S. Makedonie – Estonsko 2:1 (kon.) | Gruzie – Arménie 1:2 (kon.) | Albánie – Kazachstán 3:1 (kon.)
Bělorusko – Litva 2:0 (kon.) | Moldavsko – Řecko 0:2 (kon.) | Slovinsko – Kosovo 2:1 (kon.)
konec
Moldavsko
0:2 (0:2)
Řecko
Neděle 15.11.2020, 20:45 • Stadion Zimbru, Kišiněv • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:45:15)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:14.
     
    Řecko proti Moldavsku potvrdilo roli velkého favorita, když zvítězilo 2:0 a udrželo si ještě šanci na postup do Ligy B. Utkání se vyvíjelo ve prospěch favorita už od prvních minut. Velký tlak přetavil jako první v gól ve 32. minutě Kostas Fortunis, jehož dalekonosná rána skončila v levém horním rohu. Na kolegu navázal ještě v první půli Tasos Bakasetas, ten z vnitra šestnáctky zakončil po zemi k pravé tyči. Ve druhém poločase již Řecko neskórovalo, ale dvougólové vítězství si s přehledem pohlídalo. V tabulce zaostává o dva body za Slovinskem, ve středečním utkání musí tohoto soupeře bezpodmínečně porazit. Moldavsko naopak bude muset porazit Kosovo, pokud se chce udržet v Lize C a nespadnout mezi nejhorší evropské národní týmy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední akci střetnutí podnikl po levé lajně Charis Mavrias. Ve finále akce zahrál mizerný centr, kulatý nesmysl poslal přímo do rukavic gólmana.
     
    90+2
    Standardní situace skončila pro Řecko neúspěchem. na vysoký centr naskakoval Andreas Bouchalakis, avšak ještě výše vyskočil Igor Armaș.
     
    90+1
    Za zbytečné řeci si ještě vykoledoval kartu žluté barvy Veaceslav Posmac. Tomu se nelíbil odpískaný faul po skluzu Epureana.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Odvážný průnik Bakasetasovi nevyšel. Cristian Dros si před soka dal tělo a před sebe ho nepustil. Řek posléze soupeře z frustrace fauloval.
     
    88
    Hra se v posledních minutách pořádně kouskuje. Reabciuk ještě zastihl míč na hrací ploše a při nouzové patičce trefil do ruky Mavriase.
     
    87
    Ofsajdové postavení zhatilo další útok domácích outsiderů. Za obrannou linií byl v době Boiciucova pasu Mihail Caimacov.
     
    86
    Rychlý protiútok domácích měl na svědomí Oleg Reabciuk. Zleva zkusil vyslat střílený centr do vápna, jenže pod nohy mu v poslední chvíli skvěle vletěl Chatzigiovanis.
     
    85
    Giorgos Kyriakopoulos si narazil s Tzolisem. Zpětný pas byl ovšem hodně prudký, proto beka donutil celou akci o něco pozdržet.
     
    84
    Zápas se jenom dohrává. Moldavsko podle projevu hry vzdalo snahu o vstřelení alespoň čestného zásahu, Řekové také tolik nepospíchají do ofenzivy.
     
    83
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Alexandru Boiciuc.
     
    82
    Blízko prvnímu reprezentačnímu gólu v kariéře byl Giorgos Giakoumakis. K míči doběhl rychleji než vyběhnuvší gólman, ale při kličce útočníkovi Namasco balón vypíchl z pod kopaček levou nohou.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Řekové směřují za pohodlným vítězstvím, které je udrží ve hře o postup do Ligy B.
     
    80
    Středopolař Zeca se rozhlédl a přenesl hru na Giorgose Kyriakopoulose. Levý obránce se nejprve zbavil Epureana, aby následně uvolnil u lajny stojícího Limniose. Pokračuje kombinační hra Řeků.
     
    79
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Evangelos Pavlidis, přichází Giorgos Giakoumakis.
     
    78
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Dimitris Limnios, přichází Anastasios Chatzigiovanis.
     
    77
    Podruhé v krátkém časovém rozmezí měl práci Odisseas Vlachodimos. Doslova si smlsnul na dlouho letícím centru Spatarua, jenž neměl adresáta.
     
    76
    Kličkovanou Mavriase ukončil až Oleg Reabciuk. Levý obránce soka odstavil tělem, hlavní rozhodčí nechal ve hře správně pokračovat.
     
