Rusko – Estonsko 4:0 (kon.) | Bělorusko – Kypr 1:2 (kon.) | Island – Itálie 0:0 (odl.)
Ukrajina – Rumunsko 1:0 (kon.) | Bulharsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Gruzie – Švýcarsko 0:3 (kon.)
Srbsko – Polsko 1:0 (kon.) | Malta – Dánsko 1:3 (kon.) | Moldavsko – Německo 0:5 (kon.)
Švédsko – Lucembursko 4:0 (kon.) | Skotsko – Česko 2:0 (kon.) | Kosovo – Rakousko 0:1 (kon.)
Sev. Irsko – Finsko 2:3 (kon.) | Belgie – Wales 5:0 (kon.) | Portugalsko – Norsko 4:1 (kon.)
konec
Švédsko
4:0 (3:0)
Lucembursko
Pátek 09.10.2020, 18:30 • Helsinborg • Kvalifikace ME U21 • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Švédska, které svého soupeře porazilo poměrem 4:0. I druhé dějství se prezentovalo v podobném duchu, Švédsko mělo výraznou územní převahu, přičemž svému dnešnímu soupeři stačilo přidat ještě jednu branku. Lucembursko ve druhém dějství směrem dopředu nic moc nevymyslelo, v početní nevýhodě se totiž většinu času soustředilo na pozornou obranu.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:8. (20:19:53)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Již nám běží druhá minuta nastaveného času. Švédsko se už nikam netlačí, naopak kombinuje na útočné polovině. Další změny skóre se zřejmě už nedočkáme.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je delší dobu rozhodnuto. Uvidíme tedy, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Kevin D´Anzico (Lucembursko).
     
    88
    Sledujeme poměrně dlouhou kombinaci, která je velice trpělivá. Lucembursko přesto faulovalo kousek od pokutového území.
     
    87
    Poprvé se k míči dostal také hostující Semedo, jenomže s míčem se nedostal ani ke středovému kruhu. Domácí reprezentace tak otáčí hru.
     
    86
    Na levém křídle si řekl o nahrávku Karlsson, který poté do akce zapojil také střídajícího Gigoviće, na kterého si uvnitř šestnáctky počíhal Džogović.
     
    85
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Eric Kahl, přichází Felix Horberg.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Pontus Almqvist, přichází Paulos Abraham.
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Loris Bernardy, přichází Jan Ostrowski.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá posledních deset minut. Lucembursko se pořádně dlouhou dobu nedostalo na druhou stranu, což je určitě na škodu.
     
    80
    Švédsko znovu bezpečně dokráčelo k opačnému pokutovému území, kde se Erlingmark rozhodl pro centr, po kterém nedokázal zakončit Karlsson.
     
    79
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Svante Ingelsson, přichází Armin Gigovič.
     
    78
    Na pořadu dne byl další rohový kop, který nám přinesl menší rozruch. Po něm jsme sledovali prudký centr, na který ovšem nedosáhl záložník Ingelsson.
     
    77
    Celkem sympatickým pokusem to zkoušel domácí Karlsson, který se pokoušel zakončit ke vzdálenější konstrukci, avšak míč skončil kousek vedle.
     
    76
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Švédsko pochopitelně má jistotu vítězství, v posledních minutách se ale nikam nežene.
     
    75
    V krátkém časovém sledu se Karlsson znovu dostal mezi hostující obranu, jenomže hattrick nezkompletoval. Ottele tentokráte podržel svůj celek.
     
    74
    Žlutou kartu dostává August Erlingmark (Švédsko).
     
    74
    Už to vypadalo, že by se Ingelsson mohl protlačit až do zakončení, jenomže hraničním způsobem ho zastavil Latic, který si dle sudích pomohl čistým zákrokem.
     
    73
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Gianni Medina, přichází Kevin D´Anzico.
     
    72
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Luca Duriatti, přichází Tiago Semedo Monteiro.
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Kenan Avdušinović, přichází Loris Tinelli.
    71. BEIJMO - 4:0
     
    71
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po rohovém kopu tu máme čtvrtou branku domácích! Sledovali jsme centr na přední tyč, kde ovšem jeden z hostujících hráčů dokázal odklidit do bezpečí. Tam se ovšem k padajícímu míči jako první dostal FELIX BEIJMO, který ho napálil za bezmocného Otteleho.
     
