Newport County AFC – Newcastle 1:1 (4:5 po pen.) | Burnley – Manchester City 0:3 (kon.) | Brighton – Manchester Utd. 0:3 (kon.)
Everton – West Ham 4:1 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
0:3 (0:1)
Manchester United
Středa 30.09.2020, 20:45 • Amex Stadium, Falmer • Anglický Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím a vítám všechny příznivce anglického fotbalu u sledování on-line přenosu utkání osmifinále Carabao Cupu mezi týmy Brighton & Hove Albion FC a Manchester United. Zápas se odehraje na Amex Stadium v Brightonu.
     
    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton vstoupil do ligy poměrně dobře, na to jak měl složitý los. V prvních třech kolech narazil na Chelsea a Manchester United, přičemž oba tyto zápasy prohrál, ale s United jen velmi smolně v samotném závěru zápasu. Mezitím si připsal vítězství 3:0 na hřišti Newcastlu. Kromě toho má už Brighton na zebou i dvě kola Carabao Cupu, ve kterých nejprve vyhrál doma nad Portsmouthem 4:0 a poté na hřišti Prestonu 2:0.
     
    Manchester United

    Manchester United naproti tomu se vstupem do sezony příliš spokojený být nemůže. První kolo měl odložené kvůli protažené předchozí sezoně z důvodu působení v Evropské lize, takže mu liga odstartovala až o týden později, než většině týmům. United však hned na úvod nepotvrdili roli favorita a na domácím hřišti podlehli Crystal Palace 1:3. Následně sice porazili Brighton 3:2, ale svým výkonem rozhodně neoslnili. Mezitím ještě United vyřadili v Carabao Cupu po výsledku 3:0 Luton, ale ani v tomto zápase nebyl jejich výkon zcela přesvědčivý.
     
    Vzájemné zápasy

    O víkendu spolu tyto dva týmy hrály v rámci Premier League a United museli otáčet zápas, když prohrávali 0:1. Brighton poté v 90.+5 minutě vyrovnal na 2:2, ale rozhodla až v 90.+10 minutě nařízená penalta pro United, kterou proměnil Fernandes. United tak nad Brightonem vyhráli čtyři posední vzájemná utkání. Doma však Brighton dvakrát ze čtyř posledních střetnutí United porazil.
     
    Úvodní sestavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Steele – Burn, Dunk (C), White – Veltman, Molumby, Gross, Bernardo – Džahánbachš, Mac Allister – Gyokeres
    Náhradníci: Cochrane, Jenks, Maupay, Roberts, Sanders, Sánchez, Trossard

    Manchester United: Henderson – Dalot, Bailly, Linfelöf, Williams – McTominay, Fred – Mata (C), van de Beek, James – Ighalo
    Náhradníci: Fosu-Mensah, Grant, Greenwood, Lingard, Mengi, Pogba, Rashford

    Rozhodčí: Scott – Robathan, Eaton.
     
    Hráči obou mužstev už jsou nastoupeni na hrací ploše, utkání co nevidět začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    United drží míč ve své moci, ale zatím kombinují hlavně v okolí středového kruhu.
     
    3
    Po nepřesnosti ve finální přihrávce se bude pokračovat za velmi hustého deště rozehrávkou od branky Brightonu.
     
    5
    Brighton toho zatím směrem dopředu moc nepředvedl, i tentokrát měl jeho výlet na útočnou polovinu velmi krátkého trvání.
     
    6
    Do kombinace United ve středu pole se zapojuje také nizozemský záložník Donny van de Beek, který se objevuje poprvé v základní sestavě svého nového týmu.
     
    8
    Manchester zahrával první rohový kop utkání, ale branku Brightonu z něj nijak neohrozil.
     
    10
    Manchester znovu zahrával rohový kop, tentokrát to zkusil na krátko. Až poté směřoval z kopačky Dalota centr směrem na Lindelöfa, švédský obránce, který nezažívá zrovna povedené období, se k míči ale nedostal.
     
    11
    Ačkoliv se začátek utkání odehrává i díky mokrému trávníku ve slušném tempu, zatím jsme neviděli žádnou šanci před jednou z branek.
     
    12
    Míč skončil po nepřesnosti v kombinaci Brightonu v autu, hosté budou vhazovat na vlastní polovině.
     
    13
    Williams se snažil vysunout Jamese po levém křídle, přihrávka obránce, který zatím dnes v lize neodehrál ani minutu, ale přesná nebyla.
     
    14
    Obě mužstva dnes své hlavní hvězdy nechávají na lavičce, proto dnes nevidíme třeba Fernandese, Greenwooda, Rashforda, Maguira, Martiala a další na straně United a Trossarda či Maupaye v dresu Brightonu v základní sestavě.
     
