Kunlun – Omsk 1:5 (kon.) | N.Novgorod – Barys 2:3 (po pr.) | Riga – Soči 5:6 (po pr.)
po prodl.
Torpedo Nižnij Novgorod
2:3 (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Barys Nur-Sultan
Pondělí 21.12.2020, 17:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:35:38)
     
    Barys Nur-Sultan přišel v závěru základní hrací doby o tři body, avšak vítězství si kazašský celek ujít nenechal. Prodloužení netrvalo ani minutu, o bodu navíc rozhodl bekhendovou střelou švédský útočník Jakob Lilja. Barys se zásluhou vítězství dostáhl dnešnímu soupeři na rozdíl dvou bodů, přičemž platí, že má odehráno o čtyři zápasy méně.
     
    Konec zápasu.
    60:23 Jakob LILJA - 2:3
     
    60:23
    Barys právě vstřelil branku!
    Prodloužení netrvalo ani minutu! Domácí trojka vůbec nezachytila pohyb JAKOBA LILJI. Švédský útočník dostal před branku pěknou nahrávku a z bezprostřední blízkosti bekhendovou střelou propasíroval kotouč za zády brankáře.
     
    60:10
    Prodloužení se hraje způsobem tři na tři. Můžeme tedy očekávat velmi rychlý hokeji velké množství zajímavých akcí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Nižnij Novgorod dokázal ve třetí třetině vyrovnat a vynutil si prodloužení. Kýžený gól padl až v závěru, v 59. minutě vstřelil gól Michail Varnakov, jenž těžil z výborné přihrávky Žafjarova. Barys Nur-Sultan musí přidat, ve třetí třetině tahal za kratší konec provazu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:30
    Utkání s největší pravděpodobností bude mít své pokračování v prodloužení. Hra plyne ve středním pásmu, ani jeden z týmů nechce riskovat.
     
    58:48
    Konzultace rozhodčího s videorozhodčím byla velmi krátká, gól platí!
     
    58:48
    Hostující trenér Michajlis ještě zkouší coach challenge, nezdál se mu jeden ze soubojů o mantinelu předcházející gólu.
    58:48 Michail VARNAKOV - 2:2
     
    58:48
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hra bez gólmana se vyplatila, domácí slaví vyrovnání! Žafjarov dostal pěknou přihrávku do pravého kruhu. Neunáhlil se a místo střely ještě nahrál před branku MICHAILU VARNAKOVOVI, který skóroval střelou k levé tyči. Asistence: Damir Žafjarov a Andy Miele.
     
    58:05
    Oba celky jsou kompletní. Hokejisté v černých dresech operují v útočném pásmu, Andrej Tichomirov upaluje na střídačku!
     
    57:32
    Hra zatím pokračuje ve čtyřech na obou stranách. Anton Šenfeld střílel po pěkné nahrávce od Gončaruka jen do výstroje Ortia.
     
    57:14
    V brzké době lze očekávat, že pokud domácí získají pevnou pozici v útočném pásmu, tak trenér Nemirovsky odvolá gólmana a Nižnij Novgorod zkusí poweplay.
     
    56:55
    Hosté skórovali, avšak jejich radost byla předčasná. Hlavní rozhodčí okamžitě rozpažil a naopak vyloučil Lilju na dvě minuty za sekání. Švédský útočník se provinil proti brankáři.
     
    56:20
    Barys začíná přesilovku ve volném tempu. Zatím to nevypadá, že by hosté plánovali zaútočit na třetí zásah, spíše pošetří síly na těžký závěr.
     
    55:42
    Velká komplikace pro domácí mužstvo. Ivan Čechovič v útočném pásmu nesmyslně zvedl hokejku, kterou trefil do obličeje Dietze. Naštěstí pro něj není ve tváři kanadského obránce krev a tak inkasoval pouze dvouminutový trest.
     
    55:37
    Přestávka hostům prospěla. Valk sice vhazování nezvládl, ale střelu Austina zblokoval Videll a Dillon Heatherington dostal černou gumu pryč z obranné třetiny.
     
