Jihlava – Kolín 6:0 (kon.) | Prostějov – Litoměřice 4:3 (kon.) | Benátky n/J – Havířov 1:0 (kon.)
Ústí n/L – Vsetín 3:2 (po pr.) | Frýdek-M. – Slavia 4:2 (kon.) | Kadaň – Přerov 3:2 (4:3 po s.n.)
Sokolov – Kladno 3:4 (1:2 po s.n.) | Šumperk – Vrchlabí 1:6 (kon.) | Třebíč – Poruba 2011 4:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:0 (0:0, 2:0, 4:0)
SC Marimex Kolín
Sobota 05.12.2020, 16:00 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to tak dnes vše. Přeji vám z komentátorské budliny krásné svátky, úspěšný nový rok a již v roce 2021 se na vás budu opět odtud z Jihlavy těšit napočtenou. Carpe diem! (18:27:46)
     
    Výborný výkon dnes především předvedla mladá jihlavská krev. Vždyť Miroslav Juda měl dnes skvělou bilanci 2+1, Tomáš Chlubna se poté po matných výkonech rozjel a k jednomu – poslednímu dnešnímu – gólu přidal i asistenci. Zkrátka se ukázalo, že Jihlava má v mladých hráčích celkem budoucnost.
     
    Až v nečekanou exhibici se proměnila třetí třetina, kde hráči Dukly nastříleli do sítě nebohých Středočechů čtyři góly a zápasy v tomto roce na domácím ledě tak zakončili výhrou. Přitom to dlouho vypadalo na vyrovnaný závěr zápasu, Jihlava opět sice pokračovala v herní převaze, ale dlouho nemohla odskočit na větší rozdíl než dvě branky. Od gólu Miroslava Judy v čase 50:42 se rozjela mladá letka domácích a nakonec ustanovila konečný výsledek zápasu, a to 6:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Strejček nakonec ještě do zápasu zasáhl, zavezl kotouč do útočného pásma, ale více se už v dnešním špílu nestane.
    59:10 Tomáš CHLUBNA - 6:0
     
    59:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Junioři Dukly dneska válí a mají velký podíl na tomto výsledku! Šestou branku na už tak zdecimovanou psychiku brankáře Kolína přidal TOMÁŠ CHLUBNA, který si po přihrávce od Judy projel sám až před brankáře a zasunul kotouč mezi jeho betony – 6:0! Asistence: Miroslav Juda.
    58:33 Jiří FRONK - 5:0
     
    58:33
    Dukla právě vstřelila branku!
    Demolice potvrzena, ježci naložili Kozlům minimálně pět branek na cestu domů! Matěj Pekr šikovně nahrál mezi kruhy volnému JIŘÍMU FRONKOVI, který na nic nečekal a okamžitě střílel tak, že vymetl levý vingl Sejpalovy branky. Ten byl v tomto případě naprosto bezmocný – 5:0! Asistence: Matěj Pekr.
     
    58:02
    Jsme v poslední dvouminutovce zápasu. Zahajuje ji ofsajd Středočechů.
     
    57:14
    Černý dvakrát střílel od modré proti brance, ale bezúspěšně. Jihlava musí znovu jet pro kotouč až za Brožovu branku.
     
    56:27
    Kolín vyhodil napříč celým kluzištěm. Dukla ale zápas dohrává ve velké pohodě a během chvíle se dostala zpět do útočného pásma.
     
    56:02
    Martin Štohanzl (KOL) nestačil rychlostně na Fronka, a proto jej zahákoval. Nejdéle dvě minuty tak stráví na lavici hanby.
     
    55:19
    Zápas se prakticky dohrává. Sejpal raději nahození Krenželoka od modré přikryl, dojde tak k dalšímu vhazování před jeho vlastní brankou.
     
