Slovinsko – Moldavsko 1:0 (kon.) | Kosovo – Řecko 1:2 (kon.)
konec
Kosovo
1:2 (0:1)
Řecko
Neděle 06.09.2020, 20:45 • Fadil Vokrri Stadium, Priština • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Mockrát děkuji za pozornost a přeji úspěšný vstup do nového pracovního týdne. (22:46:00)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 18:11.
     
    Řecko úspěšně napravuje předchozí remízu se Slovinskem a připisuje si první výhru v letošní Lize národů. Řekové zvítězili zejména díky povedenému začátku, kdy díky dobrému napadání otevřel skóre Dimitris Limnios. Tím se Kosované dostali pod tlak, který úplně nedokázali unést. Na začátku druhé půle totiž inkasovali podruhé a bylo víceméně hotovo. Následně sice ještě dokázali snížit díky nádherné střele Valona Beriši, ale na vítězi to už nic nezměnilo. Řecko si těsné vedení udrželo a raduje se ze třech bodů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Fidan Aliti si sice našel centr, ale hlavičkoval z opravdu těžké pozice, podle čehož to vypadalo. Balón totiž skončil vysoko nad bránou.
     
    90+3
    Florent Hadergjonaj se svíjí v bolestech, ale hru chce co nejméně zdržovat, takže se rychle zvedá, aby jeho spoluhráči mohli rozehrát nebezpečný přímý kop.
     
    90+2
    Kosovo pořád věří ve vyrovnání. Na levé straně nyní zachytil míč Bernard Beriša a odcentroval, ale tentokrát Vassilis Barkas úspěšně zasáhl.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Dimitris Kourbelis (Řecko).
     
    89
    Vassilis Barkas po ofsajdu odkopává míč co nejdál od své klece a doufá, že jeho spoluhráči se v útoku alespoň chvíli zdrží.
     
    88
    Dimitris Giannoulis výborně zachytil nákop směřující na jeho stranu. Následně fauluje Bernard Beriša, takže Kosované přijdou o další cenné sekundy. Domácí hráč si navíc připisuje žlutou kartu.
     
    86
    Kosovo má sice málo času, ale stejně pořád nemůže najít efektivní cestu přes obranu soupeře. Po nákopu sice přišla střela, ale ta letěla po zemi přímo do středu brány, takže nebyla vůbec nebezpečná.
     
    85
    Řecko se přece jen o vítězství začíná trochu bát a uvědomuje si, že ještě bude muset začít hrát.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Atdhe Nuhiu (Kosovo).
     
    83
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Efthimis Koulouris, přichází Petros Mantalos.
    82. Valon BERIŠA - 1:2
     
    82
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Domácí sice snižují, ale nejspíš už moc pozdě! Centr z pravé strany sice dokázal Vassilis Barkas vyrazit, ale míč srazil jen do volného prostoru, kde se k němu jako první dostal VALON BERIŠA, který náramným volejem poslal míč do sítě a navíc mimo dosah všech bránících hráčů.
     
    81
    Amir Rrahmani dostal výjimečně prostor k tomu, aby míč vyvezl na útočnou půlku, ale pak jen nepřesně přihrál. Balón tak mají po dlouhé době řečtí stopeři.
     
    80
    Dimitris Limnios chtěl získat ještě trochu času, ale přihrávka dostal moc daleko od své nohy, což znamená aut pro Kosovo.
     
    79
    Bersant Celina neudržel míč na hrací ploše, zpracovával ho jen za pomezní čárou, takže Dimitris Limnios bude moct vhazovat.
     
    77
    Domácí nyní šikovně zastavili nebezpečnou soupeřící kombinaci a sami mohou zaútočit. Jejich útok ale zase končí dříve než vůbec začal.
     
    76
    Řekové takticky získávají čas aktivním napadáním. Kosované tedy pořád mají problém s přechodem půlící čáry.
     
