Vítkovice – Královské Vinohrady 10:5 (kon.) | Liberec – Česká Lípa 19:7 (kon.) | Chodov – Otrokovice 0:0 (odl.)
Black Angels – Střešovice 2:8 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 0:0 (odl.) | Ostrava – Bohemians 6:5 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
6:5 (0:1, 2:2, 3:2 - 0:0)
FbŠ Bohemians
Neděle 13.12.2020, 18:00 • ČPP Aréna Ostrava • Livesport Superliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanouškům florbalu. Vítáme vás u sledování online přenosu z 11. kola Livesport Superligy florbalu. Dnes vám příblížíme zápas mezi FBC ČPP Ostrava a FbŠ Bohemians.
     
    FBC ČPP Ostrava se nachází v průběžné tabulce na páté pozici. Na svém kontě má z třinácti odehraných zápasů dvacet bodů za šest vítězství v základní hrací době a jedno vítězství v prodloužení proti Hattricku Brno.
     
    FbŠ Bohemians je na tom o trochu lépe než jeho soupeř. Má o bod více a je třetí. V sezóně z deseti zápasů zatím sedmkrát vyhráli a třikrát prohráli.
     
    Utkání bude řídit zkušené duo rozhodčích Pavel Kačer a Ondřej Vašíček.
     
    Zápas začíná v ostravské ČPP aréně v 18:00 a vy jste k jeho sledování prostřednictvím našeho online přenosu srdečně zvaní.
     
    Český florbal dnes zasáhla smutná zpráva. Ve třiatřiceti letech byl nalezen mrtev brankář Chodova Michal Rebro. Před tímto duelem tak proběhne minuta ticha. Čest jeho památce a upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým.
     
    Úvodní sestavy:

    FBC ČPP Ostrava: Binder (Janík) – Lipový, Šešulka, Zimmer, Burýšek – Malajka, Soukup, Herblich – Klimscha, Vítovec, Eichner – Jakubec, Šubert, Sládek – Pešat, Hurta, Kittel – Dohnal.

    FbŠ Bohemians: Michajlovič (Hyršl) – Zezulka, Kisugite, Šebek, Dobisík, Čihák, Krbec – Krebner, M. Forman, Vojtíšek – Kopecký, Buršík, Malič – Pěnička, Kawulok, F. Forman – Růžek, Šárka.

    Rozhodčí: Kačer, Vašíček.
     
    Probíhá minuta ticha za zesnulého Michala Rebra.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté zatáhli míček ke své brance, tu poté oběhli a následně se chtěli dostat na druhou stranu. Ač jim v tom domácí bránili, nakonec se to povedlo, ale pokus byl nepřesný.
     
    00:54
    Patrik Šebek se dostal na pravou stranu a zblízka zakončoval, ovšem brankář Binder nastavil nohu a pokus Bohemians zastavil.
     
    01:43
    Lukáš Herblich vyslal propagační střelu na hostujícího brankáře Michajloviče, ten neměl problém míček ukrýt a následně hned pádí do útoku jeho spoluhráči.
     
    02:21
    Další útočná akce hostů skončila zmarem, u míčku tak jsou opět domácí hráči a hned se snaží dostat se na polovinu svého soupeře.
     
    02:49
    Pražané ale po zisku balonku okamžitě rychle otočili hru, pokus Jana Dobisíka pak skončil jen na zadním mantinelu.
     
    03:25
    Po nepřesné ostravské akci zakládali od svého brankáře Pražané další akci, v ní střílel Filip Forman, ale balonek srazil jeden z domácích hráčů do rohu.
     
    04:29
    Po další šanci hostů získali míček Ostravští a otočili hru před branku Michajloviče, ovšem před ním si zrovna moc dobře nepočínali. Díky tomu se pak vraceli zase rychle zpět do obranné činnosti.
     
    05:23
    Pavel Hurta hledal přihrávkou zpoza hostující branky Zimmera, ale marně.
     
    05:34
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Krásně sehraná akce hostů a ti otevírají účet zápasu, nutno říci, že zaslouženě, od úvodních minut má Bohemians převahu. Kisugite z levé strany našel úplně volného JAKUBA ŠÁRKU, jenž poté neměl problém sklepnout míček do odkryté branky Ostravy – 0:1. Asistence: Martin Kisugite.
    05:34 Jakub ŠÁRKA - 0:1
     
    06:25
    Hosté jsou na koni a hned po vstřelení gólu vymysleli další akci, po které ale zakročila pozorná obrana ostravského celku.
     
