Jekatěrinburg – Omsk 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 5:0 (kon.) | Kazaň – Soči 5:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Spartak Moskva 5:0 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 2:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Neděle 20.09.2020, 16:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Petrohradu, který svého soupeře dokázal porazit výsledkem 2:1. Poslední perioda rozhodně nepřinesla zrovna atraktivní podívanou, ba naopak domácí celek předvedl směrem dozadu maximálně zodpovědný výkon a jednobrankové vedení udržel až do konce. Torpedo se navíc v závěru zápasu rozhodlo pro hru bez brankáře, avšak ta nakonec kýžené vyrovnání nepřinesla. Dva body tak bere právě domácí celek! (18:44:47)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 31:30.
    Zblokované střely – 12:11.
    Vyloučení – 4:3.
    Využití přesilovek 1/3 – 0/4.
    Vhazování – 36:21.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Petrohradu se málem povedlo odehrát puk do prázdné branky, avšak střela putovala pouze do oblouku hostující svatyně.
     
    58:40
    Torpedo to zkouší v šesti!
     
    58:18
    Ve středu hrací plochy se povedlo zabojovat Belevičovi, který ještě před jedním z protihráčů odehrál puk směrem do pásma, díky čemuž mohla jeho formace vystřídat.
     
    57:22
    Petrohradu se také v tomto případě povedlo uspět na vhazování, což znamenalo další získané vteřinky k dobru. Nižnij Novgorod se snaží hrát čistým způsobem.
     
    55:22
    Askarov si nechtěl přidělat žádné velké problémy, naopak poskakující předmět ukryl do své lapačky. Následuje poslední komerční přestávka, Torpedo musí zabrat.
     
    54:33
    Aaltonen se u levého hrazení dostal k volnému kotouči, který se ihned snažil poslat směrem na hostující branku. Tento střelecký pokus ovšem zablokoval Austin.
     
    53:25
    Petrohrad se snaží v posledních minutách hrát maximálně zodpovědně, což se mu zatím daří. Domácí smečka se dostala do pásma soupeře, kde rozjela kombinaci.
     
    52:15
    Varnakov zkoušel nastřelit kotouč do pásma soupeře, kde Askarov nedokázal toto prudké nahození zachytit. Následovalo nahození směrem na domácí branku.
     
    51:44
    Hra se nám celkem svižně obrátila na opačnou stranu, kde pobývala první formace SKA. Tkačjov hledal zpoza branky kolegu Marčenka, kterého ale nakonec nenašel.
     
    50:14
    Torpedo před malým momentem vyprodukovalo jednadvacátou střelu, která ovšem nebyla nikterak nebezpečná. Askarov předvedl rutinní zákrok a raději postavil hru.
     
    49:20
    Tentokráte jsme sledovali nahození od modré čáry, které ovšem směřovalo vedle hostující branky. Petrohrad ovšem pokračuje v aktivitě, u puku se nachází Burdasov.
     
    48:10
    Petrohrad si díky zakončení vybojoval pásmo, navíc přichází na řadu předposlední komerční přestávka tohoto zápasu. Novgorod stále prohrává o jednu branku.
     
    47:25
    Domácím se povedlo zkušeně dopravit kotouč do středního pásma, kde se pro spolupráci nacházel Marčenko, jehož svižné zakončení putovalo přímo doprostřed.
     
    46:19
    Tentokráte se vhazovalo po pravici brankáře Tichomirova, úspěšnější bylo domácí komando. To se ihned usadilo kolem branky soupeře, ke střele ale zatím nedošlo.
     
    45:12
    Hostující celek ovšem přidal na aktivitě, tentokráte se mu nepovedlo přejít přes modrou čáru, kde číhal důrazný Bengtsson. Petrohrad tak ihned otáčí hru vpřed.
     
    44:35
    Belevič se prosmýkl kolem svého strážce, načež se vydal až za soupeřovu branku, kde toho moc nevymyslel. Naopak jeho nahrávku dokázal vystihnout Tkačjov.
     
    43:08
    Petrohrad se dokázal dostat zpět před Tichomirova, kde ho střelecky prověřil člen první formace Marčenko. Hostující brankář nakonec přikryl kotouč pod sebou.
     
    42:13
    Vysoký pas z hole Bobrjašova směřoval do středního pásma, kde se ovšem nedokázal výrazně prosadit kolega Varnakov. Naopak se na druhou stranu dostává Aaltonen.
     
