Arménie – Švédsko 0:0 (zruš.) | Malta – Ukrajina 1:4 (kon.) | Litva – San Marino 3:0 (kon.)
Turecko – Rakousko 3:2 (kon.) | Řecko – Česko 0:2 (kon.) | Wales – Moldavsko 3:0 (kon.)
Kosovo – Albánie 0:1 (kon.) | Gibraltar – Norsko 0:0 (zruš.) | Anglie – Andorra 3:1 (kon.)
konec
Litva
3:0 (1:0)
San Marino
Pátek 13.11.2020, 17:30 • LFF Stadionas • Kvalifikace ME U21 • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:23:29)
     
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:16.
     
    Je konec! Litva v dnešním duelu vítězí 3:0 a bere tři body do tabulky. Domácím fotbalistům to ale k posunu tabulkou nestačí, vlastně už mají jisté páté místo. V druhém poločase se Litva prosadila ještě dvakrát. Po jedenácti minutách druhé půle dostal přihrávku na hranici malého vápna Banevičius, jenž ji využil naprosto beze zbytku. Definitivní tečku na výsledek dal ranou ze střední vzdálenosti Uzéla.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Conti (San Marino).
     
    90+3
    Z toho už žádné větší nebezpečí nevzešlo. Hosté se sice dostali k zakončení, ale to nebylo přesné. Tento zápas s jistotou skončí 3:0 pro Litvu.
     
    90+2
    San Marino bylo blízko ke vstřelení čestné branky! Pancotti zkusil vystřelit z otočky, avšak domácí brankář konečky prstů vytáhl tento pokus na rohový kop!
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90
    To ovšem nebyla vůbec špatná střela v podání hostujícího hráče! Ten napřáhl ze střední vzdálenost a Krapikas musel předvést zákrok, i když nebyl úplně jistý.
     
    89
    D. Tomassini byl sražen v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a zákrok na něj byl posouzený jako faul. Hostující hráč už dnes ale chtějí utkání hlavně dohrát.
     
    88
    De Angelis se musel ještě mít na druhé straně na pozoru. Skákavou střelu ale viděl dostatečně dlouho, a tak bez potíží zasáhl. Následně míč daleko odkopl.
     
    87
    San Marino se snaží vstřelit alespoň čestnou branku, ale domácí kapitán v bráně se dnes moc nezapotil. Krapikas chytá celkem pohodový zápas.
     
    86
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Kloniūnas, přichází Raudonius.
     
    85
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Petkevicius, přichází Šešplaukis.
     
    85
    Posledních pět minut do konce základní hrací doby! Litva dnes uzme tři body do tabulky. Je jen otázkou, jestli zůstane výsledek stejný, jako je.
     
    84
    Jeden z hostí byl nyní podkopnut a domácí hráč může být rád, že neviděl žlutou kartu. San Marino však získalo rozehrávku na útočné polovině.
     
    82
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Čyžas, přichází Lekečinskas.

    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Uzéla, přichází Vasiliauskas.
     
    82
    Utkání se už nyní víceméně jen dohrává. Domácí navíc chystají střídání, které proběhne během chvíle.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Quaranta (San Marino).
     
    80
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Raschi, přichází D. Tomassini.
     
    80
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut! Litva vede už o tři branky. Přesně takovýmto skóre skončil i poslední vzájemný duel.
     
    79
    Hosté se po delší době dostali ke střele. Raschi se odhodlal ke střele z nějakých osmnácti metrů, avšak Krapikas byl na zemi včas a míč má ve své moci.
    77. UZĖLA - 3:0
     
    77
    Litva právě vstřelila branku!
    Domácí se po nenápadné střele dostávají do tříbrankové vedení! K odraženému míči se dostal na nějakých dvaceti metrech UZÉLA, jehož parádní ránu nedokázal gólman hostí zastavit. De Angelis si na míč sáhl, ale do bezpečí ho nedostal.
     
    76
    Viděli jsme centr do šestnáctky, kde bylo hned několik hráčů obou týmů. Zakončení jsme však neviděli, míč se navíc odrazil od hráče v červeném mimo.
     
    75
    Avšak nyní to byli právě oni, kdo zahráli míč mimo hrací plochu Litvě trvalo jen pár vteřin, než se k němu dostala. Navíc vybojovala standardní situaci.
     
