Chabarovsk – Kazaň 7:1 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Barys – Jokerit 4:5 (po pr.)
Čerepovec – Soči 2:0 (kon.) | Kunlun – Magnitogorsk 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 2:3 (po pr.)
Dynamo Moskva – Minsk 5:2 (kon.) | Viťaz – Ufa 4:3 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
7:1 (3:0, 2:1, 2:0)
Ak Bars Kazaň
Středa 21.10.2020, 11:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (AMR) náhradník
    Michal Jordán (AMR) 3+0, 5 střel, čas na ledě 21:58
    Hynek Zohorna (AMR) 0+1, 1 střela, čas na ledě 12:54 (13:34:30)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:36.
    Zblokované střely – 17:9.
    Vyloučení – 8:8.
    Využití přesilovek 4/8 – 1/8.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned osm branek, přičemž sedm z nich vstřelil domácí Chabarovsk, který si dnešní utkání skutečně užil. Poslední perioda nám nabídla převahu právě Amuru, kterému se v tomto duelu dařilo využívat přesilové hry, což bylo klíčem k úspěchu. Navíc se o hattrick postaral také český obránce Michal Jordán, který výrazně přispěl k výhře svého celku. Kazaň nedokázala potvrdit roli favorita, naopak odjíždí s potupným debaklem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Konec utkání se nám pomalu a jistě blíží. Sám na sebe to při jednom z posledních útoků zkoušel vzít domácí Pjanov, kterému se nepovedla klička přes protihráče.
     
    57:14
    V krátkém časovém sledu hned dva střelecké pokusy v podání Kazaně, která mířila pouze do připraveného brankáře Alikina. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Pavel Turbin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nikita Dyňak – 2 min., hrubost).
     
    56:15
    Chabarovsk stále nemá dost, i nadále totiž operuje v pásmu soupeře, kde se mu daří kombinovat. Hostující celek se marně hledá, navíc delší dobu čeká na střelu.
    53:55 Nikita KAMALOV - 7:1
     
    53:55
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácím tam dnes padne naprosto vše! Navíc je tu další využitá přesilová hra! Vjačeslav Ušenin zastavil puk před modrou čárou, načež pálil na branku soupeře. Tam se povedlo rukavicí tečoval kotouč NIKITU KAMALOVOVI, jenž opět zaskočil brankáře Miftachova.
    Asistence: Alexandr Gorškov, Vjačeslav Ušenin.
     
    53:25
    Hra byla znovu přerušena, tentokráte si režie vybírá českého obránce Michala Jordána, pro kterého se jedná o životní zápas. Jak často během kariéry se povede hattrick? Navíc z pozice obránce.
    52:39 Michal JORDÁN - 6:1
     
    52:39
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    To jsou věci, další využitá přesilová hra, navíc český obránce MICHAL JORDÁN kompletuje hattrick! Tohle je jeho zápas! Chabarovsk totiž pokračoval v kombinaci, načež po jedné z dalších střel zůstal kotouč za brankářem Miftachovem, kam jako první přispěchal právě Jordán, který špičkou hole dotlačil puk do sítě.
    Asistence: Kirill Rasskazov, Vladimir Butuzov.
     
    52:29
    V posledních minutách nesledujeme zrovna plynulou podívanou, ba naopak je tu další přerušení. Po něm přichází na řadu vůbec poslední komerční přestávka.
     
    51:29
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Andrej Pedan – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:24
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kirill Petrov – 2 min., sekání).
     
    51:13
    Jordán se před modrou čárou dostal ke kotouči, který ihned nahodil směrem na hostující branku. Střelu však poslal pouze do protihráče, Miftachov tak nezasahoval.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nikita Ljamkin – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Kirill Rasskazov – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut hry, Kazani se v posledních minutách zrovna moc nedaří. Nyní se nebezpečnějším dojmem jeví domácí hráči.
     
    49:08
    Rozehrávku domácích se povedlo narušit Galijevovi, který to měl přesto k puku celkem dost daleko. Na druhé straně se Chabarovsk znovu nastěhoval do pásma.
     
    48:19
    S vyhozením kotouče chtěl pomoct také hostující brankář Miftachov, který sice neposlal puk ven z pásma, nicméně pouze do rukavice Gorškova, což uviděli také sudí.
     
