Ostrava – Blansko 4:1 (kon.) | Žižkov – Bohemians 1905 0:0 (kon.) | Liberec – Dukla Praha 3:0 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Pátek 09.10.2020, 10:30 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní přátelské utkání nakonec branku nenabídlo! Ve druhém dějství měl více ze hry hostující celek, který se dostal do řady vyložených šancí, avšak ani jedna neskončila v brance soupeře. Viktoriáni se ve druhém dějství hodně hledali, jejich největší šance paradoxně skončila na břevně. (12:10:48)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Nakonec uvidíme ještě jeden rohový kop, rozehrají ho domácí hráči.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na první branku stále čekáme. Klokani se snaží s výsledkem něco udělat, nyní trefili soupeře.
     
    87
    Po delší době jsme se dočkali zakončení z velké vzdálenosti, jeden z domácích ale mířil daleko vedle branky.
     
    86
    Hodně prostoru měl kolem sebe Květ, kterého napadala hned dvojice protihráčů. Proto jsme sledovali zpětnou nahrávku, po které centroval Puškáč.
     
    85
    Bačkovský to znovu zkoušel pasem na Vondru, kterému se zpracování neposedného míče povedlo. Kolmice od Pulkraba hrála ve prospěch Urbance.
     
    84
    Do konce tohoto zápasu nám zbývá posledních pět minut. V posledních minutách nesledujeme zrovna atraktivní podívanou, ba naopak hodně nepřesností.
     
    79
    Hned tři šance pro Bohemians! Hrubeš ve dvou případech dokázal zakročit, v tom posledním ho na brankové čáře zachránil spoluhráč.
     
    78
    Nakonec se jednalo o přímý střelecký pokus, se kterým si Bačkovský dokázal poradit. Míč vyrazil do strany, vhazovat tak bude znovu domácí celek.
     
    77
    Na pořadu dne bude standardní situace pro Žižkov. Bude to z nějakých pětatřiceti metrů od branky, zřejmě budeme sledovat vzdušnou nabídku.
     
    76
    Do protiútoku se dostával domácí Petrlák, který raději ještě počkal na své spoluhráče. To byla klíčová chyba, mezitím se vrátila také smečka protihráčů.
     
    75
    Už se opět pokračuje ve hře, s Řezáčem to nevypadá nikterak dramaticky vážně. Naopak Žižkov sportovně vrátil balón, ke kterému se dostal Bačkovský.
     
    74
    Krchova vzdušná nabídka směřovala do míst, kde se nacházel Vondra, který neuspěl. Zároveň na zemi skončil jeden z domácích, hra je proto přerušena.
     
    73
    Hned dva auty v krátkém časovém sledu pro hosty. Po tom druhém jsme sledovali kombinaci ve středu hrací plochy, Jindřišek nakonec ještě hledal Krcha.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Klokani jsou v posledních minutách výrazně nebezpečnější, naopak domácí se spíše hledají.
     
    71
    Bačkovskému se tentokráte odkop k postranní lajně moc nepovedl, míč totiž poslal mimo dosah Vondry. Autového vhazování se tak ujme domácí Řezáč.
     
    70
    Na pořadu dne byl rohový kop, který byl po zemi rozehrán na Květa. Ten svým následným centrem trefil pouze protihráče, hosté přesto zůstávají u míče.
    69. Vacek si na brankáře nepřišel.
     
    69
    Vackovi se povedlo vybojovat míč, se kterým se dostal až před brankáře Hrubeše. Ten opět podržel svůj celek, neboť zlikvidoval další vyloženou šanci.
     
    68
    Od vlastní branky mohl znovu rozehrávat Bačkovský, který to tentokráte zkoušel odkopem na druhou polovinu, kde byl příliš pozdě v souboji Keita.
     
    67
    V rychlostním souboji se prosadil hostující Květ, který to zkoušel z hranice pokutového území. Jeho rána směřovala do boční sítě, Hrubeš tak nezasahoval.
     
    66
    Je za námi více než hodina hry, jenomže na první přesný zásah stále čekáme. Ve druhém dějství mají více ze hry Bohemians, avšak na branku také čekají.
    60. Mashike trefil pouze břevno.
     
    60
    Mashike se uvnitř pokutového území dostal k dělovce, kterou poslal pouze do břevna. Míč se podezřelým způsobem odrazil ven z hrací plochy, dle sudích se o branku nejednalo.
     
    59
    Na druhé straně musel ven ze své branky Bačkovský, kterému se povedlo sevřít padající míč do své náruče a poté rozehrát výhozem na Vondru.
     
    58
    Keitovi se povedlo procedit míč do pokutového území, kam si nabíhal jeho kolega Nečas. Ten to měl na dlouhou nohu, což hrálo do karet protihráči.
     
    57
    Do kombinace se tak znovu zapojil také brankář Bačkovský, který to zkoušel rozehrávkou na pravou stranu, kde se nacházel osamocený Dostál.
     
    56
    Diviš se po levém křídle dostal až k centru do pokutového území, kterým dokázal najít Řezáče. Ten ještě vracel před branku, kde ale fauloval Mashike.
     