    55:10
    Další icing hostujícího mužstva. Hostující kouč Michajlis reaguje a bere si oddechový čas, aby dopřál kompletní druhé formace více času na odpočinek.
     
    54:30
    Těžkou situaci však zvládla na jedničku. Varone dokázal vyhrát buly a Panjukov byl při vyhození o poznání přesnější než jeho spoluhráč před malou chvílí. Střídají obě strany.
     
    54:12
    Matt Frattin dal vyhození moc velkou sílu, puk dojel až za branku soupeře. A to znamená jediné, zakázané uvolnění. První útočná lajna Barysu navíc musí zůstat na ledě.
     
    53:45
    Hra je přerušena, protože na hrací ploše zůstal ležet po jednom ze soubojů Nikita Michajlis. Po přerušení stoupl na brusle a sám odjel na střídačku.
     
    53:13
    Všichni, včetně Ortia, očekávali, že Anton Šenfeld bude střílet. Kapitán Nižného Novgorodu ovšem zkusil i pod velkým úhlem vypálit a finského gólmana málem nachytal, brankář v poslední chvíli mávl lapačkou a střelu zastavil.
     
    52:50
    Čas běží Nižnému Novgorodu velmi rychlým tempem. Rozhodčí nepřerušovali hru přes tři minuty, což určitě více vyhovuje hostům.
     
    52:14
    Ve středovém kruhu si Gončaruk odvážně poradil s Liljou, klička do protipohybu byla bezchybná. Následovala nahrávka na Widemana, jehož pokus od modré pokryl Ortio.
     
    51:59
    Domácí nehrají špatně, avšak trápí se v koncovce. Michail Varnakov si vyměnil kotouč s Drobinem, načež pálil mimo tři tyče.
     
    51:36
    Linus Videll vystartoval dopředu, avšak nepodporován spoluhráči, kteří šli střídat. Sám proti třem neměl Švéd žádnou šanci na úspěch.
     
    50:36
    Temirlan Gajtamirov vyslal do útočného pásma Curtise Valka. Centr druhé lajny místo střely dobruslil za bránu, kde držel cenné vteřiny.
     
    50:06
    Hokejisté Barysu už nikam nespěchají. Vypadá to, že zbytky sil vrhnou do defenzivy, pořádný útok z jejich strany ještě ve třetí části nebyl k vidění.
     
    49:40
    Devětadvacetiletý gólman, který si vyzkoušel i angažmá v NHL v dresu Calgary, opět přerušuje hru. Střelu Kloose zpomalil Danijar, čímž brankáři značně ulehčil situaci.
     
    49:10
    Joni Ortio má ve třetí třetině více práce než jeho protějšek. Nyní se nenechal nachytat nahozením Orlova od pravého mantinelu.
     
    48:32
    Andrej Tichomirov zůstává po dělovce Curtise Valka v předklonu. Puk brankáře zasáhl do výstroje. Ruský strážce svatyně je připraven pokračovat ve hře.
     
    48:01
    Temirlan Gajtamirov obral Kloose a startoval po pravém mantinelu Lilju. Zpracování nebylo úplně ideální, pravé křídlo Nur-Sultanu proto jen nahodilo za bráno a šlo vystřídat.
     
    47:34
    Tlak Nižného Novgorodu pokračuje. Danil Verjajev chtěl střílet, jenže puk mu přeskočil přes čepel hole. Domácí tak minimálně na pár vteřin přišly o útočnou třetinu.
     
    47:11
    Dělovku Bradyho Austina od modré Ortio pouze vyrazil před sebe. O dorážko, hned dvojitou, se přihlásil Jordan Szwarz. Kanaďan na Fina nevyzrál.
     
    46:44
    Ivan Čechovič využil velké rychlosti a s přehledem předjel rozjíždějícího se Orechova. Za brankou však nic zvláštního nevymyslel.
     
    46:13
    Joni Ortio toho při nahození Gončaruka moc neviděl. Litovat nemusí, neboť puk vychýlil mimo tři tyče blokující Dillon Heatherington.
     
    45:58
    Michail Varnakov nahodil na gólmana a sám proti němu vystartoval. Svůj cíl splnil, vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    45:01
    Jakob Lilja musel jít těsně před modrou do kličky, aby se vyhnul Mišarinovi. Na druhé straně mezitím přejel do útočného pásma Michajlis. Postavení mimo hru.
     
