Jekatěrinburg – Spartak Moskva 1:0 (kon.) | Riga – Jokerit 1:3 (kon.) | Jaroslavl – Chabarovsk 2:0 (kon.)
N.Novgorod – Novosibirsk 4:3 (kon.) | Minsk – Barys 5:4 (po pr.) | Čerepovec – Ufa 1:4 (kon.)
Omsk – Dynamo Moskva 2:1 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
3:0 (0:0, 0:0, 3:0) Stav série: 4:3
Vancouver Canucks
Sobota 05.09.2020, 03:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:57:22)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG) 0+0, 0 střel, čas na ledě 11:21
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. hvězda : Thatcher Demko (VAN) – 27 zákroků, 0 inkasovaných gólů, úspěšnost 100%
    2. hvězda: Shea Theodore (VEG) – 1+0
    3. hvězda: Paul Stastny (VEG) – 1+0
     
    Finále Západní konference obstará souboj mezi Vegas Golden Knights a Dallasem Stars! Svěřenci kouče DeBoera v sedmém zápase porazili Vancouver 3:0, přičemž o svém vítězství rozhodli až v závěrečné desetiminutovce.

    Golden Knights byli po celou dobu utkání lepším týmem, avšak naráželi na obrovskou překážku v podobě Thatchera Demka, jenž soupeře přiváděl místy až do stavu šílenství. Avšak jeho kouzlo nakonec bylo prolomeno. Závěrem 54. minuty vystřelil v přesilové hře od modré čáry Shea Theodore a puk se zastavil až v síti. Vancouver ještě v závěru vyzkoušel hru bez brankáře, ale kýženého vyrovnání se nedočkal, naopak ještě dvakrát inkasoval, výsledek upravili Alex Tuch a Paul Stastny.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Paul STASTNY - 3:0
     
    59:54
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    V samotném závěru ještě přichází třetí gól, druhý do odkryté svatyně. našel zpoza brány volného PAULA STASTNYHO, pro něhož nebyl problém umístit černou gumu do brány. Asistence: Nicolas Roy a Jonathan Marchessault.
     
    59:28
    Bo Horvat našel nahrávkou na vrcholku levého kruhu Brock Boeser. Útočník hledal ideální střeleckou parketu, avšak nenašel ji, raději přihrál.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    58:53
    Vegas brání skvěle. Probojovat se do šance snažil J.T. Mille, avšak proti početní převaze neměl příliš šancí na úspěch. Odzbrojil jej Theodore.
     
    58:19
    Canucks to pochopitelně zkoušejí znovu. Poté, co se probojovali do útočné třetiny, ujíždí Demko znovu na střídačku.
    57:54 Alex TUCH - 2:0
     
    57:54
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Máme s největší pravděpodobností rozhodnuto! ALEX TUCH první střelou trefil pouze obránce, avšak po pobídce od Stastnyho dostal druhou možnost, blokujícího Millera prostřelil mezi nohama. Asistence: Paul Stastny.
     
    57:27
    Thatcher Demko putuje na střídačku, Vancouver zkouší power play!
     
    57:17
    Dostali jsme se do posledních třech minut třetí třetiny. Kosatkám plyne čas bleskovým tempem, nyní vybojovaly pozici v útočném pásmu.
     
    56:32
    Mohlo být rozhodnuto! Skvělou práci odvedl Pacioretty, jenž na sebe navázal obránce a zpětným pasem uvolnil Stona. Kanaďan nezištně předal puk Smithovi, který tváří v tvíř Demkovi selhal!
     
    56:02
    Elias Pettersson přes Whiteclouda přihrál po mantinelu spoluhráči. Střelu zblokoval McNabb, Vegas zase mohou na chvilku vydechnout.
     
    55:41
    Tohle Golden Knight určitě nevyhovuje. Zach Whitecloud měl dostatek času i prostoru, přesto kotouč vyhodil až na zakázané uvolnění.
     
    55:33
    Alexander Edler zachoval klid, Stastnyho přilepil na mantinel a tím ho odzbrojil od puku. Následovala rozehrávka na Horvata, kterého vystavil do ofsajdu Boeser.
     
    55:07
    Od modré vyslal střílenou přihrávku Myers. Bek šikovně hledal Toffoliho, ten však proti touši špatně nastavil hůl.
     
    54:26
    Po krátké komerční přestávce utkání pokračuje. Dopředu mířili hokejisté vedoucího celku, vysokou nahrávku Theodora zastavil Hughes vysokou holí.
     
