Saint-Étienne – Montpellier 0:1 (kon.) | Angers – Nice 0:3 (kon.) | Dijon – Lorient 0:0 (kon.)
Nîmes – Méty 0:1 (kon.) | Remeš – Štrasburk 2:1 (kon.) | Monaco – Bordeaux 4:0 (kon.)
Lille – Lyon 1:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
0:1 (0:1)
Montpellier HSC
Neděle 01.11.2020, 13:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u devátého kola Ligue 1 Uber Eats. Budeme sledovat souboj celků, které se v posledních týdnech trápí a propadají tabulkou. Do střetnutí nastoupí AS Saint-Étienne a Montpellier HSC.
     
    Saint-Étienne vstoupilo do soutěže výborně a dokonce se chvíli nacházelo na první pozici. Jenomže v posledních zápasech ASSE vydolovalo pouze bod a poslední čtyři střetnutí vždy padlo. Domácí mužstvo zaznamenalo deset bodů, což mu stačí na třináctou pozici. O maličko jsou na tom lépe hráči Montpellieru, kteří mají o bod více než jejich soupeř, což stačí na jedenáctou příčku. Jenomže také HSC se trápí a jeho výsledky jsou jako na houpačce. V posledních čtyřech zápasech pak hostující celek do tabulky zapsal jen dva body.

    Dnešní střetnutí tak bude pro oba soupeře velmi důležité, protože se jeden z nich může odrazit k lepším zítřkům. Bude se radovat ASSE nebo Montpellier? Vše začneme odtajňovat v neděli od 13 hodin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Moulin – Moueffek, Sow, Kolodziejczak, Gabriel Silva – M. Camara, Neyou – Benkhedim, Youssouf, Hamouma – Chazrí.
    Náhradníci: Bajič – Tshibuabua, Souici, Aouchiche, Rivera, Monnet-Paquet, Bouanga, Abi, Douath.

    Montpellier HSC: Bertaud – Sambia, Mendes, Congré, Oyongo – Mollet, Ferri, Chotard – Mavididi, Delort, Laborde.
    Náhradníci: Carvalho – Vargas, Cozza, Ammour, Yun, Benchama, Škuletić, Vidal, Dolly.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Mouysset, Luzi.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše, jako první přišlo ASSE a chvíli se čekalo na Montpellier. Aktuálně už vše směřuje k úvodnímu výkopu. Saint-Étienne se potřebuje nastartovat, jelikož má nejhorší formu ze všech týmu Ligue 1.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Miguelgorry dal pokyn k zahájení zápasu. Jako první se míče dotkl Vahbí Chazrí, avšak pas na levou stranu byl nepřesný.
     
    2
    Stephy Alvaro Mavididi vymýšlel u postranní čáry, ale o balon přišel. Zmocnil se ho Romain Hamouma, který byl po odehraní míče dohrál, když se faulu dopustil Daniel Congré.
     
    3
    Hráči u postranní čáry dostoupili soupeře a sám Florent Mollet poslal balon mimo hrací plochu. Zatím sledujeme hodně osobních soubojů.
     
    4
    V posledních vzájemných zápasech mezi oběma soupeři moc branek nepadalo. Asi podobný scénář se dá čekat také v dnešním souboji. ASSE vyslalo centr před branku, kde si míč pohlídal Dimitry Bertaud.
     
    5
    Do náběhu se dostal Stephy Alvaro Mavididi, kterého až v šestnáctce doběhl soupeř, který hostujícího hráče obral a poslal balon raději na tribunu.
     
    6
    Saint-Étienne do dnešního střetnutí nastoupilo v tradičních zelených dresech, naopak Montpellier obléklo oranžovou sadu. Vraťme se na trávník, kde kombinuje domácí mužstvo.
     
    7
    Nejprve letěl centr do hostující šestnáctky, kde se ve vzduchu nacházel Dimitry Bertaud. Hra se pak rychle otočila a Stephy Alvaro Mavididi, který poslal pas do vápna. Jenomže na osamoceného Andyho Delorta balon neprošel.
     
    7
    Na pravé straně šestnáctky se kolem svého strážce obtočil Florent Mollet, který balon poslal do boční strany sítě. Asi by bylo těžké propasírovat míč do branky, protože výborně byl postavený Jessy Moulin.
     
    8
    A opět Florent Mollet, který natáhl ke střele z velké dálky a branku ASSE neohrozil. Hráči v oranžových dresech začínají pořádně kousat.
     
