Jokerit – Kunlun 0:0 (odl.) | Petrohrad – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Spartak Moskva – Čerepovec 4:3 (po pr.)
po prodl.
Spartak Moskva
4:3 (2:1, 1:0, 0:2 - 1:0)
Severstal Čerepovec
Středa 18.11.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:42 Maxim CYPLAKOV - 4:3
     
    62:42
    Spartak právě vstřelil branku!
    Nyní se již domácí radují. MAXIM CYPLAKOV převzal znovu na levé straně přihrávku od Nikišina. Nabruslil si na kruh, kde napřáhl ke střele a opřel se do puku. Ačkoliv Šugajev máchl lapačkou, proti tvrdé a přesné ráně na vzdálenější tyč neměl šanci. Cyplakov tak dává svůj druhý gól v utkání, celkově pátý v sezoně a díky němu získává Spartak dva body. Asistence: Alexandr Nikišin, Martin Bakoš.
     
    61:21
    Jakov Rylov dostal chvilku prostoru před Šugajevem, kterého se snažil po kličce roztáhnout. Což se mu podařilo, ale zasunout puk mezi jeho betony již nikoliv.
     
    56:37
    Dmitrij Šugajev v brance hostí má i trošku štěstí. Nyní totiž dostal Anatolij Nikoncev krásný pas mezi kruhy a mohl si vybrat, kam pošle puk a dostane Spartak znovu do vedení. Jenže přestřelil levou šibenici!
    53:59 Alexandr PETUNIN - 3:3
     
    53:59
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Domácí během dvou a půl minuty přichází o dvoubrankový náskok. ALEXANDR PETUNIN nyní celou akci začal a také zakončil. Objel branku a předal pun na pravý kruh pro Vladislava Kodolu. Ihned si sjel před Hudáčka a když Kodola vystřelil, úspěšně ztečoval puk do sítě. Asistence: Vladislav Kodola.
     
    52:35
    Lukáš Radil si ve středním pásmu počíhal na soupeře, kterého ale poslal na led nedovoleným bráněním a dostává dvě minuty. Další nepříjemnost pro Spartak.
    51:36 Kirill KAPUSTIN - 3:2
     
    51:36
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Defenzívní hra přináší Spartaku částečný problém. Geraskin v tísni v levém rohu jen tak nazdařbůh nahodil puk mezi kruhy. Tam číhal KIRILL KAPUSTIN, jenž měl štěstí, že se kotouč odrazil od hole Nikišina přímo k němu. Forvard Severstalu napálil puk k levé tyči a překonal Hudáčka, který neměl mnoho šancí. Asistence: Joonas Nättinen, Igor Geraskin.
     
    44:53
    Nyní už chyběl Spartaku jen kousek ke čtvrté brance. Před Šugajevem se vynořil volný Maxim Cypljakov, který tečoval puk těsně vedle levé tyče a poté jej z ostrého úhlu poslal mimo druhou tyčku.
     
    43:30
    Dlouhá přesilovka pět na tři pro domácí. Kirill Adamčuk totiž neudržel v souboji s Nikoncevem nervy na uzdě. Oplácel, sekl soupeře a oslabuje svůj tým. Minutu a půl dlouhá početní výhoda dvou mužů Spartaku!
     
    43:08
    Kalalujev totiž v rohu za brankou vymíchal Alexejeva a Provolněva, čímž se dostal před gólmana Šugajeva. Zakončovat ale kvůli hákování Vladislava Provolněva nemohl. Ten si tak jde na dvě minuty odpočinout.
     
    35:24
    V situaci dva na jednoho přenechal Ilja Arkalov puk na útočné modré pro Ilju Talalujeva, který si sjel před branku, ovšem neuspěl ani ve své druhé velké šanci dnešního mače.
     
    33:53
    Spartak zahrál v útočném pásmu poměrně hezkou kombinaci, na jejímž konci byla střela Joriho Lehtery z levého kruhu. Měl na ní dostatek času, ale Šugajev v brance Čerepovce zatím překonán nebyl. Opět si připsal dobrý zákrok.
     
    31:59
    Moc dlouho se v plném počtu nehrálo. Podražení, toť jasná signalizace sudích směrem k Maximu Matuškinovi, který ve středním pásmu poslal k ledu Lukáše Radila. Tady není o čem se bavit, jasné dvě minuty.
     
    28:32
    Ilja Talalujev potáhl kotouč po levé straně do pásma a přihrál před branku na Ilju Arkalova. Ten byl zahákován Vladislavem Provolněvem a nutno říct, že bek Čerepovce prakticky ani jinou možnost neměl.
     
    25:07
    Další možnost pro hosty. Na trestnou lavici usedá Jurij Kozlovskij na dvě minuty za držení hole.
     
    23:02
    Ofenzívní choutky domácích pokračují. Radil v situaci dva na jednoho uvolnil na ose hřiště spoluhráče Sergeje Širokova, který ale branku přesouvajícího se novice Šugajeva minul. Hned mu mohl poslat ostrou navštívenku.
     
    22:33
    Tři branky za dvaadvacet a půl minuty jsou na Vladislava Podjapolského až příliš a hosté možná chtějí dodat do svých řad nějaký impuls. Do brankoviště tak jde Dmitrij Šugajev.
    22:33 Maxim CYPLAKOV - 3:1
     
    22:33
    Spartak právě vstřelil branku!
    A tak znovu platí otřepané klišé o tom, že když nedáš, tak vzápětí často dostaneš. Martin Bakoš vysunul na pravé straně dobrou přihrávkou MAXIMA CYPLAKOVA, který si najel na pravý kruh a poté měl dostatek času, aby přesně zamířil. Gólmanovi Podjapolskému nedal prakticky žádnou šanci – krásná rána do šibenice. Asistence: Martin Bakoš.
     
