Jekatěrinburg – Omsk 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 5:0 (kon.) | Kazaň – Soči 5:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Spartak Moskva 5:0 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 2:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Spartak Moskva
Neděle 20.09.2020, 16:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Moskevské derby končí všeříkajícím výsledkem ve prospěch domácího Dynama. Ve třetí třetině přidal svůj druhý zářez na pažbu Vladimir Brjukvin, čímž dal skóre konečnou podobu – 5:0. Dynamo dominovalo zápasu od samotného počátku, hlavně ve druhé třetině bylo o dvě třídy lepším celkem. Hostujícímu Spartaku příliš nepomohla ani výměna brankáře, směrem do ofenzivy zůstali jaloví a Ivan Bočarov tak slaví zasloužené čisté konto.

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:
    Dmitrij Jaškin (DMS) – 1+0, 3 střely na branku, 8 vyhraných buly ze 14, čas na ledě: 19:10
    Michal Čajkovský (DMS) – 1+1, 5 střel na branku, 2 zblokované střely, čas na ledě: 19:27
    Martin Bakoš (SPM) – 0+0, 0 střel na branku, 1 bodyček, čas na ledě: 15:39
    Július Hudáček (SPM) – 1 inkasovaný gól, naskočil v čase 32:59 místo Nikity Bespalova. (19:02:43)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Hudáček zabránil Ivanu Muranovi ve skórování šestého gólu. Dynamo svou normu dvou branek za třetinu tentokrát nesplní.
     
    58:58
    Dynamo si v závěru neodpustilo technický prohřešek. Na ledě mělo šest hráčů.
     
    58:31
    Daniil Tarasov si povodil Lindberga a poté zkoušel přihrávat do předbrankového prostoru. Bohužel nevěděl, že v něm nikdo nestojí.
     
    58:00
    Jaškin by rád přidal další bod. V rohu se zmocnil volného puku, ale přihrávku mu zablokoval Ljamin.
     
    57:07
    Je jasné, že moskevské derby nemůže končit v klidu. Ivan Muranov a Daniil Tarasov rozdali dva tvrdé hity a mohou očekávat brzkou odplatu.
     
    56:00
    Mironov se svou střelou dlouho váhal. Není divu, že po několikavteřinovém naznačování trefil jen bránícího protihráče.
     
    55:42
    Maxim Cyplakov si zkušeně pokryl kotouč tělem a i přes hůl bránícího Juusa Hietanena jej poslal rovnou na Bočarova. Ten zatím hájí čisté konto a má další důležitý zákrok.
     
    54:20
    Osobní trest schytal za protesty Emil Djuse. Svému týmu tak bude chybět 10 minut.
     
    53:08
    Arťom Fjodorov předvedl krásnou individuální akci. Kotouč si v útočném pásmu prohodil mezi nohama a zpoza branky strojově přesně našel hůl Kirilla Ljamina. Jeho střela zůstala skrytá v hradbě těl a Ivan Bočarov vůbec nevěděl, kde by mohl kotouč vypadnout.
     
    51:46
    Dmitrij Višněvskij si musel dávat pozor, nepříjemně jej totiž napadal Vadim Šipačov. Obránce Spartaku v souboji obstál.
     
    51:06
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    VLADIMIR BRJUKVIN dovršuje bůra. Bývalý zadák Colorada Andrej An. Mironov zavezl kotouč do útočné třetiny, hosté mu ho ovšem odebrali a chystali se k vlastní rozehrávce. Vyjíždějící Kirill Ljamin si ale vůbec nepohlídal prostor za svými zády a Brjukvin mu černou pryž nečekaně sebral. Pak už jen stačilo vypálit do horních pater branky a poprvé překonat i Júliuse Hudáčka. Bez asistence.
     
    50:22
    Před bránu se stahoval Oscar Lindberg, jenže střelu Vladislava Jefremova nedokázal dorazit.
     
    49:45
    Jegor Zajcev zapojil v souboji s Kotljarevským ruce, podle mužů v pruhovaném vše v pořádku.
     
    48:56
    Vadim Šipačov nepřidává pátý gól. Nádherná přihrávka z produkce Dmitrije Jaškina projela celým brankovištěm a ruský útočník na ni nedosáhl.
     
    48:37
    Ani Sergej Širokov nestihl dojet puk včas. Další vhazování po pravé ruce Hudáčka.
     
    48:12
    Hodně často se teď přerušuje. Zakázané uvolnění mají na svědomí hráči Spartaku.
     
    47:45
    Vladislav Jefremov nezvládl souboj s gravitací. Dynamo se přesto dokázalo udržet na puku, jenže o chvíli později hosté opouští defenzivní část hrací plochy.
     
    47:30
    Do pásma se příliš aktivně hrnul Roman Ljubimov. Je z toho postavení mimo hru.
     