    10
    Domácí celek se kombinačně znovu dostal za půlící čárou, ovšem na levé straně přišla nepřesná přihrávka. Míče se chopil Junior Sambia, jenž přihrál až k vlastnímu brankáři.
     
    11
    Přenesení hry mířilo do strany, kde zpracování zklamalo Aimena Moueffeka. Balon putoval mimo hrací plochu a Montpellier vhazovalo. Avšak následně přišel faul ze strany ASSE.
     
    13
    Ambroise Oyongo převzal přihrávku na levé straně a pokusil se o přihrávku do středu. Saint-Étienne si situaci pohlídalo a poslalo balon znovu jen na tribunu.
     
    14
    Zatím sledujeme boj o každý kousek hrací plochy. Další souboj podstoupil Romain Hamouma, který nešetrně dohrál Ambroise Oyongoa. Žlutit se ale nebude.
     
    15
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Andy Delort srdnatě bojoval o balon, který se pak na hranici šestnáctky odrazil na střed, kde se nacházel STEPHY ALVARO MAVIDIDI. Jeho pokus byl milimetrově přesný a zapadl k pravé tyči. Jessy Moulin sice plachtil vzduchem, ale na tohle nemohl dosáhnout.
    15. Stephy Alvaro Mavididi - 0:1
     
    17
    Na druhé straně to z hranice velkého vápna zkoušel Romain Hamouma, který dlouho čeká na vstřelenou branku. Jeho technický pokus ale zamířil vedle levé tyče.
     
    18
    Saint-Étienne není v pohodě a tento duel bude jen složitě otáčet. Navíc se domácí mužstvo bude bránit rohovému kopu. Hráči v zelených dresech jsou pod tlakem.
     
    19
    K rohovému praporku přispěchal Florent Mollet, který centrem kroutil balon na zadní tyč, kde ve vzduchu kraloval Jessy Moulin, jenž balon vyboxoval do strany.
     
    20
    Domácí mužstvo znovu přešlo na útočnou polovinu, kde přišla laciná ztráta. To samé se ale stalo také na druhé straně, zatím sledujeme bitvu o každá kousek hrací plochy. Už před zápasem bylo jasné, že nás moc fotbalové krásy nečeká.
     
    21
    Junior Sambia přihrával na střed, odkud odcentroval aktivní Florent Mollet. Jeho pas mířil naslepo před branku, kde nikdo v oranžovém nebyl, a tak v klidu zasáhl Jessy Moulin.
     
    23
    Centr z pravé strany zamířil na zadní tyč, kde naskakoval osamocený Gaëtan Laborde, který z malého vápna orazítkoval vnější stranu tyče. Saint-Étienne přežilo další nepříjemnou situaci.
     
    26
    Saint-Étienne poslalo do vápna dva centry, ale ani jeden neprošel k hráči se zeleným dresem. Následně Zaydou Youssouf pokazil přihrávku na Bilala Benkhedima, který se na spoluhráče hodně zlobí.
     
    27
    Sedmadvacet minut je minulostí a zatím jsme byli svědky jediné střely, která mířila mezi tři tyče. Zaznamenal ji Stephy Alvaro Mavididi, jenž je jediným střelcem zápasu.
     
    28
    Andy Delort převzal balon v šestnáctce soupeře a chtěl balon sklepnout pod sebe, kde se nacházel Florent Mollet. Situace hráčům v oranžových dresech nevyšla.
     
    29
    Domácí mužstvo je na útočné polovině bezzubé, ale tentokrát bude kopat alespoň rohový kop. Před branku Montpellier se tak stěhují všichni hlavičkáři.
     
    30
    Dimitry Bertaud vyběhl proti centru od praporku jen na půl a hned z toho byla šance pro ASSE. K hlavičce se tak dostal Timothée Kolodziejczak, který zamířil asi metr vedle pravé tyče.
    30. Timothée Kolodziejczak (SET)
     
    31
    Jako první si žlutou kartu prohlédl Vahbí Chazrí (Saint-Étienne), který mimo hru stáhl soupeře k zemi. Domácí hráč ještě diskutuje s hlavním sudím a měl by si dávat pozor, aby si neprohlédl znovu červený kartónek.
     
    33
    Domácí hráči jsou stále častěji u balonu a kombinují na útočné polovině. Na levé straně byl faulován Gabriel Silva, který vybojoval zajímavou standardní situaci pro ASSE.
     