    47:22
    Další snadná práce pro domácího brankáře Alikina, který si poradil se střeleckým pokusem z hokejky Tichonova. Na řadu přichází předposlední komerční přestávka.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nikita Ljamkin – 2 min., podrážení).
     
    46:03
    U levého kruhu dokázal převzít nahrávku domácí Butuzov, který se okamžitě pokoušel o zakončení na přední tyč. Miftachov dokázal vyrazit, následuje protiútok.
     
    45:10
    Do střelecké pozice si před malým momentem sjel hostující Burmistrov, který to chytře zkoušel střelou ke vzdálenější konstrukci, jenomže puk směřoval do protihráče.
     
    44:07
    Za vlastní brankou se povedlo nepřesnou nahrávku zachytit Jordánovi, který o mantinel poslal touš daleko na druhou stranu. Pětice hostujících hráčů se musí vracet.
     
    43:15
    Po krátké kombinaci nebezpečně nahazoval puk hostující Žuravljov, který trefil pouze beton Alikina. Od něj se puk odrazil k Da Costovi, před kterým na poslední chvíli zakročil Ignatovič.
     
    42:53
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Nikita Kamalov – 2 min., sevření puku rukou).
     
    42:05
    Předchozí přesilová hra se hostujícímu celku vůbec nepovedla, ba naopak jsme neviděli nic nebezpečného. Amur hned třikrát vyhodil, navíc stále drží nadějný náskok.
     
    41:11
    Velký kus práce odvedl domácí kapitán Jordán, který se v oslabení dostal přes dvojici protihráčů, načež bekhendem vyhodil hrací předmět za branku soupeře.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který pokračuje ve svém dalším oslabení. Kazaň musí založit útočnou akci až od své branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám dle očekávání nabídla tak trochu jiný obrázek. Tentokráte byla směrem dopředu nebezpečnější Kazaň, která se díky využité přesilové hře dostala zpět do utkání. Hostující celek byl i po této kontaktní brance aktivnější, jenomže podruhé recept na brankáře Alikina nenašel. Amuru se povedlo využít další přesilovou hru, díky které si vzal tříbrankové vedení zpět, domácí celek navíc popáté udeřil v poslední minutě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Polunin – 2 min., podrážení).
    39:06 Valentin PJANOV - 5:1
     
    39:06
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka v podání domácích! Chabarovsk totiž dokázal obsadit prostor u branky soupeře, kde to fantastickým způsobem provedl Rasskazov, který u opačné tyče našel naprosto volného VALENTINA PJANOVA, před kterým číhala prázdná hostující branka.
    Asistence: Kirill Rasskazov, Hynek Zohorna.
     
    38:14
    Do útočného manévru se zapojil také obránce Ljamkin, který ještě vracel puk do předbrankového prostoru, kde k němu měl příliš daleko kolega Voronkov.
     
    37:25
    Kazaň to bude mít opět hodně složité, znovu totiž prohrává o tři branky. I tak do konce zápasu zbývá hodně času, Ak Bars ale bude muset opravdu hodně zabrat.
    36:50 Michal JORDÁN - 4:1
     
    36:50
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilová hra domácího celku! MICHAL JORDÁN měl před modrou čárou až příliš prostoru, což přineslo nesmírně tvrdou střelu, která směřovala za záda brankáře Miftachova. Jednalo se o čistý průstřel, puk totiž směřoval přímo mezi betony brankáře.
    Asistence: Alexandr Gorškov, Nikita Kamalov.
     
    36:19
    Aby toho nebylo málo, tak se domácímu celku nepovedla rozehrávka z vlastní obranného pásma, na nahrávku totiž nikdo nedosáhl. Je z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    35:25
    V oslabení se povedlo soupeřovu rozehrávku zachytit Cormierovi, který nasbíral cenné vteřinky a poté odpálil kotouč na druhou stranu. Amur tak spěchá pro puk.
     
    34:54
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Viktor Tichonov – 2 min., hákování).
     
    34:25
    Navíc tu máme další přerušení, po kterém přichází na řadu druhá komerční přestávka v tomto duelu. Krátce poté se bude vhazovat před brankářem Miftachovem.
     
    33:11
    Vasiljev chtěl nahodit puk do soupeřova pásma, jenomže to přehnal. Kotouč se nakonec snesl až do ochranné sítě nad brankou, pochopitelně je hra přerušena.
     