    75
    Vassilis Barkas po chyceném centru získává co nejvíce. S chycením míče si tedy počkal do té doby, než k němu přijde Atdhe Nuhiu.
     
    74
    Domácí fotbalisté zase marně hledají cestu na útočnou polovinu. Dopředu sice přišel přesný nákop, ale míč se pak stejně vrací dozadu.
     
    72
    Atdhe Nuhiu nyní hrál jen v ofsajdu, čemuž se zase hodně diví. Míč však každopádně jde k řeckému brankáři.
     
    71
    Bernard Beriša si díky šikovným kličkám dostal k dobré přihrávce do vápna, ale jeden z jeho spoluhráčů míč jen trestuhodně promáchl.
     
    70
    Řecko pořád bránění zvládá naprosto bez problémů a od výhry ho dělí dvacet minut. Už si dokonce věří natolik, že začíná podnikat nějaké útočné akce.
     
    69
    Hosté to nyní opravdu luxusně vykombinovali, ale tuto dobrou akci zahodili nepřesnou dalekonosnou střelou, o kterou se zasloužil Dimitris Siovas.
     
    68
    Florent Hadergjonaj si po neúspěšném útoku výborně splnil obranné povinnosti, protože se opravdu bleskově vrátil a soupeřící protiútok zhatil odkopem do autu.
     
    66
    Při hlavičkovém souboj fauloval také Atdhe Nuhiu, který není s výrokem českého rozhodčího vůbec spokojený, ale nic s tím nenadělá.
     
    65
    Domácí nyní při útočném snažení pouze faulovali, což znamená rozehrávku pro Vassilise Barkase, který s ní samozřejmě nikam nespěchá.
     
    64
    Přihrávka Bersanta Celiny je sražena zpět na kosovskou polovinu, odkud jeho spoluhráči marně hledají cestu do útoku.
     
    63
    Hosté pochopitelně už těší jenom z rychlých protiútoků, ale se teď vůbec nepovedl, protože skončil jen autem pro soupeře.
     
    62
    Samir Ujkani si sice s chutí kombinuje se svými obránci, ale ti už by přece jen měli myslet na útočení. Pro domácí už je obrana druhotná záležitost.
     
    61
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Konstantinos Fortunis, přichází Georgios Masouras.
     
    60
    Kosovo už má jen půl hodiny na vstřelení dvou branek, což bude extrémně složité. Řecká obrana totiž pořád zůstává bezchybná.
     
    59
    Florent Hadergjonaj si sice našel dlouhou přihrávku, ale jeho pas šel moc blízko brány, takže Vassilis Barkas ji v pohodě zachytil.
     
    58
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Mërgim Vojvoda, přichází Anel Raškaj.
     
    57
    Bersant Celina viděl nabíhajícího spoluhráče, ale jeho nákop se na něj nemohl dostat. Obránce Řecka míč odvrací do bezpečí.
     
    56
    Dimitris Giannoulis si chytře obhodil míč kolem Mërgina Vojvody, který se ale nechtěl nechat obejít, takže raději fauloval.
     
    55
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Besar Halimi, přichází Florent Hasani.
     
    54
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Arbër Zeneli, přichází Bernard Beriša.
     
    53
    Domácí moc dobře vědí, že jsou v kritické situaci, takže se okamžitě tlačí za snižením. To měl na hlavě Atdhe Nuhiu, ale pod tlakem nedokázal hlavičkovat ani směrem na bránu.
    51. Dimitris SIOVAS - 0:2
     
    51
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Řekové zničehonic zvyšují vedení a jdou si za vítězstvím! Centr od rohového praporku sice nic nebezpečného nepřinesl, ale Dimitris Giannoulis pak ještě zkusil nakopnout do vápna. V něm našel DIMITRISE SIOVASE, který si míč výborně zpracoval a ve skluzu zakončil do sítě. Asistence: Dimitris Giannoulis.
     