    74
    Poslední minuty nejsou úplně zajímavé, jelikož se na hřišti neděje téměř nic. Domácí hráči kontrolují balón a soupeře k ohrožení brány vůbec nepouštějí.
     
    73
    Už se ale zase pokračuje v utkání. Litva to zkusila po pravé straně, ale byl to právě její hráč, který se jako poslední dotkl balónu. De Angelis bude odkopávat.
     
    72
    Uzéla byl sražen k zemi a vypadá to možná na vyražený dech... Znovu jsou v akci zdravotníci, tentokrát domácího celku, Snad bude domácí hráč v pořádku.
     
    71
    Hráči v červených dresech jsou znovu u balónu, ale směrem dopředu jim to nyní úplně nelepí. Vedou o dva góly, ale ke třetímu se nyní nemohou dostat.
     
    70
    Jenže rohové kopy dnes nepřinášejí nebezpečí ani na jedné straně. De Angelis si skočil pro míč úplně osamocený a neměl problémy se zákrokem.
     
    69
    A tak zase drží balón na svých kopačkách fotbalisté domácího celku. Ti navíc vybojovali roh, a tak se pokusí ohrozit gólmana soupeře ze vzduchu.
     
    68
    Raschi převzal kapitánskou pásku a vzal si na starost rohový kop. Sice jsme viděli zakončení hráče hostujícího celku, ovšem Krapikas zasahovat nemusel.
     
    67
    Tak hostující kapitán možná nebude v úplně nejlepším zdravotním stavu. Nakonec je to totiž on, kdo střídá poměrně brzy... San Marino nyní vybojovalo roh.
     
    66
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Cevoli, přichází Quaranta.

    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Ciacci, přichází Michelotti.
     
    65
    Už je za námi dvacet minut druhé půle! V tomto utkání je však nejspíše rozhodnuto, jelikož Litva vede o dvě branky. Toto vedená si dnes vzít nenechá.
     
    64
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Dubickas, přichází Kružikas.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Ciacci (San Marino).
     
    63
    San Marino se ještě pokouší něco udělat s dnešním zápase, ale má to těžké. Rozhodně dne nebylo favoritem, navíc nyní prohrává o dvě góly.
     
    61
    Jenže hráč v modrém se moc dlouho na balónu neudrželi. Litva se k němu po chvilce znovu dostala a mohli jsme vidět gól! Dubickas ovšem nepropálil soupeře před sebou.
     
    60
    Antanavičius byla faulovaný na obranné polovině, a tak hráči v červeném mohou v klidu rozehrávat svou akci. De Angelis ale nemusel předvést zákrok.
     
    59
    Druhý poločas nám zatím plyne celkem rychle a my jsme se v něm už dočkali gólu. Ten dala Litva, která tak v současné době vede o dvě branky.
     
    58
    Nakonec jsme viděli velmi akrobatické zakončení. Fabbri to zkusil nůžkami, ale domácí gólman mohl zůstat v klidu, jelikož toto zakončení šlo vysoko nad.
     
    57
    Hostující fotbalisté vybojovali rohový kop, který obrana domácího celku odvrátila. Jenže jen na další rohový kop, který bude rozehrán z druhé strany.
    56. BANEVIČIUS - 2:0
     
    56
    Litva právě vstřelila branku!
    Domácí fotbalisté se znovu prosazují a je to o dvě branky! Petkevicius posunul balón ve vápně na BANEVIČIUSE, který měl z hranice malého vápna hodně jednoduchou pozici! Litva právě vykročila za třemi body.
     
    54
    Fotbalisté v modrých dresech zahrávali standardní situaci a viděli jsme hodně daleký centr do vápna. Litva s ním však neměla ani ty nejmenší potíže.
     
    53
    Malžinskas posílal centr do šestnáctky, ale jeho spoluhráči se k zakončení nedostali. Přesto Litvě trvalo jen pár sekund, než se znovu k míči probojovala.
     
    51
    Čyžas kulhá za postranní lajnu a možná bude potřebovat střídat, uvidíme. Litva zatím bude hrát v deseti lidech, tak uvidíme, jestli toho San Marino využije.
     
    50
    Je za námi pět minut v druhém poločasu, když se po nedovoleném zákroku na zem dostal Čyžas. Právě tento hráč navíc bude potřebovat ošetření na pažitu.
     
