Kvalifikace HS134, Nižnij Tagil Vítěz: M. Eisenbichler (GER) (kon.)
konec
SP - kvalifikace HS134, Nižnij Tagil

Vítěz: M. Eisenbichler (GER)

Pátek 04.12.2020, 15:30 • Tramplin Stork • Skoky na lyžích
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího pokračování světového poháru ve skocích na lyžích. Po Wisle a Ruce se nejlepší skokani světa přesouvají na olympijský můstek v Nižném Tagilu, kde budou na programu dva individuální závody.
    Závody v Rusku bez českých skokanů
     
    Závody v Nižném Tagilu se bohužel uskuteční bez českých skokanů. Filip Sakala totiž neprožil v Ruce vůbec dobrý závodní program. Nejprve v páteční kvalifikaci spadl a v sobotu byl pozitivně testován na koronavirus Covid-19. Což znamenalo, že i když jeho tři další partáci Čestmír Kožíšek, Viktor Polášek a Vojtěch Štursa byli negativní, nemohli nastoupit do nedělního závodu a aktuálně jsou v karanténě.

    Do Ruska neodletí ani Roman Koudelka, který doléčuje zranění z přípravy a ani František Holík, kteří mají právo účasti ve Světovém poháru.

    Čeští skokani se tak mezi světovou elitu vrátí během světového šampionátu v letech na lyžích, jenž je na programu již příští týden.
     
    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Markus Eisenbichler (GER) 280 bodů
    2. Halvor Egner Granerud (NOR) 200 bodů
    3. Dawid Kubacki (POL) 144 bodů
    4. Karl Geiger (GER) 141 bodů
    5. Piotr Żyła (POL) 133 bodů
     
    Startovní listina:

    1. Vadim Šiškin (RUS)
    2. Nikolaj Matavin (RUS)
    3. Ilmir Chazetdinov (RUS)
    4. Ilja Mankov (RUS)
    5. Danil Sadrejev (RUS)
    6. Michail Nazarov (RUS)
    7. Jakub Wolny (POL)
    8. Sandro Hauswirth (SUI)
    9. Tilen Bartol (SLO)
    10. Andreas Wellinger (GER)
    11. Maximilian Steiner (AUT)
    12. Děnis Kornilov (RUS)
    13. Tomasz Pilch (POL)
    14. Simon Ammann (SUI)
    15. Jan Hörl (AUT)
    16. Aleksander Zniszczoł (POL)
    17. Jevgenij Klimov (RUS)
    18. Thomas Lackner (AUT)
    19. Roman Trofimov (RUS)
    20. Stefan Hula (POL)
    21. Dominik Peter (SUI)
    22. Manuel Fettner (AUT)
    23. Anže Semenič (SLO)
    24. Timi Zajc (SLO)
    25. Marius Lindvik (NOR)
    26. Maciej Kot (POL)
    27. Daiki Ito (JPN)
    28. Keiči Sato (JPN)
    29. Pawel Wąsek (POL)
    30. Naoki Nakamura (JPN)
    31. Peter Prevc (SLO)
    32. Daniel-André Tande (NOR)
    33. Rjoju Kobajaši (JPN)
    34. Sander Vossan Eriksen (NOR)
    35. Markus Schiffner (AUT)
    36. Anders Haare (NOR)
    37. Martin Hamann (GER)
    38. Džunširo Kobajaši (JPN)
    39. Gregor Deschwanden (SUI)
    40. Constantin Schmid (GER)
    41. Žiga Jelar (SLO)
    42. Severin Freund (GER)
    43. Johann André Forfang (NOR)
    44. Daniel Huber (AUT)
    45. Bor Pavlovčič (SLO)
    46. Pius Paschke (GER)
    47. Anže Lanišek (SLO)
    48. Robert Johansson (NOR)
    49. Jukija Sato (JPN)
    50. Halvor Egner Granerud (NOR)
    51. Markus Eisenbichler (GER)
     
    1
    Vadim Šiškin se jako první spustil z můstku. Domácí rodák skočil 97,5 metrů a celkově získal 65,8 bodů. Tak uvidíme, jestli to bude stačit.
     
    2
    Nikolaj Matavin dnes nastupuje k prvnímu závodu, je to pro něj tzv debut. Chvilku si musel počkat na svůj skok, ale už ho má za sebou. Skočil 91 metrů a nyní je druhý.
     
    3
    Ilmir Chazetdinov zatím skočil nejdále a jako první pokořil hranici sta metrů. Postupuje do zítřejšího závodu, dnes vypadává jen jeden.
     
