Levante – Atlético 0:0 (odl.) | Sevilla – Elche 0:0 (odl.) | Huesca – Cádiz 0:2 (kon.)
Granada – Alavés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valladolid 2:0 (kon.) | Real Sociedad – Real Madrid 0:0 (kon.)
konec
Real Betis
2:0 (2:0)
Real Valladolid
Neděle 20.09.2020, 18:30 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný sobotní podvečer! Vítám vás při sledování 2. kola španělské La Ligy, u zápas mezi Realem Betis a Realem Valladolid.
     
    Real Betis

    Real Betis, klub, který bude chtít na letošní sezónu co nejrychleji zapomenout. Bojoval totiž až do posledních kol o holé přežití v La Lize. Boj to nakonec byl úspěšný, celek ze Sevilly skončil patnáctý, před osmnáctým Leganés měl náskok pěti bodů. Úvod sezónu ovšem naznačuje herní zlepšení ve hře Betisu. Pod novým vedením kouče Pellegriniho vyhrál ve všech třech přípravných zápasech a prvním kole ligy zvítězil 1:0 na půdě Alavésu.
     
    Real Valladolid

    Ve Valladolidu bylo již minulou sezónu primárním cílem udržení se, což vyšlo, i když ani v tomto případě to nebylo nic jednoduchého. Real sice obsadil třináctou příčku, avšak před osmnáctým Leganes byl o pouhých sedm bodů, před Betisem, tedy příštím soupeřem, o dva. Ve Valladolidu se trenér pro novou sezónu neměnil, Sergio má i nadále důvěru vedení. Před sezónou odehrála jeho družina čtyři zápasy s bilancí 1-1-2, v prvním ligovém kole pak doma uhrála cenou remízu 1:1 s Realem Sociedad.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, Bartra, Moreno – G. Rodríguez, W. Carvalho – Fékir, Joaquín (C), Canales – Iglesias.
    Náhradníci: Robles, Rebollo – Akouokou, Delgado, Juanmi, D. Lainez, Montoya, Ruibal, V. Ruiz, A. Sanabria, Sidnei, Tello.

    Real Valladolid: Roberto – Moyano (C), Fernández, Bruno González, Nacho Martínez – Míchel, Fede – Plano, Orellana, Rubio – Guardiola.
    Náhradníci: Campos, S. Pérez – Raúl García, Hervías, Olivas, Luismi, L. Pérez, Erenas, T. Villa, Sánchez, Weissman, Zalazar Martínez.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v bílo-zelených dresech. Fotbalisté Realu Valladolid navlékli pro dnešní zápas tmavě modré dresy.
     
    3
    Svěřenci kouče Sergia kombinovali kolem středového kruhu, když Nacho mizerným pasem zahnal do zadních řad Gonzáleze. Ten na poslední chvíli odvrátil hrozbu rohového kopu.
     
    4
    Betis z dlouhého autu nevytěžil vůbec nic. Naopak soupeř založil rychlý protiútok, na jehož konci stál výborný obranný zákrok Bartry.
     
    5
    První standardní situaci zápasu obstará kapitán Joaquín. Právě on byl ba levé straně Fernándezem nedovoleně povalen k zemi.
     
    6
    Vysoký centr mířil na úroveň penalty. Marc Bartra vyskakoval příliš brzy, přehlvaičkovat jej dokázal Bruno González.
     
    7
    Mužstvo ze Sevilly začíná přebírat iniciativu střetnutí. Sergio Canales si narazil s Fékirem, načež marně hledal obsazeného Iglesiase.
     
    8
    Bude se kopat penalta? Zdálo se, že balón po hlavičce Joaquína trefil do ruky jednoho z obránců. Hlavní rozhodčí řeší situaci s videorozhodčím.
     
    9
    Sudí se jde na inkriminovaný moment sám podívat na obrazovku.
     
    10
    Arbitr Jaime ukázal na středový bod, bude se kopat penalta!
     
    10
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Tradiční exekutor NABIL FÉKIR byl předem rozhodnutý, kam balón pošle. Prudkou střelou umístil kulatý nesmysl k pravé tyči. Roberto sice dobře tipl stranu, přesto neměl šanci zasáhnout.
     
    12
    To byl velmi rychlý gól, který favirozvanému Betisu pochopitelně jen a jen prospěje. Zeleno-bílí nyní mohou hrát ve větším klidu.
     
    13
    Zatím pokračují v trpělivé kombinaci na útočné polovině soupeře. Presink Valladolidu zůstává nulový, jako by stále chtěl jen bránit.
     