    15
    Brighton se dostal zatím nejblíž k brance United v tomto utkání. Přihrávku do vápna obdržel Mac Allister, ale k zakončení se nedostal, míč sebral bez problému Henderson.
     
    16
    Brighton už zakládá novou akci, zapojuje se do ní v rozehrávce také brankář Jason Steele, obvykle dvojka svého týmu a odchovanec Northamptonu.
     
    17
    Teď už zase hráli United, režisérem celé akce se stal zkušený Španěl Juan Mata, u kterého celá akce začala a pak ještě Mata přihrával před branku, kde byl Ighalo. Ten se ale nedokázal správně natočit, aby svou střelou trefil branku.
     
    19
    Už to vypadalo, že Brighton nápaditou kombinací může dojít až do střelecké pozice, ale nakonec nebyl Džahánbachšův pas přesný.
     
    20
    Brighton zatím před brankou United moc nebezpečný nebyl, ale pokud už se dopředu pouštěl, většinou to bylo po levém křídle přes Bernarda.
     
    21
    Fred našel ve vápně Ighala, který se ještě snažil míč narazit ke kopačkám van de Beeka, to se mu však nepovedlo.
     
    22
    Z pravé strany chtěl centrovat Gyukeres, ale proti byl Lindelöf a Brighton bude kopat rohový kop.
     
    23
    Brighton rozehrál rohový kop na krátko a byl to nakonec Džahánbachš, kdo měl na starosti centr. Míč ale do vápna neprocpal.
     
    24
    Manchester se nyní uchýlil k rozvážné rozehrávce, snaží se trochu uklidnit hru v době, kdy Brighton trochu začínal zlobit.
     
    25
    Matův nákop do šestnáctky, kde byli dva hráči United Ighalo a James, skončil jen v rukavicích brankáře Jasona Steela.
     
    26
    Fred chyboval ve středu pole při rozehrávce, takže Brighton dostal druhou šanci na svůj útok. Zatím zůstává na míči těsně před vápnem.
     
    26
    Vše nakonec vyústilo střelou Alirezy Džahánbachše levou nohou z hranice pokutového území. Henderson střelu, která před ním nepříjemně skočila, nejprve vyrazil a až pak míč lapil těsně před dobíhajícím Mac Allisterem.
    26. Vypálil Džahánbachš.
     
    27
    Fred byl faulován, United rychle ve středu pole rozehráli.
     
    28
    Fred se rozhodl z velká dálky napřáhnout ke střele. Vyzkoušel tak pozornost Steela v hustém dešti, ale ten dokázal mokrý míč, kteří mířil přímo na něj, zkrotit.
     
    30
    Manchester United zatím tohle léto utratil "jen" necelých 40 milionů liber a patří mu v tomto pátá příčka v Anglii. United ale s posilováním ještě nejsou u konce, rádi by dotáhli do konce nekonečný příběh a přivedli pravého křídelníka Jordana Sancha. Z hráčem jsou na smlouvě domluveni, ale Dortmund svého hráče prodat odmítá.
     
    31
    Po půlhodině hry je skóre stále nerozhodné a největší šanci na změnu stavu měl ve 26. minutě Brighton, přestože míč drží více Manchester.
     
    32
    Eric Bailly musel jít v šestnáctce do nebezpečného obranného zákroku, aby zastavil brejk Brightonu. Zvládl to čistě.
     
    33
    Veltman byl sice volný na pravém křídle, ale přihrávka na něj byla nepřesná, míč skončil v zámezí.
     
    34
    Osmadvacetiletý Joel Veltman posílil tohle léto Brighton z AJaxu, kde jinak strávil celou svou dosavadní kariéru. V minulé sezoně nevstřelil tento krajní bek žádnou branku, jeho maximem jsou čtyři góly ze sezony 2014/15.
     
    36
    Ke střele z hranice šestnáctky se uchýlil argentinský záložník Brightonu Alexis Mac Allister, jeho rána však přesná nebyla.
     
    37
    Mac Allister je sice Argentinec, ale už jeho jméno napovídá, že má skotské předky. S fotbale začínal ve slavném klubu Argentinos Juniors.
     
    38
    United napadali rozehrávku Brightonu, který se tak musel uchýlit k nákopu od branky. Manchester tímto způsobem získává míč.
     
    39
    McTominay vystihl rozehrávku Brightonu ve středu pole a postupnou akci díky němu teď mohou rozvíjet hráči United.
     
    41
    Williams se ocitl pod tlakem a hned pokazil přihrávku. Protiútok Brightonu táhl Džahánbachš a dokonce ho i zakončil, ale branku netrefil.
     