    32:20
    Ak Bars se v předchozí přesilové hře dostal k slibnému náporu, avšak ten kýženou druhou branku nepřinesl. Naopak ve vlastním oslabení zahrozil Butuzov, který tváří v tvář Miftachovovi neuspěl.
     
    31:18
    Po zablokované střele se k volnému puku dostal Da Costa, který se snažil okamžitě pálit na domácí branku. Alikinovi se navíc povedlo zneškodnit i ránu od kolegy Galijeva.
     
    30:00
    Je za námi polovina zápasu, ve druhé třetině má zatím navrch Kazaň, která v krátkém časovém sledu znovu zaměstnala Alikina, který nahození zachytil lapačkou.
     
    29:37
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Artur Gizdatullin – 2 min., faul kolenem).
     
    29:14
    Hynek Zohorna se uvnitř útočného pásma pokoušel najít některého ze svých spoluhráčů, což se mu nakonec nepovedlo. Na opačné straně málem zakončil Voronkov.
     
    28:04
    S rozehrávkou nyní vypomohl také brankář Alikin, který raději rozehrál pomocí pravého mantinelu. Následná rozehrávka div neskončila dalším zakázaným uvolněním.
     
    27:03
    Galijev naslepo hledal před brankou Voronkova, který ovšem úplně promáchl. Kazaň začíná dominovat, i tentokráte se celkem jednoduše dostala do pásma.
     
    26:14
    Amur se sotva dostal k opačné modré čáře, mnohem zajímavější pak byl útočný výpad hostů. Po něm se do zakončení natlačil Dyňak, který netrefil branku Amuru.
     
    25:11
    Hostující celek najednou ožil, tentokráte táhl útočnou akci po levém křídle. Tam se sice nacházel Tichonov, avšak s pukem narazil pouze do dobře postaveného protihráče.
    24:09 Stéphane Da Costa - 3:1
     
    24:09
    Kazaň vstřelila branku!
    Hostující celek bleskovým způsobem využívá přesilovou hru! Ak Bars totiž dokázal uspět na vhazování, načež od modré čáry nahazoval kotouč na branku obránce Danila Žuravljov, který překvapivě propálil Alikina. Puk navíc tečoval STÉPHANE DA COSTA, který tak zaskočil domácího brankáře Alikina.
    Asistence: Danil Žuravljov, Dmitrij Voronkov.
     
    24:03
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Nikita Kamalov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:15
    Špatná zadovka nakonec vyhnala domácí celek až ke vlastní brance, kde se o rozehrávku staral Ignatović. Ten se rychlostně natlačil na druhou stranu, kde Amur znovu chyboval.
     
    22:17
    Vasiljev předal puk na modré čáře na hokejku Turbina, který ihned zkoušel vypálit směrem na hostující branku. Střela trefila pouze protihráče, soupeř poté vyhodil.
     
    21:38
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Albert Jarullin – 2 min., podrážení).
     
    21:17
    Ak Bars sice uspěl i na dalším vhazování, jenomže obránce Judin nedosáhl na nahrávku, která tak skončila ve středním pásmu. Hosté tak musí vyklidit pásmo soupeře.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro Kazaň, která pokračuje ve své přesilové hře. Hostující celek se proto usadil na druhé straně, kde rozjel kombinaci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, která nám přinesla velice překvapivou podívanou. Viděli jsme totiž hned tři přesné zásahy, přičemž se o všechny postaral domácí celek, který tak favorita zápasu hodně zaskočil. Kazaň se v první periodě hodně hledala, směrem dopředu nepředvedla nic světoborného a po zásluze prohrává. Amur tak má nakročeno k další výhře, jenomže do konce zápasu zbývá ještě hodně času.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Valerij Vasiljev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:22
    Vhazovalo se po pravici domácího brankáře Alikina, který měl posléze práci. Gluchov totiž natlačil kotouč do brankoviště, kde si s ním domácí brankář poradil.
     
    17:12
    U pravého hrazení bojoval o puk hostující Cormier, který ho nedokázal přesně předat svým spoluhráčům. Posléze za vlastní brankou dokázal dohrát situaci Kamalov.
     