    14
    A zároveň spoléhat na rychlé protiútoky. Avšak domácí si určitě podobné možnosti budou hlídat, i navzdory faktu, že již vedou.
     
    14
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Javi Moyano, přichází Luis Pérez.
     
    15
    Slibný kontr sevillského celku zastavil až praporek pomezního. V dobře přihrávky Joaquína byl Fékir za posledním obráncem.
     
    16
    Hosté by se měli co nejrychleji vzpamatovat, Betis je momentálně válcuje ve všech ohledech. Teď měli štěstí, že Canales zpracovával míč až za postranní čárou.
     
    17
    Pořád platí, že útočí jenom domácí. Svěřenci kouče Pellegriniho nastoupili do utkání ve velkém stylu a potřebnou chutí hrát a vítězit.
     
    18
    Real Betis právě vstřelil branku!
    A když si věříte, může vám tam padnout opravdu všechno. Střela Canalese trefila jen beka, načež míč napálil přímým nártem nechytatelně k pravé tyči WILLIAM CARVALHO. Krasný gól.
     
    20
    Svěřenci kouče Sergia jsou za svůj ledabylý přístup po zásluze potrestáni. Nutno podotknout, že Betisu zatím vychází všechno, do čeho kopne.
     
    21
    Stoper Bruno González neměl komu, žádný ze spoluháčů nebyl volný. Proto musel zvolit jediné možné řešení, a sice nahrát gólmanovi.
     
    22
    V polovině poločasu se Valladolid alespoň na deset vteřin udržel na útočné straně. Avšak Sergi Guardiola neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Bartrovi.
     
    23
    Zeleno-bílí podnikli bleskový výpad středem. William Carvalho rozehrál na Canalese, ten ještě vylepšil pozici proti Fékira. Technická rána letěla mimo.
     
    24
    Velmi zkušeně si nyní počínal Claudio Bravo. Počkal, až k němu doběhne Guardiola na malou vzdálenost, posléze vzal míč do rukavic.
     
    25
    A dlouhým výkopem oslovil rozběhnutého Fékira. Křídelník odcentroval z pravé strany, Iglesias zasáhl pouze protihráče.
     
    26
    Stoperská dvojice Betisu zareagovala na nákop Plana skvěle. Oba hráči dokázali udržet na zádech presujícího hráče, Bartra odkopával do zámezí.
     
    27
    Joaquín výborně přenesl hru na levou stranu, kde stál nikým nepokrytý Borja Iglesias. Útočník posadil na zem Gonzáleze, aby vzápětí trefil Fernándeze.
     
    28
    Středopolař Canales na sebe navázal dva protihráče, navíc mezi nimi dokázal poslat přesný pas na Carvalha. Portugalec obrátil hru dozadu, nahrál obráncům.
     
    29
    Do vnitra šestnácky obdržel zajímavý přízemní centr Borja Iglesias. Sám se ovšem o dobrou šanci připravil, při zpracování stoupl na balón a upadl.
     
    30
    Nabil Fékir přidává ke vstřelenému gólu kartu žluté barvy. Francouzský záložník zbytečně dohrál Gonzáleze. Ten šel okamžitě k zemi.
     
    31
    Po půl hodině můžeme konstatovat, že je Betis jasně lepším týmem a dvoubrankové vedení je bezesporu zasloužené. Valladolid marně hledá skulinku v soupeřově defenzivě.
     
    32
    Hlavní rozhodčí nařídil oběma celkům pauzu na občerstvení. Tento brejk ocení především hosté, kteří si mohou probrat taktické plány.
     
    33
    V průběhu pauzy lékař masíruje levé stehno Fékirovi. Takhle brzy úspěšného exekutora penalty křeče určitě nechytají, mohlo by tudíž jít o dorbný svalový problém.
     
    34
    Hra pokračuje, a to autovým vhazováním Valladolidu zhruba na polovině hřiště. Bruno González hodil kulatý nesmysl přímo k nohám protihráče Bartry.
     
    35
    Pellegriniho družina nikam nespěchá, vědoma si komfortního náskoku. Primárním cílem určitě bude udržet stávající stav do pauzy, případně přidat třetí zásah.
     
    36
    Chybnou rozehrávku Morena vystihl Óscar Plano. Sám pak obešel dva soupeře, načež předal Orellanovi. Sledujeme kombinaci hostů.
     