    4
    Ilja Mankov, který měl startovat jako čtvrtý je diskvalifikován! Neprošel kvůli kombinéze, a tak dnes postupují všichni!
     
    5
    Danil Sadrejev je mladík, který si však nevedl vůbec špatně. Skočil 119 metrů a jasně se dostává do vedení.
     
    6
    Michail Nazarov taktéž využil dobrých podmínek, a tak skočil ještě dále než jeho kolega z reprezentace. Je z toho rovných 126 metrů.
     
    7
    Jakub Wolny také bude za vítr odepisovat, a tak máme na můstku celkem slušné podmínky. Tento Polák dopadl na 124 metrů a je nyní druhý.
     
    8
    Sandro Hauswirth měl zatím nejlepší vítr ze všech. Tolik toho ale nedokázal využít. Skočil 111,5 metrů a celkově získal 87,7 bodů a je čtvrtý.
     
    9
    Tilen Bartol měl naopak jedny z nejhorších podmínek. Letěl na 119 metrů, ale nepovedl se mu odjezd. To znamená bodové srážky, přesto je třetí.
     
    10
    Andreas Wellinger je už desátým skokanem a kvalifikace nám plyne slušně. Němec dopadl na 119 metrů, získal 105,9 bodů a je čtvrtý.
     
    11
    Maximilian Steiner měl dobré podmínky a předvedl moc dobrý skok! Dolétl na značku 126 metrů, získal 115,8 bodů a je těsně druhý.
     
    12
    Děnis Kornilov je už sedmým ruským skokanem v této kvalifikaci. Ten dopadl už na značce 115 metrů, když netrefil dobře odraz. Nyní je sedmý, propadne se. Avšak postup dnes mají jistý všichni, kdo nastoupí.
     
    13
    Tomasz Pilch zapadl do takového průměru, který se nyní skáče. Bylo z toho 116,5 metrů a v současné době sedmá pozice s 101,7 body.
     
    14
    Simon Ammann je rozhodně švýcarskou legendou skoku. Dolétl na 119 metrů a nedostal zrovna vysoké známky od rozhodčích. Je sedmý.
     
    15
    Jan Hörl je druhým zástupcem Rakouska. Rakušan dolétl na 122,5 metrů, což mu stačí na čtvrté místo.
     
    16
    Aleksander Zniszczoł předvedl pěkný skok a byl vysoko nad svahem. Nakonec dopadl na značku 125 metrů, získal slušné body a jde na první místo! Pěkný skok.
     
    17
    Jevgenij Klimov je dalším Rusem v kvalifikaci. Nejspíše se čekal delší skok. Dopadl na 119 metrů, což je spíše takový průměr.
     
    18
    Thomas Lackner nepředvedl úplně špatný skok. Dopadl na 121,5 metrů a může být spokojený se svým skokem.
     
    Tilen Bartol je také diskvalifikovaný! Neprošel kontrolou na kombinézu po svém skoku! Zítra tak bude v závodě jen 49 skokanů!
     
    19
    Roman Trofimov je posledním ruským skokanem na dnešní kvalifikaci. Neletěl ale daleko, jen 114 metrů. Dnes však postupují všichni.
     
    20
    Stefan Hula nepředvedl ani trochu dobrý skok! Neměl sice zrovna ideální podmínky, ovšem 105 metrů je prostě málo. Nyní je až patnáctý.
     
    21
    Dominik Peter předvedl o něco lepší skok než závodník před ním, avšak také to byl spíše jen průměr v podobě 115 metrů.
     
    22
    Manuel Fettner byl vysoko nad svahem a ukázal pěkný skok. Nakonec dopadl na rovných 125 metrů, měl solidní známky a jde na druhé místo.
     
    23
    Anže Semenič je nejvyšším skokanem ve startovním poli. Neměl úplně ideální let, což ukazují i známky sudích. Řadí se až na šestnáctou pozici.
     
    24
    Timi Zajc předvedl zatím nejdelší let, který nakonec má hodnotu 128,5 metrů! Zatím jasně nejdelší skok, který znamená vedení!
     
    25
    Marius Lindvik loni ukázal, že se s ním musí do budoucnosti určitě počítat. Nyní předvedl druhý nejdelší skok v podobě 128 metrů a přebírá vedení, a to o téměř čtyř body!
     
    26
    Maciej Kot spadl do průměru v podobě 119 metrů.
     
    Jan Hörl je také diskvalifikovaný, na zítřejším závodě se tak představí jen 48 skokanů!
     