    44:41
    Ivan Čechovič si z levého křídla s pukem na holi sjel na střed, odkud vypálil zápěstím. Mířil do pravého horního rohu, kde se zjevila Ortiova lapačka.
     
    44:15
    Za domácí brankou dobře pracoval Arťom Aljajev. Dotírajícího Starčenka udržel na zádech a středem rozehrál na volného Šenfelda.
     
    43:40
    Na druhé straně v permanenci rovněž Joni Ortio. Lehké nahození pro něj bylo snadnou prací, rozehrávku raději neriskoval.
     
    43:16
    Puk se ztratil v předbrankovém prostor z dohledu nejen domácímu brankáři, ale i hráčům. Nakonec jej jako první objevil Sagadejev, z bezprostřední blízkosti však gólmana nepropálil.
     
    42:49
    Zakázané uvolnění vrací hru před Tichomirovovu svatyni. Varnakov ještě zkusil přidat do jízdy, ale ztrátu na Dietze nesmazal.
     
    42:20
    Domácí vstoupili do závěrečné dvacetiminutovky s velkou chutí vyrovnat. Po přihrávce Šenfelda pálil Varnakovdo poloodkryté brány, puk zastavil obětavě padající Makljukov!
     
    41:29
    Orechov vůbec nevěděl, kde má puk, což mohl potrestat Belevič. Zkusil udělat Ortiovi kličku do bekhendu, v klíčový okamžik ovšem nedokázal přehodit položený pravý beton.
     
    41:10
    Rozhodčí odpískal Frattinovi postavení v brankovišti a vykazuje hru do středního pásma. Útočník se diví, ale nezbývá mu nic jiného, než rozhodnutí přijmout.
     
    40:39
    Srovnání skóre odmítl Joni Ortio. Zakončení Žafjarova bylo pěkně umístěné, ale letělo pomalu, finský gólman včas natáhl lapačku.
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na vhazování byl úspěšnější Miele a tak jsou to domácí, kteří mohou zkusit vyrovnat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    Prostřední dvacetiminutovka zápasu mezi Nižným Novgorodem a Barysem Nur-Sultan branku nenabídla, hosté tak nadále vedou rozdílem jednoho gólu. Hokejisté kazašského celku měli v průběhu druhé třetiny více ze hry, avšak kýženého třetího gólu se nedočkali. I domácí jednou za čas navštívili útočné pásmo, ale na Ortia si nepřišli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Po zakázaném uvolnění domácích ještě hokejisté Nur-Sultanu zkusili zorganizovat rychlou akci, jež by mohla vést ke gólu. Její zrealizování nebylo úspěšné, protože Valk na buly prohrál s Mielem.
     
    39:28
    Damir Žafjarov úspěšně zmizel z dohledu obráncům a v samostatném újezdu už vymýšlel, jak zakončí, když jej zastavil hvizd rozhodčího. Forward totiž převzal přihrávku až za modrou, ofsajd.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:57
    Na modrou dostal nabito Alex Lintuniemi. Jenže zlomil hokejku a na druhou stranu zahrozil útočným výpadem Gončaruk. Toho ovšem finský bek zastavil pěkným hitem.
     
    38:26
    Ještě si však budou muset chvíli počkat. Georgij Mišarin pěknou otočkou objel Lilju a zkusil vybojovat útočné pásmo, ale na modré čáře jej zastavil Valk společně s Videllem.
     
    37:52
    V koncovce druhé třetiny kvalita hry upadla. Moc zajímavých situací k vidění není, oba celky jakoby čekali na sirénu ukončující prostřední část.
     
    37:05
    Miele vyhrál buly na Marina, jenž za vlastní bránou podržel puk na své holi. Po prostřídání formací nahrál Čechovičovi, ten neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Danijarovi.
     
    36:46
    Pokračujeme v pěti na obou stranách. Roman Starčenko využil zaškobrtnutí Widemana k průniku po pravém mantinelu, střelu z velkého úhlu namířil do brankářovy masky.
     