    71
    Domácí se snažili obranu soupeře překvapit vysokým pasem, se kterým si pozorný Schmit dokázal poradit. Jeho odvrácení ovšem směřovalo do zámezí.
     
    70
    Ani Schausovi se nepovedlo konstruktivním způsobem založit útočnou akci, naopak se jeho kolmice pouze snesla do autu. Vhazovat tak bude domácí Kahl.
     
    69
    Džogovićovi se povedlo odkopnout míč do bezpečného prostoru, avšak tam se pochopitelně nacházela smečka domácích, která rozjela další kombinaci.
     
    68
    Hodně prostoru měl kolem sebe Isherwood, který ještě spolupracoval s vedle stojícím Sabovićem. Lucembursko nikterak aktivně nenapadá rozehrávku.
     
    67
    Jako poslední se míče dotkl hostující Duriatti, kterému se nepovedlo zpracování neposedného předmětu. Beijmo se tak postaví k provedení autu zprava.
     
    66
    Z velké vzdálenosti zkoušel ohrozit branku soupeře domácí Irandust, který ovšem mířil vysoko nad. Ottele nemusel v tomto případě zasahovat.
     
    65
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Alessio Curci, přichází Lucas Coopmans.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, druhý poločas přináší trochu uvolněnější podívanou. Švédové jsou častěji na míči, avšak se nikam extra neženou.
     
    60
    Bernardymu se sice povedlo vyvézt míč k půlící čáře, jenomže tam si nedovoleným způsobem počínal Schaus, který trefil nohu protihráče.
     
    59
    Dobrou práci s míčem předvedl Ingelsson, který se nejprve dostal přes prvního protihráče, avšak poté ho z dobré pozice vytlačil druhý protihráč.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Yannick Schaus (Lucembursko).
     
    57
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Max Svensson, přichází Emil Hansson.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Gustav Henriksson, přichází Besard Sabovic.
     
    56
    Lucembursko se konečně dostalo k souvislejší práci s míčem na útočné polovině. Latic přesto neměl komu nahrát, proto si raději vybral Džogoviće.
     
    55
    Snad poprvé ve druhém dějství se k míči dostal také domácí brankář Dahlberg, kterému se povedo roztáhnout hru na naprosto osamoceného Beijma.
     
    54
    Do padajícího míče se nekompromisně opřel domácí Karlsson, kterému střela moc nesedla. Ta se přesto snesla do rukavic pozorného brankáře.
     
    53
    Po dalším rohovém kopu se do zakončení z dobré pozice dostal domácí Ingelsson, který ovšem mířil daleko vedle branky. Nakonec z toho bude aut.
     
    52
    Poté se na hranici pokutového území povedlo zasáhnout Bernardymu, který uspěl ve vzdušném souboji a míč poslal do bezpečnějšího prostoru.
     
    51
    Švédové ani tentokráte nečekali s vyvezením míčem, ba naopak jsme sledovali chytré roztažení hry na volného Kahla, jenž se vydal na druhou polovinu.
     
    50
    Pokus o vysunutí Irandusta skončil u vyběhnuvšího brankáře Otteleho, který raději schoval míč do svých rukavic, načež se postaral o vysoký nákop.
     
    49
    Nakonec jsme nesledovali nic nebezpečného, Lucembursko se poté pustilo do rychlého protiútoku, který ovšem skončil ještě před středovým kruhem.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali rohový kop v podání domácího Erlingmarka, jehož vzdušnou nabídku odklízel Džogović.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který nám podle očekávání nabídl jednostrannou podívanou. Lucembursko se sice v úvodních minutách drželo, jenomže v krátkém časovém sledu přišlo o vyloučeného Dublina a posléze čelila penaltě. Švédsko se tedy dostalo do vedení, navíc do konce prvního poločasu přidalo další dva zásahy, díky kterým téměř rozhodlo o vítězi tohoto zápasu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Hezká nahrávka nakonec směřovala na nohu Erlingmarka, který zakončoval z velice dobré pozice, avšak míč poslal o kousek vedle.
     
    43
    Švédové opět okupují prostor u pokutového území, uvidíme ještě jednu branku?
     
    42
    Brankář Ottele tentokráte posílal balón na pravou stranu, kde měl k němu daleko Schaus. Kahl to provedl velice dobře, neboť ho poslal na Isherwooda.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Jeho vzdušná nabídka se snášela na přední tyč, kde nebezpečně prodlužoval obránce Henriksson, jehož pokus se snesl vedle vzdálenější tyče.
     
