Azarenková – Muchová 2:1 (kon.) | Bradyová – Putincevová 2:0 (kon.)
konec
Jennifer Bradyová
Jennifer Bradyová (28)
2
6 6  
Julija Putincevová
Julija Putincevová (23)
0
3 2  
Úterý 08.09.2020, 18:11 • Arthur Ashe Stadium, Flushing Meadows, New York (USA) • US Open - ženy - US Open (tvrdý povrch) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný úterní večer, vítám všechny příznivce tenisu. US Open dospělo již do své čtvrtfinálové fáze a my se společně zaměříme na utkání domácí Jennifer Bradyová, která vyzve v boji o semifinále Kazašku Julii Putincevovou.
     
    Julia Putincevová

    Pětadvacetiletá tenistka z Kazachstánu se v letošním roce prosadit. Dvě kola uhrála na Australian Open i v Dauhá, ale do závěrečných bojů se nedokázala dostat. Na úvodním grandslamu sice dokázala ve druhém kole zaskočit Daniele Collinsovou, ale ihned poté narazila na Simonu Halepovou, která jí dovolila pouze čtyři gemy.

    Po restartu tenisové uhrála Putincevová kolo v Lexingtonu i v Cincinnati. Zlom přišel až na US Open, kde v úvodních dvou kolech zničila ve dvou setech Montgomeryovou i Lapovou. Následně sice Kazaška musela do třetího setu se Sasnovičovou, ale zápas dokázala otočit ve svůj prospěch. V osmifinále poté už Putincevová nebyla proti Martičové favoritkou, ale opět zvládla vypjatý rozhodující set.

    Na US Open startuje Julia Putincevová již poosmé. Při své první účasti v roce 2012 vypadla hned v prvním kole kvalifikace na raketě Florisové. Loni už ale dokázala proklouznout přes Brengleovou a Sabalenkovou do třetího kola, což byla do letošního roku její maximum.
     
    Jennifer Bradyová

    Zámořská tenistka musela v úvodu sezony naskakovat do kvalifikací. V Brisbane se z kvalifikačních bojů prokousala až do čtvrtfinále, kde už nestačila na Petru Kvitovou. V Dubaji dokonce proklouzla z kvalifikace až do semifinále, ve kterém jednoznačně podlehla Muguruzaové. Na Australian Open Bradyové nepřál los, hned do prvního kola schytala Simonu Halepovou, ve kterou odehrála vyrovnaný první set, ale v tom druhém už jasně vládla Rumunka.

    Před měsícem na podniku v Lexingtonu však Američanka zvedla nad hlavu pro vítězku. V pěti duelech neztratila ani set, v samotném finále poté zdolala Jill Teichmannovou 6:3 a 6:4.

    Svou sedmou účast na US Open rozehrála pětadvacetiletá tenistka fantasticky. Ve čtyřech odehraných zápasech se zatím nedostala do vyrovnané koncovky. Nejvíce práce dala Bradyová v osmifinále Angelique Kerberová, která však zvládla uhrát pouze pět her.
     
    Bilance vzájemných zápasů

    Bradyová narazila na Putincevovou ve dvou případech a pokaždé odešla poražena. V roce 2018 Američanka neuhrála ani set na French Open ani později na tvrdém povrchu ve Washingtonu.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    Do prvního setu vstupuje servisem Jennifer Bradyová. Domácí tenistka zvolila na úvod zápasu podání do středu kurtu. Po returnu Putincevové útočila Američanka z bekhendu a našla volné místo u postranní lajny.
     
    30-0
    Jennifer Bradyová velmi rychle přidává své první eso servisem na téčko.
     
    30-15
    Zámořská tenistka napálila prvním servisem jen pásku. Po druhém podání přišla Putincevová s kvalitním returnem podél postranní lajny a lehce snižuje.
     
    40-15
    Bradyová se opět opřela do prvního podání. Daleko za koncovou čárou se musela Kazaška bránit, ale nakonec míček nedokázala přehrát přes síť.
     
    1:0
    Bezpečný gem pro Bradyovou na úvod čtvrtfinálového utkání. Na závěr hry donutila Putincevovou k chybnému returnu do autu.
     
    15-0
    Také Julia Putincevová se poprvé v zápase představí na podání. Kazašská reprezentantka neotevřela gem ideálně. Bradyová našla vynikajícím returnem prostor v rohu kurtu.
     
    15-15
    Tentokrát už Putincevová útočila po prvním podání a umístěným forhendem nedala soupeřce šanci.
     
