Novosibirsk – CSKA Moskva 1:2 (1:3 po s.n.) | Barys – Kunlun 3:2 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Red Star Kunlun
Čtvrtek 10.09.2020, 15:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Kontinentální hokejová liga má na programu zápasy prvního kola, my se společně zaměříme na souboj mezi Barys Nur-Sultan a Red Star Kunlun.
     
    Barys Nur-Sultan

    Hokejisté Nur-Sultanu se po třech odehraných zápasech nacházejí na sedmé pozici východní konference, přičemž se jim do této chvíle povedlo nasbírat tři body. Kazašský celek vstoupil do ligového ročníku soubojem s lotyšskou Rigou, která nakonec na vlastním stadionu prohrála výsledkem 2:3. Pro Barys se jednal o první výhru, na kterou v dalším kole nedokázal navázat. Souboj s běloruským Minskem nakonec dospěl až do prodloužení, ve kterém byl úspěšnější právě Minsk. Pouť na venkovních stadionech Barys završil na ledě moskevského CSKA, kde pro změnu tamnímu celku podlehl výsledkem 1:3.
     
    Red Star Kunlun

    Na opačné straně se nachází čínský Kunlun, kterému pro změnu patří jedenáctá pozice východní konference. Red Star do této chvíle nedokázal nasbírat ani jeden bod, na svém kontě tak má tři prohry v řadě. Hostující tým tohoto zápasu nejprve nestačil na Metallurg Magnitogorsk, kterému podlehl těsně 1:2. Podobně vyrovnané utkání bylo k vidění také v souboji proti Čeljabinsku, avšak Traktor nakonec utkání dovedl do vítězného konce poměrem 3:1. Nejjasnější průběh mělo střetnutí proti Jekatěrinburgu, který svému soupeři nasázel sedm branek, přičemž sám neinkasoval ani jednu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: Ortio (Karatajev) – Dietz (C), Makljukov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Metalnikov (A), Gajtamirov, Musorov – R. Starčenko (A), Videll, Frattin – Lilja, Valk, Michajlis – Petuchov, Sagadejev, Ševčenko – Panjukov, Akolzin, Šestakov.

    Red Star Kunlun: Šikin (Lazušin) – D. Osipov (A), Pedan, Baldajev, Megalinskij (A), Starikov, Gimajev – Archipov, Kručinin (C), Zyrjanov – Šaporev, Nikolišin, Monachov – Markovin, Dugin, Maximov – Šachvorostov, Penzov.

    Rozhodčí: Bondar, Sergejev – Golovljov, Černyšov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal do útočného pásma, avšak Kručinin vystavil své spoluhráče do ofsajdu.
     
    01:11
    Kunlun pouze nahodil za branku soupeře, kde v rychlostním souboji dokázal uspět domácí Svedberg, který ovšem zahrál za cenu zakázaného uvolnění.
     
    02:19
    Ven z branky se vydal brankář Ortio, který počkal na podporu svých spoluhráčů. Na opačné straně ovšem zasahoval Šikin, a sice proti bekhendu Valkova.
     
    03:18
    U středového kruhu dokázal převzít nahrávku Sagadajev, který ihned po převzetí puku nahazoval směrem do útočného pásma, kde měl daleko k touši Petuchov.
     
    04:01
    Barys se na delší časový úsek usídlil v pásmu soupeře, kde ovšem přesto nedokázal zakončit. Posléze Starikov odehrál kotouč tak, aby z toho nebyl další icing.
     
    04:11
    Barys právě vstřelil branku!
    Hned druhá střela domácích končí za brankářem Šikinem! Zpětná nahrávka směřovala přímo proti hokejce VIKTORA SVEDBERGA, který ukrytým zakončením zkoušel překonat Šikina. Ten měl zřejmě naprosto zakrytý výhled, nahození totiž skončilo až v hostující svatyni.
    Asistence: Matt Frattin, Linus Videll.
    04:11 Viktor SVEDBERG - 1:0
     
    05:11
    Aby toho nebylo málo, tak se domácí hráči dostávali do nadějného přečíslení, které po levém křídle táhl Michajlis. Jeho řešení nakonec skončilo na Šikinovi.
     
    06:19
    Na opačného straně se podél levého hrazení dokázal prodrat vpřed Monachov, který ještě nahrávkou o mantinel hledal Nikolišina, jenž měl k puku daleko.
     
    07:06
    Velice dobrý obranný zákrok předvedl domácí Dietz, který ještě před vlastní modrou čárou dokázal čistě zastavit Kručinina, jenž by se v opačném případě dostal do přečíslení.
     