    06:51
    Další hostující manévr před Binderem, ten si tentokráte poradil a šanci Pražanů zneškodnil. Nicméně se balonek dostal zpět do hry a následně pak hosté stříleli znovu.
     
    07:43
    Jakub Šárka se zjevil u velkého brankoviště, ale i když si řekl o přihrávku, i díky obraně domácích tato akce nevyšla, jak by si hostující útočník přál.
     
    08:36
    Hostující brankář Michajlovič byl znovu bez práce a nyní jen přihlíží, jak jeho spoluhráči míří za další útočnou akcí na polovinu ostravského celku.
     
    09:16
    Michal Vojtíšek otravoval u domácí branky, ale obranným zákrokem ho čistě odsunul jeden z domácích a rázem tak skončil náznak akce Pražanů.
     
    09:52
    Vyloučení v týmu FbŠ Bohemians (Jan Malič – 2 min., Vysoká hůl).
     
    09:57
    Domácí celek má jako první k dispozici přesilovou hru a pokusí se ji využít, aby srovnali zatím pro ně nepříznivý stav. Už se tlačí před Michajloviče a obrana hostů se naopak snaží akci ubránit.
     
    10:22
    A to se Pražanům daří, dokonce ve vlastním oslabení vytáhli míček až na polovinu ostravského celku, ale i když se neprosadili, pošetřili cenné vteřiny.
     
    11:03
    Po zisku míčku ho hosté vyhodili daleko od své branky a znovu tak sehráli tuto pasáž v oslabení velmi dobře.
     
    11:52
    Bohemians se ubránili a už jsou v plném počtu. O své vedení tak nepřišli.
     
    11:55
    Filip Forman zpětnou přihrávkou poslal míček na Michala Vojtíška, jenž ho potáhl až před Jana Bindera. Tomu ale pomohli spoluhráči a míček poslali do bezpečí.
     
    13:01
    Nyní musel Binder zasahovat proti pokusu Michala Vojtíška a mí míček v ruce. Hned pak ho ale poslal zpět do hry a do útoku se vydává Ostrava.
     
    13:32
    Pražané jsou zatím stále lepším týmem, velmi dobře brání a i se dostávají častokrát do zakončení před Binderovou brankou. Ostravští tak zatím nevymysleli žádnou kloudnou akci, po které by se mohlo narodit vyrovnání.
     
    14:27
    Malajka už už chtěl střílet, ale znovu byl zastaven pozornou obranou Bohemians. Ti hned po zisku balonku otáčejí dění na hrací ploše zase před Bindera.
     
    15:12
    Hosté opět roztočili kolotoč před ostravskou brankou, nakonec ale nedošlo k žádné přesnější střele.
     
    15:47
    Matěj Pěnička se rozpohyboval a říkal si o přihrávku, ale nakonec ji nezískal. Na druhé straně střílel z pravé strany Michal Sládek a po hodně dlouhé době šel do zákroku Radovan Michajovič, jenž míček rukou vyrazil ven!
     
    16:48
    Nepřesná akce hostů znamenala ztrátu balonku a do rychlé akce šli domácí, v přečíslení ale neuspěli, neboť je soupeř o míček obral a získal ho na svoji stranu.
     
    16:53
    Filip Forman vystřelil hodně tvrdě a do zákroku musel jít Jan Binder, který se ve svém brankovišti zaskvěl a nedovolil hostům, aby své vedení navýšili!
     
    18:13
    Hosté ještě zkoušejí další útočnou akci, rádi by své vedení pojistili, ale obrana Ostravy byla proti a záhy pak museli hosté zpět do obrany.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Matěj Pěnička se na střední vzdálenosti otočil a pohotově vystřelil, ale Jana Bindera nepřekonal.
     
    19:48
    V závěru první třetiny se ještě do šance dostali domácí, Dominik Klimscha však zblízka nadvakrát neprocpal míček za záda Radovana Michajloviče!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu mezi Ostravou a pražskými Bohemians je u konce. Jasnou převahu měli hosté a neustále hrozili před brankou domácích. Po zásluze tak je zatím vedení na jejich straně. Ostravští se ve druhé části hry pokusí nepříznivý stav vyrovnat, aby se vrátili zpět do hry.
     
