Ufa – Magnitogorsk 1:3 (kon.) | Nižněkamsk – Kunlun 4:5 (kon.) | Petrohrad – Riga 3:4 (2:3 po s.n.)
Spartak Moskva – Jokerit 3:2 (po pr.)
konec
Salavat Julajev Ufa
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 07.12.2020, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Souboj dvou týmů z horní části tabulky tedy ovládl Magnitogorsk, který se tak posouvá na třetí místo Západní konference. Tak zase někdy na počtenou. (17:26:13)
     
    Československá stopa v utkání
    Andrej Nestrašil (MET) 0+1, 2 střely, TOI 18:27
     
    Statistiky
    Střely na branku: 32 – 40
    Zblokované střely: 17 – 13
    Tresné minuty: 8 – 10
    Využití: 1/5 – 1/4
    V oslabení: 0 – 1
    Vyhrané buly: 29 – 27
    Hity: 14 – 6
    Čas v útočném pásmu: 18:35 – 13:50
     
    Magnitogorsk potvrzuje skvělou formu i proti Ufě, přičemž si připisuje už páté vítězství za sebou. V dnešním duelu byl po většinu času lepší, lépe mu vyšel zejména začátek duelu, díky čemuž se dostal brzy do vedení. Ufa následně usilovala o vyrovnání, což se jí nakonec z velkou dávkou štěstí podařilo, ale to bylo vše, na co se v zápase zmohla. Závěrečná část už patřila Metallurgu, který si nejprve vzal vedení zpět, které potvrzoval výbornou defenzivou a následně definitivně rozhodl gólem do prázdné klece, který si připsal Sergej Plotnikov, pro kterého to byla druhá branka v duelu.
     
    Konec zápasu.
    59:23 Sergej PLOTNIKOV - 1:3
     
    59:23
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Je hotovo, na konečných 3:1 dává v samotném závěru SERGEJ PLOTNIKOV, který nejprve dotlačil kotouč do střední třetiny, tam uspěl v souboji s protihráčem, díky čemuž se mohl v klidu trefit do prázdné domácí branky. Bez asistence.
     
    58:49
    Ufa se usadila v útoku až teď a samozřejmě to okamžitě zkouší bez brankáře, první střelecký pokus však úspěšně kryje gólman Magnitogorsku.
     
    58:18
    Metallurg i toto oslabení zatím zvládá naprosto bez problémů a velmi jistě směřuje za pátým vítězstvím v řadě.
     
    57:24
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jegor Jakovlev – 2 min., krosček).
     
    57:11
    Vasilij Košečkin musí vytahovat další zákrok, i když nic složitého to pro něj nebylo, protože nahození od modré čáry moc dobře viděl.
     
    56:48
    Hosté získávají co nejvíce času pomocí napadání, což jim vychází na výbornou, protože Salavatu stále rozehrávka vůbec nevychází.
     
    56:08
    Ufě už začíná opravdu docházet čas, přičemž má problémy jen s přechodem do útočného pásma. Většinou tak přichází jen nahození, po kterém se však Magnitogorsk bez problémů osvobodí.
     
    55:37
    Dmitrij Kugryšev dostal nabito na hranici pravého kruhu a pálil z první, ale mířil jen do betonu Vasilije Košečkina, který i nadále působí velmi jistým dojmem.
     
    55:16
    Metallurg má oslabení bleskově za sebou, nyní se navíc bude moci uklidnit v útočném pásmu, protože Salavat nahazuje jen na zakázané uvolnění.
     
    54:45
    Ufa v přesilovce moc nebezpečná není, i když se drží v útočném pásmu. Do zakončení se však skoro vůbec nedostává.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Semjon Košelev – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    Dnešní utkání sleduje 2433 diváků.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 25. Hartikainen (Larsen, M. Granlund) – 4. S. Plotnikov (Minulin, Rasmussen), 53. Rasmussen (A. Nestrašil, J. Jakovlev), 60. S. Plotnikov


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Panin (C), Larsen, Koledov, Naumenkov, J. Birjukov, Alexejev, A. Semjonov – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – V. Žarkov (A), Chochrjakov, Kadějkin – Baranov, Kugryšev, M. Vorobjov – Gimatov, Soloduchin, Alaljkin – Pimenov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – J. Jakovlev (A), Martynov, Holm, Minulin, Dronov, Zemčonok, Va. Antipin – S. Plotnikov (A), Rasmussen, Čibisov – Beck, Mozjakin (C), A. Nestrašil – Několenko, Pesonen, Karpov – Košelev, Jurov, Potěchin – Švyrjov.

    Rozhodčí: Birin, Olenin – Nikolajev, Maximovskij

    Diváci: 2433
    bahis siteleri