    08:05
    Nástřel od červené čáry výrazně minul hostující branku, proto to Svedberg zkoušel jinak. Sám se dostal do útočného pásma, kde měl proti sobě přesilu protihráčů v bílém.
     
    08:25
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Leonid Metalnikov – 2 min., sekání).
     
    09:14
    Kunlun sice uspěl na důležitém vhazování, jenomže jedna z nahrávek byla zablokována do ochranné sítě nad brankou. Bude se vhazovat po pravici brankáře Ortia.
     
    10:10
    Zničehonic se zajímavé pozice zakončoval Zyrjanov, který ovšem absolutně minul domácí branku. Domácí se na malý moment osvobodili, soupeř je ale zpět v pásmu.
     
    11:16
    Barys však úvodní oslabení přečkal bez větších problémů, sám se vydal k opačné svatyni, kde toho moc nevymyslel. Naopak se na ledovou plochu dostaly třetí lajny.
     
    12:20
    Puk směřoval přímo do lapačky brankáře Ortia, který raději pozastavil hru. To znamená druhou komerční přestávku tohoto zápasu, který nám zatím jednu branku.
     
    12:37
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jegor Petuchov – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    13:12
    Zničehonic sám na branku ujížděl hostující kapitán Kručinin, který si nakonec kotouč přehodil do bekhendu, načež ho poslal přímo do lapačky Ortia.
     
    14:44
    Kunlunu se absolutně nedaří přechod přes modrou čáru, tentokráte to nevyšlo ani Monachovovi. Svedberg odehrál kotouč na druhou stranu, kde číhal brankář Šikin.
     
    15:39
    Šance i na druhé straně! Fantastická nahrávka směřovala přímo do jízdy na Michajlise, který pádil na Šikina. Ten jeho úmysl dokázal vychytat betonem.
     
    17:12
    Příliš málo času na práci s pukem měl domácí Lilja, který nakonec proti přesile protihráčů neuspěl. Oba celky odjely na střídačku, zpoza vlastní branky rozehrává Dietz.
     
    18:20
    Ani tentokráte se domácím hráčům nepovedlo kloudným způsobem založit útočnou akci, o zakázané uvolnění se ale nejednalo. Daleko se nedostal ani Nikolišin.
     
    19:19
    Již nám běží poslední minuta první periody, momentálně sledujeme pasáž plnou nepřesností. Po jedné z nich se vhazovalo před Ortiem, úspěšnější byli hosté.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první perioda, která měla hodně uvolněné tempo. I přesto jsme se dočkali jediné branky, kterou měli na svědomí domácí hráči, jenž se prosadili z celkem nenápadné akce. Sledujeme ale celkem vyrovnanou podívanou, jenž nám přinesla celkem dost zajímavých šancí, nicméně druhé trefy jsme se nedočkali. Kunlun měl dokonce k dispozici hned dvě přesilové hry, avšak ani jednu nedokázal zužitkovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který to jako první zkoušel z vlastního pásma. O rozehrávku se navíc snažil obránce Makljukov.
     
    21:08
    Na modré čáře dokázal přečíst rozehrávku soupeře kapitán Dietz, který překvapivě nepálil přímo na branku soupeře, nýbrž pouze nahazoval do rohu mantinelu.
     
    21:25
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Zničehonic se hostující celek raduje z vyrovnávací branky! Hodně místa měl u levého kruhu GERMAN ŠAPOREV, který to okamžitě zkoušel na domácí svatyni. Jeho svižná rána směřovala přesně ke vzdálenější konstrukci, kam se brankář nedokázal včas přesunout.
    Asistence: Sergej Monachov, Sergej Gimajev.
    21:25 German ŠAPOREV - 1:1
     
    22:29
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Jegor Dugin – 2 min., držení).
     
    23:14
    Domácí celek se sice dokázal prosadit na vhazování, jenomže poté se k odraženému kotouči jako první dostal Osipov, který ho poslal daleko na druhou stranu.
     
    24:08
    Ve vlastním pásmu se povedlo dobře zakročit Dietzovi, který poté rozjel akci po levém křídle. Hráči v modrém obsadili prostor v útočném pásmu, sledujeme kombinaci.
     