    15-30
    První podání odmrštila páska do autu. S druhým servisem si Bradyová nedokázala lépe poradit a druhý úder v nouzi v pohybu již poslala do sítě.
     
    30-30
    Julia Putincevová musela hrát pouze po druhém podání. A toho již Američanka využít dokázala. Velmi rychle je srovnáno.
     
    40-30
    První brejkbol dnešního utkání. Dlouhou přetlačovanou od základní lajny ukončila Putincevová úderem do autu.
     
    2:0
    Putincevová sice trefila první podání, ale na razantní údery své protivnice nedokázala reagovat. Brejk na úvod zápasu.
     
    15-0
    Jennifer Bradyová má okamžitě možnost při svém podání potvrdit získaný brejk. A zapisuje si na úvod gemu eso na postranní čáru.
    0:0; 2:0; 15-0 - Jennifer Bradyová
     
    30-0
    Úvod zápasu patří jednoznačně Bradyové. Druhé eso v řadě.
     
    30-15
    Až nyní se prosazuje k bodu také Putincevová. Tentokrát prudký bekhend americké hráčky skončil jen v deblovém území.
     
    40-15
    Jennifer Bradyová se opřela do prvního podání a velmi rychle si vytvořila od základní lajny tlak. Putincevová dělala v obraně co mohla, ale nakonec zahrála do zámezí.
     
    40-30
    Zámořská hráčka se musela obejít bez prvního podání a bylo to znát. Kvalitní return Putincevové přistál přesně pod nohama Bradyové.
     
    3:0
    Putincevová si vyžádala po prvním podání Bradyové na pomoc jestřábí oko, ale to prokázalo eso a tak třetí gem míří na konto domácí tenistky.
     
    3:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:0
    Konec přestávky, podávat bude Julia Putincevová.
     
    0-15
    Pětadvacetiletá tenistka z Kazachstánu vstupuje do čtvrtého gemu fiftýnem přímo ze servisu.
     
    15-15
    Nyní už musela hrát Putincevová pouze po druhém podání. Bradyová se navezla do returnu, okamžitě soupeřku přitlačila z forhendu a zajistila si srovnání.
     
    30-15
    A Julia Putincevová je při svém podání opět v problémech. Bradyová vystřihla další nechytatelný úder po lajně.
     
    30-30
    Ale podávající tenistka si umí v pravou chvíli pomoci přímým bodem.
     
    40-30
    První podání se do vymezeného prostoru nevešlo. Po druhém servisu se raduje z bodu opět Bradyová. Bekhend Putincevové byl příliš nízký.
     
    4:0
    Julia Putincevová výrazně zvolnila na podání. Od základní lajny dokázala rychle vracet údery Bradyové, poté ale zkrátila hru a Američanka musela vystartovat k síti. U míčku ale byla včas a přidává další brejk.
     
    15-0
    Bradyová napálila první podání do sítě. S druhým servisem si Putincevová věděla rady, poté ale přišel jen další přetažený úder do autu.
    0:0; 4:0; 15-0 - Jennifer Bradyová
     
    30-0
    Zámořská tenistka zatím na kurtu dominuje. Přestřelku od základní lajny ukončila parádním forhendem.
     
    30-15
    Také Putincevová se dostává k fiftýnu. Nechytatelný return kazašské tenistky dopadl přesně na koncovou čáru.
     
    30-30
    Jennifer Bradyová musela opakovat první podání. Od základní lajny sice diktovala tempo Američanka, ale snad poprvé v zápase udělala nevynucenou chybu.
     
    30-40
    Bradyové vyšlo prudké první podání k postranní čáře, Putincevová se ale stačila ubránit, stabilizovala hru a nakonec si zajistila po chybě soupeřky brejkbol.
     
    4:1
    A také Jennifer Bradyová přichází o své podání. Putincevová se opřela do returnu, poslala míček téměř dokonale křížem do rohu kurtu a Bradyová už byla u míčku pozdě.
     
    4:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:1
    Konec přestávky, podávat bude Julia Putincevová.
     
    0-15
    Julia Putincevová si ještě své podání v dnešním duelu nedokázala pohlídat, ale teď vstupuje do gemu vítěznou přestřelkou zpoza koncové čáry.
     
    0-30
    Putincevová pokračuje ve zlepšeném výkonu dalším fiftýnem po chybě Bradyové.
     
    0-40
    Kazaška se postupně dostává do tempa. Nyní přinutila prudkým forhendem Bradyovou k úderu do autu.
     