    54:51
    Marek Němec dostal v brejku 2 na 1 přihrávku před odkrytou branku, jenže se pořádně ustřelil! Ač to v globálu myslel dobře, když chtěl zakončit na delší tyč, kde Brož už nebyl, přesnost pokusu chyběla.
    53:53 Patrik ČERMÁK - 4:0
     
    53:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přehlídka jihlavských juniorů a Kozlům se to v závěru úplně sesypalo! Chlubna spíše takovým nahozením nastartoval PATRIKA ČERMÁKA, který přebruslil obránce, zpracoval puk do nájezdu a bez problémů prostřelil Sejpala nad betonem – 4:0! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    53:08
    Další zákrok kolínského brankáře a následuje poslední komerční přestávka v tomto utkání.
     
    52:16
    Kolín se snaží ještě snížit, naráží však na velmi dobře konsolidovanou obranu Dukly. Navíc musel čelit dalšímu útoku, Fronk si obešel snadno obránce a přihrával Jiránkovi na modrou, jehož pokus je však zablokován.
    50:42 Miroslav JUDA - 3:0
     
    50:42
    Dukla právě vstřelila branku!
    Sice šťastnější gól, ale platí stejně jako ostatní. Jihlava už vede o tři branky a pravděpodobně si pojistila tři body. Čermák přihrál podél mantinelu na rozjetého MIROSLAVA JUDU, který spíše nahazoval na branku. Sejpal již šel ale do zákroku a betonem si srazil kotouč do vlastní sítě – 3:0! Asistence: Patrik Čermák.
     
    50:23
    Chlubna předkládal před branku puk pro Čermáka, který ale ve velké rychlosti nedokázal kotouč zasunout do odkryté části branky!
     
    48:54
    Nenápadná teč Kukly udělala Sejpalovi velké problémy, protože k ní došlo těsně předtím, než se gólman Kozlů chystal na zákrok. Nakonec si ale hostující brankář poradil a podržel puk v lapačce!
     
    48:05
    Krenželok dostal puk podél modré a rozhodl se hned střílet, dočasný asistent kapitána ale mířil pouze do Sejpalova betonu.
     
    47:53
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Lukáš Blaha – 2 min., podrážení).
     
    47:23
    Skořepa mohl pojistit Jihlavě body poté, co šel sám na branku! Ale ve finální fázi si puk píchl až příliš dopředu a na Sejpala zakončoval bekhendem z úhlu, tohle šanci na přílišný úspěch nemělo.
     
    46:43
    Svižná střela od Mareše, který zakombinoval s Havránkem a z vrcholku pravého kruhu mířil na delší tyč. Sejpal ale jenom kontroloval, k přesnosti něco málo chybělo.
     
    46:26
    Strejček si dnes skutečně zápas doslova „užívá“. U vlastní brány totiž dostal pukem do obličeje a objevila se na ledě dokonce krvavá stopa. Obránce Dukly to tak dnes hodně schytává a tentokrát to vypadá, že skutečně dohrál.
     
    45:40
    Síla ztratil puk mezi kruhy v útočném pásmu, Pekr se následně pokusil o rychlý protiútok. Ale na druhém křídle měl rychlejšího kolegu, a proto přišla signalizace ofsajdu.
     
    45:08
    Váchal po vyhraném buly napálil puk vší silou podél mantinelu tak, až dostal puk opět na zakázané uvolnění. Dukla se tak vrací zadarmo před Sejpalovu kasu.
     
    44:18
    Sejpal nerozehrál příliš přesvědčivě a daroval prakticky puk Illéšovi, který ale nedokázal situaci lépe zakončit. Nakonec dlouhé střídání zakončil pokusem od modré Mácha, Sejpal sbírá do lapačky.
     
    43:34
    Oboustranně nepřesná hra rezultuje v brejky obou celků, ani jeden se ale zatím nepovedlo zakončit.
     
    42:55
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončuje zakázané uvolnění Jihlavy. Kolín střídá a posílá na led novou pětici.
     
    42:06
    Tomáš Harkabus jenom snadno nahodil kotouč do útočného pásma, Kolín ale vrací hned zpátky do předbrankového prostoru Dukly.
     
    41:18
    Strejček si dnes těch střel skutečně užil. Tentokrát dostal na lýtko další bombu, a to od Krejčíka od modré. Sám odskákal na střídačku a je jasné, že chvíli se do dalšího střídání nedostane.
     