    50
    Dimitris Giannoulis nadvakrát přihrával do pokutového území, ale míč se ani jednou přes bránícího hráče nedostal. Ten ho nakonec srazil na roh.
     
    48
    Řecko se také konečně začíná ozývat směrem dopředu. Dvakrát odražený nákop ale bez problémů chytá Samir Ujkani, který následně rychle rozehrává nakrátko.
     
    47
    Domácí to nakonec zkusili pomocí nákopu, ale i ten hosté bez problémů pokryly. Dopředu následně směřuje Zeca, který na hranici šestnáctky uvolnil Tasose Bakasetasa, jenž však z dálky míří jen těsně nad břevno.
     
    46
    Kosovo se hned od začátku poločasu tlačí dopředu, ale zatím marně. Řekové pokračují ve výborné defenzivě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V první půli se toho moc nedělo. Řecko se jen na začátku bleskově prosadilo a pak už to bylo z obou stran víceméně pasivní. Mírně aktivnější směrem dopředu bylo Kosovo, ale to od vyrovnání má pořád poměrně daleko. Uvidíme, jestli se dočkáme nějaké atraktivnější podívané v druhém poločase.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:50.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Kosovo drží míč u svého brankáře a dopředu se vůbec nehrne. Řekové jsou totiž zase připraveni k napadání, takže nechce nic riskovat.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Valon Beriša (Kosovo).
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Efthimis Koulouris (Řecko).
     
    45
    Konstantinos Fortunis při souboji s Ibrahimem Dreševićem vybojoval autové vhazování pro svůj tým, který konkrétně Dimitris Giannoulis vhazuje dozadu.
     
    44
    Vzápětí sice přišel centr, ale i ten hostující obránci odvrátili. Pak ještě pálil Ibrahim Drešević z dálky, ale mířil jen hodně nepřesně.
     
    43
    Stratos Svarnas se prezentoval dobrým a hlavně čistým obranným zákrokem, po kterém bude soupeře jen vhazovat.
     
    42
    Efthimis Koulouris se sice dobře uvolnil a mířil do úniku, ale nepohlídal si ofsajd, který tak mává pomezní rozhodčí.
     
    41
    Po delší pauze kvůli zranění se konečně zase hraje. Ani jeden tým už ale nevidí moc reálnou šanci na skórování před přestávkou, takže se hraje v klidném tempu.
     
    40
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Konstantinos Stafylidis, přichází Dimitris Siovas.
     
    37
    Na zemi se tentokrát nachází Konstantinos Stafylidis, který si nějak poradil rameno. Určitě nás tedy čeká dlouhé nastavení.
     
    36
    První půle už se začíná pomalu dohrávat. Řecko už jenom drží míč co nejdál od své brány a snaží se neinkasovat.
     
    34
    Vassilis Barkas obětavě vykryl soupeřící centr, ale Atdhe Nuhiu ho následně nešťastně poslal k zemi, což muselo být určitě hodně bolestivé. Hra je tedy zase přerušena.
     
    33
    Levý obránce Řecka už vhazuje, takže to asi nebude nic vážnějšího. Nerozehrál ale moc dobře, protože míč mají opět domácí fotbalisté.
     
    32
    Dimitris Giannoulis už se nachází za postranní čárou, takže se ve hře může pokračovat. Řecko však bude muset chvíli hrát v oslabení.
     
    31
    Dimitris Giannoulis se po čistém souboji s protihráčem svíjí v bolestech a vyžádá si ošetření. Vassilis Barkas tak vyhazuje míč do autu.
     
    30
    V první půlhodině se toho kromě gólu moc nestalo. Hra se však dokonale srovnala a oba celky výborně brání, ale ofenziva pokulhává.
     
