Kluž – KuPS 3:1 (kon.) | Ararat-Armenia – CZ Bělehrad 1:2 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Flora 3:1 (kon.)
Liberec – APOEL 1:0 (kon.) | Malmö – Granada 1:3 (kon.) | Charleroi – Lech Poznaň 1:2 (kon.)
Rosenborg – Eindhoven 0:2 (kon.) | Beer Ševa – Plzeň 1:0 (kon.) | Legia – Karabach 0:3 (kon.)
FK Sarajevo – Celtic 0:1 (kon.) | Dinamo Brest – Ludogorec 0:2 (kon.) | Standard – Fehérvár 3:1 (kon.)
Kodaň – Rijeka 0:1 (kon.) | Dundalk – KÍ Klaksvík 3:1 (kon.) | Young Boys – Tirana 3:0 (kon.)
Basilej – CSKA Sofia 1:3 (kon.) | Rangers – Galatasaray 2:1 (kon.) | AEK Atény – Wolfsburg 2:1 (kon.)
Sporting – Linz 1:4 (kon.) | Rio Ave – AC Milán 2:2 (8:9 po pen.) | Tottenham – Maccabi Haifa 7:2 (kon.)
konec
FK Sarajevo
0:1 (0:0)
Celtic Glasgow
Čtvrtek 01.10.2020, 20:00 • Bilino Polje • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Evropská liga má na programu poslední předkolo, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Sarajevo a Celtic FC.
     
    FK Sarajevo

    Bosenské Sarajevo to bude mít v tomto duelu nesmírně složité, avšak se pokusí navázat na vynikající formu z posledních zápasů. Sarajevo se ve své domácí soutěži nachází na vedoucí pozici, přičemž z osmi duelů dokázalo nasbírat dvacet bodů. Sarajevo ztratilo body pouze ve dvou případech, v obou se jednalo o nerozhodné výsledky. Sarajevo si nejprve zahrálo kvalifikaci Ligy mistrů, přičemž postoupilo do třetího předkola, ve kterém nestačilo na Dynamo Brest. Sarajevo tak "kleslo" do Evropské ligy, v minulém kole sehrálo vyrovnanou partii s Buducnosti, kterou nakonec porazilo výsledkem 2:1.
     
    Celtic FC

    Na opačné straně stojí favorit tohoto předkola, kterým je skotský Celtic. Ten se ve své domácí soutěži momentálně nachází na druhé pozici, avšak na vedoucí Rangers má pouze jednobodovou ztrátu. Celtic má navíc své utkání devátého kola ještě k dobru, v případě výhry se tak posune na první příčku. Také Celtic se nejprve účastnil Ligy mistrů, přičemž se z této soutěž pakoval už ve druhém předkole, ve kterém hodně překvapivě nestačil na maďarský Ferencváros. Celtic v rámci třetího předkola Evropské ligy svedl bitvu s Rigou, kterou nakonec rozhodla jediná branka, jenž padla v samotném závěru.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    U středového kruhu se povedlo zakročit hostujícímu Christiemu, který poté roztáhl hru na levou stranu. Tam se Oremusovi povedlo čistě zastavit protihráče.
     
    4
    Celtic FC rozjel kombinaci na útočné polovině, kde se Bittonovi povedo manévrem oklamat napadajícího protihráče, načež jsme sledovali centr od Taylora.
     
    5
    Na útočnou polovinu se sice prodral domácí Pejović, avšak jeho nahrávka na Ahmetoviće skončila pouze u Ajera. Hostující celek ihned založil rychlý protiútok.
     
    6
    Nakonec to zhruba ze třiceti metrů od branky zkoušel obránce Bitton, který tvrdým pokusem trefil protihráče před sebou. Sarajevo se snaží konečně uklidnit hru.
     
    7
    Taylor si seběhl na levé křídlo, kde ještě spolupracoval s Elyounoussim. Tato kombinace nakonec nabídla kolmici do šestnáctky, kde ale zasahoval Miličević.
     
    8
    Na pořadu dne byl rohový kop pro skotský celek. Od levého praporku ho rozehrál do pokutového území Christie, který ovšem našel pouze pozorného soupeře.
     
    9
    Sarajevo si v krátkém časovém sledu pomohlo dalším nedovoleným zákrokem, po kterém skončil na zemi Bitton. Na scénu míří také lékařský personál.
     
    10
    Už se opět pokračuje ve hře, následovat bude rozehrávka standardní situace v podání Christieho. Celtic se dostává k pořádnému tlaku, uvidíme první branku?
     
    10
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Nir Bitton, přichází Abd Elhamed.
     