    36:23
    Alex Lintuniemi je zpátky na ledě. Při pobytu finského obránce na trestné lavici Nižnij Novgorod moc zajímavých střel nepředvedl, tato přesilovka se nepovedla.
     
    35:58
    Teď finský gólman neviděl vůbec nic, avšak litovat nemusel, protože Žafjarovovi zakončení vůbec nevyšlo, Hosty vzápětí osvobodil Dietz.
     
    35:03
    Domácí udrželi útočné pásmo a po sérii nahrávek se odhodlal ke střele Michail Varnakov. Ortio si našel místo, odkud viděl na puk, který schoval v lapačce.
     
    34:23
    Nižnij Novgorod bude mít šanci vyrovnat z přesilové hry. Alex Lintuniemi nejprve pěkným hitem poslal na mantinel Verjajeva, jenže Fin soupeře držel i nadále a znemožnil mu tak hrát. Rozhodčí vyhodnotili počínání beka Nur-Sultanu jako nedovolené bránění.
     
    34:14
    Hokejisté v černých dresech si ovšem musejí dávat pozor na zadní vrátka! Za obranou se zjevil Asetov, který mohl postupovat do úniku, kdyby nepodklouzl a neupadl.
     
    33:46
    Svěřenci kouče Nemirovskyho v posledních minutách vyrovnali hru a bojují o vyrovnání. Dobře organizovaná obrana kazašského týmu však zatím pracuje dobře.
     
    33:20
    Pěknou individuální akci předvedl nejproduktivnější hráč Nižného Novgorodu Damir Žafjarov. Úspěšnou kličkovanou se zbavil dvou protivníků, jenže sám pak dobruslil až k mantinelu, odkud již nešlo vystřelit.
     
    32:30
    Alexej Drobin na sebe natáhl dva protihráče, načež zadovkou předal puk Michejevovi. Ten ještě nahrál Urakovovi, s jehož střelou zápěstím si Ortio poradil.
     
    32:04
    Obránce Alexej Makljukov marně natahoval hokejku za nahozením Beleviče po mantinelu. Puk doputoval k Šenfeledovi, nepovedený projektil skončil v ochranné síti.
     
    31:28
    Druhý úspěšný zákrok v rozmezí několika málo vteřin. Finský strážce svatyně Nur-Sultanu tentokráte použil vyrážečku při střele Mišarina.
     
    31:15
    Velkou hrubku při rozehrávce vyrobil Alex Lintuniemi, jenž mezi kruhu namazal Varnakovovi. Forward pálil po ledě k levé tyči, Ortio zasáhl betonem.
     
    30:36
    Dvojice Kloos – Gončaruk vystartovala proti kompletní formaci soupeře. Předem ztracený souboj dopadl podle očekávání, přes Lilju s Danijarem se první jmenovaný neprobil.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Nur-Sultan nadále drží těsné jednogólové vedení, ve druhé třetině má zatím více ze hry.
     
    29:29
    Špatný přechod přes modrou čáru vyústil v postavení mimo hru. Kirill Panjukov očekával přihrávku a tak pohyb nezastavil, ale Valk nakonec bral akci na sebe.
     
    29:01
    Nahození Danijara ze středního pásma splnilo svůj účel. Tichomirovovi znemožnil rozehrávku Videll, vhazovat se tak bude po jeho levici.
     
    28:39
    Zničehonic se dostal k zakončení na vrcholku levého kruhu Sergej Gončaruk. Rána z voleje proletěla vysoko nad břevnem.
     
    28:22
    Chris Wideman střílel od modré, jenže trefil před sebou stojícího Vidella. Stejný hráč následně ujel po mantinelu do úniku, ale nezbyly mu síly na střelou, kterou úspěšně zblokoval navrátilec orlov.
     
    27:57
    Obránce Dillon Heatherington dostal Szwarze pod velký úhel, přesto domácí centr druhé formace ještě zkusil vystřelit. Ortio zapsal snadný zákrok.
     
    27:08
    Hokejisté Nižného Novgorodu byli zase pod tlakem, z kterého je dostal až Austin. Americký bek se zkušenostmi z české extraligy vysokým obloučkem posunul kotouč do střední třetiny.
     