    22:08
    Po zmatcích v útočném pásmu se kotouče ujali hosté a rázem mohlo být před Hudáčkem rušno. Andrej Liška dával puk před branku na Morozova, který jej ale minul.
     
    18:24
    Už to mohlo být opět o dvě branky. Ilja Talalujev převzal hezkou přihrávku před branku a zakončoval ostrým bekhendem. Byl už ale téměř před gólmanem Podjapolskim a ten kotouč vyrazil.
    17:54 Alexandr PETUNIN - 2:1
     
    17:54
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Jakov Rylov si na modré rovnal puk na střelu, ale kotouč mu přeskočil hokejku. Toho využil ALEXANDR PETUNIN, který jel sám na branku. Naznačením se snažil rozhýbat Hudáčka, což se mu povedlo. Nakonec si dal puk na dlouhou hůl a krásně ho zasunul k levé tyčce. Obránce Rylov se ještě snažil puk před brankou zastavit, ale těsně se mu to nepovedlo. Bez asistence.
     
    17:41
    Martin Bakoš dostal nabito na levou stranu, ovšem dělovkou z první přestřelil branku!
     
    17:21
    Arťom Garajev zastavil průnik soupeře do útočného pásma háčkem na obranné modré a jde na dvě minuty ven.
     
    13:17
    Tohle je válec, který předvádí Spartak před brankou Podjapolského. Nejprve dostal Arťom Fjodorov výbornou přihrávku před brankou po hezké kličkované Juňkova, ale mířil vedle. Poté tvrdě střílel kapitán Anatolij Nikoncev a gólman Severstalu musel tasit dobrý zákrok.
     
    07:42
    Hosté si zahrají přesilovou hru a mají možnost vrátit se do zápasu v podobě kontaktní branky. Arťom Fjodorov jde ven na dvě minuty za podrážení.
    06:30 Hudáčkův dobrý zákrok
     
    06:30
    Julo Hudáček v brance Spartaku se zatím překonává. V situaci dva na jednoho vzal odpovědnost na sebe Makar Chabarov, který zblízka mířil na vzdálenější tyčku, ale lapačka slovenského muže v masce byla na svém místě.
    05:37 Martin BAKOŠ - 2:0
     
    05:37
    Spartak právě vstřelil branku!
    Nyní již není vůbec o čem diskutovat. Hudáček nejprve brilantně zneškodnil svou vyrážečkou střelu Joonase Nättinena, která směřovala do šibenice. Následoval protiútok, ve kterém Majorov na sebe při přechodu přes modrou navázal dva hráče soupeře a krásně nahrál puk mezi kruhy na MARTINA BAKOŠE. Ten naznačil střelu a bek Matuškin se jí jal vyklekávat, načež slovenský forvard puk trošku potáhl do levé strany a střelou k tyči překonal gólmana. Asistence: Maxim Majorov.
     
    03:04
    Branka platí. Challenge Čerepovce se minula účinkem a nyní se již fanoušci Spartaku Moskva oprávněně radují z branky! Kouč Oleg Znarok jen kroutí hlavou, proč se vůbec o brance rozhodovalo tak dlouho...
     
    03:04
    Ale pozor, bude se ještě zkoumat, zda hráč domácích s číslem 52 nestál v brankovišti a zda tak nezabránil gólmanovi Vladislavu Podjapolskému v zákroku.
    03:04 Sergej ŠIROKOV - 1:0
     
    03:04
    Spartak právě vstřelil branku!
    V Aréně zní světový šlágr "It's beautiful night," což signalizuje, že domácí dali branku. Před gólmanem Podjapolskim totiž SERGEJ ŠIROKOV úspěšně tečoval puk do sítě po střele Nikišina a posílá Spartak do vedení. Asistence: Alexandr Nikišin.
    01:21 Velká šance Arťoma Fjodorova
     
    01:21
    Vedoucí gól mohl být na světě! Arťom Fjorodorov se prodral mezi dvěma hráči soupeře a jel sám na branku. Chtěl zakončit nad rameno gólmana Podjapolského, ale svůj pátý gól v sezoně nepřidal, jelikož přestřelil branku.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Širokov (Nikišin), 6. Bakoš (M. Majorov), 23. M. Cyplakov (Bakoš), 63. M. Cyplakov (Nikišin, Bakoš) – 18. Petunin, 52. Kapustin (Jo. Nättinen, Geraskin), 54. Petunin (Kodola)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Nikišin, Rylov (A), Sokolov, Zubarev, Kulik, Kozlovskij, D. Musin, Serikov – Lehterä, Širokov (A), Radil – Nikoncev (C), Juňkov, Fjodorov – Ljubimov, M. Majorov, Bakoš – Arkalov, M. Cyplakov, Talalujev.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (23. Šugajev) – Vittasmäki, Provolněv, Adamčuk, M. Chabarov, Lalonde (A), Matuškin, Kudako, Nevolin (C) – Vicharev, Jo. Nättinen, A. Garejev – Kodola, Vovčenko, Petunin – Kapustin (A), Geraskin, Guslistov – Liška, A. Alexejev, J. Morozov.

    Rozhodčí: Jevgenij Romasko, Viktor Spirin – Roman Maximovskij, Jevgenij Strelcov
    bahis siteleri