    75
    Presink Moldavska favoritovi nedělá vůbec žádné starosti. Georgios Tzavellas byl zdvojen, přesto středem našel uličku na Tzolise.
     
    74
    Exekuce standardky se chopil Mihail Caimacov. Centr v jeho podání byl mizerný, Odisseas Vlachodimos balón lapil ze vzduchu.
     
    73
    Dimitris Limnios se diví rozhodnutí sudího, který mu odpískal útočný faul. Dvaadvacetiletý záložník při výskoku dal ruce na záda Reabciuka.
     
    72
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Vitalie Damascan, přichází Cristian Dros.
     
    71
    Hodně naivní ránu z dálky zkusil Andreas Bouchalakis. Stanislav Namașco mohl zůstat naprosto klidným, soupeř napálil prvního blokujícího protivníka.
     
    70
    Střelec druhého gólu Tasos Bakasetas chtěl zapsat i asistenci. Krásně proběhl kolem Jardana, následně však poslal centr mimo dosah Pavlidise.
     
    69
    Zřejmě ovšem nepůjde o nic vážného. Mavrias vstal po svých, lékaři zůstali na svém místě. Hra pokračuje autovým vhazováním Řeků.
     
    68
    Po střetu se Spataruem zůstal na trávníku ležet Charis Mavrias. Podle prvních záběrů by mohlo jít o problémy s pravým kotníkem.
     
    67
    Hosté preferují útoky po pravém křídle, a to platilo i v doposud posledním případě. Plnou rychlost nabral Charis Mavrias, přízemní pas dokázal uzmout před Pavlidisem středopolař Ionita.
     
    66
    Dimitris Limnios mohl přihrávat vedle sebe lépe postavenému Zecovi, místo toho sám odcentroval. Adresátem byl Bakasetas, jehož přehlavičkoval Armas.
     
    65
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Kostas Fortunis, přichází Christos Tzolis.
     
    64
    Těžkou hlavu s rozehrávkou si nedělal ani Andreas Bouchalakis. Kvůli presujícímu Damascanovi otočil hru na brankáře, Vlachodimos vrátil dění hry na útočnou polovinu.
     
    63
    Opět si zahrál brankář Namasco. Na něj nepříjemně dotíral Pavlidis, domácí strážce svatyně raději odkopl do zámezí.
     
    62
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Kostas Tsimikas, přichází Giorgos Kyriakopoulos.
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Vadim Rață, přichází Iaser Țurcan.
     
    61
    Druhý žlutý kartónek v utkání, první do domácích řad. Hosté po úspěšně odbráněném rohu vyrazili do rychlého brejku, který zastavil podražením Bakasetase Ion Jardan.
     
    60
    Moldavci měli k dispozici standardní situaci v podobě rohového kopu. Artur Ionita však odcentroval mizerně. Přesně do míst, kde byli dva protihráči.
     
    59
    Charis Mavrias otálel s rozehrávkou a najednou měl proti sobě dva protivníky. Těch se ovšem nezalekl a zpětným pasem našel úplně volného stopera Chatzidiakose.
     
    58
    Hra ve druhém dějství postrádá náboj. Řecko hraje s velkým přehledem a soupeře prakticky k ničemu nepouští. Samo naopak dopředu moc nepospíchá.
     
    57
    Praporek pomezního vyletěl vzhůru, v ofsajdovém postavení se nechal nachytat Evangelos Pavlidis. Útočník neprotestoval, byl si svého postavení dobře vědom.
     
    56
    Kostas Fortunis měl na kopačce třetí branku favorita! Přes stoperskou dvojici se probojoval až před gólmana, který mu skvěle změnšil střelecký úhel a přízemní pokus vyrazil!
     
    55
    Snadnou práci nyní měl Odisseas Vlachodimos, na něhož letěl nepovedený centr Raty. Gólman hájící barvy Benficy kulatý nesmysl zkrotil v rukavicích.
     
    54
    Situaci dva na dva nevyřešili Řekové dobře. Bakasetas hledal Pavlidise obloučkem za obranu, avšak útočník si nabíhal k levé lajně.
     
    53
    Přenesená hry bylo dobrým nápadem, ale výsledkem je pouze ztráta balónu. Kostas Tsimikas zpracovával míč mimo hrací plochu.
     