    49
    Fotbalisté v modrém nadále prohrávají jen o jednu branku, a tak ještě můžou pomýšlet na nějaký bodový zisk. K tomu však musí vstřelit nějakou branku.
     
    48
    Litva znovu zahrávala dlouhé autové vhazování. To je činnost, při které je nejvíce vidět Stočkūnas. Dokonce jsme se dočkali zakončení, ale to bylo nepřesné.
     
    47
    Mohli jsme si všimnout, že San Marino udělalo jednu změnu. Dobrou zprávu pro jeho fanoušky je to, že Cevoli je schopný nadále pokračovat v duelu.
     
    46
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Ceccaroli, přichází Pancotti.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, po kterém budou spokojenější domácí fotbalisté, kteří o jednu branku vedou. Nejspíše však oni sami čekali, že by mohli vést větším rozdílem. Litvě patřil především začátek zápasu, ale z branky se v té době neradovala. Ta přišla až v jednatřicáté minutě. Na nějakých dvaceti metrech se do míče opřel Petkevicius, jehož parádní rána zapadla přesně k zadní tyči. Další větší šance k vidění nebyla, a tak hráči v červeném vedou o gól.

    Další poločas začne přibližně v 18:31.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    44
    Domácí hráč se odhodlal ke střele, ale ta měla k brance hodně daleko. Uzéla pálil z hranice vápna, avšak jeho rána skončila vysoko nad břevnem.
     
    43
    Cevoli to však ještě zkusí!
     
    43
    I když San Marino to možná dohraje v deseti lidech, tím myslím první poločas. Litva nyní hraje přesilovou hru a má míč na svých kopačkách.
     
    42
    A nejspíše se bude muset střídat! Cevoli doskákal za pomezní čáru jen za pomoci lékařů týmu San Marina... No, to není pro trenéra hostů dobrá zpráva.
     
    41
    Cevoli byl tím hráčem, který se dostal do souboje s gólmane a kterému byl odpískaný faul. Kapitán hostů ale zůstává ležet na hřišti a vypadá to na problém s kolenem... To by byla pro hosty obrovská ztráta!
     
    40
    A do konce první půle nám chybí posledních pět minut! Kloniūnas se provinil faulem. San Marino kopalo standardku, ale hostům byl odpískán faul.
     
    39
    Jenže rohové kopy dnes ještě větší nebezpečí do šestnáctky nepřinesly, a tak se skóre nemění. Litva se navíc ještě provinila nepřesností na útočné půlce.
     
    38
    Litva by ještě ráda vstřelila branku do konce první půle, rozhodně by jí to psychicky pomohlo. K dispozici navíc bude mít další rohový kop.
     
    37
    První poločas se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci. Litva je v jednobrankovém vedení, ale rozhodně jsme se už mohli dočkat více branek.
     
    36
    Dobré čtení hry v podání hostujícího hráče, ale následně přišlo jen odevzdání míče. Přesto po dobrém napadání získalo San Marino ještě aut.
     
    35
    Po delší době se dostali dopředu hosté. Jeden z nich napřáhl k tvrdé ráně, ale ta neprošla. Přesto hosté ještě vybojovali rohový kop do svých statistik.
     
    34
    Stočkūnas poslal další dlouhý aut do šestnáctky. Viděli jsme ještě prodloužení, ale San Marino se ubránilo. Navíc ještě vybojovalo faul soupeře.
     
    33
    Fotbalisté v červených dresech drží balón na svých kopačkách a předvedli další rychlou akci. Rychlý postup dopředu ovšem zazdilo špatné zpracování.
     
    32
    Konečně jsme se dočkali úvodní branky, snad ještě nějakou do konce poločasu uvidíme. San Marino už také párkrát vystrčil růžky, dočká se dnes gólu?
    31. PETKEVICIUS - 1:0
     
    31
    Litva právě vstřelila branku!
    Hodně nenápadná akce, ale konečně jsme se dočkali úvodního gólu dnešního zápasu! Antanavičius neměl šanci proti čtyřem sokům. Míč se však odrazil za hranici šestnáctky, kde se do něj opřel PETKEVICIUS, jehož parádní rána po zemi skončila u zadní tyče!
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry a na úvodní gól dnešního utkání nadále čekáme. Čyžas se hnal dopředu. Sice soupeře neprošel, ale získal alespoň roh.
     