    54:05
    Vancouveru nyní moc času nezbývá! Musí během posledních šesti minut vyrovnat, jinak pro něj letošní ročník NHL končí. Brandon Sutter střílel po buly nepřesně.
    53:52 Shea THEODORE - 1:0
     
    53:52
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Kouzlo Demkovy svatyně prolomeno! Vegas využili přesilovou hru po pouhých pěti vteřinách. Výborného zákrytu před brankou využil obránce SHEA THEODORE, který vystřelil zápěstím skvěle pod horní tyč. Asistence: Reilly Smith.
     
    53:47
    První početní převahu si ve třetí třetině vyzkoušejí i hokejisté Vegas. Na lavici hanby putuje za hákování Miller, ten zabránil v zakončení Marchessaultovi.
     
    53:01
    Golden Knights pokračují v aktivním pojetí hry. Marchessault udržel puk při pravém mantinelu, vzápětí předal touš Karlssonovi. Na modrou dostal nabito Theodore, černou gumu vypálil nad bránu.
     
    52:15
    Max Pacioretty je zpátky na ledové ploše, hráči v tmavých dresech jsou v plném počtu. Hned po svém návratu způsobil zakázané uvolnění, Stone jeho pas nezpracoval.
     
    52:03
    Při vlastním oslabení vyzkoušel pozornost gólmana Demka Reilly Smith. Střelu zápěstím vykryl zkušený Američan pravým ramenem.
     
    51:34
    Tanner Pearson se dostal do útočné zóny, krátce po přejetí modré čáry vyslal střelu po ledě. Robin Lehner předvedl zákrok pravým betonem.
     
    51:09
    J. T. Miller přenechal zadovkou na Horvata, ten nabil na modrou Hughesovi. nahození od modré srazil za bránu obětavým pádem McNabb.
     
    50:22
    První důležitý úkol Vancouver zvládl, vyhrát vhazování. Přes Hughese putoval kotouč k Boeserovi, jehož tečovaná rána skončila v ochranné síti.
     
    50:11
    Canucks si zahrají přesilovou hru! Dnes podruhé usedá na trestnou lavici Kanaďan Max Pacioretty, tentokráte se provinil hákováním.
     
    50:05
    Velkou rychlost nabral po levé lajně Tyler Motte. Forward byl rychlejší než Holden, Vancpuver získává útočné pásmo.
     
    49:45
    Dopředu vystartoval Jonathan Marchessault. proti němu byl poslední protihráč, jemuž nedokázal Kanaďan prohodit touš mezi nohama.
     
    49:14
    Quinn Hughes s Pearsonem předvedli pěknou kombinaci, avšak první jmenovaný si následně dal puk hodně od hole. Toho využil Roy.
     
    48:33
    Poměrně studený Robin Lehner načal druhou desítku zákroků v dnešním utkání. Nejprve pokryl nahození Taneva, poradil si i s pokusem Roussela.
    48:03 Royova střela do tyče
     
    48:03
    Zvoní tyč! Nicolas Roy si připravil kotouč na forhend, svižnou ránou orazítkoval levou část brankové konstrukce!
     
    47:50
    Pozor na chyby! Na modré zaváhal Nate Schmidt, který měl velké štěstí, že Virtanenovi už nezbyly síly na případný protiútok.
     
    47:27
    Souboj za brankou Kačerů zvládl Mark Stone na jedničku. Golden Knight jsou jasně lepším týmem, o čemž svědčí i poměr střel 28:9.
    46:21 Demko předvedl dva skvělé zákroky, Karlsson přestřelil
     
    46:21
    Je Thatcher Demko vůbec člověk? Hráči Vegas o tom musejí pochybovat. Američan předvedl skvělý zákrok výstrojí, následně špičkou betonu vykopl i druhou střelu. Karlsson posléze přestřelil!
     
    46:05
    Na modrou čáru dostal nabito Shea Theodore. Místo střely kotouč zpracoval a vystřelil až zápěstím. Ránu zblokoval obránce.
     
    45:20
    Christopher Tanev neměl na výběr, pod tlakem musel vyhazovat i za cenu zakázaného uvolnění. Vancouver může vydechnout, následuje komerční přestávka.
     
    45:08
    Své štěstí vyzkoušel z levého křídla Alex Tuch. Hledal místečko u bližší tyčky, Demko včas vykopl pravý beton.
     
    44:49
    Trenér Golden Knight se rozhodl více vytěžovat Marka Stonea. Ten kromě první formace naskakuje i do čtvrté, v níž hraje po boku Noska a Reavese.
     
