5. etapa: Mileto - Camigliatello Silano Vítěz: F. Ganna (INE) (kon.)
konec
5. etapa: Mileto - Camigliatello Silano

Vítěz: F. Ganna (INE)

Středa 07.10.2020, 14:00Giro d’Italia
     
    Pořadí 5. etapy:

    1. Filippo Ganna (INE) – 5:59,17 h
    2. Patrick Konrad (BOR) +0,34 s
    3. Joao Almeida (QUI)
    4. Wilco Kelderman (SUN)
    5. Lucas Hamilton (MIT)
    6. Jai Hindley (SUN)
    7. Harm Vanhoucke (LOT)
    8. Pello Bilbao (BAH)
    9. Jakob Fuglsang (AST)
    10. Fausto Masnada (QUI)... všichni stejný čas. (16:55:45)
     
    Pro druhé místo si dojel Patrick Konrad z Bory, třetí příčku obsadil muž v růžovém trikoku značícího lídra průběžného pořadí, Portugalec Joao Almeida.
     
    Filippo Ganna nevěřícně kroutí hlavou. Na domácím Giru druhé prvenství vítězství v životě, a to po skvěle zvládnuté etapě, jejíž velkou část strávil v úniku.
     
    1km
    Za italským vítězem můžeme očekávat zajímavý boj o bonusové vteřiny.
     
    1km
    Filippo Ganna najel za houkání lokomotivy do posledního kilometru.
     
    2km
    Filippo Ganna to dnes vzal za ten správný konec,. Etapu si prostě naplánoval nejlépe ze všech, z původně osmičlenného úniku zbyl jako jediný.
     
    3,5km
    Náskok Ganny spadl, avšak opravdu pouze nepatrně, a sice na 40 vteřin. Ital ještě chtěl vědět od týmu, jak je na tom časově, není si jistý výsledkem.
     
    4,2km
    Vincenzo Nibali se dívá za sebe, zda některý z jeho konkurentů nemá problémy. A zjistil, že se jej všichni úspěšně drží.
     
    5,3km
    Ale je vidět, že rodák z Verbanie ví, co dělá, a to i navzdory těžkým podmínkám a sílícímu dešti. Opravdu fantastický výkon.
     
    6km
    Těžko říct, co by Gannu ještě mohlo připravit o vítězství, snad už jen nějaký pád, který však velkému bojovníkovi jedoucí o životní výsledek určitě nepřejeme.
     
    7,1km
    Domácí závodník neriskuje, hrozba pádu na mokré silnici rozhodně není malá. Ztráta neklesá, zůstává na 50 vteřinách.
     
    8,2km
    Mezitím, co Ganna bez problémů zdolává sjezd po mokré silnici, se strhla bitva na čele pelotonu. Vincenzo Nibali, jenž je výborným sjezdařem, chce nahnat sekundy na nejbližší konkurenty v boji o celkové pořadí.
     
    9,9km
    Avšak cyklisté Astany, kteří momentálně vedou hlavní pole, jedou ve velmi dobrém tempu. Ztrátu na uprchlíka snížili pod 50 sekund.
     
    10,6km
    Na trati není přes hustou mlhu skoro nic vidět. To by nemuselo vadit vedoucímu jezdci, nýbrž pelotonu, kde je závodníků podstatně více.
     
    11,6km
    Čtyřiadvacetiletý Filippo Ganna jako přejel vrchařskou prémii, do soutěže získává 40 bodů. To ovšem Itala momentálně vůbec nezajímá, ten jede o etapové vítězství!
     
    12,5km
    Thomas De Gendt a Rubio Reyes se vrátili do pelotonu. Náskok Ganny na hlavní balík sice klesá, avšak stále je přes minutu. Stoupání navíc brzy bude končit.
     
    13,4km
    Filippo Ganna vede už o více jak minutu!
     
    14,1km
    Ganna musí vydržet ještě necelé tři kilometry, to by domácí závodník mohl vydržet! Rubia Reyese s De Gendtem dojíždí peloton, náskok činí půl minutu.
     
    14,8km
    Rubio Reyes útočí a snaží se zmizet De Gendtovi. Belgičan se soka úspěšně drží, nejspíše to však vypadá, že si to tito dva závodníci rozdají pouze o druhé místo.
     
    15,7km
    Čtyřiadvacetiletý Ital během krátkého časového úseku získal na čele půlminutový náskok! Na vrchol stoupání zbývají Gannovi ještě čtyři kilometry.

    Milan Huppert

    bahis siteleri