    34
    Střílený centr mířil na první tyčku, odkud byl odvrácen na další roh. Rohový kop ASSE rozehrálo nakrátko a pak přišel centr, který dlouho padal a skočil u bránícího soupeře.
     
    37
    Hráči v zelených dresech znovu kombinovali na pravé straně, odkud odcentroval Bilal Benkhedim. Jenomže Romain Hamouma balon podskočil a celou situaci poslal do bezpečí Pedro Mendes.
     
    38
    Montpellier chtělo útokem odpovědět, avšak praporek pomezního rozhodčího vyletěl nad hlavu. Domácí trenér zvedl všechny hráče z lavičky, aby se rozcvičili.
     
    40
    Blížíme se ke konci prvního poločasu a ASSE rozehrávalo rohový kop. Centr od praporku byl odvrácen a následně Bilal Benkhedim trefil soupeře, bude z toho další šance pro ASSE.
     
    41
    Centry před branku hostujícího mužstva sice létají, ale zatím nejsou úspěšně. V posledních patnácti minutách je Saint-Étienne výrazně lepší.
     
    42
    Gaëtan Laborde byl faulován, ale rozhodčí celou situaci pustili. Hostujícímu hráči ve vůbec nechtělo na nohy, avšak bude muset, protože střetnutí pokračuje.
     
    43
    Montpellier odcentrovalo z levé strany a přišla hlavička, která mířila jen doprostřed branky. Toto zakončení bylo lahůdkou pro brankáře Jessyho Moulina.
     
    44
    Asi pět metrů ze pokutovým územím se napřáhl Romain Hamouma, jehož rána byla sražená na rohový kop. Centr od praporku se pak kroutil před branku, odkud balon vyboxoval Dimitry Bertaud.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sledovali jsme poločas, v němž bylo Montpellier nebezpečnější a z první střely na branku se prosadil Stephy Alvaro Mavididi. Jinak je to ale boj o každý kousek metrů. V posledních dvaceti minutách převzalo ASSE otěže zápasu, ale v jediné nadějné pozici selhal Timothée Kolodziejczak. Domácí borci tak budou muset stáhnout manko ve druhé části, avšak si musejí dávat pozor na rychlé protiakce soupeře. Kdo se bude radovat z vítězství?
     
    Oba týmy se vracejí na zelený pažit a bude zajímavé sledovat, zda se Saint-Étienne vrátí se základní sestavou nebo přijdou změny. Každopádně ASSE musí něco udělat, jinak by mohlo prohrát popáté v řadě. Naopak Montpellier to má skvěle rozehraná, a tak se už pojďme věnovat druhému poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Zaydou Youssouf, přichází Adil Aouchiche.
     
    46
    Druhý poločas právě začal a na tahu je jako první Montpellier. Ovšem po chvilce přišel nedovolený zákrok ze strany Saint-Étienne.
     
    47
    Hráči v zelených dresech v prvním poločase nevystřelili na branku soupeře. O to se chtěl hned v úvodu druhé části pokusil Vahbí Chazrí, jenž trefil soupeře a ASSE bude rozehrávat rohový kop.
     
    48
    Centr od rohového praporku mířil na první tyčku, kde se nejlépe pohyboval Andy Delort, jenž byl trefen loktem do obličeje. Druhou žlutou kartu mohl vidět Saidou Sow, avšak trestat se nebude.
     
    49
    Vahbí Chazrí by si měl dávat pozor, protože jednu žlutou kartu už viděl. Domácí hráč se chtěl dostat k balonu a došlápl na achilovku soupeře.
     
    50
    Jordan Ferri si zpracovával míč do prostoru, ale daleko od nohy a v tom k němu přilétl Yvan Neyou. Hlavní rozhodčí zůstává v klidu a utkání pokračuje.
     
    51
    Junior Sambia se rozeběhl podél postranní čáry a po chvíli ho ve skluzu trefil Romain Hamouma (Saint-Étienne), jenž se také podíval, jak vypadá žlutá karta.
     
    52
    Na pravé straně byl zcela osamocený Vahbí Chazrí, jehož centr jen proletěl pokutovým územím. ASSE bude alespoň vhazovat, jelikož jeden z obránců si míč ukopl.
     
    54
    Další centr letěl před branku Montpellier, ovšem nikdo v zeleném se k balonu nedostal. Naopak z branky vystartoval Dimitry Bertaud, který neměl ve vzduchu problém.
     