    44:16
    Zach Whitecloud s přehledem podržel puk na holi, navzdory presujícímu Mottemu. Následně rozehrál přes celou šíři kluziště na Martineze.
     
    43:30
    A už se blíží stovce. Do té mu nyní chybí devět úspěšných zákroků, sražená střela jednoho z obránců mu starosti nenadělala.
     
    43:12
    Thatcher Demko je jedním z faktorů, proč se Vancouver dokázal s favoritem série dostat až do sedmého utkání. Čtyřiatřicetiletý Američan předvedl již 90. zákrok v řadě, aniž by obdržel gól.
    42:46 Demko pokryl zakončení Karlssona i dorážku Marchessaulta
     
    42:46
    William Karlsson vypálil z pravého kruhu, Demko puk vyrazil pouze před sebe. S dorážkou přispěchal Jonathan Marchessault, toho americký fantom vychytal pravým vyrážečkou!
     
    42:16
    Elitní formace Vegas získala převahu, usadila se v útočném pásmu. Nick Holden nahazoval od modré čáry, puk proletěl vedle levé tyče.
     
    41:30
    Hokejisté Golden Knights hrají v plném počtu. Naopak oni mohli být těmi, kdo otevřou účet zápasu, ale situaci dva na jednoho vyřešil Stone špatnou přihrávkou.
     
    41:18
    A další vyhození až za branku Demka. Alec Martinez přetlačil v souboji jeden na jednoho Virtanena a po mantinelu osvobodil Vegas.
     
    40:23
    Zatím se Canucks nedaří usadit v útočném pásmu. Výbornou práci odvedl Zach Whitecloud, jenž získal kotouč do své moci a vyhodil přes všechny čáry.
     
    40:10
    Dramatická třetí třetina je v plném proudu! Kanadský Vancouver do ní nastupuje v přesilové hře, tak uvidíme, jak si s ní poradí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po druhé třetině:
    Vegas – 20
    Vancouver – 6
     
    Rozhodující sedmý zápas mezi Vegasem a Vancouverem stále branku nenabídl, byť jsme ve druhé dvacetiminutovce viděli několik obrovských šancí na obou stranách. Tu největší měl nepochybně Boeser, kterého před prázdnou brankou famózně vychytal lapačkou Lehner. Jinak je ale Vegas výrazně aktivnějším a lepším mužstvem, nicméně Vancouver se může spolehnout na výkon fantastického Thatchera Demka. Třetí část hry začne zhruba v 4:58 a věřme, že se už konečně dočkáme také nějakého gólu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Vegas brání oslabení naprosto dokonale, soupeř je proti němu i v početní převaze bezbranný.
     
    39:09
    Horvatovu ránu zkrotil Lehner, byla to první rána Vancouveru v přesilovce.
     
    38:30
    Hráči Vancouveru se konečně dostali zpět do útočného pásma, ale McNabb si lehl do rány Pearsona.
     
    37:40
    Jeden úspěšný výhoz za druhým, hráči Vegasu se zatím v poklidu brání.
     
    37:17
    Zatím se ale Vancouveru nedaří ani vystřelit.
     
    37:03
    Canucks už jsou v útočném pásmu.
     
    36:30
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Ryan Reaves – 5 min., hrubost).
     
    36:30
    Reaves dostává pětiminutový trest a je tu obrovská šance pro Vancouver!
    36:30 Ostrý zákrok Reavese
     
    36:30
    Opakované záběry ukázaly, že Motteho poslal nevybíravě k zemi ramenem Reaves a pro Vegas nyní možná bude hrozit vyšší trest.
     
    36:30
    Na ledě zůstává ležet Motte, hra je přerušena a Vancouver si tak může chvíli odpočinout.
     
    36:16
    Carrier se zkusil rychle obtočit okolo branky, ale všudybyl Demko si pokryl prostor na bližší tyči.
     
    35:35
    Tvrdou ránu od modré vyslal Theodore, před brankou clonil Nosek a kotouč nakonec doskákal na tyč branky Vancouveru!
     
    34:56
    Obrázek hry se ani v plném počtu na obou stranách příliš nemění, Vegas opět buší do zavřených vrat obrany Canucks.
     
    34:28
    Schmidt nahazoval od modré čáry kotouč před Demka, který zasáhl a jeho spoluhráči už jsou na ledě opět v pěti.
     
    34:11
    Marchessaultovi utekl kotouč od hole a hra se opět přerušuje.
     