    40:02
    Nahození domácích do útočného pásma zachytil Illéš a nahrával pod sebe na Skořepu, který pásmo ještě udržel. Prostor na střelu dostal poté Krenželok, Sejpal má puk v lapačce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině jsme se již branek dočkali, Jihlava byla i v této třetině aktivnější tým a dostala se do dvoubrankového vedení. Nejprve se v 32. minutě Miroslav Juda u tyčky zorientoval a prostřelil po Pekrově přihrávce Sejpala, o šest minut později poté brejk úspěšně dotáhl do konce Josef Skořepa a domácím dal do třetí třetiny poměrně pohodový polštářek.

    Střely na branku: 27 – 14 (13 – 6)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Pekr po přihrávce od Lichance chtěl střílet taženým pokusem, kotouč ale nechal za sebou. Dukla tak další zásah v třetině pravděpodobně nepřidá.
     
    39:15
    Tomáš Chlubna po levém křídle prošel do útočného pásma a vyhodnotil situaci jako nejlepší na střelu. Sejpal zakončení doprostřed branky ale spolehlivě pohlídal.
     
    38:27
    Tomáš Chlubna si nepohlídal přejezd modré v tandemu s Judou. Zatímco Juda se teprve chystal do útočného pásma, Chlubna už mu tam pár sekund pobýval. Proto je z nadějné akce jenom vhazování ve středním pásmu.
    37:17 Josef SKOŘEPA - 2:0
     
    37:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Chyba v kolínské obraně a domácí odskakují na dvě branky! Tomáš Černý ze středního pásma poslal do brejkové situace JOSEFA SKOŘEPU, který sice nepříliš povedeným, ale úspěšným blafákem překonal Sejpala a dostal tak puk za brankovou čáru, což se počítá především – 2:0! Asistence: Tomáš Černý, Tomáš Havránek..
     
    36:23
    Mnohem zajímavější ale byla střela Davida Šafránka, který z levého kruhu napřáhl a příklepem trefil přesně spojnici tyčí za překvapeným Brožem!
     
    36:07
    Zdeněk Král se toho taktéž nebál, vyjel si zpoza branky a zakončoval na dlouhou tyč za beton Brože, hokejku ale nenatáhl do takové polohy, aby to na zasunutí puku stačilo.
     
    35:16
    Přesilovku sice odehráli domácí prakticky celou v útočném pásmu, nedokázali už ale lépe zakončit. Celé to na sebe pak vzal v plném počtu Joshua James Mácha, který obkroužil kasu, vyjel si mezi kruhy a pálil, Sejpal jeho nepříjemnou střelu na teploměr ale lapil.
     
    34:25
    Mareš dostal již v přesilovkovém schématu puk křížem na pravý kruh. Ale taky na dlouhou hůl, tím pádem se domácí obránce nedokázal dostat ke střele.
     
    33:30
    Lukáš Krejčík (KOL) jednomu z domácích vysekl hokejku takovým způsobem, že skoro sestřelila chatrně držící osvětlení CZ LOKO Arény. Po krátké poradě dostává menší trest a hrajeme opět 4 na 4.
     
    33:12
    Kukla se nyní nepohodl s Králem a nechal jej vjet do ofsajdové pozice. Právě druhý jmenovaný z toho radost prakticky nemá a s Kuklou si celou situaci vyříkává ještě na střídačce.
     
    32:42
    Jihlava ale skvěle hraje vepředu, Skořepa s Illéšem skvěle potahali čas a nedovolují Kolínským cokoliv předvést v útočném pásmu.
     
    32:19
    Tomáš Jiránek (JIH) se na hlavního Wagnera zlobí. Tentokrát jde na trestnou opět za podrážení, když na mantinel přihrál Blahu. Dle sudích jej ale tímto hitem podrazil a po komerční přestávce půjde Jihlava do dalšího oslabení.
    31:05 Miroslav JUDA - 1:0
     
    31:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Prokletí Sejpalovy kasy prolomeno jest, Dukla se ujímá vedení! Matěj Pekr zavezl puk za branku, odkud zpětnou přihrávkou našel ideálně volného MIROSLAVA JUDU. Na něj obrana modrobílých trochu zapomněla, Juda byl na střelu připraven a propálil hostujícího brankáře na bližší tyči – 1:0! Asistence: Matěj Pekr.
     