    29
    Mërgim Vojvoda nedovolil zpracování míče Konstantinosu Fortunisovi, který tak následně musel faulovat.
     
    28
    Konstantinos Fortunis si staví míč k prvního rohu svého týmů. Domácí však mají dobře pokrytý vzdušný prostor před svou bránou, protože nedovolili žádnou hlavičku.
     
    26
    Vassilis Barkas raději schoval odražený míč do svých rukavic, nechtěl nic riskovat. Ten následně vykopává až na útočnou polovinu, kde však žádného spoluhráče nenašel.
     
    25
    Hlavičkový souboj na středu hrací plochy nakonec dopadl lépe pro domácí, ale ti se pak stejně stahují na svou polovinu.
     
    23
    Kosovo nic nezískalo ani z druhého rohu. Následně ale pokračovalo v aktivním napadání, což mu málem přineslo aut, ale rozhodčí nakonec přisoudil balón Řekům.
     
    22
    Domácí získávají rohový kop, který rozehraje Valon Beriša. Jeho centr na bližší tyč je však Zecou sražen zpět do zámezí.
     
    20
    Po prvních dvaceti minutách drží Řekové jednobrankové vedení. Hra je už ale vyrovnaná, takže Kosovo může během okamžiku srovnat.
     
    19
    Domácí však soupeři jenom odevzdali míč. Ten tak také kombinuje na své polovině, ale také by měl být opatrný, protože je ostře napadán.
     
    18
    Hosté jsou zase vytažení až u soupeřícího vápna, protože vycítili další šanci k ukořištění balónu. Tentokrát ale bylo Kosovo zodpovědné.
     
    16
    Oba týmy ohrožují soupeřící klec hlavně rychlými výpady přes strany. Řekové díky tomu zase odcentrovali, ale opět jen do rukavic gólmana.
     
    15
    Vidíme snad první nedovolený zákrok v zápase, kterého se dopustil jeden z kosovských hráčů. Konstantinos Fortunis tak bude rozehrávat z půlící čáry.
     
    14
    Domácí začínají být čím dál nebezpečnější. Bersant Celina dostával další nadějnou přihrávku za obranu, kterou jen tak tak uklidil do autu Dimitris Giannoulis.
     
    13
    Hosté se po delší době také ozvali, ale Stratos Svarnas dokázal vymyslet jen dost mizerný centr, protože při něm podklouzl. Samir Ujkani si tak připsal snadný zákrok.
     
    12
    Na pravé straně si nyní našel prostor Bersant Celina, který však nedokázal přelstít Dimitrise Giannoulise, ale získal alespoň rohový kop.
     
    11
    Kosovo přece jen mohl vyrovnat! Arbër Zeneli se zničehonic zjevil před Vassillisem Barkasem, který ale skvěle udržel pozici, takže soupeřící forvard pálil jen do něj. Následoval ještě centr a hlavička, kterou také gólman dobře pokryl.
     
    10
    Efthimis Koulouris nechtěl riskovat ztrátu míče, takže po riskantní přihrávce, kterou jen tak tak udržel, ho raději vrátil zpět k bránícím spoluhráčům.
     
    9
    Řecko se snad poprvé v zápase přihrává na své polovině, kde to má o dost jednodušší než soupeře. Dopředu samozřejmě moc nespěchá.
     
    8
    Hosté se přece jen stahují až ke středovému kruhu, ale stejně se domácím neskutečně složitě kombinuje. Nakonec přišel nákop po pravé straně na Bersanta Celinu, ale ten ho nestihl doběhnout.
     
    7
    Míč má zase Samir Ujkani, který může přihrát jen nejbližšímu obránci. Ostatní hráči jsou soupeři perfektně pokrytí.
     
    6
    Kosované byli dlouho bez nápadu, nakonec něco zkusil vymyslet Bersant Celina, který si sice s Atdhedem Nuhiem dobře vyměnil míč, ale jeho následný nákop už nikoho nenašel.
     