    11
    Nemilý okamžik hned v úvodu tohoto zápasu, zraněný Bitton nakonec nebude pokračovat v tomto duelu. Místo něj na hrací plochu naskočil Hatem Abd Elhamed.
     
    12
    Avšak ani tento volný kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Vzápětí se Sarajevo povedla akce po levém křídle, Pidro měl kolem sebe smečku protihráčů.
     
    13
    Frimpong se celkem pohodlně dostal až na druhou stranu, kde dlouho hledal volného spoluhráče. Nakonec se mu nabídl Brown, který roztáhl hru do křídla.
     
    14
    Až do pokutového území se dokázal dostat domácí Tatar, který si přehodil míč na levou nohu, načež vypálil pouze do boční sítě. Dost možná v tom byla teč.
     
    15
    Sarajevu se skutečně povedlo vybojovat rohový kop, který z levé strany rozehrál Pejović. Jeho nabídku ovšem dokázal mimo pokutové území odklidit soupeř.
     
    16
    Po delší době byl do rozehrávky zapojen také domácí brankář Kovačević, který v tísni rozehrál velice přesně na volného Dupovace, jenž vyvezl balón vpřed.
     
    17
    Nekompromisním způsobem si počínal Ajer, který před protihráčem razantně odehrál míč na druhou stranu, kde měl kolem sebe hodně prostoru Miličević.
     
    18
    Na opačné straně moc nechybělo Edouardovi, který přesto narazil pouze do dobře postaveného protihráče. Vzápětí Miličević odehrál míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    19
    Velice zodpovědně si počínal kapitán skotského celku Brown, který u postranní lajny nedaroval Pidrovi sebemenší prostor. Druhý jmenovaný bude vhazovat.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Celtic má pochopitelně územní převahu, do žádné šance se zatím nedostal.
     
    25
    Nepomohla mu k tomu ani další standardní situace, která se sympaticky kroutila na středopolaře Browna. Ten hlavičkoval vedle, Kovačević nezasahoval.
     
    26
    Sušić se dostal do přehuštěného prostoru, avšak se mu povedlo velice přesně přenést hru do volného prostoru. Oremus poté zapojil do kombinace Fanima.
     
    27
    Barkas předvedl dalekonosný odkop, načež se Edouardovi povedlo uspět v hlavičkovém souboji. Po jeho prodloužení Taylor otřel balón o nohu protihráče.
     
    28
    Další souboj v pokutovém území tentokráte dopadl lépe pro domácího Dupovace, který odehrál míč pouze za cenu autu. Toho se ihned ujal zadák Frimpong.
     
    29
    Pro změnu od levé autové lajny mohl vhazovat míč zpět do hry Taylor, který si vybral vedle stojícího Duffyho. Druhý jmenovaný ale centrem nikoho nenašel.
     
    30
    Domácí brankář Kovačević tak měl na rozehrávku velký klid. Nakonec si troufl na vysoký odkop ke středovému kruhu, kde se dokázal uplatnit hostující Ajer.
     
    31
    Ukázkově dokázal zabojovat zatím nevýrazně hrající Fanimo, který se u autové lajny nedostal kolem Duffyho. Hlavní sudí přesto odhalil hru horní končetinou.
     
    32
    Je za námi třetina hry, obrázek tohoto zápasu se zrovna moc nezměnil. Celtic neustále naráží na pozornou obranu, naopak Sarajevo se většinu času brání.
     
    33
    O rychlé přenesení hry se před malým momentem pokoušel Frimpong, který sice našel Browna, avšak toho fauloval Sušić. Hosté ihned rozehráli nakrátko.
     
    34
    Pejović pelášil s míčem po levém křídle, kde nakonec počkal na své spoluhráče. Mezitím se vrátila také smečka hostujících hráčů, který stačila zakročit.
     
    35
    Celtic se pomalu a jistě přesunul zpět na útočnou polovinu, kde rozjel další kombinaci. Do ní se pochopitelně zapojil také kapitán Brown, který vracel dozadu.
     
    36
    Po rychlé souhře ve středu hrací plochy to vypadalo, že by se hostující Edouard mohl dostat ke střeleckému pokusu, avšak včas ho stačil zastavit Dupovac.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Sarajevu se v posledních minutách celkem daří kombinovat na vlastní polovině. Celtic se proto musel zatáhnout na druhou stranu, kde odrazil dva výpady.
     
    42
    Po jednom ze soubojů se míč opět dostal do zámezí, což znamenalo autové vhazování pro hráče Celticu. Od levé autové lajny se nakonec o něj postaral Taylor.
     
    43
    Gregorovi uskočil míč daleko od kopačky, načež se ho ujal domácí brankář Miličević, který nebude s rozehrávkou nikam pospíchat.
     