    30:16
    Kozlové jsou v plném počtu a opět po delší době hrajeme v plném počtu hráčů z obou stran.
     
    29:49
    Daniel Krenželok vyměnil na modré pozici s Pekrem a zkusil vystřelit, jeho pokus Sejpal přikryl lapačkou.
     
    29:16
    Už podruhé ale Daniel Horažďovský v roli čárového rozhodčího vykazuje hru před Brože, neboť shledal ofsajd Jihlavy jako úmyslný.
     
    28:59
    Dukla hraje v pěti, má tak minutu a čtvrt přesilové hry. Kolín ale první sekundy zvládl dobře a vyhodil přes celé kluziště.
     
    28:34
    Jan Strejček se vrátil do zápasu po bolestivém nastřelení hned v úvodu zápasu. Tentokrát zkusil propálit Sejpala přes clonu od modré, brankář Kozlů ale hokejkou poslal puk do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    28:16
    Jakub Husa (KOL) takticky zatáhl za záchrannou brzdu. Lichance v zakončení brejku nekompromisně sekl přes hůl a míří na trestnou lavici. Pro Kolín možná i štěstí, že nepřišla signalizace trestného střílení.
     
    27:09
    Husovi ale puk na modré uskočil a do hry se musel zapojit až brankář Sejpal. Během chvíle budou domácí ve čtyřech a z krizové situace se tak dostali.
     
    26:54
    29 sekund přesilovky 5 na 3 pro Kolín! Lukáš Mareš (JIH) trefil hokejkou do obličeje Jankovského, dostává za to menší trest. Středočeši tak mají nejlepší příležitost jít do vedení!
     
    26:30
    Zdeněk Král táhl po levém křídle výpad a v ideální možnost nahrával před branku Šafránkovi, který jenom jemně píchl do puku. Brož ale skryl svůj pokus v lapačce!
     
    26:13
    Tomáš Havránek si připsal sice veledůležitý blok proti střele Bláhy, ale také to nekompromisně schytal zblízka na nechráněnou oblast ruky. Okamžitě tak šel k ledu a rozhodčí přerušili raději hru.
     
    25:23
    Je tomu skutečně tak, Tomáš Jiránek (JIH) ale nejde ven skrze tvrdý hit na Jankovského, nýbrž za jeho následné podražení mezi kruhy. Kolín má tak 1:05 4 na 3!
     
    25:15
    Jiránek zastavoval brejkovou situaci tak, že Jankovského nekompromisně naremploval na mantinel. Vypadá to ale, že dojde k vyloučení domácího dlouhána.
     
    24:28
    Jak Tomáš Chlubna (JIH), tak Jakub Muška (KOL) mají shodně po dvou minutách za hrubost. Hraje se tak v počtu 4 na 4 celé dvě minuty.
     
    24:28
    Chlubna byl důrazný v zakončení, s čímž se nechtěl smířit Muška a okamžitě skončil po domácím forvardovi. Následovala potyčka, rozhodčí mají ruce nahoře a určitě se bude vylučovat!
     
    23:13
    Prudkou rozehrávku Brože nezachytil nikdo z domácích hokejistů, vzhledem k tomu, že ale mířilo nahození přímo na Sejpala, tak i hostující gólman se moc nezdržoval a ihned rozehrál dopředu.
     
    22:46
    Zakázané uvolnění Kolína ponechává hru stále před brankou Sejpala.
     
    22:06
    Jenom o chvíli později si nebyl domácí brankář jist, zda mu puk po střele Němce nepropadl skrz výstroj za brankovou čáru. V tomto případě mu pomohlo přerušení hry od hlavního rozhodčího.
     
    22:00
    Jakub Petržilka se nakonec dostal přes Fronka a z pravého kruhu střílel, Brož podržel puk ve výstroji.
     
