Chabarovsk – Kazaň 7:1 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Barys – Jokerit 4:5 (po pr.)
Čerepovec – Soči 2:0 (kon.) | Kunlun – Magnitogorsk 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 2:3 (po pr.)
Dynamo Moskva – Minsk 5:2 (kon.) | Viťaz – Ufa 4:3 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
7:1 (3:0, 2:1, 2:0)
Ak Bars Kazaň
Středa 21.10.2020, 11:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (AMR) náhradník
    Michal Jordán (AMR) 3+0, 5 střel, čas na ledě 21:58
    Hynek Zohorna (AMR) 0+1, 1 střela, čas na ledě 12:54 (13:34:30)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:36.
    Zblokované střely – 17:9.
    Vyloučení – 8:8.
    Využití přesilovek 4/8 – 1/8.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned osm branek, přičemž sedm z nich vstřelil domácí Chabarovsk, který si dnešní utkání skutečně užil. Poslední perioda nám nabídla převahu právě Amuru, kterému se v tomto duelu dařilo využívat přesilové hry, což bylo klíčem k úspěchu. Navíc se o hattrick postaral také český obránce Michal Jordán, který výrazně přispěl k výhře svého celku. Kazaň nedokázala potvrdit roli favorita, naopak odjíždí s potupným debaklem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Konec utkání se nám pomalu a jistě blíží. Sám na sebe to při jednom z posledních útoků zkoušel vzít domácí Pjanov, kterému se nepovedla klička přes protihráče.
     
    57:14
    V krátkém časovém sledu hned dva střelecké pokusy v podání Kazaně, která mířila pouze do připraveného brankáře Alikina. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Pavel Turbin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nikita Dyňak – 2 min., hrubost).
     
    56:15
    Chabarovsk stále nemá dost, i nadále totiž operuje v pásmu soupeře, kde se mu daří kombinovat. Hostující celek se marně hledá, navíc delší dobu čeká na střelu.
    53:55 Nikita KAMALOV - 7:1
     
    53:55
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácím tam dnes padne naprosto vše! Navíc je tu další využitá přesilová hra! Vjačeslav Ušenin zastavil puk před modrou čárou, načež pálil na branku soupeře. Tam se povedlo rukavicí tečoval kotouč NIKITU KAMALOVOVI, jenž opět zaskočil brankáře Miftachova.
    Asistence: Alexandr Gorškov, Vjačeslav Ušenin.
     
    53:25
    Hra byla znovu přerušena, tentokráte si režie vybírá českého obránce Michala Jordána, pro kterého se jedná o životní zápas. Jak často během kariéry se povede hattrick? Navíc z pozice obránce.
    52:39 Michal JORDÁN - 6:1
     
    52:39
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    To jsou věci, další využitá přesilová hra, navíc český obránce MICHAL JORDÁN kompletuje hattrick! Tohle je jeho zápas! Chabarovsk totiž pokračoval v kombinaci, načež po jedné z dalších střel zůstal kotouč za brankářem Miftachovem, kam jako první přispěchal právě Jordán, který špičkou hole dotlačil puk do sítě.
    Asistence: Kirill Rasskazov, Vladimir Butuzov.
     
    52:29
    V posledních minutách nesledujeme zrovna plynulou podívanou, ba naopak je tu další přerušení. Po něm přichází na řadu vůbec poslední komerční přestávka.
     
    51:29
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Andrej Pedan – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:24
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kirill Petrov – 2 min., sekání).
     
    51:13
    Jordán se před modrou čárou dostal ke kotouči, který ihned nahodil směrem na hostující branku. Střelu však poslal pouze do protihráče, Miftachov tak nezasahoval.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nikita Ljamkin – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Kirill Rasskazov – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut hry, Kazani se v posledních minutách zrovna moc nedaří. Nyní se nebezpečnějším dojmem jeví domácí hráči.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. A. Kuzněcov (Korjagin), 9. V. Butuzov (Vj. Ušenin), 16. Jordán (Golubev), 37. Jordán (Gorškov, Kamalov), 40. Pjanov (Rasskazov, H. Zohorna), 53. Jordán (Rasskazov, V. Butuzov), 54. Kamalov (Gorškov, Vj. Ušenin) – 25. S. Da Costa (Žuravljov, Voronkov)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – V. Vasiljev, Jordán (C), Turbin, Kamalov, Ignatovič (A), Korjagin, Sergijenko, Zimin – V. Butuzov, Golubev, Polunin – Gorškov, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Pjanov, Rasskazov, H. Zohorna – Korotkich, A. Kuzněcov, Gizdatullin.
    Ak Bars Kazaň: Achťamov (5. Miftachov) – Ljamkin, Judin, Pedan, Jarullin (A), Fazylzjanov, Žuravljov, Ljachov – K. Petrov, Cormier, Azevedo (C) – S. Da Costa, Voronkov, Galijev – V. Tichonov, M. Gluchov (A), Dyňak – Marušev, Burmistrov, Jemec – Kuvardin.

    Rozhodčí: Gamalej, Gofman – Viljugin, Gorděnko

    Diváci: 2130
    ocianews.com