    55
    Obrana Žižkova jednala nekompromisním způsobem, neboť odvracela pouze ven z hrací plochy. Následovalo autové vhazování, o které se postaral Dostál.
     
    54
    Domácí se zatáhli hluboko na vlastní polovině a spíše vyčkávají. Krch celkem dlouho váhal, nakonec před napadajícím soupeřem rozehrál do strany.
     
    53
    Puškáčovi se ještě povedlo zachytit míč na hrací ploše, načež jeho celek přenášel hru na pravou stranu. Po centru ovšem hodně špatně zakončil Vondra.
     
    52
    Ve vzdušném souboji se povedlo uspět hostujícímu Vondrovi, kterého nakonec fauloval Batioja. Hlavní sudí byl pozorný, Bohemians zahrávají volný kop.
     
    51
    Hrací předmět se přesto snesl ven z hrací plochy, neboť na něj Nečas již nedosáhl. Pokračovat se bude autovým vhazováním, o což se postará Urbanec.
     
    50
    Klokani celkem v poklidu kombinovalo u vlastního pokutového území, kde s rozehrávkou přispěchal na pomoc také Levin, kterému se povedlo najít Puškáče.
     
    49
    Do rozehrávky se znovu zapojil také brankář Hrubeš, který to zkoušel dlouhým pasem na druhou stranu. Mashike měl k padajícímu míči hodně daleko.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali dalekonosné přenesení hry na levou stranu, kde se nacházel hostující Vondra, jenž ještě sklepl na spoluhráče.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Sestava Bohemians ve druhém dějství:

    Bačkovský – Vondra, Bederka, Krch, Dostál – Levin, Hůlka, Květ – Keita, Puškáč, Nečas
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou, jenž nabídla pouze několik hezkých fotbalových momentů. Největší šanci měli přesto na kopačkách hostující hráči, jenomže Švenger podržel svůj celek. Uvidíme tedy, co nám nabídne druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Ono to skutečně vypadá, že nám první poločas žádnou branku nepřinese. Viktoriáni nyní rozehrávají z vlastní poloviny.
     
    43
    Schumacher si na levém křídle řekl o nahrávku, načež sám ještě počkal na podporu od Nečase. Ten to zkoušel vzít podél šestnáctky, kam ale neprošel.
     
    42
    Tusjak tentokráte nezkoušel nic vymyslet, místo toho vyprodukoval zpětnou nahrávku přímo na kopačku Švengera, který pro změnu roztáhl hru na pravou stranu.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Na hranici pokutového území se sice Keitovi povedlo udržet míč, jenomže špičkou kopačky ho poslal pouze k protihráči. Žižkov se tak žene do protiútoku.
     
    39
    Hra se tentokráte přesunula k pravému rohovému praporku, kde se Vondrovi povedlo vybojovat další autové vhazování. Budeme svědky dalekonosného hodu?
     
    34
    Je za námi více než třetina hry, nicméně na první přesný zásah stále čekáme. S míčem si zahrál také brankář Švenger, který na druhé straně nikoho nenašel.
     
    33
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, které si vzal na starost Vondra. Ten to neudělal nejlépe, avšak poté se mu povedlo zaváhání napravit.
     
    32
    Obrannou povinnost si dokázal splnit hostující Schumacher, který za sebe nepustil padající míč směřující na Bezdičku. Žižkov si vyzkouší další rohový kop.
     
    31
    Už to vypadalo, že se do vyložené šance dostane hostující Nečas, který se nakonec nacházel v ofsajdu. Jeho následná střela přesto skončila na horní síti.
     
    30
    Bačkovský tentokráte zvolil rozehrávku po zemi na vedle stojícího Hůlku, který se rozhodl trochu uklidnit hru. Bohemians tak kombinují na vlastní polovině.
     
    29
    O rychlý odkop od své branky se pokoušel Osmančík, který se snažil nastartovat Nečase, jenž narazil do Žežulky. Klokani v posledních minutách ožili.
     
    28
    Domácí celek se tentokráte nedostal ani k pokutovému území, sledovali jsme totiž ofsajd. Klokani z rozehrávky nic nemysleli, s míčem tak hraje protivník.
     
    27
    Před malým momentem skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, hlavní sudí tak musel pozastavit hru. Zároveň se rozehrávky volného kopu chopí Schumacher.
     
    26
    Za volným míčem se jako první dostal hostující Keita, kterému se povedlo přenechat do běhu na Osmančíka. Ten ještě vymyslel nahrávku pod sebe, jenomže Květ napálil pouze Švengera.
     
    25
    Zároveň máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nakonec nepřinesla žádnou branku. Utkání se v posledních minutách pořádně vyrovnalo.
     
    24
    Klokani si vybojovali svůj první rohový kop, který byl rozehrán z levé strany. Nakonec jsme sledovali centr na přední tyč, kde včas odklízel balón Urbanec.
     
    19
    Po delší době práce pro brankáře Švengera, kterému se povedlo schovat padající míč do svých rukavic. Na případné zakončení se již chystal Keita.
     