    Střely na branku: 6 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hned v úvodu druhé třetiny jsou u míčku opět hosté a jdou útočit.
     
    21:12
    Jakub Šárka zblízka vyslal přízemní střelu, kterou ale do rukou chytil brankář Binder a hned nechává míček svým spoluhráčům, kteří otáčejí hru.
     
    22:07
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Wojciech Malajka posunul míček nabíhajícímu LUKÁŠI PEŠATOVI, jenž poté zblízka na pravé straně prostřelil Radovana Michajloviče – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Wojciech Malajka.
    22:07 Lukáš PEŠAT - 1:1
     
    22:27
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Ostrava (Dominik Eichner – 2 min., Bránění ve hře).
     
    23:01
    Hosté mají šanci jít znovu do vedení, když hrají přesilovou hru. Domácí se zatím dobře brání a nepouštějí soupeře k zakončení.
     
    23:42
    Filip Forman přihrál na Jakuba Šárku, autor úvodního gólu zápasu však tentokráte Jana Bindera nepřekonal.
     
    24:27
    Ostravští florbalisté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    25:11
    Domácí ožili a najednou jim jdou rozehrávky lépe než tomu bylo v předchozím průběhu hry. Na levé straně střílel Pavel Hurta, ale Michajlovič byl na místě.
     
    26:45
    Marcel Jakubec se snažil prodrat na levé straně, ale obrana hostů ho nepustila dále. Naopak hned do další akce jdou zase Bohemians.
     
    27:27
    Od vlastní branky jdou znovu do akce hosté, ale už nemají průchody na polovinu soupeře tak hladké, jako v první třetině. Domácí postupně hru srovnávají a i lépe brání.
     
    28:26
    Dominik Klimscha dalekonosnou přihrávkou našel na levé straně Lukáše Herblicha, ale ten jen promáchl.
     
    29:10
    Po střele Martina Kisugiteho proletěl balonek jen nad brankou domácích a ti už opět otáčejí hru na druhou stranu.
     
    30:08
    Vyloučení v týmu FbŠ Bohemians (Jakub Buršík – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    30:28
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hosté se ujímají vedení, a to ve vlastním oslabení. Na pravé straně se uvolnil KRYŠTOF KRBEC a poté zblízka zasunul míček za záda Jana Bindera – 1:2. Asistence: Matyáš Krebner.
    30:28 Kryštof KRBEC - 1:2
     
    31:31
    Nyní už operují před hostující brankou domácí hráči a snaží se o vyrovnání. Hosté se však ubránili a poslali balonek až před domácí branku.
     
    32:08
    Bohemians jsou v plném počtu.
     
    32:28
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Znovu je vyrovnáno. Jeden z hostů podklouzl a přišel o míček, ten se poté dostal k LUKÁŠI HERBLICHOVI, jenž ze středu prostřelil hostujícího brankáře Radovana Michajloviče – 2:2. Asistence: Dominik Eichner.
    32:28 Lukáš HERBLICH - 2:2
     
    33:34
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Ostrava (Marcel Jakubec – 2 min., Hrubost).
     
    33:53
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Přesilovka hostů je bleskově využita. JAKUB ŠÁRKA se natlačil do těsné blízkosti domácí branky a poté zakončil přesně – 2:3. Asistence: Jan Malič.
    33:53 Jakub ŠÁRKA - 2:3
     
    35:41
    Hosté jsou u balonku a od svého brankáře jdou do postupné akce před domácí branku.
     
    36:23
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Ostrava (Dominik Klimscha – 2 min., Sekání).
     
    36:38
    Další početní výhoda pro Bohemians. Ti se už drží v těsné blízkosti domácí branky a kombinují před Janem Binderem. Ten tak musí být opět hodně pozorný ve svém brankovišti.
     
    37:18
    Domácí se dostali do dobré šance ve vlastním oslabení, ale Ivo Dohnal na levé straně poslal střelu jen do nohy brankáře Radovana Michajloviče.
     
