Jekatěrinburg – Spartak Moskva 1:0 (kon.) | Riga – Jokerit 1:3 (kon.) | Jaroslavl – Chabarovsk 2:0 (kon.)
N.Novgorod – Novosibirsk 4:3 (kon.) | Minsk – Barys 5:4 (po pr.) | Čerepovec – Ufa 1:4 (kon.)
Omsk – Dynamo Moskva 2:1 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
4:3 (3:1, 1:1, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Sobota 05.09.2020, 16:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Torpeda, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:3. I poslední perioda nám nabídla vyrovnanou podívanou, ve které jsme se nakonec dočkali jediné branky. Sibiru se totiž povedlo snížit na rozdíl jediné branky, avšak domácí jednobrankové vedení udrželi až do konce. V závěru se Novosibirsk rozhodl pro hru bez brankáře, přičemž hrál 6 na 4. Ani tato přesilovka nepomohla, dva body tak putují na konto domácích.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:26.
    Zblokované střely – 24:8.
    Vyloučení – 5:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 1/5.
    Vhazování – 21:29. (18:21:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Tutovka na holi O'Della, který ale netrefil branku!
     
    59:20
    Novosibirsk má závěru tohoto zápasu celkem drtivý tlak, hraje totiž 6 na 4! Domácí se brání zuby, nehty. Zatím jsme se nedočkali žádné vážnější střely, Tichomirov nyní raději hru přerušil.
     
    58:00
    Sibir to zkouší v šesti!
     
    58:00
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Danil Verjajev – 2 min., hákování).
     
    57:25
    V posledních minutách se hraje bez častějších přerušeních, což vyhovuje spíše domácím. Ti se nyní nastěhovali k hostující brance, kde sbírají cenné vteřinky.
     
    55:10
    Pozvolná rozehrávka domácích nakonec přinesla útočný výpad Varnakova, který se dostal před modrou čáru, odkud se mu ještě povedlo nahodit za branku soupeře.
     
    54:25
    Aby toho nebylo málo, tak hra byla v krátkém časovém sledu opět přerušena. Novosibirsk je v posledních minutách aktivnější, stále hledá recept na brankáře.
     
    53:22
    Sibir musel další akci rozjíždět od své branky, jenomže se mu nepovedlo dostat se až před Tichomirova. Naopak jsme sledovali zakázané uvolnění, na řadu přijde komerční přestávka.
     
    52:11
    Do konce tohoto zápasu zbývá necelých osm minut. Nižnij Novgorod přišel o dvoubrankové vedení, stále však má k dispozici náskok o jednu branku, který se rozhodně hodí.
     
    51:14
    Do protiútoku se vydal domácí Urakov, který místo nahrávky to zkoušel vzít sám na sebe, jenomže trefil pouze beton brankáře Krasotkina. Hra se okamžitě otáčí.
     
    50:00
    Hodně nebezpečně nahazoval kotouč Austin, který to zřejmě zkoušel ještě na teč. Krasotkim měl v jeden okamžik naprosto zakrytý výhled, puk si přesto našel.
    49:44 Nikita KOROTKOV - 4:3
     
    49:44
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hostující hráči opět snižují na rozdíl jediné branky! U levého mantinelu se totiž ke kotouči dostal NIKITA KOROTKOV, který to zkoušel trochu netradičně z úhlu. Jeho nesmírně přesná střela směřovala přesně pod břevno, Tichomirov přesto nemá čisté svědomí.
    Asistence: Jaroslav Chabarov, Dmitrij Sajustov.
     
    49:07
    K puku se dostal hostující Ovčinnikov, který ho pouze nahazoval k zadnímu mantinelu. Oba celky odjely střídat, na ledovou plochu tak naskočily čtvrté formace.
     
    48:20
    Vhazovalo se ve středním pásmu, tentokráte byli úspěšnější hostující hráči, kteří se daleko nedostali. Poté v souboji spadl na zem Kloos, vylučovat se ale nebude.
     