    18
    Viktoriáni rovněž měli možnost obstarat autové vhazování, po něm odkopli míč na útočnou polovinu. Mashike se k míči nedostal, jako první je u něj Hronek.
     
    17
    Bohemians se po delší době dostali na opačnou stranu, kde si vybojovali autové vhazování. Hosté se přesto rychle vrátili, přičemž se k míči dostal Bačkovský.
     
    16
    Přenesení hry našlo Sixtu, který ihned nastartoval svého kolegu Tusjaka. Ten se ihned pokoušel o centrovanou nabídku, se kterou si poradil pozorný Osmančík.
     
    15
    Prudký pas se snášel do míst, kam si nabíhal Mashike, avšak tento úmysl se povedlo včas přečíst Bačkovskému, jenž bleskově vystartoval ze své branky.
     
    14
    Po delší době se do rozehrávky zapojil také domácí brankář. Švenger pouze přeposlal po zemi nakrátko na Březinu, který mu okamžitě vrátil zpět na kopačku.
     
    13
    Domácí Diviš nyní prováhal ideální moment k zakončení, Bačkovský se totiž nepochopitelně nacházel daleko ze své branky. Zakončení jsme ale neviděli.
     
    12
    Do rozehrávky se znovu zapojil také brankář Švenger, který zkoušel z jedničky přeposlat nahrávku na levou stranu, kde na ní ale nedosáhl Urbanec.
     
    11
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku, zatím sledujeme poměrně zajímavou podívanou. Největší šanci si připsali hosté, avšak aktivnější je Viktoria Žižkov.
     
    10
    Třetí rohový kop nakonec obstaral Tusjak, který centroval ke vzdálenější konstrukci. Tam se sice nacházel Urbanec, avšak ještě před ním zasahoval Keita.
     
    9
    Na hranici pokutového území se povedlo zpracovat padající míč domácímu Bezdičkovi, který vybojoval další rohový kop. Žižkov je v úvodu výrazně aktivnější.
     
    8
    Viktoriáni ovšem vybojovali míč zpět, přičemž do pokutového území směřoval další centr. Na něj si naskakoval Bezdička, poté akrobaticky fauloval Mashike.
     
    7
    Bačkovský si dával s rozehrávkou od své branky celkem dost načas, nakonec rozehrál po zemi na Schumachera. Ten ještě roztáhl hru na volného Květa.
     
    6
    Avšak na řadu přišel ještě jeden rohový kop, znovu z pravé strany. Sledovali jsme rozehrávku nakrátko, po následném centru hlavičkoval nad branku Březina.
     
    5
    Žižkov si hned v úvodu tohoto zápasu vybojoval první rohový kop, který se snášel směrem od branky. Po menším rozruchu zodpovědně odkopával Levin.
     
    4
    Sledovali jsme přenesení hry na levou stranu, kde operoval domácí Diviš. Ten nakonec ještě nahrával pod sebe na Skopce, který si pomohl nedovoleně.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se do samostatného úniku dostal hostující Nečas, proti kterému bleskově vystartoval Švenger, kterému se povedl zakročit.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Urbanec, Březina, Žežulka, Tusjak – Řezáč, Skopec, Sixta – Diviš, Mashike, Bezdička

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Schumacher, Levin, Hronek, Keita, Nečas, Osmančík, Květ, Vondra, Bederka, Hůla
    Náhradníci: Le Giang – Jindřišek, Pulkrab, Novák, Hašek, Krch, Dostál, Puškáč, Vacek.
     
    Dnešní souboj zřejmě nemá favorita, avšak, když bychom si přeci jenom měli vybrat, tak by to byli Bohemians. Ti se totiž nachází v české nejvyšší soutěži, kde mají za sebou pět duelů, během kterých se jim povedlo nasbírat sedm bodů. Právě tento bodový zisk momentálně stačí na devátou pozici tabulky, navíc manko na vedoucí Spartu je v tuto chvíli jedenáctibodové. Soupeřem bude ambiciózní Žižkov, který by se v letošním ročníku mile rád probojoval zpět mezi českou smetánku. Žižkov má ve své soutěži za sebou pět duelů, během kterých se mu povedlo nasbírat dvanáct bodů, což znamená druhou pozici za vedoucím Hradcem.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V dnešním přátelském duelu se proti sobě představí FK Viktoria Žižkov a Bohemians Praha 1905.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    David Suchý

    Branky:


    FK Viktoria Žižkov: Švenger (46. Hrubeš) – Urbanec, Březina, Žežulka, Tusjak – Řezáč, Skopec (76. Nabiyev), Sixta (46. Súkenník) – Diviš (46. Batioja), Mashike (59. Petrlák), Bezdička
    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Hůlka (59. Vacek), Bederka (59. Jindřišek), Vondra – Osmančík (46. Dostál), Levin (59. Hašek), Hronek (46. Puškáč), Schumacher (46. Krch) – Květ – Keita (70. Pulkrab), Nečas (59. Novák)
    Náhradníci: Le Giang – Jindřišek, Pulkrab, Novák, Hašek, Krch, Dostál, Puškáč, Vacek
    bahis siteleri