    41:05
    Na druhou stranu se hnala také smečka domácích hráčů, která ovšem nic nevymyslela. Důrazně si u hrazení počínal Orlov, který pořádně přitlačil domácího Tkačjova.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který nejprve operoval ve vlastním pásmu, načež se o rozehrávku pokoušel zadák Aljajev.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, která pro změnu hrála ve prospěch favorizovaného Petrohradu. Ten dlouhou dobu nemohl najít recept na brankáře Tichomirov, což se mu povedlo změnit až díky přesilové hře. Domácí celek ještě před koncem druhé třetiny dokázal výsledek zvrátit ve svůj vlastní prospěch, jednobrankové manko tak bude muset dotahovat Torpedo Nižnij Novgorod.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Již nám běží poslední minuta druhé periody, vypadá to, že se alespoň prozatím žádné další branky už nedočkáme. Nyní se ale vhazuje po pravici Tichomirova.
     
    37:20
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Semjon Kizimov – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:20
    Tichomirov si připsal svůj dvacátý zákrok, v tomto případě se nejednalo o nic vážnějšího. Torpedo se rovněž pokoušelo zahrozit, jenomže sotva dojelo k modré.
     
    36:36
    Poté za volným kotoučem uháněl domácí Burdasov, kterému ovšem chyběla podpora spoluhráčů. Nakonec ho čistě odzbrojil Orlov, který založil rychlý kontr.
    35:03 Kirill MARČENKO - 2:1
     
    35:03
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí celek se poprvé v tomto duelu dostává do vedení! První útočná formace Petrohradu dokázala přejít za modrou čáru, kde to od levého kruhu překvapivě zkoušel KIRILL MARČENKO. Jeho rána směřovala ke vzdálenější brankové konstrukci, kam se Tichomirov nedokázal natáhnout.
    Asistence: Lukas Bengtsson, Ivan Morozov.
     
    34:28
    Austin spolupracoval s Mielem, načež to prvně jmenovaný zkoušel nahozením směrem na Askarova. Ten měl čistý výhled a puk raději schoval do své výstroje.
     
    33:12
    Nyní se musel činit také domácí brankář Askarov, který si poradil s nahozením. Následně se k odraženému kotouči dostal Iljin, který trefil pouze připravenou lapačku.
     
    32:26
    Po dalším přerušení přichází na řadu další komerční přestávka, již druhá v této periodě. Petrohradu se ovšem povedlo srovnat krok, utkání bude ještě zajímavé.
     
    31:38
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jaroslav Dyblenko – 2 min., podrážení).
     
    31:12
    Před Tichomirovem jsme sledovali menší rozruch, který ovšem hostující brankář dokázal vyřešit. O dorážku se pokoušel také Kemppainen, avšak ani on neuspěl.
    30:42 Vladimir E. Tkačjov - 1:1
     
    30:42
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí celek přeci jenom využívá přesilovou hru! Petrohrad se i po dalším vhazování dokázal usadit v pásmu soupeře, kde jsme sledovali nahrávku k levému kruhu, kde zakončoval VLADIMIR TKAČJOV, kterému se střelou pod břevno povedlo překonat přesouvajícího se Tichomirova.
    Asistence: Ivan Morozov, Lukas Bengtsson.
     
    30:33
    Opět se vhazovalo ve středním pásmu, nicméně úspěšnější byl domácí celek. Posléze to Kuzmenko zkoušel nástřelem za branku soupeře, kde číhal Tichomirov.
     
    29:24
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Justin Kloos – 2 min., hákování).
     
    28:12
    Petrohrad se pro změnu pokoušel zaútočit přes levou stranu, kde se Tkačjov sice rychlostně dostal přes protihráče, avšak poté se mu už nepovedlo zakončit.
     
    27:05
    Torpedu se tato přesilová hra zrovna moc nedaří, hostující celek se ještě nedostal k žádnému zakončení. Nahrávku navíc přečetl Dyblenko, který ihned odpaloval touš.
     
    26:12
    Aktivita hostujícího celku nakonec přinesla další střelecký pokus, který ovšem směřoval pouze do pravého betonu Askarova. Petrohrad volí trpělivou kombinaci.
     
    25:39
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikita Zorkin – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    25:15
    Novgorod se dokázal nastěhovat do pásma soupeře, kde jsme se dokonce dočkali dalšího zakončení. Varnakov prověřil Askarova, kterému se povedlo včas rozehrát.
     
    24:20
    Tichomirov opět raději podržel kotouč ve své lapačce, načež následovalo vhazování po jeho levé ruce. Úspěšnější byl Morozov, který vyhrál za sebe na Tkačjova.
     
    23:13
    Puk se po jednom z odrazů dostal mimo hrací plochu, znovu se tak bude vhazovat ve středovém kruhu. Na ledovou plochu zamířil třetí formace obou celků.
     