    37
    S útočnou agresivitou to přehnal Borja Iglesias. Útočník šel při presinku do skluzu, jenže místo míče přejel jenom soupeřovy kotníky.
     
    38
    První práce pro Claudia Brava, který si může užívat pozici jedničky poté, co v Manchesteru City kryl záda Edersonovi. Centr Plana zleva schoval v náručí.
     
    39
    Z velké dálky vyzkoušel pozornost gólmana Nabil Fékir. Roberto na balón dobře viděl, navíc letěl přímo do středu brány.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou domácí do kabin s dvoubrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Roberto Jiménez teď zachránil vlastní defenzivní řady. Vysoký balón vyslaný z levé strany Canalesem totiž mířil ideálně na hlavu Iglesiasa, jemuž gólman sebral míč téměř z hlavy.
     
    42
    Parádní obranná součinnost dvojice Bartra – Mándí. Spolu skřípli do kleští Guardiolu, jenž proskočil mezi stopery, ale bez míče.
     
    43
    Fotbalsité Valladolidu se ale přeci jen dostávají postupem času do hry více a více. Fede si vyměnil míč s Moyanem, následně ztroskotal na Morenovi.
     
    44
    Další projektil vypálený z uctivé dálky, tentokráte v podání Sergia Canalese. Kulatý nesmysl mu sjel z nártu, míč letěl o dobré dva metry vedle levé tyče.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu pět minut.
     
    45+1
    Až v nastaveném čase úvodního dějství zvedl jeen z pomezních nad hlavu praporek signalizující ofsajd. V něm se nechal přichytit Joaquín.
     
    45+2
    Zkušený záložník o pár vteřin později obral o míč pasivně stojícího Gonzáleze, druhým dotykem přihrál Rodríguezovi. Jeho centr našel Iglesiasa, hlavička v záklonu zamířila nad.
     
    45+3
    Bojovat se vyplácí. Alex Moreno se nenechal rozhodit početní převahou a v blízkosti praporku jednoho ze soupeřů nastřelil. Vybojoval roh.
     
    45+4
    Na centr z rohového kopu naskočil nejvýše Marc Bartra. Všichni aktéři sledovali, jak povedené zakončení končí jen pár centimetrů vedle levé části brankové konstrukce.
     
    45+5
    Hrozba přišla i na druhé straně. Claudio Bravo by i v případě neúspěšného zákroku o čisté konto nepřišel, Sergi Guardiola zakončoval v ofsajdu.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase mezi Betisem a Realem Valladolid panuje lepší nálada v domácím táboře, protože mužstvo ze Sevilly vede zaslouženě 2:0. První gól padl již v 10. minutě, VARem posvěcenou penaltu proměnil s velkým přehledem Nabil Fékir. Druhý zásah přišel jen o osm minut později, to William Carvalho z voleje napálil balón fantasticky k pravé tyči. Valladolid musí ve druhé půli výrazně zabrat, v opačném případě ze zápasu odjede s nulou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Míchel, přichází Pablo Hervías.
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Waldo Rubio, přichází Shon Zalman Weissman.
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Óscar Plano, přichází Samu Pérez.
     
    47
    Hned trojité střídání dokazuje, že trenér Sergio byl s výkonem svých svěřenců v první půli hrubě nespokojený. Uvidíme, zda nové síly přinesou oživení.
     
    48
    Valladolid bude mít k dispozici standardku ze zajímavé vzdálenosti od brány. Segi Guardiola chytře ukopl balón a nechal se faulovat Mándím.
     
    49
    Pablo Hervías vyzkoušel přímou střelu, ačkoli šlo o přímý kop z poměrně velkého úhlu. Zakončení exekutorovi vůbec nevyšlo, trefil dobře postavenou zeď.
     
    50
    Akce ještě pokračovala, po centru Fabiána Orellany se dokonce Shon Zalman Weissman chvíli radoval z gólu. Než jej vyvedl z omylu praporek pometního. Ofsajd.
     
    51
    Hosté však vstoupili do druhé půle výrazně živější. Sergi Guardiola hledal průnikovým pasem Orellanu, toho dobře pokryl Bartra.
     
    52
    Také domácí chtějí útočit. Sergio Canales si narazil s Iglesiasem a už chtěl vystřelit, v poslední chvíli přispěchal se skluzem González.
     
    53
    Fotbalisté v tmavě modrých dresech pokračují ve vyvíjení velkého tlaku na soupeře. Kombinují na útočné polovině a čekají na mezírku v obraně.
     