    27
    Daiki Ito už předvedl spíše lepší průměr, jelikož dopadl na 122 metrů. Tento Japonec se nyní řadí na devátou pozici průběžného pořadí.
     
    28
    Keiči Sato skočil o metr dále než jeho reprezentační kolega. I proto se řadí na devátou pozici a Ita posouvá o jednu pozici dozadu.
     
    29
    Pawel Wąsek měl rozhodně jedny z nejlepších podmínek, ale nevytěžil z nich tolik. Dopadl na značku 121,5 metrů a průběžně je dvanáctý.
     
    30
    Naoki Nakamura je už třicátým skokanem a kvalifikace nám plyne velmi rychle. Je z toho slušných 124 metrů, 115,7 bodů a sedmá příčka.
     
    31
    Peter Prevc je velkým jménem slovinského skoku. Skok se mu však zrovna nepovedl, jelikož dolétl jen na 115,5 metrů. Průběžně je až dvaadvacátý.
     
    32
    Daniel-André Tande si musel na svůj skok chvilku počkat. Bylo z toho necelých 120 metrů, od tohoto Nora se nejspíše čekalo více. Nyní je třináctý.
     
    33
    Rjoju Kobajaši měl jedny z těch horších podmínek. Přesto dolétl na značku 121,5 metrů a v současné době mu patří až dvanáctá příčka.
     
    34
    Sander Vossan Eriksen natahoval svůj skok, co to jen šlo. Dopadl na značku rovných 118 metrů a patří mu průběžná dvacátá pozice.
     
    35
    Markus Schiffner letěl slušně, ale zatím měl také jedny z nejlepších podmínek! 125,5 metrů, k tomu zisk 113,9 bodů a dvanáctá pozice.
     
    36
    Anders Haare dolétl na značku o čtyři metry méně než předešlý závodník. Je z toho osmnáctá pozice.
     
    37
    Martin Hamann je zástupcem Německa. Dolétl na rovných 120 metrů. Dohromady získal 108,3 bodů a stačí mu to na osmnáctou příčku.
     
    38
    Džunširo Kobajaši také nepředvedl nijaký daleký let, spíše takový průměr v podobě 119 metrů. Je tak až na dvacátém místě.
     
    39
    Gregor Deschwanden je zatím švýcarskou jedničkou. Předvedl takový lepší průměr a skočil 123 metrů. Nyní je však průběžně třináctý.
     
    40
    Constantin Schmid předvedl hodně podobný skok jako Deschwanden, ale měl o něco horší podmínky. Řadí se proto na solidní pátou pozici.
     
    41
    Žiga Jelar je na můstku a před námi bude posledních deset skokanů! Slovinec dokonce za vítr přičítal! To se projevilo na dále v podobě 114 metrů.
     
    42
    Severin Freund už za vítr odečítal, ten se nám tak otočil jenom na chvilku. Přesto z toho byl spíše průměrný skok a 119 metrů, nejspíše čekal více.
     
    43
    Johann André Forfang už měl značně nižší kompenzaci než německý skokan. Dopadl na značku 123 metrů a bere průběžnou pátou příčku.
     
    44
    Daniel Huber předvedl krásný skok, který je navíc v současné době také nejdelší, rovných 130 metrů! K tomu solidní známky rozhodčích a první příčka! To byl moc pěkný skok Rakušana.
     
    45
    Bor Pavlovčič dnes nejlepším Slovincem nebude, tím bude Zajc. Pavlovčič bere dvacáté místo.
     
    46
    Pius Paschke připisoval body za vítr, což se dnes moc skokanů netýkalo. Dolétl na 120 metrů a průběžně mu patří sedmnáctá příčka.
     
    47
    Anže Lanišek už zase za vítr odepisoval, přesto neměl zrovna velkou podporu větru. V dnešní kvalifikaci je druhým nejlepším Slovincem a je pátý.
     
    48
    Robert Johansson měl velkou podporu větru a využil toho k dlouhém skoku! Je z toho rovných 130 metrů, což je nejdelší skok, který drží spolu s Huberem. Nor měl však dobré podmínky, a tak je až třetí!
     
    49
    Jukija Sato šel dolů s lavičkou, takže bude připisovat body za nižší nájezd. Dopadl na značku 127,5 metrů. Nakonec se ale řadí na druhé místo.
     
    50
    Halvor Egner Granerud měl taktéž nižší lavičku a předvedl moc dobrý skok! Je to navíc nejdelší pokus, který má hodnotu 131,5 metrů! Jasné první místo!
     