    4:2
    Dokonce čistá hra pro Putincevovou. Bradyová se ubránila servisu do středu, už se zdálo, že by mohla Američanka zaútočit, ale v tu chvíli přišla chyba.
     
    0-15
    A najednou je v laufu Putincevová. Parádním kraťasem překvapila soupeřku.
     
    15-15
    Teď ale Bradyové zafungoval první servis a je bleskově vyrovnáno.
     
    30-15
    Bradyová sice musela hrát pouze po druhém podání, ale i tak si vytvořila tlak, který využila k zisku bodu.
    0:0; 4:2; 30-15 - Jennifer Bradyová
     
    40-15
    Ani tentokrát se nedokázala Putincevová popasovat s raketovým servisem do středu.
     
    5:2
    Jennifer Bradyová získává důležitý gem při vlastním podání a i nadále tak má náskok tří gemů. Na závěr vystřihla přímý bod.
     
    5:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:2
    Konec přestávky, podávat bude Julia Putincevová.
     
    0-15
    Julia Putincevová servíruje proti ztrátě první sady. Pětadvacetiletá Kazaška s novými míčky zahajuje gem přechodem z obrany do útoku. Bradyová naskakovaný bekhend poslala jen do sítě.
     
    0-30
    S prvním servisem Putincevové si Bradyová dokázala poradit. Od základní lajny ale Američanka vypálila další chybu do sítě.
     
    0-40
    A Putincevová pokračuje přímým bodem. Nyní musela před přepáleným returnem rychle uskakovat.
     
    15-40
    Také Bradyová se dostává do gemu. Prudkým returnem přinutila soupeřku k úderu daleko do zámezí.
     
    5:3
    V prvním setu je sníženo. Putincevová trefila povedený servis k postranní čáře, naopak return Bradyové se do kurtu opět nevešel.
     
    15-0
    Jennifer Bradyová může ukončit první set při vlastním podání. Na úvod důležité hry boduje parádně trefeným forhendem po lajně.
    0:0; 5:3; 15-0 - Jennifer Bradyová
     
    15-15
    Putincevová měla co dělat, aby udržela return ve hře. Následně byla pod obrovským tlakem, ale dokázala odolávat do doby, než přišla chyba soupeřky.
     
    30-15
    Jennifer Bradyová si v pravou chvíli pomohla prvním servisem, který ještě podpořila tvrdým forhendem.
     
    40-15
    A Jennifer Bradyová má k dispozici dva setboly! Po přechodu k síti první volej ještě nebyl vítězný, ale Putincevová poté přehazovala jen do prostoru, kde byla soupeřka.
     
    6:3
    Domácí tenistka získává první sady za půlhodiny hry. Na závěr prohnala Putincevovou ze strany na stranu a Kazaška už nedokázala déle bránit.
    1:0; 6:3 - Jennifer Bradyová
     
    0-15
    Druhou sadu otevírá servisem Julia Putincevová. A začíná přímým bodem z prvního podání k postranní čáře.
     
    15-15
    První podání Putincevové nevyšlo podle představ a toho hned využila k útoku Bradyová.
     
    30-15
    A Bradyová jde dokonce po dalším drtivém forhendu mimo dosah Putincevové do vedení.
     
    30-30
    Putincevová zariskovala při druhém servisu, ale do tlaku se opět dostala zámořská tenistka. Dlouhou přetahovanou od koncové čáry však uhrála Kazaška trpělivostí.
     
    30-40
    Julia Putincevová si zapisuje další zisk přímého bodu rovnou ze servisu.
     
    40-40
    Shoda. Putincevová sice měla možnost po vysokém returnu ukončit gem, ale forhend odpálila daleko do autu.
     
    40-A
    Kazašská tenistka rozehrála výměnu servisem na boční lajnu a poté už si počkala na vynucenou chybu soupeřky.
     
    40-40
    O úvodní gem druhého dějství se bude ještě bojovat. Bradyová byla rychlá na nohách, doběhla kraťas a precizně zakončila.
     
    A-40
    Julia Putincevová musela hrát při shodě jen přes druhé podání. Bradyová se opřela do returnu a zatlačila soupeřku daleko za koncovou čáru. Drtivým forhendem poté poslala Putincevovou na opačnou stranu a je tu brejkbol.
     
    1:0
    Brzký brejk také ve druhém setu. Putincevová až příliš riskovala z forhendu, míček zamířil jen deset centimetrů do autu, ale i to stačilo na ztrátu servisu.
     
    15-0
    Jennifer Bradyová má možnost odskočit při vlastním podání. Pětadvacetiletá Američanka odstartovala gem fiftýnem po dalším ofenzivním výpadu z forhendu.
     