    24:28
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí celek přeci jenom využívá přesilovou hru! Hodně prostoru měl před hostujícím brankářem JAKOB LILJA, kterému se nepovedlo kotouč dotlačit do branky. Po velkém rozruchu se tentýž hráč dostal zpět k puku, načež ho nechytatelně poslal za dezorientovaného Šikina.
    Asistence: Curtis Valk.
    24:28 Jakob LILJA - 2:1
     
    25:42
    Do protiútoku se vydal domácí Šesťakov, který to zkoušel střelou zápěstím pod břevno. Šikinovi se tento úmysl povedlo přečíst a sám kotouč vyrazil před sebe.
     
    26:08
    Jeden z hostujících hráčů byl nešťastně trefen do nekrytého místa, načež ihned odjel na střídačku. Hra je přerušena, zároveň probíhá další komerční přestávka.
     
    27:44
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl domácí Blacker, který okamžitě nahazoval kotouč na druhou stranu. Tam se k němu dostal Michajlis, který trefil Šikina.
     
    28:13
    Vhazovalo se po pravici brankáře Šikina, přičemž na vhazování byl úspěšnější domácí Valk. Po jeho příklepu zkoušel pálit Svedberg, avšak kousek vedle tyče.
     
    29:28
    Barys se mohl dostat do vyložené šance, avšak v tom mu zabránila přihrávka rukou. Pakliže by tomu tak nebylo, tak by brankář Šikin měl plné ruce práce.
     
    32:11
    Přes pravé křídlo si to namířil Frattin, který se před modrou čárou snažil spolupracovat s Videllem, jenž jeho úmysl nepochopil a je z toho zakázané uvolnění.
     
    33:19
    Dietz měl před sebou moře prostoru, což pochopitelně vedlo k důrazné střele příklepem. Šikin se po této střele dokázal natáhnout, navíc jí vyrazil lapačkou zpět do hry.
     
    34:04
    Po delší době se také hostující celek dostal před branku Barysu Nur-Sultan, jenomže k žádnému střeleckému pokusu nakonec nedošlo. Domácí tak s rozehrávkou nespěchají.
     
    35:12
    V posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Red Star se sice snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak naráží na zodpovědnou obranu.
     
    36:20
    Domácí hráči museli vyklidit útočné pásmo, obránce Starikov tak měl na rozehrávku hodně času i prostoru. Barys přesto vystihl rozehrávku, Starčenko se ale neprosadil.
     
    37:08
    Na opačné straně to na sebe zkoušel vzít Šaporev, který ovšem nevyzrál na smečku hladových protihráčů. Hra se tak opět otáčí, domácí formace peláší kupředu.
     
    38:26
    Hraje se více než tři minuty bez přerušení. Osipov se dokázal vymanit od napadajících protihráčů, načež velice přesně rozehrál na Nikolišina, jenž rovněž nevyzrál.
     
    38:48
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Roman Starčenko – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Gleb Zyrjanov – 2 min., hrubost).
     
    39:14
    Vypadá to, že nám druhá perioda žádnou další branku nenabídne. Barys se ještě snaží svému soupeři odskočit na dvoubrankový rozdíl, což se mu zatím nedaří.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu přinesla hned dvě branky. Nejprve se hostujícímu celku povedlo srovnat krok, jenomže to nevydrželo vůbec dlouho. Barys totiž využil přesilovou hru, díky čemuž se dostal zpět do vedení, což vydrželo až do konce třetiny. Po této brance ale atraktivita utkání hodně uvadla, sledovali jsme hodně nepřesností, a to z obou stran.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned pokusil vydat dopředu. Pedanovi se rozehrávka nepovedla, k puku se dostal Dietz.
     
    41:11
    V předbrankovém prostoru se povedlo včas zakročit Osipovovi, který navíc na pravém křídle dokázal nastartovat Kručinina, jenž před modrou čárou narazil.
     
    42:06
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Dmitrij Ševčenko – 2 min., podrážení).
     
    43:20
    Málem se v oslabení povedlo ujet domácímu Videllovi, kterého v pádu čistým zákrokem dokázal zastavit pozorný Osipov. Kunlun má v této přesilovce problémy.
     
    44:04
    To jsou věci! Hostující obrana opět propadla a tentokráte z toho byl samostatný únik pro Akolzina. Ten si dokázal brankáře roztáhnout, jenomže poté nedokázal zamířit přesně.
     
    45:17
    Na ledovou plochu tak naskočily čerstvé síly, které započaly útočný výpad od vlastní branky. Po přejetí modré čáry to Markovin zkoušel na Osipova, jenž nepálil na branku.
     