    39
    Další práce pro hostující obranu, které se tentokráte povedlo odklidit balón směrem za brankovou čáru. Bude z toho rohový kop pro Karlssona.
     
    34
    Lucembursku se to v posledních minutách hodně komplikuje. Nejen, že dohrává bez vyloučeného Dublina, dokonce inkasovalo již potřetí.
    33. KARLSSON - 3:0
     
    33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme další branku domácích! Tentokráte se po rychlé kombinaci dostal do pokutového území JESPER KARLSSON, který se protlačil až před brankáře Otteleho, kterého překonal střelou pravou nohou.
     
    33
    Hosté se po delší době dostali na soupeřovu polovinu, kde Bernardy vhazoval míč z pravé strany, avšak Avdušinović měl k němu daleko.
     
    32
    Je za námi zhruba třetina hry, obrázek tohoto zápasu se nikterak nemění. Švédsko pracuje s míčem na útočné polovině, kde bude znovu vhazovat.
    31. SVENSSON - 2:0
     
    31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rychlá akce domácích končí druhým zásahem! Do volného prostoru si totiž seběhl Irandust, kterému se šikovnou nahrávkou do pokutového území povedlo najít MAXE SVENSSONA, jenž bez větších problémů zamířil do prázdné branky.
     
    30
    Do pokutového území si dokázal seběhnout domácí Almqvist, který ovšem na prudký skákavý centr nedosáhl. Ottele tak neměl žádnou práci.
     
    29
    Švédové rozjeli kombinaci na vlastní polovině. Následně jsme sledovali roztažení hry na pravou stranu, kde si Svensson nevěřil na výpad po křídle.
     
    28
    Tak nakonec to bylo bez jakékoliv teče, místo rohu se bude odkopávat od branky. Ottele si již chystá balón, očekávat se dá dalekonosný odkop.
     
    27
    Na zadní tyči se povedlo na dlouhou nohu zakročit pozornému Schmitovi, od kterého se míč dostal za brankovou čáru. Přijde na řadu rohový kop?
     
    26
    Schmitova rozehrávka nebyla vůbec přesná, putovala totiž na nohu jednoho z protihráčů. Henriksson poté přenášel hru na volného Ingelssona.
     
    25
    Jako poslední se míče dotkl domácí Beijmo, kterému se povedlo odehrát hrací předmět do zámezí. Vhazovat tak bude moci zadák Schmit.
    22. KARLSSON - 1:0
     
    22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je tu další rána pro hostující reprezentaci! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil JESPER KARLSSON, který zamířil k pravé tyči, zatímco se brankář Ottele vydal k opačné konstrukci.
     
    21
    Je tu pokutový kop pro Švédsko!
     
    21
    Žlutou kartu dostává Loris Bernardy (Lucembursko).
     
    19
    Je tu obrovská komplikace pro Lucembursko! V roli posledního hráče totiž zachraňoval situaci Dublin, který vyfasoval přímou červenou kartu.
     
    17
    Zničehonic se ovšem na druhé straně dostal do zajímavého zakončení Avdušinović, kterého ale dobrým zákrokem vychytal Dahlberg.
     
    16
    V krátkém časovém sledu další střelecký pokus domácích. Tentokráte ho obstaral Karlsson, kterému se nepovedlo zamířit mezi tři tyče.
     
    15
    Domácí Irandust se chopil rozehrávky rohového kopu, přičemž se mu povedlo najít hlavu Beijma, jenž hlavičkoval pouze do jednoho z protihráčů.
     
    14
    Brankář Ottele tak nemusel v tomto případě zasahovat, naopak si vyzkoušel další odkop od své branky, který poslal daleko na druhou stranu.
     
    13
    Po delší době jsme se dočkali zakončení ze strany Švédska. Irandust pálil z hranice pokutového území, avšak balón poslal výrazně vedle branky.
     
    12
    Švédsku se následně povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde se ovšem nacházel také Curci, který odpálil míč do zámezí.
     
    11
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku tohoto zápasu, která nám sice žádnou branku nepřinesla, avšak největší šanci měl domácí Svensson.
     
    10
    V úvodu zápasu sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Ten další předvedl domácí Kahl, který místo míče trefil pouze Latice.
     
    9
    Dahlberg nakonec nic nevymýšlel, místo odkopu zkoušel rozehrát do strany na volného spoluhráče, který se s míčem dostal na druhou stranu.
     