    29
    Antanavičius se dostal mezi tři hráče a může být rád, že rozhodčí odpískal faul proti jeho osobě. Vzal si na sebe velké sousto... ale rozhodčí ho vysvobodil.
     
    28
    Fotbalisté v modrých dresech zahrávali standardní situaci na útočné polovině. Viděli jsme daleký centr, ovšem ten nikoho z hostujících hráčů nemohl odehrát.
     
    27
    Hráči Lityv sice působí lépe na hřišti, ale není jim to k ničemu. Už se nedostávají ani na dostřel brány, a tak to nevypadá, že by se skóre mělo brzy měnit.
     
    26
    Domácí hráč se ale provinil faulem na útočné polovině a rozehrávat bude De Angelis. Ten se tím nebude nijak trápit a nakopne balón co nejdále od brány.
     
    25
    Krapikas vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale ti se míče zbavili velmi rychle. San Marino ale následně prohrálo hlavičkové souboje a o míč přišlo.
     
    24
    První poločas nám rychle plyne a v posledních momentech moc zajímavých šancí k vidění není. Litva navíc při přechodu do ofenzivy o balón rychle přišla.
     
    22
    Ciacci zůstává ležet na zemi po jednom z předchozích soubojů na polovině hřiště. Krev tam ale nejspíše není a hostující záložník asi bude schopen pokračovat.
     
    21
    Hostující gólman se zmocnil dlouhé nepřesné přihrávky, načež balón nekompromisně odkopl. O pár sekund později musel znovu na zem pro míč.
     
    20
    Litva zahrávala další rohový kop, ale De Angelis si pro balón vyskočil nejvýše. Domácí fotbalisté se nadále nemohou dočkat úvodní a uklidňující branky.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Ceccaroli (San Marino).
     
    18
    To byla první větší šance na straně San Marina! Obrana Litvy byla hodně otevřená, takže hostující hráč pelášil po pravé straně. Celou akci ale zazdila jeho nepřesná přihrávka!
     
    17
    Stočkūnas vyslal další dlouhý aut d šestnáctky soupeře, ale San Marino stihlo balón odkopnout. O pár vteřin později vybojovali domácí hráči rohový kop.
     
    16
    Malžinskas rozehrával aut, míč se postupně dostal až k domácímu gólmanovi. Litva se v posledních momentech nemůže probojovat k nějaké střele.
     
    15
    Čyžas si vzal na starosti rozehrávky obou rohových kopů, ale domácí hráči z nich nijak nezahrozili. Následně ještě faulovali, a tak hosté mají rozehrávku.
     
    14
    Antanavičius měl spoustu prostoru na pravé straně a vybojoval pro svůj tým rohový kop. Ten se navíc bude opakovat, ale tentokrát z druhé strany.
     
    13
    O chvilku později už Krapikas zasahovat musel! Viděli jsme špatnou rozehrávku domácích, ale hráč hostí mířil z dobré pozice jen doprostřed brány.
     
    12
    Fotbalisté v červeném sice drž balón na svých kopačkách, ale viděli jsme střelu na druhé straně. Ta ale nebyla vůbec přesná a brankář nemusel zasahovat.
     
    11
    V posledních minutách se však vůbec nic zajímavého neděje. Hraje se hlavně okolo středu hřiště. Litva by měla pokračovat ve výkonu z úvodu zápasu.
     
    10
    Je za námi prvních deset minut hry a na úvodní branku ještě čekáme! Litva už měla dvě dobré možnosti, ale gól nevstřelila. Dočkáme se ho v následujících minutách?
     
    9
    Ovšem fotbalisté v modrém se k míči ještě dostali, jelikož jsme viděli faul jejich soupeře. Navíc uvidím ještě autové vhazování v podání hostujících hráčů.
     
    8
    San Marino vystihlo přihrávku středem v podání domácích. Dlouho se ale u míče nezdrželo, jelikož přihrávku za obranu stihla Litva zastavit naprosto včas.
     
    7
    Ale se svou akcí musí znovu začínat až od Krapikase. Viděli jsme ale rychlou akci a dobrou možnost! Petkevicius se ocitl sám na malém vápně, ale trestuhodně přestřelil!
     