    47:11
    Zakázané uvolnění na straně domácího celku. Teemu Pulkkinen se snažil reklamovat, že byl atakován ve středním pásmu, ale sudí své rozhodnutí korigovat nebudou.
     
    46:34
    Závod o puk proti Čajkovskému vyhrál Michail Kotljarevskij. Ten pak obraně nadělal značné potíže, když získal rozehrávku brankáře Bočarova a několikrát se pokusil propasírovat kotouč skrze jeho betony.
     
    46:01
    Ivan Muranov vtrhl do útočného pásma a za brankou oslovil Semjona Pankratova. Od něj už puk mířil na modrou čáru, kde stál připravený Michal Čajkovský. Taktickým nahozením příliš nezaměstnal svého krajana v brankovišti Spartaku.
     
    45:37
    Zachar Šablovskij tentokrát marně stíhal Sergejeva a hosté se musí vrátit před svého brankáře. Píská se icing.
     
    44:35
    Nepřesný pas Juusa Hietanena zbavuje domácí útočného pásma. Na druhou stranu vyrazil Zachar Šablovskij, i když své brusle ale obdařil raketovou rychlostí, na urostlé paže Hietanena nestačil.
     
    43:42
    Domácí se mohou spolehnout na kvalitní forčeking. Semjon Pankratov za brankou získal zdánlivě ztracený kotouč a okamžitě si to mířil směrem k Hudáčkovi.
     
    42:28
    Více než na puk se Michal Čajkovský soustředil na tělo útočníka Jegora Kruženkova. Ten si ale všímal právě kotouče a obrovitého beka šikovně obskočil.
     
    40:57
    Obránce Dmitrij Višněvskij se dostal pod tlak, ale modrou čáru uhájil a Ilja Arkalov se díky tomu propracoval až před brankoviště. Vyslal jen nepřesnou ránu, která minula levou tyčku.
     
    40:20
    Domácí tým pochopitelně pokračuje v oslabení, Jaškin hned na úvod třetiny vyvezl puk za branku Hudáčka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další část zápasu nabídla ještě více dominantní výkon domácího celku, ale zároveň také stejný počet gólových zápisů. Na konci 30. minuty oslavil svůj druhý bod v utkání slovenský obránce Michal Čajkovský, na kterého navázal o další tři minuty později Oscar Lindberg. Čtvrtá branka Dynama vyhnala z klece hostujícího gólmana Nikitu Bespalova, kterého nahradil Slovák Július Hudáček. Spartak se po této změně svému soupeři vyrovnal alespoň herně, ovšem Ivan Bočarov i ve dvou oslabeních udržel čisté konto. Kostka nad ledem hlásí po 40 minutách stav 4:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Ivan Muranov nabral kotouč na vidle a poslal ho na tribunu. Dvě minuty si odsedí za zdržování hry.
     
    39:14
    Michail Juňkov předvedl za brankou hotový taneček. Obránci se museli cítit jako na kolotoči, ale Ivan Bočarov si hlídal obě tyče a na výjezd Juňkova byl připravený.
     
    37:55
    První práci Hudáčkovi do brankoviště dovezl Jegor Zajcev. O několik málo vteřin později pláchl obraně Andrej Alexejev, ale puk z bekhendu poslal vysoko nad.
     
    36:21
    Hosté marně buší do zavřených vrat. Zachar Šablovskij z bezprostřední blízkosti pálil nad, Roman Ljubimov poté v ideální pozici upadl a domácí se vrací do pěti.
     
    35:15
    Bočarov krade ze vzduchu i další střelu a umožní tak vystřídat svým spoluhráčům. Ti mu budou po chvílích nejistoty určitě vděční.
     
    34:58
    Tvrdá rána Sergeje Širokova po přihrávce Višněvského málem prorazila masku brankáře Bočarova. Ten ale odolal i dalším útokům.
     
    34:52
    Na dvě minuty si půjde tentokrát odpočinout Michail Grigorjev, který držením znemožnil přesnější zakončení Jegora Kruženkova.
     
    32:59
    Do akce jde slovenský brankář Július Hudáček. Startér Nikita Bespalov po čtvrtém inkasovaném gólu hází ručník do ringu.
     
    32:59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Komerční přestávka zřejmě domácím pomohla k dalšímu gólu. Nekoncentrovaný Michail Grigorjev ztratil puk a OSCAR LINDBERG uloupenou kořist dopravil do klece. Dobře umístěná rána překonala brankáře Bespalova, pro kterého to byl poslední moment v dnešním utkání. Odchází totiž střídat.
     
    32:28
    Michail Grigorjev sice za brankou zbořil Zacha Šablovského, ovšem hosté se udrželi na puku a u pravé tyče zůstal zcela osamocený Roman Ljubimov. Přihrávka se k němu dostala, jenže útočník Spartaku velkou šanci zahodil.
     