    55
    Sledujeme poněkud hluchou část zápasu, kdy ani jeden tým neudrží balon na kopačkách. Nejprve míč mířil za obranu ASSE, až k brankáři. Na druhé straně marně stíhal přenesení hry zase Vahbí Chazrí.
     
    57
    Domácí mužstvo kombinuje kolem středové čáry, avšak přihrávka dopředu neprošla. Utkání ve druhém poločase postrádá vyšší tempo.
     
    58
    Ve hře Saint-Étienne schází pohyb hráčů bez balonu a také moment překvapení. Tentokrát mělo ASSE otevřenou levou stranu a místo toho přišla přihrávka zpátky.
     
    59
    Všichni hráči v oranžových dresech se nacházejí za balonem a nemusí se nikterak moc přesouvat. Do hry za malou chvíli už přijde ofenzivní záložník Denis Bouanga.
     
    60
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Bilal Benkhedim, přichází Denis Bouanga.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a Andy Delort byl znovu faulován. Moc fotbalové krásy jsme v utkání neshledali, ale doufejme, že se úroveň hry ještě zlepší.
     
    61
    Stephy Alvaro Mavididi poslal další centr před branku, jenomže v šestnáctce kraluje Jessy Moulin. Hra se pak otočila a za obranu HSC mířil Denis Bouanga, jehož zklamalo zpracování a míč byl jen odevzdán.
     
    62
    Dalším potrestaným hráčem je Gaëtan Laborde (Montpellier), který byl v souboji pozdě a došlápl na nohu Vahbího Chazrího.
     
    63
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Il-Lok Yun.
     
    66
    Hráči v zelených dresech se usadili na útočné polovině! Denis Bouanga odcentroval z levé strany a našel osamoceného spoluhráče. Adil Aouchiche byl zcela sám, ale placírkou zamířil jen vysoko nad branku.
    66. Adil Aouchiche (SET)
     
    67
    Na pravé straně měl dost času Jordan Ferri, který se rozhlédl a přihrával do druhé plny. Avšak výborně se vrátil Timothée Kolodziejczak, jenž balon odpálil na rohový kop.
     
    68
    Centr od rohového praporku mířil před branku, kde kraluje Jessy Moulin. Hra se otočila na druhou stranu a Keagan Dolly (Montpellier) zastavil domácího kapitána nedovoleně.
     
    68
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Keagan Dolly, přichází Joris Chotard.
     
    70
    Vahbí Chazrí vyslal centr k levé tyči, kde se nacházel Mahdi Camara, jemuž balon spadl k noze a přesto nezakončil. To je zmar ze strany Saint-Étienne.
     
    71
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Vahbí Chazrí, přichází Charles Nathan Abi.
     
    72
    Domácí mužstvo sice začalo posílat centry před branku soupeře, ovšem do vyložených šancí se zatím moc nedostává. Po chvíli přišla další ztráta, kterou neohrabaně hasil Adil Aouchiche (Saint-Étienne), jenž je dalším potrestaným hráčem.
     
    73
    Yvan Neyou se hodně zlobí, protože mu byl odpískán faul. Dle opakovaného záběru to bylo správné rozhodnutí, jelikož obránce trefil Andyho Delorta někam do oblasti hlavy a krku.
     
    74
    Centr z volného kopu mířil do ohně, kde ho odhlavičkoval Timothée Kolodziejczak. Následně přišlo zakončení, které bylo zablokováno. Montpellier žádalo pokutový kop, který v přerušené hře bude projednávat VAR.
     
    75
    Na druhé straně převzal balon na hranici vápna Denis Bouanga, jemuž se v momentě střely vrhl pod nohy Pedro Mendes. Domácí hráč pak na soupeře dopadl, čímž mu pořádně ublížil. Mendes se chytal z pravé koleno, to nevypadá dobře.
     
    76
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Pedro Mendes, přichází Nicolas Cozza.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Stephy Alvaro Mavididi, přichází Petar Škuletić.
     
    77
    Je rozhodnuto, Montpellier pokutový kop rozehrávat nebude, jelikož Yvan Neyou si zřejmě chránil obličej. ASSE rozehrálo rohový kop, po němž střelecký pokus nepřišel.
     
    79
    Po pravé straně vnikl Romain Hamouma do šestnáctky, kde měl proti sobě dva soupeře. Saint-Étienne bude rozehrávat další rohový kop, po němž byl faulován brankář Dimitry Bertaud.
     
    80
    Blížíme se ke konci zápasu a Saint-Étienne stále prohrává. Domácímu celku už moc času nezbývá a navíc vyložených šancí je jako šafránu.
     