    43
    Matu v postupu vpřed zastavil nedovoleným způsobem Dan Burn, který za to dostává první žlutou kartu utkání.
     
    44
    Manchester United právě vstřelil branku!
    United jdou v závěru prvního poločasu do vedení! Standardní situace se ujal tradiční exekutor Juan Mata, který našel parádním centrem hlavu v náběhu zcela volného třiadvacetiletého skotského záložníka SCOTTA MCTOMINAYHO, který chladnokrevně překonal Steela. Asistence: Juan Mata.
    44. Scott MCTOMINAY - 0:1
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi, Manchester United zatím plní roli favorita a vede na hřišti Brightonu Albion 1:0. United měli v první půli lehce větší držení míče, ale šancí si moc nevytvořili. Do vedení klidně mohli jít domácí, ale Henderson jedovatou střelu Džahánbachše chytil. United se nakonec radovali ve 44. minutě kdy se po centru Maty ze standardní situace hlavou trefil Scott McTominay.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva beze změn v základních sestavách.
     
    47
    Z levé strany se snažil prodrat do šestnáctky Bernardo, ale čistě ho dokázal zastavil Bailly.
     
    48
    Brighton je zatím v úplném úvodu druhého poločasu lehce aktivnější, hráči United mu zatím nechávají prostor na kombinaci.
     
    49
    Nějaké zdravotní problémy má Íránec Džahánbachš a pravděpodobně bude muset střídat.
     
    50
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Álíreza Džahánbachš, přichází Neal Maupay.
     
    51
    Brighton musí znovu hlásit stupeň nejvyššího nebezpečí, protože United budou mít standardní situaci a za míčem je připraven Juan Mata.
     
    53
    Nakonec to byl Fred, který si vzal přímý kop na starosti. Trefil sice branku, ale v ní byl připraven zasáhnout Steel.
     
    54
    Neal Maupay, který před chvílí přišel na hřiště je v úvodu sezony ve velké formě, dal už tři branky včetně jedné do sítě United. V minulé sezoně se tento Francouz trefil desetkrát.
     
    55
    Za chvíli možná dostane Maupay šanci zazářit, protože Brighton má k dispozici standardní situaci. Rozehraje ji Mac Allister.
     
    55
    Mac Allister zkusil vypálit na branku, ale jeho tvrdá rána byla hodně nepřesná.
     
    56
    Dalotův centr z pravé strany byl hodně nepřesný, Brightonu nedalo velkou práci se ubránit.
     
    57
    Mac Allister se snažil dojít si před šestnáctkou pro faul, ale to mu nevyšlo, McTominay ho obral o míč čistě.
     
    58
    Henderson uklidňuje celou situaci, poté co lapil do rukavic hlavičku Veltmana směřující před branku.
     
    59
    Z pravé strany centroval Mac Alister, ale neměl dostatečný počet spoluhráčů v šestnáctce Manchesteru.
     
    61
    Znovu Mac Allister faulovaný nebyl, takže United mohli postupovat do protiútoku. Nakonec vše zbrzdili a jdou na to postupným útokem.
     
    62
    Gross dostal dobrou přihrávku před šestnáctku. Mohl už i střílet, ale ještě hledal Mac Allistra, kterého však nenašel.
     
    63
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Viktor Gyokeres, přichází Leandro Trossard.
     
    64
    Belgičan Trossard je na začátku sezony ve velmi dobré formě, má už na kontě jeden gól a jednu asistenci ve třech zápasech Premier League. V Brightonu, kde přestoupil z Genku, působí druhou sezonu.
     
    65
    Brighton dál hýří ve druhém poločase aktivitou, ale jen po šestnáctku. V ní zatím domácí vůbec nebezpeční nejsou.
     
    67
    Burn nedokázal zastihnout míč na hrací ploše, takže vhazovat budou United, ale těsně u své šestnáctky budou pod tlakem.
     
    67
    Obrovskou šanci na vyrovnání měl Trossard, který dostal výborný pas z pravé strany od Grosse, ale jeho střelu z první k levé tyči Henderson parádně vyrazil.
    67. Trossard mohl vyrovnat.
     
    68
    United zvládl ubránit následný rohový kop.
     
    69
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Odion Ighalo, přichází Marcus Rashford.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Daniel James, přichází Paul Pogba.
     
    70
    Rashford ze zatím ve dvou ligových kolech trefil jednou, Paul Pogba pokaždé odehrál jen zhruba hodinu, podle slov trenéra Oleho Gunnara Solskjaera ještě dohání tréninkové manko.
     
    73
    Manchester United právě vstřelil branku!
    United navyšují svůj náskok na 2:0 z první nebezpečné akce ve druhém poločase. Skvělou práci předvedl nejprve přihrávající van de Beek a pak i zakončující JUAN MATA, který nejprve zasekl míč před Dunkem a pak v pohodě poslal míč umístěnou střelou po ze mi do sítě. K asistenci tak zkušený Španěl přidává i branku. Asistence Donny van de Beek.
    73. Juan MATA - 0:2
    PAUL POGBA
     
    74
    Donny van de Beek zatím moc herního času od Solskjaera nedostává, ale už stihl ve čtyřech startech gól i asistenci. Juan Mata hraje ve dvaatřiceti letech už svou sedmou sezonu a už nebývá v základní sestavě většiny utkání Premier League, dnes však ukazuje, jak dokáže být stále platný.
     