    8
    Do zakončení se dokázal natlačit hostující Curci, který ovšem výrazně minul branku soupeře. Budeme tedy sledovat rozehrávku od domácí branky.
     
    7
    Lucembursko se dobrou kombinací dostalo na útočnou polovinu, kde taktickým způsobem hasil akci Karlsson, který si pomohl faulem.
     
    6
    Příliš agresivním způsobem vletěl do protihráče domácí Isherwood, který místo míče trefil pouze Latice, čehož si všiml také hlavní sudí.
     
    5
    Aby toho nebylo málo, tak o pár vteřinek později se do vyložené šance dostal Svensson, který trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    4
    K následné standardní situaci Švédska se nakonec postavil Irandust, na jehož nabídku si dokázal naskočit Karlsson, jenž ale mířil vedle.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok v podání hostujícího Mediny, který místo míče trefil pouze Irandusta.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Dahlberg – Beijmo, Henrikson, Isherwood, Kahl – Svensson, Erlingmark, Ingelsson (C), Karlsson – Irandust, Almqvist
    Náhradníci: Rönning – Ceesay, Abraham, Ekdal, Gigovic, Hansson, Sabovic, Hörgberg, Sarr

    Lucembursko: Ottele – Bernardy, Schmit, Dublin (C), Latic – Schaus, Medina, Curci, Avdusinović – Duriatti, Džogović
    Náhradníci: Machado – Prudhomme, Osmanović, Tinelli, Ostrowski, Coopmans, Semedo, D´Anzico

    Rozhodčí: Ciochirca – Witschnigg, Höfler (všichni Rakousko).
     
    Lucembursko

    Na opačné straně stojí Lucembursko, které může v tomto duelu jedině překvapit. Lucembursko okupuje poslední pozici své tabulky, přičemž se mu do této chvíle povedlo nasbírat tři body, a sice díky jedinému vítězství. To přišlo až v šestém skupinovém duelu, ve kterém se Lucembursku povedlo na svém stadionu porazit předposlední Arménii poměrem 2:1. Lucembursko bude v tomto duelu usilovat o první venkovní body, zároveň také o první vstřelenou branku na hřišti soupeře. Hostující celek tohoto zápasu má nelichotivé skóre 0:13, což je nejhorší v celé skupině.
     
    Švédsko

    Fotbalisté Švédska pochopitelně budou velkým favoritem tohoto zápasu, nic jiného než vítězství si nepřipouštějí. Švédové se po šesti duelech nacházejí na čtvrté pozici tabulky, přičemž na jediné přímé postupové místo ztrácí už sedm bodů. Švédsko tak v posledních zápasech musí zabrat, v minulém hracím dny se mu povedlo překonat sérii dvou porážek v řadě. Domácí celek tohoto zápasu si totiž na svém stadionu poradil s druhou Itálií, kterou porazil výsledkem 3:0. Švédsko doposud na vlastní půdě odehrálo tři duely, ve kterých dvakrát vyhrálo a jednou prohrálo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Kvalifikace hráčů do jednadvaceti let je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Švédskem a Lucemburskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 22. Karlsson (pen.), 31. Svensson, 33. Karlsson, 71. Beijmo

    Karty:   74. Erlingmark (SWE) – 21. Bernardy (LUX), 58. Schaus (LUX), 88. D´Anzico (LUX)   19. Dublin (LUX)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:8.
    Švédsko: Dahlberg – Beijmo, Henriksson (57. Sabovic), Isherwood, Kahl (85. Horberg)– Svensson (57. Hansson, Erlingmark, Ingelsson (C) (79. Gigović), Karlsson – Irandust (85. Abraham)
    Náhradníci: Rönning – Ceesay, Abraham, Ekdal, Gigovic, Hansson, Sabovic, Hörberg, Sarr

    Lucembursko: Ottele – Bernardy (85. Ostrowski), Schmit, Dublin (C), Latic – Schaus, Medina (73. D´Anzico), Curci (65. Coopmans), Avdusinović (72. Tinelli) – Duriatti (72. Monteiro), Džogović
    Náhradníci: Machado – Prudhomme, Osmanović, Tinelli, Ostrowski, Coopmans, Semedo, D´Anzico

    Rozhodčí: Ciochirca – Witschnigg, Höfler (všichni Rakousko)
    bahis siteleri