    30:40
    Po delší odmlce se připomněl šikovný ruský snajpr Vadim Šipačov. Puk dostal krásně na křídlo a příklepem střílel na brankáře Spartaku. Nikita Bespalov zvládl svůj přesun ke vzdálenější tyči.
     
    29:47
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Trma-vrma před brankou má slovenského vítěze. MICHAL ČAJKOVSKÝ se nachomýtl před modrým půlkruhem a puk odražený od betonu Bespalova netradičním padáčkem poslal do sítě. Nefalšovaný úsměv na tváři urostlého beka je důkazem, že běžně patří spíš k defenzivním oporám. Dnes ovšem získal už dva body. Bez asistence.
     
    29:04
    Kotouč u modré čáry neuhájil Teemu Pulkkinen, ale domácí se do útočného pásma záhy nastěhovali znovu. Dmitrij Kagarlickij nabral slušnou rychlost a tahem toužil vymést pavučiny z branky Spartaku. Neúspěšně.
     
    28:22
    Mironov vyslal do útoku Dmitrije Kagarlického. Z dobře mířeného pasu asistence nevznikla, Kagarlickij trefil blokujícího obránce.
     
    27:27
    Nešikovnost teď připravila Anatolije Nikonceva od zajímavého průniku do útočného pásma. Dlouho očekávanou přihrávku zkoušel zpracovat bruslí, místo toho ale puk daroval soupeři.
     
    26:44
    Dmitrij Jaškin v závěru přesilovky ještě jednou vypálil a jeho střela měla hlasitou odezvu v podobě zvonící tyčky. Český forvard mohl vsítit svůj druhý gól v utkání.
     
    26:10
    Z křídelního prostoru vystřelil Daniil Tarasov, jeho rána ale minula cíl.
     
    25:39
    Hietanenovo nahození od modré čáry nemohlo nadělat potíže. Následuje buly v útočném pásmu Dynama.
     
    25:27
    Tlak Dynama má stupňující tendenci. Třetí gól měl na hokejce Teemu Pulkkinen, jeho rázná pumelice vystrašila Bespalova.
     
    24:55
    Daniil Tarasov parádně pracoval před brankářem hostí. Nejprve jen o kousek minul letící puk a pak absolvoval i několik fyzicky náročných soubojů. Na závěr mu servíroval kotouč před branku Dmitrij Kagarlickij, přičemž Tarasova hákoval Nikoncev.
     
    23:38
    Zbytečná klička Anatolije Nikonceva, tři jeho spoluhráči předčasně přejeli modrou čáru a Spartak se musel vracet zpátky na obrannou polovinu.
     
    23:15
    Vladislav Jefremov byl při své snaze nahodit puk do útočného pásma lehce hákován, ovšem to uniklo pozornosti sudích. Následně nádhernou přihrávku zpoza klece předvedl Ivan Muranov a Daniil Tarasov ze středu útočného pásma hledal místo nad ramenem brankáře. Zahodil ovšem další velkou příležitost.
     
    22:09
    Maxim Cyplakov naslepo ometl puk o mantinel, čímž ovšem vyhnal Spartak z útočného pásma. Vladimir Brjukvin pak mohl na druhé straně ohrožovat branku ze slotu, Bespalov měl kus štěstí.
     
    21:29
    Puk na branku nahodil Andrej An. Mironov. Pomalu se plížící pokus zaskočil Bespalova, který na poslední chvíli odvrátil nebezpečí nataženou holí.
     
    20:58
    Martin Bakoš po přihrávce Zubova neustál souboj v útočném pásmu, Dynamu ovšem protiakce nevyšla dle představ.
     
    20:17
    Domácí začínají způsobem, jakým úvodní periodu zakončili. Pobyt v útočném pásmu vyústil střelou na brankáře Bespalova, kterého před brankou otravoval Daniil Tarasov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní perioda dlouho nenabídla gólovou podívanou, ovšem od 14. minuty domácí Dynamo rozpoutalo hotové ofenzivní peklo. Český zástupce Dmitrij Jaškin vstřelil kuriózní gól hlavou a o 61 vteřin později na něj navázal také Vladimir Brjukvin. Hosté si mohli do kabiny odnášet i tříbrankové manko, velkou šanci Pulkkinena však na brankové čáře zhatil gólman Nikita Bespalov. Díky něj je současný stav 2:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Střela z dílny Martina Bakoše až k brance nedoputovala. Na druhé straně se pak za volným pukem v dobré pozici marně natahoval Dmitrij Kagarlickij.
     
    18:55
    Kousek za modrou pálí i hostující Michail Juňkov. Práci má tak po delší době Ivan Bočarov.
     
