Jekatěrinburg – Barys 3:2 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 4:2 (kon.) | Petrohrad – Magnitogorsk 1:4 (kon.)
Minsk – Soči 1:2 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 07.10.2020, 18:00 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 678 diváků. (20:18:16)
     
    Z mé strany je to tak dnes vše. Přeji vám krásný zbytek večera, krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu u KHL těšit opět napočtenou!
     
    Československá stopa

    Andrej Nestrašil (MET) 0+0, 3 střely na branku, ice-time 14:41
     
    Dnešní šlágr hracího dne KHL nakonec našel vítěze v podobě Metallurgu! Klíčem k jeho úspěchu bylo brzké srovnání stavu po inkasovaném gólu a strhnutí zápasu na svou stranu ještě v téže třetině. Petrohrad byl poté pod tlakem, na startu třetí třetiny ale vypálil vpřed a Magnitku dobrých šest, sedm minut nepouštěl prakticky ke slovu. Úvodní tlak ale pomalu opadal, naopak pojistku přidal v 51. minutě po chybě Chafizullina Jegor Korobkin a zlomení domácí už nedokázali nijak reagovat. V 59. minutě pak upravil na konečných 4:1 Sergej Plotnikov a Magnitka může slavit.

    Na poměry ruské KHL se ale jednalo o výborné utkání, celých 60 minut se odehrálo v dobrém tempu, málo se přerušovalo, o čemž svědčí i to, že se zápas odehrál za 130 minut.

    Střely na branku: 34 – 27 (12 – 10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Hosté dohrávají naprosto koncentrovaně a mohou být dnes spokojeni, předvedli zde takticky povedený výkon a bodový zisk je pro ně zcela zasloužený.
    58:26 Sergej PLOTNIKOV - 1:4
     
    58:26
    Metallurg právě vstřelil branku!
    V Petrohradě je hotovo, Magnitogorsk bere plný počet bodů! Tkačjov zachytil vyhození Minulina na modré, točil se však na bekhend a nepřesnou nahrávku poslal přímo na hůl Karpova. Karpov pak vyslal na výjezd SERGEJE PLOTNIKOVA, který symbolicky vyvezl puk do prázdné – 1:4! Asistence: Maxim Karpov.
     
    58:11
    Morozov nahrával prakticky naslepo, Minulin však kotouč zachytil a snaží se vyhodit, to se mu ještě nepovedlo.
     
    57:37
    Magnitka se na chvilku zmocnila kotouče za brankou, ale nedokázala vyhodit, tlak SKA tak nadále pokračuje.
     
    57:27
    Petrohrad už hraje absolutní vabank, Berdin na střídačce a bude se vhazovat po pravici Olkinuory!
     
    57:06
    Tokranov nahodil před branku a Ketov se snažil ještě tečovat před kasou, obrana Magnitky ale vyčistila předbrankový prostor.
     
    56:39
    Zatím ke hře bez brankáře nedochází, dá se ale očekávat, že to bude otázka chvil, než Berdin vystartuje na střídačku.
     
    56:37
    Trenérský štáb Petrohradu bere timeout, dá se očekávat hra bez brankáře.
     
    56:20
    Timkin jenom ze středního pásma nahodil před Olkinuoru, Metallurg je ale vzadu mimořádně pečlivý a soupeře nepouští do enormního tlaku.
     
    55:57
    Nestrašil byl rychlejší než mysl jeho spoluhráče na útočné modré, tudíž mu je pískán ofsajd a hra se přerušuje.
     
    55:02
    Petrohrad zavřel Magnitku v jejím pásmu a je vidět, že už hraje prakticky na jednu kartu. Obrana domácích je hodně otevřená, Magnitogorsk zatím toho nedokáže využít.
     
    54:02
    Jakov Trenin dostal nabito nahrávkou kolmo na osu od Timkina. Olkinuora však tvrdou střelu ustál a připsal si v kontextu hrací doby důležitý zákrok.
     
    52:58
    Pašnin nahrával na Potěchina, který však špatně nabruslil a kotouč dostal na dlouhou hůl. Bengtsson proti němu tak měl dost snadnou možnost mu puk odebrat.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 21. Kemppainen – 22. Lammikko (Čibisov, Pesonen), 29. J. Jakovlev (Čibisov), 51. Korobkin (Švyrjov), 59. S. Plotnikov (Karpov)


    SKA Petrohrad: Berdin (Hellberg) – Bengtsson, A. Bělov (A), Ožiganov, Dyblenko, Chafizullin, Antipin, Tokranov – Trenin, Tkačjov, Vey – Burdasov, Kameněv, Kuzmenko – Kemppainen, Timkin (A), Ketov (C) – M. Malcev, Zavgorodnij, Podkolzin – Ivan Morozov.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Košečkin) – Pašnin (A), Minulin, Dronov, Martynov, Zemčonok, J. Jakovlev (A), Va. Antipin – S. Plotnikov (C), Prochorkin, Karpov – Beck, Košelev, A. Nestrašil – Čibisov, Pesonen, Lammikko – Potěchin, Korobkin, Švyrjov – Jurov.

    Rozhodčí: Romasko (RUS), Fraňo (CZE) – Bersenjov, Judin (oba RUS)

    Diváci: 6 678
    ocianews.com