    44
    Miličevićovi se povedlo rozehrát po zemi na osamoceného Oremuse, který se nakonec pokoušel jednat prudkým pasem na pravé křídlo, kde číhal Frimpong.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Amer Dupovac (FK Sarajevo).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám rozhodně nepřinesl oku lahodící podívanou. Ba naopak jsme sledovali hodně nezáživnou partii, která nakonec nenabídla ani jednu branku. Dokonce jsme se nedočkali ani jedné vyložené šance, nicméně směrem dopředu byl o něco aktivnější Celtic, kterému to skřípe před pokutovým územím. Sarajevo se spíše snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se mu celkem daří.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nedovolený zákrok v podání hostujícího Duffyho, který si v souboji o míč pomohl proti Ahmetovići faulem.
     
    49
    Celtic FC se vzápětí vydal s míčem na útočnou polovinu, kde to Christie zkoušel vzít sám na sebe, jenomže na dvojici protihráčů neměl sebemenší šanci.
     
    50
    Vzápětí se u postranní lajny ještě povedlo na dlouhou nohu zakročit Frimpongovi, který tak udržel balón. Jeho celek okamžitě zahájil další kombinaci.
     
    51
    Do rozehrávky skotského celku se zapojil také znuděný brankář Barkas, který rozehrál do strany na osamoceného Duffyho, jenž to zkoušel prudkým odkopem.
     
    52
    Vzápětí to příliš nevyšlo ani domácímu Pejovićovi, jehož nahrávka na Tatara směřovala pouze na nohu pozorného McGregora, který pro změnu uklidnil hru.
     
    53
    První střelecký pokus druhého poločasu vyprodukoval domácí Tatar, který ovšem trefil pouze protihráče před sebou. Odraženého míče se zmocnil McGregor.
     
    54
    Celtic měl k dispozici další rohový kop, který od praporku rozehrál aktivně hrající Christie. Jeho nabídka sice našla obránce Ajera, avšak ten hlavičkoval vedle.
     
    55
    K rozehrávce od své branky se postavil domácí brankář Kovačević, který po chvilkové prodlevě poslal míč ke středovému kruhu, kde se prosadil hostující hráč.
     
    56
    Jenomže Celticu to směrem dopředu zrovna moc nejde, další zakončení od Ajera trefilo záda protihráče. Kovačević tak bude moci znovu rozehrávat od branky.
     
    57
    Své postavení si nedokázal pohlídat domácí Tatar, který se nacházel pouze v ofsajdu. Pomezní sudí byl v tomto případě velice pozorný, volný kop pro Celtic.
     
    58
    Po nepřesné kombinaci se k odraženému balónu jako první dostal Kovačević, který své spoluhráče vyhnal na druhou stranu, kam také poslal vysoký nákop.
     
    59
    Ve vzdušném prostoru i tentokráte kraloval urostlý Duffy, který navíc zpracoval míč sám pro sebe. Poté se mu povedlo do hry zapojil také nevýrazného Elyounoussiho.
     
    60
    Také Sarajevo si po delší době vyzkoušelo rozehrávku rohového kopu. Pejović to zkoušel centrem ke vzdálenější konstrukci, kde Miličević hlavičkoval vedle.
     
    61
    Je za námi více než hodina hry, jenomže na první branku i nadále čekáme. Druhý poločas tak trochu navazuje na ten první, oba celky jsou hodně neškodné.
     
    62
    Zodpovědně si kousek od středového kruhu počínal hostující McGregor, kterému se ovšem nepovedla předávka k postranní lajně, kde číhal pouze protihráč.
     
    63
    O nahrávku do běhu si řekl hostující Christie, který ještě před samotnou hranicí pokutového území narazil do Pidra, jenž následně zkusil zpětnou nahrávku.
     
    64
    Sarajevo se ovšem daleko na druhou stranu nedostalo, neboť si Fanimo ukopl míč daleko od kopačky. Celtic poté raději roztáhl hru na volného Frimponga.
     
    68
    Střídání v týmu FK Sarajevo: ze hřiště odchází Mersudin Ahmetovič, přichází Haris Handžič.
     
    69
    Celticu se opět povedlo usadit u hranice opačného pokutového území, kde ovšem zatím neprobíhá nic moc nebezpečného. Domácí se ovšem dostávají pod tlak.
     
    70
    Celtic právě vstřelil branku!
    Tak nakonec necelých dvacet minut před koncem druhého poločasu tu máme vedoucí branku skotského celku! Velký kus práce odvedl křídelník Christie, kterému se povedlo vypálit zpoza pokutového území. Jeho ránu Kovačević vyrazil pouze před sebe, kde byl s úspěšnou dorážkou úspěšný ODSONNE EDOUARD.
    70. EDOUARD - 0:1
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka, Sarajevo to bude mít najednou hodně složité. Skotský celek se totiž před malým momentem dostal do vedení.
     