    5
    Domácí fotbalisté pořád drží míč na svých kopačkách, ale stěží se dostávají přes půlící čáru. Řekové opravdu výborně napadají, což už se jim jednou vyplatilo.
    3. Dimitris LIMNIOS - 0:1
     
    2
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Kosovo při rozehrávce úplně zbytečně ztrácí míč, což už je ve třetí minutě stojí první gól! Efthimis Koulouris totiž z otočky výborně uvolnil DIMITRISE LIMNIOSE, který z první střely sice napálil Samira Ujkaniho, ale z druhé rány už rozvlnil síť.
     
    2
    Do hry se zapojuje také Samir Ujkani, který si v klidu vyměňuje míč se svými spoluhráči. Ti však vyrábí úplně zbytečné zaváhání.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali domácí fotbalisté, kteří se následně stáhli až ke svému vápnu, odkud pak nakopli dopředu. Míč však skončil jen u soupeřícího gólmana.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kosovo: Ujkani (C) – Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj – Halimi, Drešević, Valon Beriša – Celina, Nuhiu, Zeneli.
    Náhradníci: Muric, Bekaj – Thaci, Hasani, Raškaj, Bernard Beriša, Broja.

    Řecko: Barkas – Bakakis, Svarnas, Stafylidis (C), D. Giannoulis – Kourbelis, Zeca – Limnios, Bakasetas, Fortunis – Koulouris.
    Náhradníci: Dioudis, Paschalakis – Michailidis, Siovas, Bouchalakis, Masouras, Fountas, Lampropoulos, Pavlidis, Kyriakopoulos, Mantalos, Tzolis.

    Rozhodčí: Královec – Nadvornik, Mokrusch (všichni CZE).
     
    Kosovo se v prvním utkání střetlo s Moldavskem. Ve 20. minutě sice Moldavsko poslal do vedení Nicolaescu, ale v 71. minutě dokázal srovnat Kololli. Posléze už ale utkání branku nepřineslo a Kosovo tak remizovalo 1:1.
    Řecko v prvním zápase zavítalo na půdu Slovinska a dle statistik byli Řekové lepším týmem. Ovšem i tento zápas skončil remízou a to dokonce bezbrankovou.
    Dnešní zápas je tak velice důležitý a velice přiblíží, kdo bude bojovat o postup, ale také o udržení se.
     
    Ve 2. kole Ligy C se proti sobě utkají týmy Kosovo a Řecko. Tato mužstva se spolu zatím ještě nesetkala a čeká je tak premiéra. Hrát se bude na Fadil Vokrri Stadium, Priština. Úvodní výkop je naplánován na 20:45 bude jej řídit český rozhodčí Pavel Královec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Lukáš Mihal

    Branky: 82. Valon Beriša – 2. Limnios, 51. Siovas (D. Giannoulis)

    Karty:   45+2. Valon Beriša (KSV), 84. Nuhiu (KSV), 88. Bernard Beriša (KSV) – 45+1. Koulouris (GRE), 89. Kourbelis (GRE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 18:11.
    Kosovo: Ujkani (C) – Vojvoda (58. Raškaj), Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj – Halimi (55. Hasani), Drešević, Valon Beriša – Celina, Nuhiu, Zeneli (54. Bernard Beriša).
    Náhradníci: Muric, Bekaj – Thaci, Hasani, Raškaj, Bernard Beriša, Broja.

    Řecko: Barkas – Bakakis, Svarnas, Stafylidis (C) (40. Siovas), D. Giannoulis – Kourbelis, Zeca – Limnios, Bakasetas, Fortunis (61. Masouras) – Koulouris (83. Mantalos).
    Náhradníci: Dioudis, Paschalakis – Michailidis, Siovas, Bouchalakis, Masouras, Fountas, Lampropoulos, Pavlidis, Kyriakopoulos, Mantalos, Tzolis.

    Rozhodčí: Královec – Nadvornik, Mokrusch (všichni CZE)
    bahis siteleri