    22:25
    Wideman zkoušel na pravém křídle najít svého kolegu Varnakova, který se podél pravého hrazení dostal až do pásma, kde se pokoušel nahodit na brankáře Askarova.
     
    21:06
    Domácí přesto chybovali v rozehrávce, do protiútoku se tak dostávala dvojice protihráčů. Miele zkoušel najít Žafjarova, který se ovšem daleko nedostal.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned nahazoval puk směrem do pásma. Tam se k němu dostal Bengtsson, jenž rozehrává.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první perioda, která nám sice nabídla jednu branku, o tu se překvapivě postaral hostující celek. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, jenž nabídla celou řadu střeleckých pokusů, avšak Petrohrad zatím na brankáře Tichimirova nedokázal vyzrát. Torpedo se sice směrem dopředu dlouhou dobu trápilo, avšak ojedinělá šance skončila za brankářem Askarovem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:14
    Velice chytře to zkoušel hostující Kloos, který se rychlostně natlačil až před brankáře Askarova, jenž dokázal odolat. Puk zůstal pod domácím brankářem.
     
    18:06
    Nakonec z toho bylo další zakázané uvolnění, hra se tak opět vrátila zpět před brankáře Askarova. Úspěšnější byl Iljin, který ovšem za sebou nenašel Widemana.
     
    17:40
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Miro Aaltonen – 2 min., držení hole).
     
    17:22
    Do překvapivého vedení se tak dostal Novgorod, což je hodně překvapivé. Domácí celek tak bude muset zabrat, před malým momentem se mu nepovedlo rozehrát.
    16:36 Vadim PERESKOKOV - 0:1
     
    16:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostává hostující celek! Torpedo vyhrálo souboj u levého hrazení, načež se u levého kruhu dostal do zakončení ANTON PERESKOKOV, který nesmírně přesnou ranou zamířil do vzdálenější šibenice. Askarov marně natahoval lapačku proti střele!
    Asistence: Danil Vojevodin.
     
    15:22
    Domácím se povedlo dostat kotouč do útočného pásma, kde se ovšem nacházel pozorný Orlov, který odstřelem poslal touš daleko na opačnou stranu hrací plochy.
     
    13:18
    Opět se vhazovalo v pásmu hostujícího celku, kterému se povedlo vyvézt kotouč na opačnou stranu, kde se Wideman napřáhl, avšak trefil pouze nohu soupeře.
     
    12:47
    Petrohrad nesehrál první přesilovou hru vůbec špatně, Tichomirov musel snad třikrát zasahovat. Nakonec mu pomohla i obrana, která se hned dvakrát osvobodila.
     
    11:36
    Marčenko zkoušel na druhé straně najít Morozova, avšak do této nahrávky vložil hokejku jeden z protihráčů. Torpedo však nedorazilo ani k opačné modré čáře.
     
    10:34
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Damir Žafjarov – 2 min., podrážení).
     
    10:26
    Tichomirov si nechtěl způsobit žádné větší práci, proto raději podržel puk ve své výstroji. Následovat bude vhazování po jeho levici, Torpedo je pod mírným tlakem.
     
    09:22
    První formace domácích opět pořádně zmáčkla svého soupeře, jenomže k žádnému zakončení to nakonec nevedlo. O rozehrávku se z pásma pokoušel Orlov.
     
    08:13
    Askarov raději podržel puk pod lapačkou, sudí tak museli pozastavit hru. Na řadu přichází první komerční přestávka, po ní se bude vhazovat před domácím brankářem.
     
    07:05
    Torpedo pouze napálilo touš směrem do útočného pásma, kde se k němu jako první dokázal dostat Dyblenko. To pochopitelně znamená zakázané uvolnění hostí.
     
    06:12
    Petrohrad je od úvodu tohoto zápasu výrazně aktivnější, i tentokráte se bez větších problémů dostal za modrou čáru, avšak tam nahrávku od Tkačjova přečetl Austin.
     
    05:13
    Ve středu hrací plochy se povedlo čistým způsobem zakročit Mielemu, který se vydal do rychlého protiútoku. Případné zakončení ovšem dokázal zablokovat Ožiganov.
     
    04:08
    Hned dvakrát se muselo vhazovat po levici brankáře Tichomirova. Ve druhém případě byli úspěšnější hráči Petrohradu, kterým se povedlo dotlačit puk k hrazení.
     
    03:12
    Torpedo to zkoušelo přes levou stranu, kde se dokázal za modrou čáru prodrat Varnakov, jehož zakončení skončilo na brankáři. Také Askarov má první zákrok.
     
