáčka nasměroval hezkou přihrávku mezi beky na rozjetého PETRA GAJDU, který měl otevřený prostor až k bráně a vystřelil neomylně nad Sajdlovo levé rameno! Asistence: Benjamin Vomáčka.
     
    04:58
    První velká šance duelu! Hradecký Tadeáš Pinkas zamíchal kotoučem mezi kruhy a Král měl co dělat, aby zasáhl vyrážečkou. Akce ještě pokračovala a liberecký brankář vleže likvidoval dorážky Jaroslava Kašpara z bezprostřední blízkosti!
     
    04:13
    Cikhart je už od začátku hodně vidět. Nyní to znovu vzal na sebe a zprava se tlačil před Sajda. Výborně se ovšem vrátil Perička, jenž mu znemožnil pokus o zakončení.
     
    03:26
    Hned po buly se puk dostal přímo na hůl Langa. Ten chtěl okamžitě vypálit, trefil ale pouze před sebou stojícího protihráče.
     
    03:06
    Východočeši se dlouho drželi v útočné třetině. Několik nahození prolétlo okolo domácí branky, až si od modré čáry vyjel za kruhy Kryštof Lang a svižnou střelou prověřil Daniela Krále. Ten si připisuje první zákrok dnešního zápasu a přerušuje hru.
     
    02:01
    Adam Měchura udělal při přechodu modré čáry kličku navíc, Rossmy tak vjel do pásma příliš brzy. Píská se ofsajd.
     
    01:18
    Jan Cikhart si v rychlosti nabruslil do útočného pásma a samostatnou akci zakončil ranou z levého kruhu. Tomáš Sajdl pohotově vyráží.
     
    00:55
    Liberečtí v úvodní minutě drží kotouč na svých holích. A přestože si trošku zkomplikovali rozehrávku, dál pokračují s pukem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Král (Vopravil) – Bieniek, Kolář, Kollert, Böhm, Adamec, Starý, Patzelt – Jiruš, Nezbeda, Strnad, Cikhart, Jansa, Křepelka (C), Hujer, Měchura, Rossmy, Vomáčka, Putz, Gajda.

    Mountfield HK: Sajdl (Tichý) – M. Pinkas, Pelda, Králík, Havlíček, Perička – Janda (A), Lang, T. Pinkas (C), Moravec, Pajer, Šedivý, Kašpar, Budina, Ma. Beneš, Mi. Beneš, Jušta.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Gajda (Vomáčka), 22. Křepelka (Cikhart), 22. Rossmy (Měchura), 24. Křepelka (Jansa), 36. Strnad (Nezbeda, Jiruš), 52. Rossmy (Gajda, Kollert), 57. Měchura (Patzelt) – 12. Jušta (T. Pinkas), 48. Lang (Beneš), 51. Pajer (T. Pinkas)


    Bílí Tygři Liberec: Král (Vopravil) – Bieniek, Kolář, Kollert, Böhm, Adamec, Starý, Patzelt – Jiruš, Nezbeda, Strnad, Cikhart, Jansa, Křepelka (C), Hujer, Měchura, Rossmy, Vomáčka, Putz, Gajda.
    Mountfield HK: Sajdl (Tichý) – M. Pinkas, Pelda, Králík, Havlíček, Perička – Janda (A), Lang, T. Pinkas (C), Moravec, Pajer, Šedivý, Kašpar, Budina, Ma. Beneš, Mi. Beneš, Jušta.
    bahis siteleri