    72
    Sarajevo se postupným útokem nastěhovalo k opačné šestnáctce, kde se Frimpongovi povedlo zablokovat centr. Následovat bude rohový kop pro domácí.
     
    73
    I tentokráte se k avizované rozehrávce postavil záložník Pejović, který se snažil své spoluhráče najít na hranici malého vápna, kde ovšem zasahoval Frimpong.
     
    74
    V krátkém časovém sledu mohl Celtic slavit podruhé! Tentokráte se do zajímavé šance dostal Taylor, který ovšem na Kovačeviće nedokázal vyzrát.
     
    75
    Vzápětí se k odraženému míči dostal také Christe, avšak ani on si na domácího brankáře nepřišel. Ten zakročil zákrokem na roh, kterého se chopí Christie.
     
    76
    Jeho centr ovšem dosedl na hlavu Duffyho, který se i tentokráte dokázal dostat nejvýše do vzduchu, avšak důrazná hlavička skončila na pozorném brankáři.
     
    77
    Poté následoval odkop od domácí branky, který Kovačević zkoušel poslat daleko na druhou stranu. Střídající Handžić ovšem neuspěl v souboji s protihráčem.
     
    78
    Hlavní sudí byl velice pozorný, všiml si totiž u středového kruhu nedovoleného zákroku v podání hostujícího Taylora. Naopak na zemi se zjevil Oremus.
     
    79
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Odsonne Edouard, přichází Patryk Klimala.
     
    80
    Z dobré vzdálenosti od branky rozehrával standardní situaci domácí Pejović, který to zkoušel přímo na branku. Jeho rána skončila na dobře postavené zdi.
     
    81
    V posledních minutách konečně sledujeme relativně pohlednou podívanou. Po dalším zablokovaném centru rozehrával roh Christe, který našel pouze brankáře.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá posledních deset minut hry, Sarajevo tak musí pořádně zabrat. Domácí jsou s míčem na útočné polovině, Barkas čeká na zákrok.
     
    83
    Další sympatické zakončení tentokráte předvedl hostující Ajer, který nechal vyniknout domácího brankáře Kovačeviće. Následovat bude další rohový kop.
     
    85
    Střídání v týmu FK Sarajevo: ze hřiště odchází Andrej Dokanović, přichází Ivan Jukić.
    Střídání v týmu FK Sarajevo: ze hřiště odchází Matthias Fanimo, přichází Krste Velkoski.
     
    86
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Ryan Christie, přichází Olivier Ntcham.
     
    87
    Frimpong dokázal zpracovat těžkou nahrávku, avšak míč mu přesto uskočil daleko do zámezí. Oremus se ihned ujal autového vhazování, které poslal na Sušiće.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o postupujícím se zdá být rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jeremie Frimpong (Celtic FC).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Celtic v závěru zápasu zkušeně drží míč daleko od své branky, což mu pochopitelně vyhovuje. Před malým momentem sice fauloval Brown, Duffy však odvrátil do bezpečí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 1:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:12.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Celticu, který díky jediné brance postupuje do základní skupiny Evropské ligy. Úvod druhého poločasu se hodně podobal celému prvnímu dějství, i tentokráte jsme sledovali hodně nezáživnou podívanou. To zlomilo až úvodní branka, o kterou se postaral hostující Edouard. Najednou byl k vidění o něco lepší fotbal, Celtic měl celou řadu možností navýšit své vedení, avšak se mu to nakonec nepovedlo. (21:52:26)

    David Suchý

    Branky: 70. Edouard

    Karty:   44. Dupovac (SAR) – 89. Frimpong (CEL)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 1:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:12.
    FK Sarajevo: Kovačević – Oremus, Dupovac, Miličević, Pidro – Dokanović (85. Jukić), Pejović, Sušić – Fanimo (85. Velkoski), Ahmetović (C) (68. Handžić), Tatar
    Náhradníci: Džafić – Handžić, Hebibović, Hodžić, Jukić, Serbečić, Velkoski

    Celtic Glasgow: Barkas – Bitton (10. Abd Elhamed), Ajer, Duffy – Frimpong, McGregor, Brown (C), Christie (86. Ntcham), Taylor – Edouard (79. Klimala), Elyounoussi
    Náhradníci: Bain – Abd Elhamed, Griffiths, Jullien, Klimala, Ntcham, Turnbull

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Haquette (všichni Francie)
    bahis siteleri