    02:08
    Druhá formace Petrohradu se natlačila do pásma soupeře, kde dokonce Tichomirova donutila ke dvěma zákrokům. Ruský brankář si poradil i s další dorážkou.
     
    01:12
    První útočnou snahu má za sebou také Novgorod, který po přechodu na druhou stranu pouze nahazoval podél hrazení, kde rozehrávku zastavil brankář Askarov.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal směrem do vlastního pásma, kde se o rozehrávku staral Bengtsson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Askarov (Samonov) – Bengtsson, Dyblenko, Ožiganov, Brinkman, Antipin, Zorkin, Grjaznov, Spiridonov – K. Marčenko, Ivan Morozov, Tkačjov – Burdasov (A), M. Aaltonen, Kuzmenko – Ketov (C), Kemppainen, Timkin (A) – Podkolzin, Jakimov, Cicjura.

    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Orlov, Aljajev, Ch. Wideman, Bobrjašov, Ručkin, Austin, Nikonov – Žafjarov (C), Miele, Kloos – Pereskokov, D. Iljin (A), Varnakov (A) – Gončaruk, Belevič, Vojevodin – Kizimov, Drobin, Michasjonok.

    Rozhodčí: Romasko, Sergejev – Stroganov, Savenkov.
     
    Česká stopa

    Na soupiskách se žádné české jméno nenachází.
     
    První vzájemný souboj letošní sezony

    Nižnij Novgorod – Petrohrad 4:6 (0:1, 1:3, 3:2)
    Góly a asistence:
    23. Šenfeld (Varnakov, D. Iljin), 51. Belevič (Austin, Šenfeld), 53. Kloos (Aljajev, Varnakov), 55. Žafjarov (Ch. Wideman, Miele) – 16. Tokranov (M. Aaltonen, Ožiganov), 27. Kuzmenko (Kemppainen), 28. Tokranov (Švec-Rogovoj, Vey), 30. Antipin (Kemppainen), 43. Podkolzin (Ožiganov, Kuzmenko), 58. Burdasov (M. Aaltonen, Tokranov).
    Průběh: 0:1, 1:1, 1:5, 4:5, 4:6.
     


    Nižnij Novgorod je ve Východní konferenci až devátý. V sedmi odehraných duelech má bilanci 1-1-1-4 při skóre 20:28.

    V minulém kole hostil Čerepovec a duel s ním se zvrtl v zajímavou přestřelku. Ta dospěla do prodloužení, na jehož konci Novgorod padl.

    Novgorod – Čerepovec 3:4pp (1:2, 0:0, 2:1 – 0:1)
    Góly a asistence:
    14. Marin (Orlov, Verjajev), 51. Žafjarov (Ručkin), 56. Miele (Kloos, Mišarin) – 4. J. Morozov (Vicharev), 13. Vicharev (A. Garejev, Provolněv), 57. Petunin (Kodola, Vovčenko), 65. Kapustin (J. Morozov, Vittasmäki).
     


    Petrohrad je coby lídr Západní konference favorit. V sedmi odehraných duelech se chlubí bilancí 5-0-1-1 při skóre 24:16.

    Naposledy cestoval do Moskvy, kde porazil tamní Spartak. O osudu zápasu rozhodla hned první třetina, ve které dal Petrohrad oba góly.

    Spartak Moskva – Petrohrad 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
    Góly a asistence: 8. Tkačjov (Bengtsson), 16. Tkačjov (K. Marčenko, Vey).
     
    Všem hokejovým fanynkám a fanouškům přeji příjemné odpoledne! KHL pokračuje nedělními zápasy, v jednom z nich se utkají i Petrohrad a Nižnij Novgorod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 31. Tkačjov (Ivan Morozov, Bengtsson), 36. K. Marčenko (Bengtsson, Ivan Morozov) – 17. Pereskokov (Vojevodin)


    SKA Petrohrad: Askarov (Samonov) – Bengtsson, Dyblenko, Ožiganov, Brinkman, Antipin, Zorkin, Grjaznov, Spiridonov – K. Marčenko, Ivan Morozov, Tkačjov (A) – Burdasov, M. Aaltonen, Kuzmenko (C) – Ketov, Kemppainen (A), Timkin – Podkolzin, Jakimov, Cicjura.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Orlov, Aljajev, Ch. Wideman, Bobrjašov, Ručkin, Austin, Nikonov – Žafjarov (C), Miele, Kloos – Pereskokov, D. Iljin (A), Varnakov (A) – Gončaruk, Belevič, Vojevodin – Kizimov, Drobin, Michasjonok.

    Rozhodčí: Romasko, Sergejev – Stroganov, Savenkov

    Diváci: 6991
    bahis siteleri