    21:29
    Dukla čekala na prostřídání, poté dostával puk do jízdy Kolář, který se ale dopustil podle rozhodcovské legendy Daniela Horažďovského úmyslného ofsajdu. Hra se tak stěhuje před Brože.
     
    20:46
    Kolín se ale poté dostal hned do útočného pásma. V něm se dostal dvakrát do střelecké pozice. Muška od modré ale poprvé napálil blokujícího Máchu, podruhé byl pokus tečován do ochranné sítě.
     
    20:03
    V prvních sekundách měla Jihlava další šanci! Nahozený puk se odrazil od zadního mantinelu, přímo do jízdy pro Havránka. Ten však nedokázal zblízka prostřelit Sejpala!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Svižná první třetina byla oboustranně pěknou podívanou. Týmy hrály především hodně směrem dopředu, po úvodu, kde měl navrch Kolín, začala pomalu Jihlava dostávat klid na kotouč a vytvořit si několik příležitostí. Ty největší ale skončily na skvělém brankáři Sejpalovi, který chytil prakticky dvě branky Dukle. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, ta začne zhruba za 13 minut.

    Střely na branku: 14 – 8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Poslední půlminuta hry, Dukla tlačí na kolínskou obranu, která se zmohla jenom na zakázané uvolnění. Do hry tak musí zpátky Muška, jehož nenápadné střídání čárovému neuniklo.
     
    18:52
    Vyhozený puk letěl přímo proti hlavě trenéra jihlavské Dukly, Karla Nekvasila. Ten před toušem dokázal naštěstí uhnout, kdyby se tak nestalo, byla by to přímá pecka do obličeje. Za ním se však nacházel dočasný vedoucí Dukly Tomáš „Gandalf“ Lysý. Z něj tak málem nebyl ani Gandalf Šedý, ani Bílý, ale skoro Krvavý.
     
    18:14
    Po vhazování před brankou Kolína se domácí tlačili opět do další akce, vlastní nepřesností ale dali Kozlům prostor na vyhození puku do středního pásma.
     
    16:52
    Král dostal puk do jízdy a mezi dvěma beky si to šinul prakticky do brejkové situace. Ale nakonec byl Krenželokem dobruslen, domácí obránce jej pak i o puk připravil.
     
    16:12
    Jiránek byl zdvojen, přesto dokázal nahrát pod sebe na Fronka, který místo pokusu z pravého kruhu puk pustil pod sebe na Pekra. Mezi kruhy stojící šutér střílel bez přípravy, za Sejpalovou helmou cinklo břevno!
     
    15:09
    Tomáš Harkabus měl před sebou po přihrávce na levý kruh odkrytou klec, brankář Sejpal se ale skvěle roztáhl a předvedl další důležitý zákrok, který drží Kolín stále na remíze!
     
    14:36
    Chlubna přihrál kotouč rukou na rozjetého Judu. Povedenou hudební produkci v dnešním zápase oceňuje například vedoucí Kolína, která si tentokrát na zremixovanou verzi Bella Ciao celkem i zatrsala na kolínské střídačce.
     
    13:56
    Harkabus pálil od modré čáry, na hranici brankoviště došlo ke sražení puku do protipohybu Sejpala, naštěstí pro hosty i mimo dosah klece!
     
    13:37
    Lukáš Krejčík nepřebruslil Harkabuse a kotouč už nestihl. Následuje tak odpískání zakázaného uvolnění Kozlům.
     
    12:45
    Václav Jankovský přebruslil do útoku a přes dva hráče se na levém kruhu dostal do střelecké pozice. Brož vyrazil betonem na protější stranu, domácí brankář si posléze poradil i s dalším pokusem.
     
    12:36
    Jiří Fronk se propracoval přes levou stranu ke střeleckém zakončení z kruhu, Sejpal mu však jenom nastavil lapačku, kterou Fronk trefil. V přerušení je tak zahájena druhá komerční přestávka.
     
    11:49
    Skořepa odstavil Váchala od puku v oblouku a v následném souboji přehrál pod sebe na Eliáše. Tam ale přišla ztráta, Kolín rozjíždí kombinaci ve středním pásmu.
     