    54
    Ta zatím nepřichází. Shon Zalman Weissman sice utekl po pravé lajně svému osobnímu strážci, avšak centr odkopl do zámezí Mándí.
     
    55
    Parádní práci vykonal Nábil Fékir. Sám obelstvil dva protivníky, posléze nahrál Canalesovi. Španěl otočil hru na pravou stranu.
     
    56
    Více volného prostoru na hranici šestnáctky využil Guido Rodríguez k zakončení. Tvrdá rána prosvištěla metr nad břevnem.
     
    57
    Trenér Maurizio Pellegrini nervózně přešlapuje za postranní čárou. Je si vědom, že Valladolid výrazně zlepšil hru, a že cesty za body nebude jednoduchá.
     
    58
    Druhá žlutá karta do domácích řad, vysloužil si ji Emerson. Brazilský bek smolně zakopl, přitom podrazil unikajícího Fedeho. Za protesty následně obdržel kartu žuté barvy i Guido Rodríguez.
     
    59
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Cristian Tello.
     
    60
    Úprk pravou stranou završil Joaquín tvrdou pumelenicí, jenže přímo na střed. Roberto boxoval za cenu rohového kopu.
     
    61
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Joaquin Fernández, přichází Javier Sánchez.
     
    62
    Chvilku trvalo, než se Sergio Canales dostal k exekuci rohu. Nakonec zvolil přetažený centr na zadní tyč, který si defenziva v klidu pohlídala.
     
    63
    Hodně zbytečný faul Borji Iglesiase, jenž připravil Betis o možnost rychlého brejku. Javier Sánchez byl v době přestupku pod velkým tlakem.
     
    64
    William Carvalho se ještě hádal s pomezním rozhodčím, ale aut nevybojoval. Z opakovaných záběrů se ukázalo, že Hervías míč skutečně netečoval.
     
    65
    Za nákopem po pravé straně vystartoval Shon Zalman Weissman. Zpracování mu nějaký čas zabralo, přesto izraelský forward dokázal odcentrovat, k jeho smůle přímo na hlavu Mándího.
     
    66
    Další útok pravou lajnou byl o poznání nebezpečnější! Centr přiťukl Guardiola za hranicí šestnáctky stojícímu Orellanovi, jehož technický projektil Bravo výborně vyrazil.
     
    67
    Trenér Sergio musí doufat, že se žádný z jeho svěřenců nezraní, protože už nemůže střídat. Tři změny udělal o poločase, zbylé dvě byly vynuceny zraněním.
     
    68
    Valladolid srdnatě bojuje, neskládá zbraně. Z dvaceti metrů od brány vypálil Shon Zalman Weissman, míč těsně minul svatyni Betisu.
     
    69
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Antonio Sanabria.
     
    70
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Joaquín, přichází Juanmi.
     
    71
    Borja Iglesias šel na zem jako první, jenže právě on byl tím, kdo fauloval. Zakopl si o kopačky, načež s sebou stáhl Sáncheze.
     
    72
    Ajsa Mándí vyskočil proti vysokému balónu, kulatý nesmysl lízl jen koncem hlavy. To však rozhodlo, právě z toho důvodu nemohl v jasné šanci zakončovat Guardiola.
     
    73
    Druhá půle je jednoznačně v režii Valladolidu. Z osmnácti metrů vystřelil Pablo Hervías. Mířil špatně, přímo do středu. Bravo stál na svém místě.
     
    74
    Mužstvo ze Sevilly se už určitě tolik dopředu hnát nebude, bude dbát především na precizní ofenzivy. To potvrdil Bartra, jenž místo rozvinutí akce zvolil malou domů.
     
    75
    Další cenné vteřinky domácím ušetřil Sergi Guardiola. Španělský útočník při presinku příliš dlouho okopával soupeře, sudí odpískal faul.
     
    76
    Javier Sánchez byl přesně tam, kde být měl. Za jeho záda chtěl kulatý nesmysl poslat Canales, avšak stoper hlavou s klidem přiťukl míč spoluhráči.
     
    77
    Stejně jako v prvním, tak i ve druhém poločase arbitr poslal oba celky ke střídačkám k drobnějšímu občerstvení.
     
    78
    Kouč Sergio motivuje hráče, hosté ještě mají určitou šanci vybojovat alespoň bod, ačkoli je před nimi velká výzva. Maurizio Pellegrini podle gest nabádá Betis ke klidu.
     