    47:15
    Zničehonic se domácí komando dostalo do vyložené šance! Verjajev totiž u druhé tyče hledal jednoho ze spoluhráčů, který trefil pouze brankáře Krasotkina.
     
    46:11
    U modré čáry pracoval s pukem Gurkin, který se dostal do menších problémů. Nakonec se mu povedlo před napadajícím protihráčem přihrát k pravému kruhu.
     
    45:10
    Novosibirsk se konečně usadil kolem domácí branky, jenomže se dlouhou dobu k ničemu nedostal. Až posléze to zkoušel Milovzorov, který trefil protihráče.
     
    44:17
    Komarov se dokázal skoro natlačit až před Tichomirova, avšak důležitý obranný zákrok předvedl obětavý Wideman, který mu znemožnil nahrát před branku.
     
    43:39
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Michail Orlov – 2 min., podrážení).
     
    43:10
    Do střelecké pozice si dokázal nabruslit Šarov, který to zkoušel nad levý beton Tichomirova. Puk ovšem směřoval do lapačky, domácí brankář raději hru přerušil.
     
    42:27
    Až od vlastní branky musel startovat další útok svého celku Gurkin. Tomu se povedlo dostat kotouč do útočného pásma, nyní sledujeme zdlouhavou kombinaci.
     
    41:26
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Arťom Aljajev – 2 min., hákování).
     
    41:11
    Na opačné straně nabral rychlost Korotkov, který se rovněž protáhl až do zakončení. Tentokráte jsme sledovali ránu švihem, se kterou si Tichomirov poradil.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro domácí celek, který se opět nastěhoval do pásma. Tam to na sebe vzal Austin, který bekhendem neuspěl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám přinesla o poznání méně atraktivnější podívanou, avšak jsme se přeci jenom dočkali dalších dvou branek. Sledovali jsme totiž vyrovnanou partii, ve které měli přeci jenom lehce navrch hostující hráči, kterým se nakonec povedlo snížit na rozdíl jediné branky. Torpedo před inkasovanou brankou doplatilo na svůj ležérní styl hry, po této trefě se však domácí opět dostali do ofenzivních manévrů, díky čemuž si vzalo dvoubrankové vedení zpět.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Sibiru se tato přesilová hra zrovna moc nedaří, za celou dobu se totiž nedostal k ničemu nebezpečnému. Tentokráte přes všechny čáry dokázal vyhodit Austin.
     
    37:38
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Michail Orlov – 2 min., podrážení).
    36:36 Jordan SZWARZ - 4:2
     
    36:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek si bere dvoubrankové vedení zpět! Žafjarov si všiml vedle stojícího Aljajeva, který okamžitě nabízel puk do předbrankového prostoru. Tam se kotouče dokázal lehce bruslí dotknout JORDAN SZWARZ, který tak zaskočil brankáře Krasotkina. Tato branka se ještě zkoumala u videa, avšak skutečně platí!
    Asistence: Arťom Aljajev.
     
    36:13
    Hraje se celkem dlouho bez přerušení. Na ledovou plochu se tak dostaly také čtvrté formace. Z dobré pozice navíc zakončoval Wideman, jenž trefil brankáře.
     
    35:47
    Domácí Belevič zavezl kotouč až k pravému kruhu, kde se mu nepovedlo předat přesně na hokejku soupeře. Na druhé straně zahrozila Sajustov společně se Šaškovem.
     
    34:22
    Daleko k puku to měl domácí Žafjarov, který se dokonce ani nedostal do souboje. Naopak se o rozehrávku pokoušel Chabarov, kterému se povedlo najít Korotkova.
     
    33:08
    V posledních minutách se absolutně nehraje plynulý hokej. Sudí musel opět hru přerušit, tentokráte se bude vhazovat ve středu hrací plochy. Na ledě jsou druhé formace.
     
    32:33
    Sibir se opět pohodlně dostal až za modrou čáru, načež to směrem na branku zkoušel Sajustov. Hra se opět pozastavila, na řadu přichází komerční přestávka.
     