    38:04
    Nepřesná kombinace hostů skončila ztrátou míčku a toho mohli využít ostravští hráči, nakonec se ale do zakončení před Michajlovičem nedostali.
     
    38:23
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    O mantinel dostal na prvé straně přihrávku Pavel Hurta, ale jeho pokus byl nepřesný a skončil jen vedle protější tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. Po ní hosté vedou znovu o jednu branku, a sice 3:2. Domácím se dvakrát podařilo vyrovnat, ale zatím na rozdílový gól Pražanů nestihli zareagovat. Každopádně nás čeká ještě hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:22.
     
    Střely na branku: 11 – 13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Domácí dobře napadali rozehrávku Bohemians a dostali se před jejich branku, tam ale zaúřadovala obrana a míček získali hosté.
     
    41:09
    Matěj Pěnička proskočil mezi beky domácích a vystřelil, ale pohotový zákrok Jana Bindera znamenal, že se skóre nemění.
     
    41:31
    V pádu zakončoval Ivo Dohnal, ale jeho pokus zastavil brankář Radovan Michajlovič i za cenu toho, že nyní sedí na hrací ploše mírně otřesen. Vypadá to ale, že je v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    42:06
    A další pěkná akce Matěje Pěničky, který z voleje zakončil těsně před Janem Binderem, ale brankář Ostravy znovu zakročil a zapsal další zákrok.
     
    43:19
    Domácí brankář byl opět mezi třemi tyčemi pozorný, když zneškodnil další nebezpečnou střelu hostů. Následně pak hru na druhou stranu otáčejí zase domácí hráči.
     
    44:33
    Vojtěch Zezulka nahodil o mantinel míček, k němu se pak dostal Jakub Šárka, jeho pokus ale nekončí gólem a tím pádem ani jeho hattrickem.
     
    45:20
    Michal Sládek neudržel míček, k němu se pak znovu dostali hosté a už kombinují před Janem Binderem.
     
    47:00
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Opět je vyrovnáno. Šubert vypíchl soupeři míček, poté si naběhl na polovinu hostů, poslal ho MICHALU SLÁDKOVI a ten poté zakončil a rozvlnil síť za Radovanem Michajlovičem – 3:3. Asistence: Filip Šubert.
    47:00 Michal SLÁDEK - 3:3
     
    49:31
    Daniel Šešulka střílel z uctivé vzdálenosti, přesto musel jít hostující brankář do zákroku. Hned poslal míček spoluhráčům a ti jdou dopředu.
     
    49:50
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Domácí poprvé strhávají vedení na svou stranu a je tu tedy dokonalý obrat v utkání. Po rozehrání míčku se dostal tento k MICHAL SLÁDKOVI, který na levé straně trefil částečně odkrytou hostující branku – 4:3. Asistence: Lukáš Pešat.
    49:50 Michal SLÁDEK - 4:3
     
    50:15
    Domácí se nyní trefili mezi tři tyče, ale hraje se dál. Poté došlo na diskuzi mezi oběma tábory, ale skóre zůstává nezměněné.
    50:15 Dominik Eichner (BGR)
     
    51:01
    Nyní střílel na levé straně Patrik Šebek, balonek zaletěl k protější tyči a skončil jen těsně vedle ní.
     
    51:36
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Ostrava (Lukáš Herblich – 2 min., Sekání).
     
    53:35
    Hosté se urputně snaží o vyrovnání, ale zatím je domácí celek proti. Nyní oba celky střídají a na hrací ploše tak budou čerstvé síly.
     
    53:36
    Ostravští hráči jsou v plném počtu.
     
    54:19
    Znovu jdou hosté do další akce, ale domácí obránci je nepouštějí do ohrožení Binderovy branky.
     
    55:01
    Lukáš Herblich napadal rozehrávku hostů, povedlo se a sám pak zamířil dopředu, kde ale balonek ztratil.
     
    55:21
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Opět je srovnáno. Hattricku se dočkal JAKUB ŠÁRKA, který z voleje doklepl míček do sítě a začíná se opět od začátku – 4:4. Asistence: Matěj Pěnička.
    55:21 Jakub ŠÁRKA - 4:4
     
    55:43
    Něco málo přes čtyři minuty se ještě bude hrát v základní hrací době. Najde se po šedesáti minutách vítěz, nebo bude muset jít duel do prodloužení?
     