    52
    Moldavci často zapojují do kombinace i brankáře Namasca. A to z jediého důvodu, že nemají rozehrát na koho směrem dopředu. Osobní obrana Řecku vychází.
     
    51
    Kostas Fortunis běžel dobrých třicet metrů s míčem přilepených na kopačkách. Akci zakončil nepřesnou střelou nad.
     
    50
    Hosté se pochopitelně chtějí dostat více do hry. Proto v současné chvíli kombinují na vlastní polovině a dopředu se zatím tolik neženou.
     
    49
    Domácí vstoupili do druhé půle velmi aktivně. Standardku rozehráli na krátko, rána Raty proletěl těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    48
    Nespokojený domácí trenér povolal pro druhý poločas dvě čerstvé tváře, zatímco hostující kouč neměl důvod k provedení byť jediné změny.
     
    47
    V úvodu druhé půle přichází první žlutá karta utkání. Vysloužil si ji Charis Mavrias, jenž bolestivě přišlápl kotník Epureanovi.
     
    46
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Eugeniu Cebotaru, přichází Alexandru Epureanu.
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Eugeniu Cociuc, přichází Mihail Caimacov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:47.
     
    Řecko potvrzuje roli velkého favorita, na půdě Moldavska vede po prvním poločase 2:0. Skóre otevřel ve 32. minutě parádní dalekonosnou ránou do levého horního rohu Kostas Fortunis, na nehož navázal o devět minut později Tasos Bakasetas, ten pro změnu zamířil neomylně po zemi k pravé tyči. Bylo by obrovským překvapením, pokud by hosté přišli o vítězství, dominují totiž ve všech směrech.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Poslední šance první půle patřila Řecku. Ofenzivně laděný bek Kostas Tsimikas hledal Fortunise, jenž patičkou prodloužil za sebe na Bakasetase. Zakončení z první zblokoval Armas.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    Velkou rychlost nabral Evangelos Pavlidis. Nejprve utekl Ionitovy, marně jej stíhal i Cebotaru. Pak ale forwardovi utekl míč za postranní lajnu.
     
    43
    A s Moldavci mohlo být ještě hůř. Levou lajnou až do šestnáctky pronikl Charis Mavrias, zakončení z velkého úhlu dokázal Namasco i se štěstím vyrazit pravým ramenem.
    41. Tasos BAKASETAS - 0:2
     
    41
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Schipova družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! Fortunis mohl střílet, avšak neunáhlil se a přihrávkou pod sebe našel lépe postaveného ANASTASIOSE BAKASETASE, ten už měl snadnou pozici.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou hosté do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?
     
    39
    Fotbalisté v bílých dresech nikam nespěchají. Andreas Bouchalakis měl dostatek času i prostoru, přesto zvolil variantu malé domů na Vlachodimose.
     
    38
    Co doposud Řecku nefunguje, to jsou rohové kopy. Ani ve třetím případě nedokázal žádný z útočících hráčů alespoň vystřelit mezi tři tyče.
     
    37
    Hosté pokračují v kombinování. Využívají minimálního presinku soupeře, Moldavsko brátní především vlastní šestnáctku.
     
    36
    Naštěstí se zdá, že domácí středopolař je v pořádku a bude moci pokračovat v dalším průběhu střetnutí. Kvůli ošetření však musí za postranní čáru.
     
    35
    Na polovině hřiště došlo k tvrdému střetu mezi Ionitou a Tsimikasem. První jmenovaný zůstává ležet na trávníku, už k němu přiběhli i lékaři.
     
    34
    Řekové zvládli vstřelit důležitý první gól, což byl nejspíše hlavní klíč k zisku tří bodů. Moldavci budou muset více otevřít hru, a to by mělo favoritovi jen vyhovovat.
    32. Kostas FORTUNIS - 0:1
     
    32
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Parádní branka otevírá gólový účet zápasu! KOSTAS FORTUNIS se s balónem dlouho nemazlil, z dvaceti metrů natáhl k nechytatelné dělovce nártem, která skončila v levém horním rohu Namascovy svatyně.
     
    31
    Andreas Bouchalakis dlouhým nákopem poslal balón do vnitra pokutového území. Z brankové čáry vyběhl Stanislav Namașco, míč schoval v rukavicích.
     
    30
    Po půl hodině v Modavsku platí bezbrankové skóre. Jasný favorit z Řecka je lepším týmem, ale moc šancí si zatím vytvořit nedokázal.
     
