Čerepovec – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 1:3 (kon.) | Minsk – Ufa 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Barys 3:1 (kon.) | Omsk – Chabarovsk 8:2 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Pondělí 07.09.2020, 18:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Adam Liška (CER) 0+1, 1 střela, čas na ledě 15:15
    Jindřich Abdul (CER) 1+0, 1 střela, čas na ledě 11:47 (20:14:05)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 20:27.
    Zblokované střely – 12:6.
    Vyloučení – 5:6.
    Využití přesilovek 1/6 – 1/5.
    Vhazování – 27:25.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Čerepovce, kterému se povedlo svého soupeře porazit výsledkem 2:1. Domácí vstoupili do třetí třetiny naprosto ukázkově, hned v úvodní minutě se dostali zpět do vedení, o což zapříčinil český útočník Jindřich Abdul. Čerepovec posléze předvedl velice zodpovědnou činnost směrem dozadu, díky který se mu povedlo jednobrankové vedení udržet až do konce. Dnešní duel tedy nabídl tři branky, naopak dva body bere Severstal Čerepovec.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Sibir to zkouší v šesti!
     
    59:22
    Již nám běží poslední minuta třetí třetiny. Severstal stále velice zkušeně drží kotouč daleko od své branky, což mu naprosto vyhovuje. Sibir by se potřeboval dostat k domácí svatyni.
     
    57:04
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Eric O'Dell – 2 min., hrubost).
     
    56:42
    Chabarov sice přesně rozehrál na Pervušina, avšak druhý jmenovaný se s pukem musel vracet do vlastního pásma. Čerepovec skutečně brání na jedničku.
     
    55:33
    Novosibirsk se v závěru zápasu pokouší dostat k nějakému tlaku, jenomže domácí velice dobře střeží prostor u své branky. Nyní bezpečně vyhodil touš Kudako.
     
    54:18
    Nyní moc nechybělo Romancevovi, kterému se povedlo téměř dokonale tečovat prudkou nabídku od Gurkina. Přesouvající se Podjapolskij by zřejmě nezasáhl.
     
    53:25
    S rozehrávkou vypomohl brankář Säteri, který rozehrál přímo na vedle stojícího Chochlova. Sibir má problémy s přechodem kupředu, což se potvrdil i nyní.
     
    52:13
    Přímo proti hokejce to měl Gurkin, jehož důrazná střela trefila pouze hůl soupeře. Posléze se do protiútoku dostal domácí Jakovlev, který přesně nabil Vittasmäkimu.
     
    51:19
    Na modré čáře se povedlo vyhození zachytit Milovzorovovi, který přesto nenahrál úplně nejlépe. Čerepovec odehrál puk do bezpečí, hosté však pokračují v tlaku.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut. Severstal Čerepovec i nadále vede o jednu branku, hosté přesto mají na případné vyrovnání hodně času.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Vladislav Podjapolskij – 2 min., podrážení). Trest odpyká Vadim Kudako.
     
    49:14
    Hodně nepřesnou nahrávku vyprodukoval Kodola, kterému se nepovedlo najít vedle stojícího Lišku. Druhý jmenovaný přesto zabojoval a puk získal zpět na hokejku.
     
    48:00
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Alexandr Šarov – 2 min., sevření puku rukou).
     
    47:18
    Severstal se pokoušel zazlobit v oslabení, přičemž se mu povedlo nasbírat cenné vteřinky. Soupeř se ovšem usadil na druhé straně, kde roztočil další kombinaci.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Kodola, 41. Abdul (Provolněv, Liška) – 27. Jokipakka (Romancev, Milovzorov)


    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – Afanasjev, Kudako, Provolněv, Vittasmäki, Karimov, M. Chabarov (A), Sizov, Rogov – Liška, J. Jakovlev (C), Abdul – Geraskin (A), Vicharev, Kapustin – Petunin, Kodola, Vovčenko – J. Morozov, A. Alexejev, Dumbadze.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Menšikov, Jokipakka, Chochlov, Gurkin, Ilja Morozov, K. Alexejev, J. Chabarov, Ovčinnikov – Milovzorov (A), Sajustov (C), Šaškov – Romancev, O'Dell (A), Šarov – N. Korotkov, V. Komarov, O. Li – Romajev, Torčeňuk, Pervušin.

    Rozhodčí: Ansons, Bukin – Galimov, Sadovnikov

    Diváci: 1282
    bahis siteleri