    76
    Z pravé strany letěl do šestnáctky Brightonu centr na hlavu Pogby. Ten tak dal o sobě poprvé po svém příchodu na hřiště vědět, ale minul branku.
     
    78
    Z pravé strany centroval Molumby. Hledal Veltmana, ale Nizozemec nemohl na míč dosáhnout.
     
    79
    Žlutou kartu dostává za faul na Rashforda právě Joel Veltman. Je to jeho první karetní trest v sezoně.
     
    80
    United dostává šanci možná definitivně rozhodnout o svém vítězství, má k dispozici zajímavou standardní situaci z levé strany.
     
    81
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Taky že ano! Do míče se ze přímého kopu opřel PAUL POGBA a trefil se parádně přes zeď a přesně pod břevno. Steel zůstal stát jako opařený a jen se podíval, jak míč letí neomylně do jeho brány. Teď už je o postupujícím do čtvrtfinále Carabao Cupu zřejmě rozhodnuto. Bez asistence.
    81. Paul POGBA - 0:3
     
    81
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Fred, přichází Jesse Lingard.
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Dan Burn, přichází Max Harrison Sanders.
     
    83
    Paul Pogba v posledních týdnech a měsících schytával celkem velkou kritiku od fanoušků i odborníků. Prožíval těžké období i proto, že byl dlouho zraněný, ale pokud se dostane do tempa, mohl by být stálou oporou Manchesteru United.
     
    84
    Trossard z levé strany sice ještě stihl přes Dalota odcentrovat, ale jeho oblouček do vápna nikoho nenašel.
     
    85
    United už se nyní snaží utkání hlavně v klidu dohrát, náskok by měli být dostatečný.
     
    87
    Žlutou kartu dostává švédský obránce Manchesteru Victor Lindelöf.
     
    88
    Po pravém křídle unikal kupředu Lingard. Zasekl si míč na levačku, ale jeho zakončení směrem na zadní tyč nebylo přesné.
     
    89
    Na hřišti teď trochu létaly jiskry v hádce o autové vhazování. Nakonec ho měl Brighton, ale o míč pak velmi rychle přišel.
     
    90
    Mata si chtěl ve vápně narazit míč s Rashfordem, ale mladý anglický útočník mu míč nedal zpět a pak přihrával nepřesně.
     
    90+1
    Nastavovat se budou jen dvě minuty.
     
    90+1
    Ze střední vzdálenosti se opřel do míče Pascal Gross, ale branku Hendersona přestřelil.
     
    90+2
    Brighton ještě nevzdává snahu alespoň o čestný gól, ale United si poradili i s dalšími centry do vápna.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Manchester United vyhrává 3:0 na hřišti Brightonu a postupuje do čtvrtfinále. Na konci prvního poločasu United otevřeli skóre, když centr Maty proměnil v branku Scott McTominay. Ve druhém poločase byl dlouho Brighton hodně aktivní, ale nedokázal své šance využít. United si na své šance počkali a v 73. minutě se trefil Juan Mata po kombinaci s van de Beekem. Definitivu na výhru United pak přidal parádním gólem z trestného kopu střídající Paul Pogba.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 51 % : 49 %
    Střely na branku: 2:6
    Střely mimo: 8:3
    Rohy: 2:2
    Ofsajdy: 2:0
    Fauly: 12:8
     
    Z mé strany je to už pro tento zápas všechno, přeji hezký zbytek večera. (22:41:35)

    Petr Sumbal

    Branky: 44. McTominay, 73. Mata, 81. Pogba

    Karty:   43. Burn (BRN), 79. Veltman (BRN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:8.
    Brighton & Hove Albion: Steele – Burn (81. Harrison Sanders), Dunk (C), White – Veltman, Molumby, Gross, Bernardo – Džahánbachš (50. Maupay), Mac Allister – Gyokeres (63. Trossard)
    Náhradníci: Cochrane, Jenks, Maupay, Roberts, Sanders, Sánchez, Trossard

    Manchester United: Henderson – Dalot, Bailly, Linfelöf, Williams – McTominay, Fred (81. Lingard) – Mata (C), van de Beek, James (69. Pogba)
    – Ighalo (69. Rashford)

    Náhradníci: Fosu-Mensah, Grant, Greenwood, Lingard, Mengi, Pogba, Rashford

    Rozhodčí: Scott – Robathan, Eaton
    bahis siteleri