    31:14
    Tentokráte si mezi kruhy sjel Šarov, který ale prováhal ideální moment k zakončení. Na poslední chvíli se totiž dokázal vrátit Austin, který mu střelu zablokoval.
     
    30:00
    Je za námi přesná polovina zápasu, zatím jsme se dočkali pěti přesných zásahů. Torpedo po inkasované brance začalo hrát, hosté mají najednou problémy.
     
    29:15
    Sajustov přenechal do jízdu Milovzorovovi, který pouze vyprášil betony domácího brankáře. Sledujeme hodně opatrnou pasáž, domácí se snaží neudělat chybu.
     
    28:35
    Z velice dobré pozice zakončoval Mišarin, který se do puku opřel vší silou. Jeho dělovka skončila pouze na zadním hrazení, z dorážky navíc neuspěl ani Iljin.
    27:36 Eric O'DELL - 3:2
     
    27:36
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté se totiž díky zvýšené aktivitě dostávají na dostřel! U pravého mantinelu se dokázal vymanit Šarov, který bekhendovou přihrávkou předal kotouč přesně mezi kruhy, kde byl trestuhodně nekrytý ERIC O'DELL. Jeho tvrdá rána skončila za Tichomirovem, rázem to je pouze o jednu branku.
    Asistence: Alexandr Šarov.
     
    27:11
    V krátkém časovém sledu další přerušení, tentokráte za to mohlo zakázané uvolnění Sibiru. Postaral se o to obránce Menšikov, hra se tak přestěhuje před Krastokina.
     
    27:00
    S následným přerušením přichází na řadu další komerční přestávka, první prostřední periody. Krátce poté se hra vrátí před Tichomirova, přesněji po jeho levou ruku.
     
    26:30
    Šarov se u levého kruhu pokoušel dostat kotouč před branku, což se mu nepovedlo. Do jeho myšlenky totiž vložil hokejku Wideman, který zabránil nebezpečí.
     
    25:17
    Po pravém křídle si to namířil domácí Žafjarov, který byl po odehrání puku nepříjemně poslán na led. Jednalo se o čistý zákrok, vylučovat se tedy nebude.
     
    24:05
    O něco více prostoru měl na druhé straně Ovčinnikov, kterému zakončení moc nesedlo. Jeho rána proletěla vedle bližší tyče, Tichomirov tak nemusel zasahovat.
     
    23:13
    Šenfeldovi se povedlo převzít nahrávku, jenomže puk nechal za sebou. Zbývalo mu tedy pouze nahodit za branku soupeře, kam jako první přispěchal Gurkin.
     
    22:05
    S rozehrávkou před malým momentem vypomohl také brankář Tichomirov, který počkal na pohyb Widemana. Nižnij Novgorod se kostrbatě dostal za modrou čáru.
     
    21:10
    Jenomže na vhazování se dokázal prosadit Sibir, který poté odpálil hrací předmět až na druhou stranu. Další útočnou akci tak musel zpoza branky rozjíždět Wideman.
     
    20:24
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Šaškov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, která nám nabídla hned čtyři přesné zásahy. Do bleskového vedení se dostalo Torpedo, které o své vedení přišlo během chvíle. Domácí si přesto vedení vzali zpět, navíc ho dokázali navýšit o další trefu. Torpedo v tomto duelu působí mnohem aktivnějším dojmem, především ho zdobí lehkost v kombinacích. Sibir směrem dopředu nehraje špatně, avšak má problémy s přechodem do pásma.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Již nám běží poslední perioda první třetiny, žádné další branky se zřejmě už nedočkáme. Tentokráte jsme sledovali skrumáž před Tichomirovem, který ale odolal.
     
    17:57
    Nepříjemnou ránu vyprodukoval obránce Menšikov, který trefil beton domácího brankáře. Ten měl dokonce zakrytý výhled, avšak přesto podržel svůj celek.
     
    16:22
    Celkem nenápadné zakončení skončilo na noze Menšikova, Sibir přesto nedokázal vyrazit do protiútoku. Místo toho se do vyložené šance dostal Žafjarov, který neuspěl.
     