    11:22
    Hrajeme i nadále na jeden zátah, Dukla má převahu v útočném pásmu, stále ale bez gólového vyjádření.
     
    10:39
    Dukla je v plném počtu a dobrou práci na levém křídle předvedl Miroslav Juda. Zavezl přes dva osobní souboje až do útočného pásma, kde nabídl střeleckou pozici Harkabusovi, Sejpal ale stále drží.
     
    09:36
    Bilčík ani napodruhé nedokázal vyhodit puk a vzešel z toho střelecký pokus Jakuba Husy. Z vrcholku levého kruhu ale vyprášil výstroj domácímu brankáři, domácí následně vyhazují.
     
    08:40
    Daniel Krenželok proti třem hráčům za brankou Sejpala neuspěl, mrzet ho to však příliš pro tento moment nemusí, neboť potahal čas, který zbývá Illéšovi k návratu na ledovou plochu.
     
    08:25
    Jakub Illéš (JIH) je na straně Dukly zatím smolařem. I druhé vyloučení v týmu se týká jeho, tentokrát za hákování ve středním pásmu.
     
    07:17
    Martin Sejpal připsal luxusní zákrok! Na Lichance přišla zpoza branky přihrávka a rodák z Prievidzi pálil na vzdálenější tyč. Sejpal ale rozčísl studený vzduch nad ledem lapačkou a dokázal z těžké pozice dostat kotouč mimo tři tyče!
     
    06:30
    Juda nepřesně nahrál a dal možnost Královi, aby hrnul hru Středočechů vpřed. Jeho snaha ale končí na útočné modré, nutno podotknout, že ani Jihlava se z kontrbrejku moc nepředvedla.
     
    06:03
    Harkabusův pokus nakonec přes obránce prošel, hned za ním byl ale připraven Mácha, který to poslal na branku bez nějaké větší přípravy. Sejpal nicméně drží kotouč pod betonem, následuje první komerční přestávka.
     
    05:33
    Černý dostal nabito na osu a okamžitě střílel. Před Sejpalem se rozestoupila obranná řada, gólman Kozlů ale drží puk pevně ve výstroji.
     
    04:50
    Krenželok udržel hru na modré a přesunul ji k levému mantinelu na Fronka. Tam se po souboji s Kuklou odrazil kotouč do ochranné sítě, vhazovat se bude po pravici brankáře Sejpala.
     
    04:10
    Robin Martínek (KOL) ve středním pásmu trefil loktem do obličeje jednoho z domácích. I on tak dostává menší trest, Dukla rozehraje první početní výhodu.
     
    03:17
    Jsme již v plném počtu na obou stranách. Štohanzl získal puk a stříleným nahozením našel Petržilku, který se krátkou kličkou zbavil obránce před sebou a chystal se střílet. Před brankou Dukly poté vznikl závar, obránci Jihlavy ale vše dokázali vyřešit ke spokojenosti domácí střídačky!
     
    02:23
    David Šafránek při otočce zapomněl puk za sebou a Dukla vyvážela stylem 2 na 1. Na levý kruh dostal kotouč Joshua James Mácha, tentokrát ale narozdíl od zápasu v Ostravě neuspěl, jeho střela byla zablokována.
     
    01:48
    Husa přihrál nešikovně jenom na hůl Harkabuse, který už startoval do brejku. Ale domácímu útočníkovi puk utekl, následně byl z toho odpískaný ofsajd.
     
    01:16
    Brož se snažil vyhodit po plexiskle, ale neúspěšně. Hosté stále drží útočné pásmo a první kombinaci zakončoval od modré střelou do horní části branky Jan Stehlík, jeho pokus Brož v poslední chvíli vysekl ramenem do ochranné sítě!
     
    00:58
    Opět se však nehraje, tentokrát schytal nekompromisní bombu na kotník Strejček. Nakonec sám odchází, ale míří přímo do kabin, tudíž zřejmě nějakou chvilku hrát nebude.
     
    00:42
    Jakub Illéš (JIH) ve snaze odpálit kotouč do útočného pásma trefil Kuklu holí přímo do obličeje, za což dostává menší trest. Kolín odehraje svoji první přesilovku.
     