    18:45
    Na nic tentokrát nečekal Semjon Pankratov. Neměl dostatečnou podporu na křídlech a puk proto nahodil rovnou do rukavice Bespalova.
     
    18:18
    Tak to je neskutečné. Puk sice nějakou chvíli poskakoval po brankové čáře a Teemu Pulkkinen ho málem propašoval za ní, ale Bespalov z nouze máchl svým betonem a patkou brusle kotouč odpravil z čepele domácího útočníka do bezpečí. O gól v žádném případě nešlo, což potvrdil i verdikt rozhodčího.
     
    18:08
    Možná jsme Bespalova chválili předčasně, rozhodčí totiž míří ke stolku časoměřičů a kontrolují video.
     
    16:41
    Domácí fanoušci už slavili další trefu, ale nic takového! Nikita Bespalov předvedl možná nejlepší zákrok v dosavadním průběhu KHL a na brankové čáře vytáhl pokus Teema Pulkkinena, který zaparkoval u pravé tyče a mířil do zpola odkryté branky. Stav se tedy nemění.
     
    16:20
    Arťom Fjodorov odvrátil další atak domácího celku a vyhazuje puk do středního pásma.
     
    14:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Téměř přesně o minutu později Dynamo slaví znovu. A opět zásluhou skvělé clony v předbrankovém prostoru. VLADIMIR BRJUKVIN chirurgicky přesně tečoval střelu Michaila Grigorjeva od modré čáry, gólman Bespalov se zbytečně ohlížel za svá záda. Asistence: Michail Grigorjev, Vladislav Jefremov.
     
    13:34
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    O chvíli později už je DMITRIJ JAŠKIN za svou černou práci před brankovištěm dokonale odměněn. Tenhle gól byl vskutku kuriozní, Hietanenova rána se totiž od obránce odrazila do Jaškinovy helmy. Od zranění ho uchránil plexisklový štítek, který zároveň zprostředkoval úvodní radost Dynama. Asistence: Juuso Hietanen, Michal Čajkovský.
     
    13:00
    Dobrý individuální průnik má na svědomí Juuso Hietanen. Finský útočník štrikoval s pukem v útočném pásmu a pak vypálil na gólmana Bespalova. K dorážce se neprobil Dmitrij Jaškin.
     
    12:49
    Chvíle vzrušení na ledové ploše. Hosté zakončili svou akci po odpískání, což se nesetkalo s pochopením domácích. Dvě minuty na trestné lavici ovšem stráví Jakov Rylov, který zavadil o brankáře.
     
    12:19
    K odraženému puku se málem dostal Andrej An. Mironov. Bohužel pro něj se černá pryž odrážela pod jeho brusle, a tak nemohl zakončit do prázdné klece.
     
    11:53
    Do brankoviště natlačil puk Ilja Arkalov, domácí se mezitím vrací do plného počtu a následuje komerční přestávka.
     
    11:13
    Martin Bakoš na levém křídle zpracoval přihrávku a okamžitě se snažil ke skórování vyzvat Ilju Zubova. Ten ovšem netrefil puk čistě a ke střele tak vůbec nedošlo.
     
    10:28
    Hostujícímu celku se zatím kombinace nedaří, další akci se snaží rozjet Emil Djuse.
     
    09:43
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Semjon Pankratov – 2 min., držení).
     
    09:27
    Hosté se snažili využít ponechanou výhodu. Dobrý tlak v útočném pásmu, pak ovšem Jakov Rylov u mantinelu přichází o puk.
     
    08:23
    Teemu Pulkkinen nezvládl rozehrávku a píská se zakázané uvolnění. Vhazování před brankářem Dynama.
     
    07:47
    Domácí v plném počtu.
     
    05:47
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Andrej An. Mironov – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Tomáš Kubečka

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 14. Jaškin (Hietanen, Čajkovský), 15. Brjukvin (Grigorjev, Jefremov), 30. Čajkovský, 33. O. Lindberg, 52. Brjukvin


    Dynamo Moskva: Bočarov (Kuzněcov) – Čajkovský, Hietanen, An. Sergejev, Mironov, J. Zajcev, Grigorjev, Pribylskij – Zajcev, Jaškin, Šipačov – Tarasov, Pulkkinen, O. Lindberg – Kagarlickij, Alexejev, Jefremov – Brjukvin, Pankratov, Muranov.
    Spartak Moskva: Bespalov (33. J. Hudáček) – Djuse, D. Višněvskij, Rylov, Gončarov, Zubarev, Ljamin, D. Musin – Fjodorov, Juňkov, Bakoš – Zubov, Kotljarevskij, Arkalov – Ljubimov, Šablovskij, Širokov – Nikoncev, Cyplakov, Kruženkov.
    thejrc.org