    26:38
    Nyní byl Frattin úspěšnější. Na mantinel přišpendlil Widemana a před brankou nahrál Panjukovovi, Tichomirov přilepil levý beton k tyči včas.
     
    26:17
    Hodně riskantním průnikem chtěl uspět Matt Frattin. Hodil puk za Marina, jehož chtěl objet z druhé strany. Bek dobře zareagoval a soka udržel na zádech.
     
    25:58
    Dlouhá pasáž bez přerušení je u konce. Sagadejevova sražená střela Mišarinem letěla vysoko nad bránu, přesto si brankář pro puk sáhl, aby spoluhráčům umožnil vystřídání.
     
    25:25
    Hosté jsou v posledních minutách nebezpečnějším týmem. Do situace dva na dva ujeli Videll s Valkem. První jmenovaný vzal situaci na sebe, gólman pokryl první střelu a poradil si i s dorážkou.
     
    24:49
    I nadále platí, že hra má rychlý spád. Přerušuje se minimálně a puk létá ze strany na stranu. Nyní útočili domácí, Kloose nepustil ke střele Lilja.
     
    24:03
    Kirill Panjukov měl na hokejce třetí gól Nur-Sultanu. Ve středním pásmu nabral rychlost, jako blesk proklouzl kolem obranné dvojice, avšak nájezd ukončil střelou do Tichomirovova pravého ramene!
     
    23:32
    Hodně odvážný pokus vyzkoušel pravý křídelník Čechovič. I navzdory velkému úhlu vypálil bekhendem, trefil pouze boční síť.
     
    23:02
    Útočník Varnakov nespokojeně zakroutil hlavou. Nabral velkou rychlost a prodral se až za bránu soupeře, v tomto prostoru mu ovšem Dietz vystavil stopku tvrdým, leč čistým hitem.
     
    22:40
    Úspěšný zákrok ve druhé dvacetiminutovce už má na své kontě i Joni Ortio. Ani on nemusel řešit nic složitého, zakončení Mieleho postrádalo přesnost.
     
    22:08
    Dmitrij Ševčenko ještě chtěl útočit, avšak jeho kolegové z útoku už jeli střídat. Proto jen nahodil za bránu soupeře a ujel z ledu také.
     
    21:30
    Propagační nahození Starčenka bylo pro Tichomirova snadným soustem. Pomalu letící puk bezpečně zachytil v nastavené lapačce.
     
    21:03
    Výbornou techniku s pukem ukázal Linus Videll. Sám dokázal proháčkovat s pukem na holi proti čtveřici protivníků, ve střele zabránil až pátý v pořadí Wideman.
     
    20:29
    Útok vedoucího mužstva zastavil hvizd rozhodčího. Panjukova zbrzdil v pohybu Žafjarov, spoluhráče pak dostal do ofsajdu Frattin.
     
    20:10
    Buly ve druhé třetině pro změnu vyhrál Phil Varone, Je to tak hostující Nur-SUltan, který může podniknout první útočnou akci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.
     
    Barys Nur-Sultan vede po první třetině na stadiónu Nižného Novgorodu nejtěsnějším možným rozdílem 2:1. První gól utkání vsítil člen první útočné formace Matt Frattin, jenž těžil z dobré práce spoluhráče za bránou a pěknou střelou vymetl levou šibenici. Do stejného místa mířil na konci 19. minuty Darren Dietz a zdálo se, že hosté půjdou do kabin s dvoubrankovým vedením v zádech. Avšak proti byl domácí kapitán Anton Šenfeld, jenž 11 vteřin před koncem první dvacetiminutovky bekhendem upravil na současných 1:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:49 Anton ŠENFELD - 1:2
     
    19:49
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nemirovskyho družina je zase na kontakt! Velkou chybu Danijara potrestal kapitán ANTON ŠENFELD, jenž zachoval chladnou hlavu a v pravý moment trefil skákavý puk bekhendem, Ortiovi proletěl kotouč mezi lapačkou a betonem. Bez asistence.
    18:59 Darren DIETZ - 0:2
     
    18:59
    Barys právě vstřelil branku!
    Druhý úder během závěrečné pětiminutovky první třetiny, náskok navyšuje obránce DARREN DIETZ! Sedmadvacetiletý Kazach si najel blíže bráně a tvrdou střelou příklepem trefil, podobně jako Frattin před pár minutami, levý horní roh. Asistence: Matt Frattin a Jakob Lilja.
     