    15-15
    Bradyová sice trefila první podání, ale poté jí okamžitě přilétl return pod nohy.
     
    15-30
    První podání americké tenistky přistálo přesně na raketě Putincevové a poté Bradyová udělala chybu do sítě.
     
    30-30
    Na nepříznivý stav reaguje Bradyová dalším přímým bodem ze servisu.
     
    40-30
    Kvalitním servisem prohnala Bradyová svou soupeřku. Už už se zdálo, že by Putincevová mohla přece jen přejít do útoku, ale to Američanka nakonec nedovolila.
     
    2:0
    Brejk je potvrzen! Bradyová našla prvním servisem místo u postranní čáry, následně returnovala Putincevová jen do deblové části kurtu.
     
    0-15
    Bradyová trefila povedený return až ke koncové čáře, ale ihned poté napálila forhend hluboko pod pásku.
    1:0; 2:0; 0-15 - Julia Putincevová
     
    0-30
    Putincevová byla bez prvního podání, ale i tak se jí podařilo přinutit Bradyovou k returnu do autu.
     
    0-40
    Také Kazaška se dostává do tempa a opět jí pomáhá nevynucená chyba Bradyové.
     
    2:1
    Čistá hra. Bradyová sice tlačila od základní lajny, ale znovu nebyla z forhendu dostatečně přesná.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Jennifer Bradyová.
     
    15-0
    Řada na servisu je opět na Jennifer Bradyové. Domácí tenistka odstartovala gem při vlastním podání pevnou obranou. Úder o pásku Putincevovou rozhodil a poté přišla chyba.
     
    15-15
    Také Putincevová se prosazuje k fiftýnu. Kvalitní return pod nohy nedokázala Bradyová zkrotit.
     
    15-30
    První podání odhodila páska daleko do autu. Po druhém servisu Bradyová v útoku zvolnila, Putincevová si poskočila z bekhendu a jde dokonce do vedení.
     
    15-40
    Dva brejkboly také na druhé straně. Forhend Bradyové se v klíčovou chvíli do kurtu nevešel.
     
    2:2
    A ve druhém setu je vyrovnáno. Nápor Bradyové ukončila páska, která zastavila míček na polovině Američanky.
     
    15-0
    Julia Putincevová zahájila gem druhým servisem do středu kurtu. Od základní lajny trpělivě odrážela útoky Bradyové, ale nakonec její úder nedolétl ani k síti.
    1:0; 2:2; 15-0 - Jennifer Bradyová
     
    30-0
    Pětadvacetiletá Kazaška napálila první podání pod pásku. Po druhém servisu útočila znovu Bradyová. Američanka pořádně prohnala soupeřku, která už se nedokázala lépe bránit.
     
    40-0
    Putincevové sice vyšlo první podání, ale kraťas nezahrála dokonale a toho využila Bradyová. Tři brejkboly.
     
    40-15
    První brejkbol je pryč. Nyní se opřela do útoku i Putincevová a od základní lajny rozebrala Bradyovou.
     
    40-30
    Ani druhou šanci Bradyová nevyužila. Putincevová zahrála chytrý úder do protipohybu soupeřky.
     
    3:2
    Přece jen Bradyová proráží soupeřčino podání. Po prvním servisu musela Putincevová ustupovat před returnem, dostala se do problémů, ze kterých už se neprokousala.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Jennifer Bradyová.
     
    15-0
    Jennifer Bradyová má šanci opět odskočit do vedení o dva gemy. Putincevová se musela opět za koncovou čárou bránit, dlouho odolávala tlaku, ale nakonec zahrála do zámezí.
     
    30-0
    První servis Bradyové byl pro Putincevovou nechytatelný. Páté eso.
     
    40-0
    Tentokrát ale první servis skončil daleko v autu. Následně byla Kazaška ve výměně od základní lajny aktivnější hráčkou, ale forhend nakonec umístila znovu mimo.
     
    40-15
    Po tvrdém prvním servisu zkrátila Putincevová hru kraťasem a tentokrát nachytala soupeřku.
     
    40-30
    Bradyová se nevypořádala s returnem o pásku a z bekhendu poslala míček do autu.
     
    4:2
    Brejk je potvrzen. Na závěr důležité hry si Bradyová zapisuje již své šesté eso v zápase.
     
    15-0
    Putincevová byla na úvod gemu bez prvního podání. A toho využila k okamžitému útoku Bradyová.
    1:0; 4:2; 15-0 - Jennifer Bradyová
     
    30-0
    Putincevová je v problémech. Nyní se snažila útočit, ale z forhendu poslala míček téměř do reklam.
     