    56:17
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Klokani se opět dostávají do vedení a nyní jsou to oni, kdo hru otočil na svou stranu. Pěnička vyzval přihrávkou JANA MALIČE a ten dostal kotouč za záda Jana Bindera – 4:5. Teď jsou zase blíže výhře hosté. Asistence: Matěj Pěnička.
    56:17 Jan MALIČ - 4:5
     
    57:00
    Domácí hráči se dostali před branku soupeře, ale jejich pokus byl nepřesný a končí jen v moci obránců hostů.
     
    57:56
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Drama je opět na světě, domácím se povedlo vyrovnat zásluhou WOJCIECHA MALAJKY a znovu se musí začínat od začátku – 5:5. Asistence: Michal Sládek.
    57:56 Wojciech MALAJKA - 5:5
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:32
    Nyní už to vypadá, že zápas dojde do prodloužení. Hosté to ještě zkoušejí před Binderem, ale marně.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Domácí se dostali do těsné blízkosti soupeřovy branky, tu ale poté neohrozili. Nicméně stále se drží před Michajlovičem.
     
    60:48
    Nyní už zakončil jeden z domácích, ale míček proletěl jen k protější tyči. A stále drží domácí celek útočnou polovinu.
     
    61:24
    Z otočky zblízka pálil Lukáš Pešat, ale brankář Michajlovič byl proti a znovu zapsal dobrý zákrok.
     
    62:23
    Domácí hráči jsou v prodloužení zatím aktivnějším týmem a snaží se rozhodnout. Ovšem obrana hostů byla zase proti.
     
    63:21
    Chvíli zase hrozili před brankou Ostravy hosté, ti se však nedokázali před Janem Binderem prosadit a následně pak jde do protiútoku zase soupeř.
     
    64:39
    Dlouho se drželi na polovině hostů hráči Ostravy, ale po zisku míčku ho pak brankář Michajlovič vyhodil až na polovinu domácích.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Tak ani prodloužení vítěze neurčilo, jdeme do samostatných nájezdů.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jakub Šárka, autor hattricku nepřekonal domácího brankáře.
    Jakub ŠÁRKA
     
    1. série
    1:0
    Malajka zamíchal míčkem a poté zblízka překonal hostujícího brankáře.
    Wojciech MALAJKA
     
    2. série
    1:0
    Kisugite z bekhendu na domácího brankáře neuspěl.
    Martin KISUGITE
     
    2. série
    2:0
    Sládek pověsil míček pod víko hostující brány a je hotovo. Bonusový bod navíc připíše domácí celek.
    Michal SLÁDEK
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým FBC ČPP Ostrava.
    Autorem vítězné branky je WOJCIECH MALAJKA.
    65:00 Wojciech MALAJKA - 6:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zápas nakonec došel až do samostatných nájezdů. Hosté neproměnili ani jeden, domácí naopak dvakrát zavěsili a radují se z bonusového bodu navíc. Pražané si tak odvezou alespoň jeden bod.
     
    Střely na branku: 20 – 25
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z florbalu se budu těšit opět na shledanou. (20:17:23)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 23. Pešat (Malajka), 33. Herblich (Eichner), 47. Sládek (Šubert), 50. Sládek (Pešat), 58. Malajka (Sládek), rozh. náj. Malajka – 6. Šárka (Kisugite), 31. Krbec (Krebner), 34. Šárka (Malič), 56. Šárka (Pěnička), 57. Malič (Pěnička)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jakub Šárka (BOH)
    1:0   Wojciech Malajka (BGR)
    2. série:
    1:0   Martin Kisugite (BOH)
    2:0   Michal Sládek (BGR)


    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Janík) – Lipový, Šešulka, Zimmer, Burýšek – Malajka, Soukup, Herblich – Klimscha, Vítovec, Eichner – Jakubec, Šubert, Sládek – Pešat, Hurta, Kittel – Dohnal.
    FbŠ Bohemians: Michajlovič (Hyršl) – Zezulka, Kisugite, Šebek, Dobisík, Čihák, Krbec – Krebner, M. Forman, Vojtíšek – Kopecký, Buršík, Malič – Pěnička, Kawulok, F. Forman – Růžek, Šárka.

    Rozhodčí: Kačer, Vašíček
    bahis siteleri