    00:09
    Hned v prvních sekundách je tu pro Duklu velká nepříjemnost, Illéš se dopustil faulu a Kolín má signalizovanou výhodu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok (A), D. Kolář, T. Černý, Strejček, Bilčík, Mareš, Eliáš – T. Havránek, Skořepa, Illéš (C) – Jiránek, Fronk, Mácha – T. Harkabus, Lichanec, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna.

    SC Kolín: Sejpal (O. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Muška, Váchal, Pýcha – Jankovský, Šafránek (C), Z. Král – L. Krejčík (A), Zumr, Stehlík (A) – Síla, Štohanzl, Petržilka – Semirád, R. Martínek, Němec – Mašín.

    Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Horažďovský, Flegl.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    12 zápasů, 1. místo, 24 bodů, skóre 38:28, bilance 6-2-2-2

    Dukla vstoupila do ročníku ve velkém stylu a – možná nečekaně – vede v nekompletní tabulce o jediný bod před druhou Porubou, kterou ve čtvrtečním šlágru se čtyřmi juniory v sestavě sestřelila v Sareze výhrou 3:2 v prodloužení. Velký podíl na tom měla nová posila, James Joshua Mácha, který přišel na výpomoc z Olomouce a s bilancí 1+1 měl poslední slovo v celém zápase.

    Po restartu ale Jihlavě nesedly dva zápasy z pěti. V obou přitom vedla o dvě branky, jak Vrchlabí, tak Slavia ale dokázaly otočit nepřiznivý vývoj, a zatímco zpod Krkonoš nebrala Jihlava ani bod, tak proti Slavii měla útěchu alespoň s bodem z prodloužení. Proti Kolínu je však ale stále brána za favorita a měla by své postavení v tabulce potvrdit.
     
    SC KOLÍN
    9 zápasů, 16. místo, 9 bodů, skóre 29:33, bilance 2-1-1-5

    Zatímco Jihlavě to šlape dobře, Kolínu se vyjma parádního vstupu v prvních čtyřech kolech příliš výsledkově nedaří. Přitom byli u Labe ve velké euforii celé září, když dokázali doma seknout Vsetín 3:0, na což navázali dvěma výhrami v prodloužení proti Přerovu a Prostějovu. Jenže pak přišla série proher, přičemž všechny porážky byly o jedinou branku, včetně prohry na ledě velice silné Poruby (3:4).

    Poslední výhra tak přišla až v důležitém souboji na spodku tabulky, kdy především skrze čtyřgólovou smršť v první třetině došli Kozlové pro výhru 7:4 nad malátným Šumperkem. V tabulce však Středočeši ztrácí na první desítku stále šest bodů.
     
    Krásný sobotní podvečer z Jihlavy! Poté, co Dukla v hodně kombinované sestavě dokázala setnout ve čtvrtečním šlágru vedoucí Porubu na jejím ledě, čeká domácí celek další zápas. Tentokrát se postaví jako favorit na vlastním ledě Kolínu, který po nadějném úvodu začal ztrácet a z posledních pěti špílů prohrál rovnou čtyři. Povede se to Středočechům prolomit?

    Zápas začíná v CZ LOKO Aréně od 16:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 32. Juda (Pekr), 38. Skořepa (T. Černý, T. Havránek), 51. Juda (Čermák), 54. Čermák (Chlubna), 59. Fronk (Pekr), 60. Chlubna (Juda)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok (A), D. Kolář, T. Černý, Strejček, Bilčík, Mareš, Eliáš – T. Havránek, Skořepa (C), Illéš – Jiránek, Fronk, Mácha – T. Harkabus, Lichanec, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna.
    SC Marimex Kolín: Sejpal (O. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Muška, Váchal, Pýcha – Jankovský, Šafránek (C), Z. Král – L. Krejčík (A), Zumr, Stehlík (A) – Síla, Štohanzl, Petržilka – Semirád, R. Martínek, Němec – Mašín.

    Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Horažďovský, Flegl
    thejrc.org