    16:33
    Favorizovaná Kazaň má obrovský problém, první třetina se jí totiž vůbec nedaří. Domácí totiž vedou už o tři branky, přesto do konce zápasu zbývá hodně času.
    15:48 Michal JORDÁN - 3:0
     
    15:48
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru a vede o tři branky! MICHAL JORDÁN se u modré čáry dostal k nahození směrem na hostující branku, které překvapivě zapadlo za brankáře Miftachova. Dost možná v tom hrála roli i teč, nicméně puk skončil za brankářem. Regulérnost branky ještě muselo potvrdit video!
    Asistence: Denis Golubev.
     
    15:21
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Alexandr Ljachov – 2 min., držení hole).
     
    15:12
    Hrálo se zhruba pět minut bez přerušení, což se ale změnilo. Do střelecké pozice si totiž sjel domácí Butuzov, jehož zakončení zapadlo přesně do připravené lapačky.
     
    14:25
    Cormier si dal do souboje s protihráčem ukázkově tělo, jenomže poté se mu nezdařila nahrávka na Petrova. Ak Bars Kazaň začíná tlačit, avšak to je stále bez vážnější šance.
     
    13:13
    Za volným kotoučem se pokoušel prodrat obránce Judin, který chtěl podpořit své kolegy v útoku. Jako první se k němu dostal Vasiljev, jenž kotouč včas odehrál.
     
    12:20
    Nesledujeme vůbec plynulou podívanou, ba naopak se znovu přerušila hra. Krátce poté se Amur znovu dostal do pásma soupeře, kde zakončoval Vladislav Ušenin.
     
    11:18
    Domácí obrana poprvé v tomto duelu propadla a z levého křídla se do slibné šance dostával Cormeier, jehož zakončení zápěstím směřovalo kousek vedle.
     
    10:33
    Kazani se zatím moc nedaří, tentokráte útočná akce skončila postavením mimo hru. V něm se ocitl člen třetí formace Gluchov, sudí tak hru znovu museli přerušit.
     
    09:13
    Kousek od červené čáry se ujal kotouče domácí Kamalov, který ho pouze nahazoval na druhou stranu. Tam nebyl nikdo ze spoluhráčů, všichni totiž odjeli na střídačku.
    08:04 Vladimir BUTUZOV - 2:0
     
    08:04
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dokonce prosazuje v oslabení! VLADIMIR BUTUZOV se zcela sám vydal do útočného pásma, kde to zkoušel spíše propagační střelou ke vzdálenější konstrukci. Hostující brankář Miftachov si vybral slabší moment a střelu nad beton nedokázal zneškodnit.
    Asistence: Vjačeslav Ušenin.
     
    08:01
    Domácím se úvodní oslabení zatím daří na jedničku, dokonce se jim hned dvakrát povedlo odpálit touš do bezpečnějšího prostoru. Kazaň začíná od vlastní branky.
     
    07:15
    Krátce po vhazování jsme sledovali kombinaci Ak Barsu, do které ale vložil hokejku domácí Vasiljev, od které šel puk do ochranné sítě. Bude se znovu vhazovat.
     
    06:33
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Gorškov – 2 min., hákování).
     
    06:13
    V krátkém časovém sledu tu máme další přerušení, Kazani se totiž nepovedlo ideálně přejít přes modrou čáru, jednalo se o icing. Na řadu přichází komerční přestávka.
     
    05:05
    Vstup do tohoto zápasu tak mnohem lépe vyšel domácímu celku, který se celkem rychle dostal do kýženého vedení. Na tahu je soupeř, který má dost času.
     
    04:14
    Střídání v týmu Ak Bars Kazaň: ze hřiště odchází Artur Achťamov, přichází Amir Miftachov.
    04:14 Alexandr KUZNĚCOV - 1:0
     
    04:14
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Krátce po vhazování tu máme první branku tohoto zápasu! Chabarovsk totiž uspěl na vhazování, načež jsme sledovali zakončení od modré čáry, o které se postaral Gleb Korjagin. Do dráhy letu puku ještě vložil hokejku kolega ALEXANDR KUZNĚCOV, který tak dokonale zmátl Achťamova.
    Asistence: Gleb Korjagin.
     
    04:11
    Menší rozruch před brankářem Achťamovem, který raději podržel kotouč pod vlastní lapačkou. Následovalo přerušení, vhazovat se bude po levici hostujícího brankáře.
     