    15:47
    Sibir to rovněž zkoušel nahozením, avšak puk se snesl pouze do ochranné sítě nad brankou. Vhazovat se bude před Tichomirovem, přesněji po jeho pravé ruce.
    14:04 Justin KLOOS - 3:1
     
    14:04
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Delší pobyt domácích hráčů v útočném pásmu končí třetí brankou! U modré čáry totiž operoval Šenfeld, který si dokázal najít pozici k nahození kotouče směrem na branku. Do dráhy letu puku ještě vložil hokejku JUSTIN KLOOS, kterému se dokonalou tečí povedlo zaskočit brankáře Krasotkina.
    Asistence: Anton Šenfeld, Brady Austin.
     
    13:22
    Mezitím domácí nedokázali přesně založit útočnou akci, přesto Sibir chyboval. Rozehrávku totiž dokázal vystihnout Wideman, který střelou trefil protihráče.
     
    12:13
    Obrovská šance Sibiru! Po přečíslení se finální nahrávka snesla přesně na hokejku Komarova, kterému se nepovedlo dostat kotouč za Tichomirova.
     
    11:07
    Po zhruba dvouminutové pasáži se opět přerušuje, puk se totiž dostal na domácí střídačku. To si vyžádá prostor ke komerční přestávce, v této třetině již druhé.
     
    10:33
    Před malým momentem si hodně podezřele počínal hostující Naumov, který kousek za modrou čárou složil k zemi Beleviče. Hlavní sudí nechávají pokračovat.
     
    08:47
    Nahozením k zadnímu hrazení to zkoušel hostující Menšikov, který ovšem zahrál na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací zpět před brankáře Krasotkina.
    07:22 Brady AUSTIN - 2:1
     
    07:22
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Také domácí celek využívá přesilovou hru! U pravého kruhu měl trestuhodně příliš prostoru BRADY AUSTIN, kterému se neskutečnou dělovkou povedlo vypálit přesně do bližšího rohu. Pro kanadského obránce se jedná o první gól v novém působišti, čeští fanoušci ho mohou znát z působení na Kladně.
    Asistence: Andrej Belevič, Arťom Aljajev.
     
    06:24
    Wideman si hned několikrát vyměnil kotouč s Mielem, který se napřáhl a vypálil do betonu ruského brankáře Krasotkina. Torpedo začíná mít obrovský tlak.
     
    05:48
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Danil Romancev – 2 min., vysoká hůl).
    05:01 Dmitrij SAJUSTOV - 1:1
     
    05:01
    Sibir právě vstřelil branku!
    Jenomže vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, Sibir využívá přesilovou hru! Po kombnaci jsme sledovali tečovanou ránu, se kterou si Tichomirov dokázal poradit, jenomže kotouč vyrazil pouze před sebe. Tam byl připraven DMITRIJ SAJUSTOV, kterému se povedlo procedit puk za sedícího brankáře.
    Asistence: Viktor Komarov, Jefim Gurkin.
     
    04:19
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Arťom Aljajev – 2 min., držení).
     
    04:04
    K volnému kotouči se dostal domácí zadák Marin, který se rozhodl spolupracovat s Orlovem. Nakonec se do pásma dostal Žafjarov, jenž v souboji neuspěl.
     
    03:11
    Na levém křídle měl celkem dost prostoru kolem sebe Urakov, který to zkoušel švihem na přední tyč. Branku nakonec minul, Krasotkin tak nemusel zasahovat.
    03:02 Sergej GONČARUK - 1:0
     
    03:02
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, do vedení se dostává Nižnij Novgorod! U levého kruhu se totiž ke kotouči dostal SERGEJ GONČARUK, který se natlačil až před brankáře Krasotkina. Domácí forvard nakonec zvolil zakončení k přední tyči, přičemž se mu povedlo najít místečko v hostující brance.
    Asistence: Andrej Belevič.
     