    81
    Z velké dálky se napřáhl Joris Chotard, jehož pokus mířil spíše pánu Bohu do oken. ASSE se nemůže nadechnout k závěrečnému tlaku.
     
    83
    Ve druhém poločase nám toho Montpellier už moc nepředvedlo. Hráči v oranžových dresech se spíše bránili, ale na druhou stranu do moc vyložených příležitostí soupeře nepustili.
     
    84
    Po faulu poslalo hostující mužstvo centr do šestnáctky, ale balon proskočil až na zadní tyč, kde si domácí situaci pohlídali. Po chvíli z levé strany šestnáctky vystřelil vedle střídající Petar Škuletić.
     
    85
    Hráči v oranžových dresech drží míč kolem středové čáry, což jim stačí. Navíc se Saint-Étienne dopustilo dalšího zbytečného faulu.
     
    86
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Gabriel Silva, přichází Rayan Souici.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Mahdi Camara, přichází Maxence Rivera.
     
    87
    Na pravé straně se rozeběhl Aimen Moueffek, jehož zastavil Ambroise Oyongo, který navíc vybojoval odkop od branky. Saint-Étienne už má velmi málo času.
     
    89
    Běží poslední minuty a ASSE ještě nevystřelilo do prostoru tří tyčí. Do akce se vydal Denis Bouanga, kterému se do cesty postavil Daniel Congré. Domácí budou rozehrávat standardní situaci ze strany.
     
    90
    K rozehrání volného kopu se postavil Adil Aouchiche, jemuž se centr vůbec nepovedl. Balon totiž dopadl k prvnímu bránícímu hráči, jenž se nacházel v pokutovým území.
     
    90+1
    Ještě čtyři minuty se budou hrát na rámec normální hrací doby! Ve stejném momentu se pak ke skluzu odhodlal Il-Lok Yun (Montpellier), který trefil soupeře a i on se podíval na žlutou kartu.
     
    90+2
    Sám brankář Jessy Moulin vystartoval z pokutového území a zachytil pas. Následně míč vytáhl a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, jenomže ASSE nezvládlo akci u levé postranní čáry.
     
    90+4
    Už to vypadá, že Saint-Étienne utrpí pátou porážku v řadě a musí hledět pod sebe, protože "zachraňující" se týmy se rychle blíží.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme spíše podprůměrné utkání Ligue 1, ve kterém zvítězilo Montpellier, když se v patnácté minutě prosadil Stephy Alvaro Mavididi. Byl to boj o každý kousek hrací plochy, což dokazují také pouhé dva střelecké pokusy, které mířily do prostoru tří tyčí. Ve druhém poločase mělo ASSE optickou převahu a do šestnáctky soupeře létaly centry, které si hostující obrana pohlídala a nebo ji vypomohl brankář Dimitry Bertaud, jenž nemusel vytáhnout další zákrok. Dlouho jsme čekali na na závěrečný tlak Saint-Étienne, jenž nepřišel.

    Saint-Étienne zůstává s deseti body na třináctém místě a ještě se po nedělním programu může propadnou. Naopak Montpellier se zatím vyhouplo na pátou příčku.
     
    S konstatováním, že Saint-Étienne prohrálo po páté v řadě, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:57:26)

    Michal Luxa

    Branky: 15. Mavididi

    Karty:   31. Chazrí (SET), 51. Hamouma (SET), 72. Aouchiche (SET) – 62. Laborde (MON), 68. Dolly (MON), 90+1. Yun (MON)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:17.
    AS Saint-Étienne: Moulin – Moueffek, Sow, Kolodziejczak, Gabriel Silva (86. Souici) – M. Camara (86. Rivera), Neyou – Benkhedim (60. Bouanga), Youssouf (46. Aouchiche), Hamouma (C) – Chazrí (71. Abi).
    Náhradníci: Bajič – Tshibuabua, Souici, Aouchiche, Rivera, Monnet-Paquet, Bouanga, Abi, Douath.

    Montpellier HSC: Bertaud – Sambia, Mendes (76. Cozza), Congré, Oyongo – Mollet (63. Yun), Ferri, Dolly (68. Chotard) – Mavididi (76. Škuletić), Delort (C), Laborde.
    Náhradníci: Carvalho – Vargas, Cozza, Ammour, Yun, Benchama, Škuletić, Vidal, Chotard.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Mouysset, Luzi
    bahis siteleri