    79
    Zápas pokračuje. Autové vhazování rozehrál Bruno González ideálně do nohy Hervíasovi, opět sledujeme kombinační hru.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Betis je každou minutou blíže kýženým třem bodům a tím pádem druhému vítězství v sezóně. Valladolid se blíží první porážce.
     
    81
    Moc agresivní byl ve střetu s Bartrou útočník Shon Zalman Weissman. Izraelec z frustrace zatáhl soka za dres.
     
    82
    Sergio Canales viditelně nikam nespěchal, s ledovým klidem se otočil s míčem a směřoval směr vlasní brána. nakonec nahrál Emersonovi.
     
    83
    Betis chtěl penaltu po kontaktu Tella se Sánchezem. O faulu ovšem nemohl být řeč, obránce v souboji použil tělo.
     
    84
    Hosté často zkoušejí hrát pravou stranou přes nejistého Emersona. Přes něj dnes poněkolikáté prošel Pablo Hervías, jenže nahrávkou nenašel žádného ze spoluhráčů.
     
    85
    Propagační ránu vyzkoušel z dálky a z velkého úhlu Juanmi. Roberto mohl zůstat klidným, míč trefil blokujícího beka.
     
    86
    Fantastická práce v podání Carvalha, jenž z pozice defenzivního záložníka založil rychlý brejk. Jeho štace skončila přihrávkou Tellovi, přízemní střelu na bližší tyč vytěsnil brankář na roh.
     
    87
    Emerson váhal, jakoby počítal s tím, že mu rozhodčí odpískají nedovolený zákrok po střetu s Guardiolou. Nestalo se, Brazilec tudíž přihrál na střed Mándímu.
     
    88
    Je sympatické sledovat, že domácí zkoušejí útočit i navzdory faktu, že by mohli jenom bránit. Technická rána Juanmiho proletěla vysoko nad.
     
    89
    Sergiova družina kombinuje, ale zřejmě jí je jasné, že z dnešního utkání odejde s prázdným kontem. Jen těžko vstřelí dva góly během nastaveného času.
     
    90
    Hlaví rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Marc Bartra vyslal příliš dlouhý nákop po levé lajně. Ještě poměrně čerstvý Cristian Tello zasprintoval ze všech sil, balón přesto dostihl za postranní čárou.
     
    90+2
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází William Carvalho, přichází Paul Akouokou.
     
    90+3
    Tentokráte přiletěl do pokutového území domácích balón netradičně z levé strany. Sergio Guardiola v krkolomné pozici vůbec netrefil cílové zařízení.
     
    90+4
    Poslední útok Valladolidu táhl Shon Zalman Weissman. Ve finále své pouti s balónem přihrál Hervíasovi, dělovka z druhého doteku skončila nad bránou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Real Betis ve 2. kole španělské La Ligy potvrdil roli favorita, Real Valladolid na domácím stadiónu porazil 2:0. Oba góly padly v prvním poločase. Nejprve v 10. minutě proměnil nařízený pokutový kop Nabil Fékir, o osm minut později navýšil nások povedenou ránou z voleje William Carvalho. Druhý poločas patřil hostům, kteří ovšem nedokázali najít recept na domácí obranu a jistého Brava.

    Svěřenci kouče Pellegriniho jsou zatím stoprocentní, v prvním kole totiž zvládli zvítězit na půdě Alavésu. Valladolid po remíze s Realem Sociedad zapisuje premiérovou porážku.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:10.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:32:20)

    Milan Huppert

    Branky: 10. Fékir (pen.), 18. W. Carvalho

    Karty:   30. Fékir (RBE), 58. Emerson (RBE), 58. G. Rodríguez (RBE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:10.
    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, Bartra, Moreno – G. Rodríguez, W. Carvalho (90+2. Akouokou) – Fékir (59. Tello), Joaquín (C) (70. Juanmi), Canales – Iglesias (69. A. Sanabria).
    Náhradníci: Robles, Rebollo – Akouokou, Delgado, Juanmi, D. Lainez, Montoya, Ruibal, V. Ruiz, A. Sanabria, Sidnei, Tello.

    Real Valladolid: Roberto – Moyano (C) (14. L. Pérez), Fernández (61. Sánchez), Bruno González, Nacho Martínez – Míchel (46. Hervías), Fede – Plano (46. S. Pérez), Orellana, Rubio (46. Weissman) – Guardiola.
    Náhradníci: Campos, S. Pérez – Raúl García, Hervías, Olivas, Luismi, L. Pérez, Erenas, T. Villa, Sánchez, Weissman, Zalazar Martínez.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco
    bahis siteleri