    34:03
    Opět jsou hráči Golden Knights s pukem až ve středním pásmu.
     
    33:45
    Z přesilovky zbývá ještě 45 vteřin, hráči Vancouveru obětavě brání ve vlastním pásmu. Další ránu Paciorettyho srazil s nasazením vlastního těla Fantenberg.
     
    33:18
    Na pravém křídle se ke střele bez přípravy odhodlal Pacioretty, ale jeho projektil k Demkovi nedoputoval, Canucks se na chvíli osvobodili.
     
    32:46
    Hráči Vegasu rozehráli přesilovku s chutí a okamžitě jsou v útočném pásmu s kotoučem na holi.
     
    32:31
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Alexander Edler – 2 min., držení hole).
     
    31:55
    Tentokrát obrovské příležitosti pro Vegas! Několikrát dorážel před ležícím Demkem Smith, ale ani na několik pokusů Demka nepřekonal. Gólman Vancouveru pak úspěšně zasáhl i proti dalším dorážkám jeho spoluhráčů.
     
    31:17
    Největší šanci utkání měl tedy dosud Vancouver, i když se jeho hráči po většinu utkání brání tlaku Vegas.
    30:42 Parádní zákrok Lehnera
     
    30:42
    Neskutečný zákrok Robina Lehnera! Hokejisté Vancouveru postupovali ve dvou proti jedinému obránci, Boeser měl po přihrávce Petterssona před sebou téměř prázdnou branku, ale trefil pouze lapačku přesouvajícího se gólmana Vegasu. Nevídaný moment tohoto sedmého zápasu.
     
    30:26
    Stone kombinoval s Paciorettym, Demko tentokrát zůstal bez práce.
     
    30:00
    Následně zase hrozila první lajna Vegas, ale před střelou Karlssona se ozval hvizd rozhodčího kvůli posunuté brance Demka.
     
    29:39
    Zčistajasna dobrá možnost i pro Vancouver. Na pravém křídle nabral velkou rychlost Pettersson, ale svou ranou minul vzdálenější tyč.
     
    28:48
    Roussel získal kotouč v útočném pásmu a bekhendem ho nahazoval na Lehnera, nikdo se ale k dorážce nedostal.
     
    28:29
    Vzápětí je kotouč zašlápnutý u mantinelu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    28:04
    Zničehonic obrovská šance Vegas! Odražený kotouč se mezi kruhy dostal na čepel hole Paciorettyho, kterého zblízka vychytal Demko. Možná největší šance utkání.
     
    27:40
    Canucks jsou sice o trochu aktivnější než v první části hry, ale Lehnera stále příliš neohrožují.
     
    27:19
    Obránci Vegasu chybovali při rozehrávce, k jejich štěstí ale zůstal v útočném pásmu J.T. Miller, a tak se píská ofsajd.
     
    26:53
    Hokejisté Vancouveru zatím v celém utkání vystřelili pouze třikrát na branku.
     
    26:25
    Na druhé straně byl v permanenci Lehner, proti ráně z kruhu zasáhl betonem.
     
    26:02
    Pěknou individuální akcí se blýskl Marchessault, ale ranou z ostrého úhlu na Demka nevyzrál.
     
    25:33
    Hra přerušena, vhazování před gólmanem Canucks.
     
    25:10
    Carrier se natlačil až před Demka, který si připisuje další zákroky.
     
    24:11
    Holden s Rousselem se potkali u mantinelu, rozhodčí jejich potyčku ukončil přerušením hry. Vylučovat se však nebude.
     
    23:02
    Vancouver nevyužil ani druhou přesilovou hru, Vegas kompletní.
     
    21:53
    Další přesilovka pro Vancouver. Max Pacioretty se provinil sekáním.
     
    21:10
    Reilly Smith nyní ujížděl sám na Demka, jenže zakončení mu nesedlo a útočník Vegas vůbec netrefil branku!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči už jsou zpátky na ledě, druhá třetina brzy odstartuje.
     
    První třetina utkání mezi Vegas a Vancouverem je u konce. Golden Knights měli převahu, o čemž vypovídá i počet střel na branku – 11:2 pro domácí tým, nicméně gól zatím nepadl. Připomeňme, že do druhé části si Canucks přenáší ještě 18 sekund přesilovky. Vymyslí o přestávce plán, jak se zbytkem početní výhody nejlépe naložit?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Teď ještě mohl od levého mantinelu pálit J. T. Miller, jenže přihrávku dostal na brusle a do konce třetiny už se zřejmě nic nestane.
     