    03:05
    Už to vypadalo, že se domácí Polunin dostane za záda posledního protihráče, nakonec se mu to ale nepovedlo. Chabarovsk přesto zůstal v pásmu, kde bojuje i Hynek Zohorna.
     
    02:12
    Při další útočné akci se za modrou čáru dokázal dostat domácí Vladislav Ušenin, který si již připravoval kotouč k zakončení, obrannou povinnost si ale splnil Ljamkin.
     
    01:11
    Po velice přesné nahrávce se do útočného pásma dostal Hynek Zohorna, který místo zakončení ještě volil nahrávku do tandemu na Pjanova, jenž ale na puk nedosáhl.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, jenomže jako první se k puku dostal hostující Azevedo, který nedokázal přesně založit akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – V. Vasiljev, Jordán (C), Turbin, Kamalov, Ignatovič (A), Korjagin, Sergijenko, Zimin – V. Butuzov, Golubev, Polunin – Gorškov, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Pjanov, Rasskazov, H. Zohorna – Korotkich, A. Kuzněcov, Gizdatullin.

    Ak Bars Kazaň: Achťamov (Miftachov) – Ljamkin, Judin, Pedan, Jarullin (A), Fazylzjanov, Žuravljov, Ljachov – K. Petrov, Cormier, Azevedo (C) – S. Da Costa, Voronkov, Galijev – V. Tichonov, M. Gluchov (A), Dyňak – Marušev, Burmistrov, Jemec – Kuvardin.

    Rozhodčí: Gamalej, Gofman – Viljugin, Gorděnko.
     
    Ak Bars Kazaň

    Na opačné straně stojí vedoucí celek celé východní konference, kterým je Kazaň. Ak Bars má rovněž za sebou devatenáct zápasů, ve kterých se mu povedlo nasbírat hned osmadvacet bodů, což dělá dvoubodový náskok před druhým Omskem. Kazaň však z posledních pěti duelů dokázala vyhrát pouze dvakrát, naposledy se jí povedlo uspět na ledě Novosibirsku, kde vyhrála poměrem 3:1. Zároveň se Ak Bars řadí mezi trojici nejlepších venkovních týmů, přičemž z deseti duelů získala na ledě soupeřů hned čtrnáct bodů. Totožný počet bodů mají ještě další dva týmy.
     
    Amur Chabarovsk

    Hokejisté Chabarovsku se po devatenácti odehraných duelech nacházejí na průběžné deváté pozici východní konference, přičemž se jim do této chvíle povedlo nasbírat čtrnáct bodů. Amur má na svém kontě šest výher, navíc se mu povedlo naplno bodovat v posledních dvou duelech. Chabarovsk totiž nejprve dokázal uspět na ledě Soči, kde se mu povedlo zvítězit 4:3 po nájezdech. Chabarovsk navíc hodně překvapivě porazil také finský Jokerit, který byl před samotným zápasem favoritem, avšak nakonec prohrál výsledkem 1:4. Ani tentokráte nebude Amur v roli favorita.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Amur Chabarovsk a Ak Bars Kazaň.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. A. Kuzněcov (Korjagin), 9. V. Butuzov (Vj. Ušenin), 16. Jordán (Golubev), 37. Jordán (Gorškov, Kamalov), 40. Pjanov (Rasskazov, H. Zohorna), 53. Jordán (Rasskazov, V. Butuzov), 54. Kamalov (Gorškov, Vj. Ušenin) – 25. S. Da Costa (Žuravljov, Voronkov)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – V. Vasiljev, Jordán (C), Turbin, Kamalov, Ignatovič (A), Korjagin, Sergijenko, Zimin – V. Butuzov, Golubev, Polunin – Gorškov, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Pjanov, Rasskazov, H. Zohorna – Korotkich, A. Kuzněcov, Gizdatullin.
    Ak Bars Kazaň: Achťamov (5. Miftachov) – Ljamkin, Judin, Pedan, Jarullin (A), Fazylzjanov, Žuravljov, Ljachov – K. Petrov, Cormier, Azevedo (C) – S. Da Costa, Voronkov, Galijev – V. Tichonov, M. Gluchov (A), Dyňak – Marušev, Burmistrov, Jemec – Kuvardin.

    Rozhodčí: Gamalej, Gofman – Viljugin, Gorděnko

    Diváci: 2130
    bahis siteleri