    29
    Nejvýše se vyšplhal Ion Jardan, hlavičkoval však těsně za hranici šestnáctky. Do oraženého balónu se opřel Kostas Fortunis, trefil jen blokujícího protivníka.
     
    28
    A tak útočí opět Řecko. Kostas Tsimikas si narazil s Zecou, aby následně odcentroval. Na rohový kop zblokoval míč Posmac.
     
    27
    Moc hráčů v modrých dresech do pokutového území soupeře nenaběhlo. Řecká defenziva využila početní převahy, centr pohlídala bez větších potíží.
     
    26
    Domácí dokázali přejít přes půlicí čáru, navíc vybojovali standardní situaci. Jmenovitě Eugeniu Cebotaru, jenž při úspěšné kličce zakopl o nastavenou nohu Tzavellase.
     
    25
    Prohřešek i na druhé straně. Charis Mavrias si všímal vysoko letícího balónu, když narazil do nic netušícího Cociuca.
     
    24
    Veaceslav Posmac se vytáhl s Pavlidisem, jemuž chtěl za každou cenu odebrat balón. Povedlo se, při zákroku ale stoper soka fauloval.
     
    23
    Při odkopu Namasca se všichni fotbalisté stáhli na pravou stranu. Těžko říct, co tímto Moldavci zamýšleli, každopádně o míč přišli.
     
    22
    Dimitris Limnios se úspěšně odpoutal od osobního strážce, načež si chtěl narazit s Bakasetasem, jenže zpětná nahrávka mu šla za paty.
     
    21
    Pod tlakem udělal Andreas Bouchalakis to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Nastřelil Posmace a vybojoval pro svůj tým aut.
     
    20
    Zeca viděl po lajně nabíhajícího Mavriase. Toho ovšem na jedničku pohlídal Ion Jardan, jenž soka dokonce předběhl a míč odkopl mimo hrací plochu.
     
    19
    Evangelos Pavlidis bojoval ze všech sil, avšak i navzdory skluzu již balón na hrací ploše nezastihl. Pas Fortunise byl příliš prudký.
     
    18
    Další útok Moldavců, na jehož konci dokonce bylo poměrně zdařilé zakončení. Artur Ionita vypálil z dvaceti metrů těsně nad.
     
    17
    Svěřenci kouče Firata ukazují, že i oni umí útočit. Pravou stranou se rozběhl Eugeniu Cebotaru, zprava ale centroval do země nikoho.
     
    16
    Ani druhý roh v krátkém časovém sledu nepřinesl úspěch. Centr na přední tyči si pohlídal Igor Armaș, hlavičkou poslal balón pryč z šestnáctky.
     
    15
    Rohový kop domácí přestáli bez úhony. Andreas Bouchalakis hlavičkoval, avšak smolně přímo do dezorientovaného Ionity. Velmi šťastný obranný zákrok.
     
    14
    Pokračuje kombinační hra hostujícího celku. Ten si vytváří čím dál tím větší tlak. Je otázkou, jak dlouho dokáží Moldavci odolávat.
     
    13
    První vtěší příležitost měli podle očekávání Řekové. Za obranu si naběhl na průnikovou přihrávku Kostas Fortunis, tváří v tvář gólmanovi však neuspěl.
     
    12
    Stoper Igor Armaș zapojil do hry nohama i brankáře Namasca. Ten byl viditelně překvapený s přihrávkou, ale ve finále dokázal odkopnout do zámezí.
     
    11
    Čitelnou nahrávku Tzavellase vystihl Artur Ionita. Brejk ovšem nezkusil, protože by šel sám proti velké přesile protihráčů.
     
    10
    Hosté už začali úřadovat. Jsou usazeni na útočné polovině s balónem na kopačkách. Moldavci nepresují, snaží se hrát osobní obranu.
     
    9
    Kostas Tsimikas se vysunul až na pozici levého křídla, odkud vyslal centr do pokutového území. Skluzující Jardan balón mírně přizvedl, a proto na něj Pavlidis nedoskočil.
     
    8
    Gólman Stanislav Namașco chvíli váhal, jestli si má vzít balón do rukou po sklepnutí od Armase. Nakonec tak učinil, o malou domů se nejednalo.
     
    7
    Po zisku balónu rozjel bleskový protiútok pravou stranou Charis Mavrias. Tomu přišlápl kotník Veaceslav Posmac, od sudího si vyslech ústní varování.
     