    19:16
    Hráčům Vancouveru se ale v přesilovce vůbec nedaří. Domácí se opět osvobozují, když vyhazují až k Demkovi.
     
    18:18
    Canucks si v závěru první třetiny zahrají přesilovku. Nicolas Roy si jde na dvě minuty sednout za podrážení.
     
    17:16
    Ryan Reaves nahodil puk na Demka, před ním ho chtěl ještě tečovat William Carrier, ale na kotouč nedosáhl.
     
    15:38
    Christopher Tanev se procpal do zakončení, ale Robin Lehner neměl problém puk vytěsnit mimo branku.
     
    14:36
    Vancouver se ubránil a po návratu Virtanena z trestné lavice už je kompletní.
     
    13:41
    ... Reilly Smith prověřil pozornost Demka, ale ten si připisuje další zákrok.
     
    13:30
    Knights zůstávají v pásmu a snaží se něco vymyslet ...
     
    12:52
    Max Pacioretty dostal nabito, ale jeho ránu bezpečně kryje Thatcher Demko.
     
    12:36
    Vegas si zahraje první přesilovku, Virtanen vyloučen za nedovolené bránění.
     
    11:46
    Reaves se nyní srazil s Virtanenem, oba hráči se do sebe zaklesli a vznikla menší šarvátka, kterou ale včas řeší rozhodčí.
     
    10:34
    Nyní se po delší době před brankou soupeře ocitli Canucks, ale nic zajímavého nevymysleli.
     
    09:55
    Nyní si do mezikruží nabruslil Schmidt a jeho střela byla zblokována. Následovat bude vhazování před Demkem.
     
    3:20
    Domácí hokejisté začali aktivně a Demko si připisuje první zákroky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Theodore, Martinez, Schmidt (A), McNabb, Whitecloud, Holden – Mark Stone (A), W. Karlsson, Pacioretty – R. Smith (A), Stastny, Marchessault – Tuch, N. Roy, Cousins – Reaves, Stephenson, W. Carrier.

    Vancouver Canucks: Demko (Domingue) – Stecher, Edler, Ch. Tanev (A), Q. Hughes, T. Myers, Fantenberg – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Toffoli, Horvat (C), Pearson – B. Sutter (A), Gaudette, Roussel – Virtanen, Beagle, Motte..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Spektakulární Thatcher Demko vymazal hvězdy z města hříchů
     
    Vegas bylo obrovsky blízko postupu do finále Západní konference, když v sérii proti Vancouveru vedlo už 3:1 na zápasy. Naděje Canucks na postup ovšem stále žije poté, co proti Golden Knights vyhráli dvakrát v řadě a srovnali stav série na 3:3. O postupujícím týmu bude muset rozhodnout sedmé utkání a klíčovým hráčem duelu bude opět Thatcher Demko. Americký brankář naposledy pochytal všech 48 střel Vegas, mezi třemi hvězdami utkání byste ho ovšem překvapivě nenašli.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 54. Theodore (R. Smith), 58. Tuch (Stastny), 60. Stastny (N. Roy, Marchessault)


    Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Theodore, Martinez, Schmidt (A), McNabb, Whitecloud, Holden – Mark Stone (A), W. Karlsson, Pacioretty – R. Smith (A), Stastny, Marchessault – Tuch, N. Roy, Cousins – Reaves, Stephenson, W. Carrier.
    Vancouver Canucks: Demko (Domingue) – Stecher, Edler, Ch. Tanev (A), Q. Hughes, T. Myers, Fantenberg – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Toffoli, Horvat (C), Pearson – B. Sutter (A), Gaudette, Roussel – Virtanen, Beagle, Motte.

    Rozhodčí: O’Rourke, Rooney – Murray, Kovachik.
    Vegas 4 3 Vancouver
    #1 Pondělí 24.08.2020 • 04:30
    Vegas - Vancouver 5:0
    #2 Středa 26.08.2020 • 03:46
    Vegas - Vancouver 2:5
    #3 Neděle 30.08.2020 • 03:45
    Vancouver - Vegas 0:3
    #4 Pondělí 31.08.2020 • 04:30
    Vancouver - Vegas 3:5
    #5 Středa 02.09.2020 • 03:45
    Vegas - Vancouver 1:2
    #6 Pátek 04.09.2020 • 03:45
    Vancouver - Vegas 4:0
    #7 Sobota 05.09.2020 • 03:00
    Vegas - Vancouver 3:0
    bahis siteleri