    02:05
    Sám na sebe to zkoušel vzít hostující Šarov, který se protáhl až do mezikruží, odkud přesto nedokázal kvalitně vypálit. Na druhé straně to zpoza brány zkouší Kloos.
     
    01:12
    Sibir musel vyklidit pásmo, jednalo by se totiž o ofsajd. Mezitím se na ledovou plochu dostaly druhé formace, rozehrávající Orlov si rozehrávku zatím rozmyslel.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě nahazoval kotouč do útočného pásma, kde se k němu dostal obránce Chabarov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Ch. Wideman, Austin, Orlov, Marin, Mišarin, Aljajev – Žafjarov, Miele, Szwarz – Varnakov, Kloos, Šenfeld – Urakov, D. Iljin, Verjajev – Vojevodin, Belevič, Gončaruk – Drobin.

    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (Säteri) – J. Chabarov, Jokipakka, Menšikov, Gurkin, K. Alexejev, Chochlov, Naumov, Ilja Morozov – N. Korotkov, O'Dell, Šarov – Milovzorov, Sajustov, Šaškov – Ovčinnikov, V. Komarov, O. Li – Dubakin, Romancev, Pervušin.

    Rozhodčí: Gamalej, Judakov – Maximovskij, Osipov.
     
    HC Sibir Novosibirsk

    Na opačné straně stojí Novosibirsk, který patřil k příjemným překvapením loňské sezony. Sibir nakonec dosáhl na pátou pozici východní konference, což znamenalo celkem přijatelného soupeře pro osmifinálové boje. Novosibirsk se totiž utkal se čtvrtým Jekatěrinburgem, přičemž celá série neměla vážného favorita. Nakonec se z celkem pohodlného postupu radoval právě Sibir, kterému se povedlo postoupit během pěti zápasů. Novosibirsk se tak těšil na čtvrtfinále, kde se rozehrál k ještě lepším výkonům. Sibir totiž postoupil přes kazašský Barys poměrem 4:0 na zápasy a stal se prvním semifinalistou. Liga ale předčasně skončila a tato povedená sezona pro Sibir bohužel skončila.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Nižnij Novgorod se v minulém ročníku umístil na osmé pozici západní konference, což znamenalo poslední postupové místo vyřazovací části. Torpedo během základní části dokázalo nasbírat čtyřiašedesát bodů, náskok na deváté Soči bylo dostačující, a to pětibodové. Nižnij Novgorod se v následném osmifinále utkal s prvním celkem konference, kterým bylo moskevské CSKA, jenž bylo velkým favoritem. To se paradoxně potvrdilo, neboť se CSKA povedlo uspět v prvních čtyřech zápasech, což znamenalo celkem snadný postup do čtvrtfinále. Cíl Torpeda pro letošní ročník je jasný, a sice další postup do play-off.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Kontinentální hokejová liga má na programu zápasy prvního kola, my se společně zaměříme na souboj mezi Torpedo Nižnij Novgorod a HC Sibir Novosibirsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 4. Gončaruk (Belevič), 8. Austin (Belevič, Aljajev), 15. Kloos (Šenfeld, Austin), 37. Szwarz (Aljajev) – 6. Sajustov (V. Komarov, Gurkin), 28. O'Dell (Šarov), 50. N. Korotkov (J. Chabarov, Sajustov)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Ch. Wideman, Austin, Orlov, Marin, Mišarin, Aljajev – Žafjarov, Miele, Szwarz – Varnakov (A), Kloos, Šenfeld (C) – Urakov, D. Iljin (A), Verjajev – Gončaruk, Belevič, Vojevodin – Drobin.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (Säteri) – J. Chabarov, Jokipakka, Menšikov, Gurkin, K. Alexejev, Chochlov, Naumov, Ilja Morozov – N. Korotkov, O'Dell (A), Šarov – Milovzorov (A), Sajustov (C), Šaškov – Ovčinnikov, V. Komarov, O. Li – Dubakin, Romancev, Pervušin.

    Rozhodčí: Gamalej, Judakov – Maximovskij, Osipov

    Diváci: 1650
    bahis siteleri