    51
    Markus Eisenbichler letos vede celkem jasně světový pohár. Fantastický skok! Jasně nejdelší počin, který znamená 135 metrů! Měl sice nižší známky od rozhodčích, ale stačí mu to na první místo! Tento Němec tak dnes vítězi v kvalifikaci.
     
    Tak to byla hodně zajímavá kvalifikace, ale už brzy bylo jasné, že se do závodu probojují všichni skokani, kteří nebudou diskvalifikováni. To se nakonec stalo rovnou třem závodníkům – Iljovi Mankovovi, Tilenu Bartolovi a Janu Hörlovi. Ti se tak do zítřejšího hlavního závodu nepodívají, a tak startovní listina bude čítat čtyřicet osm jmen.

    Vítězem dnešní kvalifikace se stal Markus Eisenbichler, který předvedl jasně nejdelší skok a dopadl na značku 135 metrů. Halvor Egner Granerud nakonec skončil druhý, když na německého závodníka ztratil 2,3 bodu. Pódiové umístění doplnil Daniel Huber, který celkově získal 130,2 bodů.
     
    Konečné pořadí kvalifikace:

    1. Markus Eisenbichler (GER) 138,1
    2. Halvor Egner Granerud (NOR) 135,8
    3. Daniel Huber (AUT) 130,2
    4. Jukija Sato (JPN) 125,2
    5. Marius Lindvik (NOR) 125,1
    6. Robert Johansson (NOR) 124,8
    7. Timi Zajc (SLO) 121,4
    8. Aleksander Zniszczoł (POL) 121,1
    9. Anže Lanišek (SLO) 120,0
    10. Manuel Fettner (AUT) 119,5
    11. Johann André Forfang (NOR) 118,8
    12. Constantin Schmid (GER) 118,1
    13. Michail Nazarov (RUS) 117,9
    14. Maximilian Steiner (AUT) 115,8
    15. Naoki Nakamura (JPN) 115,7
    16. Thomas Lackner (AUT) 115,2
    16. Jakub Wolny (POL) 115,2
    18. Keiči Sato (JPN) 114,5
    19. Daiki Ito (JPN) 114,0
    20. Markus Schiffner (AUT) 113,9
    21. Gregor Deschwanden (SUI) 113,6
    22. Pius Paschke (GER) 113,0
    23. Rjoju Kobajaši (JPN) 112,9
    24. Maciej Kot (POL) 110,4
    25. Daniel-André Tande (NOR) 109,9
    26. Bor Pavlovčič (SLO) 109,1
    27. Pawel Wąsek (POL) 108,7
    28. Jevgenij Klimov (RUS) 108,6
    29. Martin Hamann (GER) 108,3
    29. Anders Haare (NOR) 108,3
    31. Džunširo Kobajaši (JPN) 107,9
    32. Andreas Wellinger (GER) 105,9
    32. Severin Freund (GER) 105,9
    34. Danil Sadrejev (RUS) 105,8
    35. Simon Ammann (SUI) 105,5
    36. Sander Vossan Eriksen (NOR) 103,0
    37. Tomasz Pilch (POL) 101,7
    38. Děnis Kornilov (RUS) 101,4
    39. Žiga Jelar (SLO) 101,0
    40. Roman Trofimov (RUS) 100,1
    41. Dominik Peter (SUI) 99,8
    42. Peter Prevc (SLO) 98,8
    43. Anže Semenič (SLO) 96,9
    44. Sandro Hauswirth (SUI) 87,7
    45. Stefan Hula (POL) 81,7
    46. Ilmir Chazetdinov (RUS) 68,9
    47. Vadim Šiškin (RUS) 65,8
    48. Nikolaj Matavin 53,9
    Ilja Mankov (RUS) NPS
    Tilen Bartol (SLO) DSQ
    Jan Hörl (AUT) DSQ
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:32:48)