    6
    Rozhodně to však vypadá, že dnes se bude hrát jen na jednu bránu. Litva svému soupeři míč vůbec nepůjčuje a chtěla by úvodní branku vstřelit co nejdříve.
     
    5
    Další zajímavá šance na straně Litvy! Viděli jsme dlouhý aut, který byl ještě o kousek prodloužen. Armalas se snažil zakončit, ale střela mu nesedla a gólman byl na zemi včas.
     
    4
    A tohle už byla první větší možnost na domácí straně! Petkevicius se dostal k hlavičce ve vápně. Na centr si dobře naskočil, ale poslal svou hlavičku vedle.
     
    3
    Oba gólmani se již potkali s balónem, ale neměli s tím žádné problémy. Hráči v červených dresech musí začít se svou akcí až od svého kapitána.
     
    2
    Fotbalisté Litvy to zkusili dlouhou přihrávkou, avšak ta byla o něco delší, než bylo potřeba. Trávník navíc rozhodně nevypadá, že by byl v nejlepším stavu.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě začalo! Domácí fotbalisté nastupují v červených dresech, zatímco ti hostující hrají v modrých. Velkým favoritem je dnes Litva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Litva: Krapikas (C) – Malžinskas, Kloniūnas, Armalas, Stočkūnas – Banevičius, Uzéla, Čyžas – Petkevicius, Antanavičius, Dubickas.
    Náhradníci: Šarkauskas, Ralys, Raudonius, Vasiliauskas, Kružikas, Lekečinskas, Šešplaukis.

    San Marino: De Angelis – Conti, Fabbri, Cevoli (C) Tomassini, Tosi – Cecchetti, Dolcini, Ciacci, Ceccaroli – Raschi.
    Náhradníci: Colonna, Quaranta, Contadini, Pancotti, Michelotti, Babboni, Tomassini, Nanni, Franciosi.

    Rozhodčí: Dzmitryieu – Emeljančikov, Ignaťjuk (všichni Bělorusko).
     
    Vzájemný zápas

    V duelu na půdě San Marina se Litva radovala z vítězství 3:0.
     
    Litva

    Ani domácí Litva není ve skupině 4 zrovna ve skvělém postavení. Po osmi odehraných zápasech má na svém kontě pět bodů a patří jí pátá pozice. Na postup už to tentokrát nebude. Litva si i po skončení skupiny udrží pátou příčku. Na posledním srazu doma překvapivě přehrála Řecko, ale brankou Šašinky padla s Českem.
     
    San Marino

    Jednadvacítka San Marina patří podobně jako A- tým mezi fotbalové trpaslíky. To se potvrzuje také v kvalifikační skupině. San Marino zatím odehrálo devět zápasů, ve kterých nanasbíralo ani jeden bod a má skóre 0:47. Na posledním srazu schytalo debakl 0:10 v Chorvatsku a doma padlo 0:7 se Skotskem.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání kvalifikace o postup na ME hráčů do 21 let mezi Litvou a San Marinem. Výkop je stanoven na 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Denisa Józsová

    Branky: 31. Petkevicius, 56. Banevičius, 77. Uzėla

    Karty:   19. Ceccaroli (SMA), 64. Ciacci (SMA), 81. Quaranta (SMA), 90+4. Conti (SMA)


    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:16.
    Litva: Krapikas (C) – Malžinskas, Kloniūnas (86. Raudonius), Armalas, Stočkūnas – Banevičius, Uzéla (82. Vasiliauskas), Čyžas (82. Lekečinskas) – Petkevicius (85. Šešplaukis), Antanavičius, Dubickas (64. Kružikas).
    Náhradníci: Šarkauskas, Ralys, Raudonius, Vasiliauskas, Kružikas, Lekečinskas, Šešplaukis.

    San Marino: De Angelis – Conti, Fabbri, Cevoli (C) (66. Quaranta), A. Tomassini, Tosi – Cecchetti, Dolcini, Ciacci (66. Michelotti), Ceccaroli (46. Pancotti) – Raschi (80. D. Tomassini).
    Náhradníci: Colonna, Quaranta, Contadini, Pancotti, Michelotti, Babboni, D. Tomassini, Nanni, Franciosi.

    Rozhodčí: Dzmitryieu – Emeljančikov, Ignaťjuk (všichni Bělorusko)
    bahis siteleri