    45:44
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí přesto odskakují na rozdíl dvou branek! Fantastickým způsobem to provedl NIKITA MICHAJLIS, který se před modrou čárou ujal kotouče, se kterým dojel až před brankáře Šikina. Za zmínku stojí klička proti Megalinskimu, díky které se Michajlis natlačil až do bekhendového zakončení, které bezpečně uklidil za brankáře Šikina.
    Asistence: Jakob Lilja.
    45:44 Nikita MICHAJLIS - 3:1
     
    46:46
    Kunlun to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž u o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může opět vyrovnat.
     
    47:11
    Čínskému celku to tentokráte moc nevyšlo, neboť Zyrjanov vystavil své spoluhráč do postavení mimo hru. Sudí byl pozorný, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    48:00
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Viktor Svedberg – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:20
    U pravého kruhu měl celkem dost prostoru obránce Starikov, který místo zakončení ještě zkoušel u opačného kruhu najít Dugina, jehož blesková střela putovala vedle.
     
    49:13
    Hned dvakrát v krátkém časovém sledu se domácím povedlo odehrát puk do bezpečnějšího prostoru. Poté ukázkově zabojoval Akolzin, jenž nasbíral cenné vteřinky.
     
    49:38
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    49:49
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Leonid Metalnikov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Gleb Zyrjanov – 2 min., hrubost).
     
    50:23
    Sledujeme hru ve čtyřech na obou stranách. Tentokráte ve vlastním pásmu chyboval hostující Monachov, kterého dokázal čistě obrat Dietz, jenž nepříjemně pálil.
     
    51:00
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Curtis Valk – 2 min., hákování).
     
    52:25
    Hodně neohroženě to zkoušel Monachov, který se přes levou stranu protlačil až do zakončení. To skončilo na hrudi brankáře Ortia, který raději přerušil hru.
     
    53:58
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Aktivita čínského celku nakonec končí důležitou kontaktní brankou! Domácí obrana nezvládla bránění této útočné akce, při které si až před brankáře sjel obránce DENIS OSIPOV, kterému se neomylně povedlo zamířit přesně pod horní konstrukci branky.
    Asistence: Alexej Kručinin.
    53:58 Denis OSIPOV - 3:2
     
    56:11
    Barys najednou úplně přestal hrát, sám se snaží vycházet ze zajištěné obrany. Ta před malým momentem dokázala uhlídat Nikolišina, který se daleko nedostal.
     
    57:10
    Red Star se s vypětím všech sil dostal do útočného pásma, kde se po menším rozruchu dostal ke kotouči domácí Dietz, který ho odehrál do středního pásma.
     
    58:25
    Michajlisovi se nepovedlo protečovat kotouč za sebe do pásma, avšak při druhém pokusu mu to už vyšlo. Do kombinace se zapojil také Valk, který byl zastaven Pedanem.
     
    59:13
    Hosté to zkoušejí v šesti!
     
    59:33
    Kunlun se horko, těžko dostává do pásma, nyní se to nepovedlo Monachovovi. Do konce zápasu tak nezbývá moc času na vyrovnání.
     
    59:48
    Obrovský závar před Ortiem nakonec nekončí vyrovnávací brankou!
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 31:22.
    Zblokované střely – 3:14.
    Vyloučení – 7:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 0/7.
    Vhazování – 19:32.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barysu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2. Kazašskému celku se povedlo v průběhu třetí třetiny odskočit na rozdíl dvou branek, přičemž to vypadalo, že má zápas pod kontrolou. Kunlun však necelých pět minut před koncem dokázal snížit na rozdíl jediné branky, vyrovnat se mu už ale nepovedlo. Diváci se tak dočkali pěti branek, přičemž tři z nich vstřelil domácí Barys, který tak bere dva body.
     
    Československá stopa

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč. (17:47:12)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Svedberg (Frattin, Videll), 25. Lilja (Valk), 46. Michajlis (Lilja) – 22. Šaporev (Monachov, Gimajev), 54. D. Osipov (Kručinin)


    Barys Nur-Sultan: Ortio (Karatajev) – Dietz (C), Makljukov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Metalnikov (A), Gajtamirov, Musorov – R. Starčenko (A), Videll, Frattin – Lilja, Valk, Michajlis – Petuchov, Sagadejev, Ševčenko – Panjukov, Akolzin, Šestakov.
    Red Star Kunlun: Šikin (Lazušin) – D. Osipov (A), Pedan, Baldajev, Megalinskij (A), Starikov, Gimajev – Archipov, Kručinin (C), Zyrjanov – Šaporev, Nikolišin, Monachov – Markovin, Dugin, Maximov – Šachvorostov, Penzov.

    Rozhodčí: Bondar, Belov – Golovljov, Černyšov
    bahis siteleri