    Denisa Józsová

    Konečné pořadí kvalifikace:
    1. Markus Eisenbichler (GER) 138,1
    2. Halvor Egner Granerud (NOR) 135,8
    3. Daniel Huber (AUT) 130,2
    4. Jukija Sato (JPN) 125,2
    5. Marius Lindvik (NOR) 125,1
    6. Robert Johansson (NOR) 124,8
    7. Timi Zajc (SLO) 121,4
    8. Aleksander Zniszczoł (POL) 121,1
    9. Anže Lanišek (SLO) 120,0
    10. Manuel Fettner (AUT) 119,5
    11. Johann André Forfang (NOR) 118,8
    12. Constantin Schmid (GER) 118,1
    13. Michail Nazarov (RUS) 117,9
    14. Maximilian Steiner (AUT) 115,8
    15. Naoki Nakamura (JPN) 115,7
    16. Thomas Lackner (AUT) 115,2
    16. Jakub Wolny (POL) 115,2
    18. Keiči Sato (JPN) 114,5
    19. Daiki Ito (JPN) 114,0
    20. Markus Schiffner (AUT) 113,9
    21. Gregor Deschwanden (SUI) 113,6
    22. Pius Paschke (GER) 113,0
    23. Rjoju Kobajaši (JPN) 112,9
    24. Maciej Kot (POL) 110,4
    25. Daniel-André Tande (NOR) 109,9
    26. Bor Pavlovčič (SLO) 109,1
    27. Pawel Wąsek (POL) 108,7
    28. Jevgenij Klimov (RUS) 108,6
    29. Martin Hamann (GER) 108,3
    29. Anders Haare (NOR) 108,3
    31. Džunširo Kobajaši (JPN) 107,9
    32. Andreas Wellinger (GER) 105,9
    32. Severin Freund (GER) 105,9
    34. Danil Sadrejev (RUS) 105,8
    35. Simon Ammann (SUI) 105,5
    36. Sander Vossan Eriksen (NOR) 103,0
    37. Tomasz Pilch (POL) 101,7
    38. Děnis Kornilov (RUS) 101,4
    39. Žiga Jelar (SLO) 101,0
    40. Roman Trofimov (RUS) 100,1
    41. Dominik Peter (SUI) 99,8
    42. Peter Prevc (SLO) 98,8
    43. Anže Semenič (SLO) 96,9
    44. Sandro Hauswirth (SUI) 87,7
    45. Stefan Hula (POL) 81,7
    46. Ilmir Chazetdinov (RUS) 68,9
    47. Vadim Šiškin (RUS) 65,8
    48. Nikolaj Matavin 53,9
    Ilja Mankov (RUS) NPS
    Tilen Bartol (SLO) DSQ
    Jan Hörl (AUT) DSQ

    Startovní listina:
    1. Vadim Šiškin (RUS)
    2. Nikolaj Matavin (RUS)
    3. Ilmir Chazetdinov (RUS)
    4. Ilja Mankov (RUS)
    5. Danil Sadrejev (RUS)
    6. Michail Nazarov (RUS)
    7. Jakub Wolny (POL)
    8. Sandro Hauswirth (SUI)
    9. Tilen Bartol (SLO)
    10. Andreas Wellinger (GER)
    11. Maximilian Steiner (AUT)
    12. Děnis Kornilov (RUS)
    13. Tomasz Pilch (POL)
    14. Simon Ammann (SUI)
    15. Jan Hörl (AUT)
    16. Aleksander Zniszczoł (POL)
    17. Jevgenij Klimov (RUS)
    18. Thomas Lackner (AUT)
    19. Roman Trofimov (RUS)
    20. Stefan Hula (POL)
    21. Dominik Peter (SUI)
    22. Manuel Fettner (AUT)
    23. Anže Semenič (SLO)
    24. Timi Zajc (SLO)
    25. Marius Lindvik (NOR)
    26. Maciej Kot (POL)
    27. Daiki Ito (JPN)
    28. Keiči Sato (JPN)
    29. Pawel Wąsek (POL)
    30. Naoki Nakamura (JPN)
    31. Peter Prevc (SLO)
    32. Daniel-André Tande (NOR)
    33. Rjoju Kobajaši (JPN)
    34. Sander Vossan Eriksen (NOR)
    35. Markus Schiffner (AUT)
    36. Anders Haare (NOR)
    37. Martin Hamann (GER)
    38. Džunširo Kobajaši (JPN)
    39. Gregor Deschwanden (SUI)
    40. Constantin Schmid (GER)
    41. Žiga Jelar (SLO)
    42. Severin Freund (GER)
    43. Johann André Forfang (NOR)
    44. Daniel Huber (AUT)
    45. Bor Pavlovčič (SLO)
    46. Pius Paschke (GER)
    47. Anže Lanišek (SLO)
    48. Robert Johansson (NOR)
    49. Jukija Sato (JPN)
    50. Halvor Egner Granerud (NOR)
    51. Markus Eisenbichler (GER)

    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Markus Eisenbichler (GER) 280 bodů
    2. Halvor Egner Granerud (NOR) 200 bodů
    3. Dawid Kubacki (POL) 144 bodů
    4. Karl Geiger (GER) 141 bodů
    5. Piotr Żyła (POL) 133 bodů
    bahis siteleri