    40-0
    Další tři brejkboly. Putincecová zamířila v připravené pozici k síti, ale z voleje výměnu neukončila a poté byla přelobována.
     
    5:2
    Julia Putincevová ztrácí své podání čistou hrou. Bradyová po dlouhé době přispěchala k síti, kde však dala soupeřce ještě hned dva příležitosti. Putincevová však prohazovala do autu.
     
    5:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:2
    Konec přestávky, podávat bude Jennifer Bradyová.
     
    15-0
    Jennifer Bradyová servíruje na postup mezi nejlepší čtyřku US Open. Pětadvacetiletá Američanka odstartovala důležitou hru drtivým forhendem k postranní čáře.
     
    15-15
    Bradyová trefila první podání, poté mířila do středu kurtu, ale z nahraného returnu nevytěžila bod.
     
    30-15
    Zámořská hráčka se musela obejít bez prvního podání, ale Putincevová toho nevyužila přetaženým returnem.
     
    40-15
    Dva mečboly! Putincevová udržela míček ve hře jen vysokým returnem a tentokrát už Bradyová na síti nezazmatkovala.
     
    6:2
    Jennifer Bradyová je první semifinalistou letošního US Open! Putincevová sice čelila jen druhému podání, ale ubránit se dokázala jen na moment. Dlouhý úder kazašské tenistky ještě přezkoumalo jestřábí oko, které ale potvrdilo postup Bradyové.
    2:0; 6:2 - Jennifer Bradyová
     
    Konec zápasu
     
    Jennifer Bradyová potvrdila roli mírné favoritky a ve čtvrtfinále US Open přehrála ve dvou setech Julii Putincevovou 6:3 a 6:2.

    Hned úvod zápasu napověděl, kdo bude tahat za kratší konec. Julia Putincevová ihned po startu utkání dvakrát po sobě ztratila své podání a dostala se do nepříjemné ztráty 0:4. Jennifer Bradyová útočila ze všech pozic a dokázala Kazašku propálit. Američanka však ještě přišla o svůj servis, ale závěr prvního dějství už si dokázala pohlídat.

    Také druhá sada nezačala pro Putincevovou nejlépe. Na ztrátu servisu sice ještě dokázala zareagovat a srovnat na 2:2, od té doby už ale Bradyová pálila ostrými, mířila údery k postranním lajnám a tak už pětadvacetiletá Kazaška nemohla být.

    Aktuálně jednačtyřicátá hráčka světového žebříčku se může těšit na semifinálový souboj s lepší z dvojice Ósakaová – Rogersová. (19:26:56)

    Vít Schück

    Čas utkání: 1:07

    2. set: 0:33

    Bradyová Putincevová
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    27 54 40 19
    Nejdelší série získaných bodů
    6 6 9 4
    Setboly
    1 2 0 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    22 7
    Nevynucené chyby *
    24 9
    Úspěšnost na síti *
    5 / 7
    71 %
    1 / 4
    25 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:11 0:25 0:23 0:13
    Esa **
    2 6 1 0
    Dvojchyby **
    0 0 1 0
    Udržená podání
    3 / 4
    75 %
    7 / 9
    78 %
    3 / 8
    38 %
    1 / 4
    25 %
    Odvrácené brejkboly
    0 / 1
    0 %
    0 / 2
    0 %
    2 / 7
    29 %
    2 / 5
    40 %
    Body při vlastním podání
    13 / 22
    59 %
    31 / 49
    63 %
    22 / 45
    49 %
    10 / 24
    42 %
    Body po 1. podání *
    18 / 31
    58 %
    15 / 29
    52 %
    Body po 2. podání *
    12 / 17
    71 %
    7 / 16
    44 %
    Úspěšnost 1. podání *
    31 / 48
    65 %
    29 / 45
    64 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    3 / 5
    60 %
    5 / 7
    71 %
    2 / 2
    100 %
    1 / 1
    100 %
    Body při soupeřově podání
    14 / 24
    58 %
    23 / 45
    51 %
    18 / 49
    37 %
    9 / 22
    41 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Jennifer Bradyová
    Stát: USA
    Datum narození: 12.04.1995
    Věk: 29 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Váha: 68 kg
    Nasazení: 28

    Julija Putincevová
    Stát: Kazachstán
    Datum narození: 07.01.1995
    Věk: 29 let
    Držení: pravák
    Výška: 163 cm
    Váha: 59 kg
    Nasazení: 23
    bahis siteleri