Magnitogorsk – Nižněkamsk 3:4 (kon.) | N.Novgorod – Jekatěrinburg 2:3 (2:3 po s.n.) | Minsk – Jaroslavl 0:1 (kon.)
Kazaň – Barys 0:1 (po pr.) | CSKA Moskva – Petrohrad 3:1 (kon.) | Soči – Chabarovsk 3:4 (0:3 po s.n.)
konec
HC Dinamo Minsk
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Pátek 16.10.2020, 18:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Lokomotiv Jaroslavl díky brance ze závěru zápasu zapisuje šestou výhru v řadě, když na ledě Dinama Minsk vítězí 1:0 se s Vámi loučí a hezký páteční večer přeje Tomáš Lysý. (20:39:57)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-1
    Střely na branku: 15-28
    Zásahy gólmanů: 27-15
    Zblokované střely: 6-7
    Hity: 20-9
    Vyloučení: 5-5
    Vyšší tresty: 2-0
    Využití: 0-0.
     
    Dnešní zápas se stupňoval od začátku až po samotný konec. První třetina příliš zajímavého dění nepřinesla a brankáři mnoho práce neměli. Ve druhé třetině byli hosté nebezpečnější i kvůli tomu, že Minsku chybí několik hráčů včetně obou gólmanů a pěti nejproduktivnějších hráčů. Jenže Lokomotiv i díky výborné práci gólmana Nikity Tolopila nedokázal využít ani pětiminutovou přesilovku. V největší šanci zvonila tyč branky domácích.

    Ve třetí třetině mohly rozhodnout oba týmy. Dinamo Minsk mělo v závěru slibné šance, jenže rozhodnutí přišlo v čase 56:47, kdy se z obrovského předbrankového závaru prosadil Jegor Korškov. Domácí se mohli trošku zlobit, protože jejich brankář byl v úvodu akce atakován, ale stihl se dostat znovu do svého prostoru. Se svými spoluhráči pochytal dvě dorážky a jednu přímou střelu, ale na poslední dorážku z hole Korškova u své levé tyče už nedosáhl. Minsku pak chybělo i trošku pověstného štěstí, aby dnešní zápas, kterému by spíše po základní hrací době slušela remíza, srovnali – 0:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Domácí mají čas už pouze na poslední útok.
     
    59:15
    Lokomotiv výborně brání svojí obrannou modrou a nepouští Dinamo k ohrožení branky.
     
    58:45
    Také před brankou Lokomotivu bylo nyní pořádně rušno, ale domácí měli opět i trošku smůly. Scházel jim možná nějaký ten odraz, aby se puk dostal do sítě. Mimo jiné již hrají v šesti mužích bez Tolopila.
     
    58:00
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty třetí třeitny.
    56:47 Jegor KORŠKOV - 0:1
     
    56:47
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Pokud bude tato branka rozhodující, tak je to pro Nikitu Tolopila při jeho prvním zápasu v KHL v letošní sezoně hodně smolné. Před jeho brankou byl velký závar, který způsobil střelou Kraskovskij. Ihned poté přes domácího muže v masce přepadl Jegor Korškov a rozhodil ho tak. Přesto ale se domácí proti dorážce Tkačjova ubránili. K puku se dostal mezi kruhy Kraskovskij a jeho střelu zblízka už vyrazil Tolopilo. Jenže pouze ke své levé tyči, kde byl JEGOR KORŠKOV a forvard Lokomotivu se svojí druhou dorážkou během krátké chviličky nemýlil. Asistence: Pavel Kraskovskij.
     
    56:34
    Další přečíslení Dinama Minsk tři na dva brankou neskončilo, Edward Pasquale má ve své kleci nyní i kus štěstí.
     
    55:45
    Další úspěšná práce s hokejkou za brankou od Nikity Tolopila. Dvaadvacetiletý brankář Dinama ale mohl mít nyní trošku strach, neboť puk nebezpečně mířil k tomu, aby se dostal do hlediště. Domácí brankář měl nyní metr štěstí.
     
    55:14
    Obrovská šance Dinama na rozhodnutí. Domácí se ocitli v situaci dva na jednoho, kdy Ivan Drozdov místo přihrávky na volného Pavlenka zkusil před brankou stahovačku. Patrně by následně i zakončil, kdyby nepřišel dobrý zákrok holí jednoho z hráčů Lokomotivu.
     
    54:40
    Nikita Tolopilo k výbornému výkonu přidává dnes také dobrou hru holí a už potřetí ve třetí třetině nejenže za brankou dobře zastavil puk, ale ještě ho rozehrál na hole spoluhráčů.
     
    53:11
    Edward Pasquale nyní skočil jakousi rybičkou vstříc sraženému puku, který vypadl zhruba dva metry před jeho brankovištěm. A věděl proč, před jeho klecí číhali dva hráči Dinama.
     
    53:00
    Další faul už rozhodčí zatím nepískli, byť Rušan Rafikov si v souboji za brankou pomohl proti spoluhráči lehkým potažením.
     
    52:57
    Lokomotiv je opět v plném počtu hráčů.
     
    52:35
    Kdepak, domácí se nemohou dostat k pořádnému střeleckému pokusu.
     
    51:53
    Jenže ani domácí přesilovky dnes nejsou žádným velkým zázrakem. Lokomotiv se v pohodě brání.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 57. Korškov (Kraskovskij)


    HC Dinamo Minsk: Tolopilo (Kolosov) – Koljačonok, Znacharenko (A), Solovjov, Šinkevič (A), Děrjabin, Bogolejša, Denisov – Šarangovič (C), Revenko, Bujnickij – Drozdov, Protas, Pinčuk – Martynov, Usov, Kogaljov – Anosov, Pavlenko, Litvinov – Nogačjov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – M. Osipov, Rafikov, Ohtamaa, A. Marčenko, Malyšev, Čerepanov, Misjul – Tkačjov (C), Kraskovskij, Korškov – Pääjärvi, Lander (A), Kudrjavcev – Ivanov, Kajumov, J. Averin (A) – Kovalenko, Berjozkin, Alexejev – Iljenko.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Sergej Kulakov – Jaroslav Parikov, Hleb Lazarev

    Diváci: 4989
    thejrc.org