    6
    Řecko zahájilo utkání hodně vlažně. Nechávají kombinovat soupeře, sami jsou v deseti na vlastní polovině připraveni bránit.
     
    5
    Pravý bek Ion Jardan ještě zabral a stihl balón na hrací ploše. Následně pozdržel slibně se rozvíjející útočnou akci, rozehrál pod sebe na Cebotarua.
     
    4
    Evangelos Pavlidis trpělivě čekal ve vápně na centr, ten ale nepřišel. Charis Mavrias totiž přišel o míč po souboji s Ionitou.
     
    3
    Vitalie Damascan se dopustil útočného faulu při snaze vytvořit si prostor. Ohnal se proti Tsimikasovi, jehož trefil rukou do obličeje.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v modrých dresech. Favorizovaní Řekové obklékli pro dnešní střetnutí dresy barvy bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Moldavsko: Namașco – I. Jardan, Posmac, Armaș (C), Reabciuk – Cebotaru, Ionita – Rață, Cociuc, Spătaru – Damascan.
    Náhradníci: Koșelev, Calancea – Boiciuc, Bolohan, Caimacov, Epureanu, Dumbravanu, Dros, Belousov, Osipov, I. Țurcan, Bogdan.

    Řecko: Vlachodimos – Mavrias, Chatzidiakos, Tzavellas, Tsimikas – Zeca, Bouchalakis – Limnios, Bakasetas (C), Fortunis – Pavlidis.
    Náhradníci: Barkas, Dioudis – Koulouris, Kyriakopoulos, Lampropoulos, Masouras, Pelkas, Rota, Tzolis, Giakoumakis, Chatzigiovanis, Michailidis.

    Rozhodčí: Jović (CRO) – Modrić (CRO), Radic (CRO).
     
    Řecko

    Řecko ještě může zabojovat o postup do Ligy B, avšak k tomu s největší pravděpodobností vyhrát oba zbývající zápasy, případně může doufat v zaváhání Slovinska proti Kosovu. Právě za Slovinci zaostává Schipova družina o dva body a lze očekávat, že jejich středeční vzájemné měření sil bude přímou bitvou o postup. Řekové jdou do utkání proti outsiderovi v dobrém rozpoložení. V posledních devíti utkáních prohráli jen jednou, a to na půdě silného Rakouska.
     
    Moldavsko

    Moldavsko bylo už před rozlosováním skupiny 3 jasným outsiderem a papírové předpoklady se vyplňují. Svěřenci tureckého kouče Firata ovšem ještě mohou zabojovat o udržení v Lize C. V současné chvíli mají jeden bod za remízu s Kosovem, a právě na tento tým ztrácejí jeden bod. Klíčovým tedy může být středeční utkání, kdy se Moldavsko představí na stadiónu nejbližšího konkurenta. Proti Řekům by byl bodový zisk velkým překvapením.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování Ligy národů UEFA – Ligy C, u zápasu mezi Moldavskem a Řeckem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Milan Huppert

    Branky: 32. Fortunis (Bakasetas), 41. Bakasetas (Fortunis)

    Karty:   61. I. Jardan (MOL), 90+1. Posmac (MOL) – 47. Mavrias (GRE)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:14.
    Moldavsko: Namașco – I. Jardan, Posmac, Armaș (C), Reabciuk – Cebotaru (46. Epureanu), Ionita (83. Boiciuc) – Rață (62. I. Țurcan), Cociuc (46. Caimacov), Spătaru – Damascan (72. Dros).
    Náhradníci: Koșelev, Calancea – Boiciuc, Bolohan, Caimacov, Epureanu, Dumbravanu, Dros, Belousov, Osipov, I. Țurcan, Bogdan.

    Řecko: Vlachodimos – Mavrias, Chatzidiakos, Tzavellas, Tsimikas (62. Kyriakopoulos) – Zeca, Bouchalakis – Limnios (78. Chatzigiovanis), Bakasetas (C), Fortunis (65. Tzolis) – Pavlidis (79. Giakoumakis).
    Náhradníci: Barkas, Dioudis – Koulouris, Kyriakopoulos, Lampropoulos, Masouras, Pelkas, Rota, Tzolis, Giakoumakis, Chatzigiovanis, Michailidis.

    Rozhodčí: Jović (CRO) – Modrić (CRO), Radic (CRO)
    bahis siteleri