    17:52
    S defenzivou vypomohl spoluhráčem Ševčenko. A vedl si velmi dobře, když nejprve zvedl hokejku Žafjarovovi, aby posléze získal puk a uklidnil hru přihrávkou za branku Lintuniemimu.
     
    17:16
    Andrej Tichomirov zatím druhý puk ve své sítu nepřipustil. Na zakončení Panjukova z pravého kruhu dobře viděl, schoval jej ve výstroji.
     
    16:33
    Domácí chtěli okamžitě odpovědět. Miele však nedokázal zastavit svůj pohyb, navíc jej dobře odstavil Dietz. V bráně nakonec neskončil puk, nýbrž právě centr elitní formace.
    15:51 Matt FRATTIN - 0:1
     
    15:51
    Barys právě vstřelil branku!
    V koncovce první třetiny jdou do vedení hosté! Z dobré práce Varoneho za brankou těžil MATT FRATIN, který dokázal zpracovat neposedný kotouč a z levého kruhu vypálil zápěstím do levé šibenice, Tichomirov máchl vyrážečkou na prázdno. Bez asistence.
     
    15:33
    Roman Starčenko zabrzděním dokonale zmátl dokonale zmátl Mišarina, jenž pokračoval v pohybu. Křídelník si najel s pukem na střed, v klíčový okamžik mu ale puk sjel z čepele hole.
     
    15:08
    Centr třetí formace Andrej Belevič pokračoval v akci. Přechod přes modrou byl v pořádku, nahrávka na Varnakova neměla chybu. Střela zápěstím proletěla o kousek vedle levé tyčky.
     
    14:59
    Obranné povinnosti si splnil na jedničku Mark Marin. Přes dvojici presujících soupeřů našel skulinku, skrze níž dostal kotouč k volnému Belevičovi.
     
    14:27
    Další postavení mimo hru, opět na domácí straně. Tentokráte to byl Sergej Gončaruk, kdo přejel modrou dříve než s pukem jedoucí Anton Šenfeld.
     
    13:48
    Dobrou práci odvedl Joni Ortio. Chyře si povyjel proti střílejícímu Asetovovi, který neměl kudy poslat touš do sítě.
     
    13:12
    Matt Frattin proskočil kolem Michejeva a za brankou soupeře se uzmul puku. Nedočkal se ovšem takové podpory, jaké by si přál, proti přesile puk ztratil.
     
    12:55
    Komerní přestávka určitě přijde oběma celkům vhod. Alexej Drobin si vyměnil kotouč s Austinem, načež pálil do lapačky brankáře.
     
    12:28
    Až nyní dochází k přerušení hry. Michail Varnakov udělal před útočnou modrou kličku, s čímž Kloos nepočítal a vystavil spoluhráče do ofsajdu.
     
    11:50
    Už se hraje přes tři minuty bez přerušení. V posledních okamžicích mají více ze hry domácí, ale nadále platí, že oba gólmani drží čisté konto.
     
    11:18
    Sergej Gončaruk pěknou stahovačkou obelstil Gončaruka a připravil si tím dobrou pozici k zakončení. Přes chumel hráčů stojící před Ortiem černá guma neproletěla.
     
    10:51
    Hraje se ze strany na stranu, diváci se rozhodně nenudí. Kloos řešil situaci dva na dva přihrávkou na Szwarze, který z jedničky napálil do chráničů Lilju.
     
    10:24
    Nebude to zakázané uvolnění, Dillon Heatherington musel zrychlit. Nakonec dokázal držet na zádech Vidella a ještě po mantinelu uvolnil Danijara.
     
    09:41
    Nižnij Novgorod nechce zůstat pozadu, i on zapsal jednu střelu směřující mezi tři tyče. Slabé nahození Orlova nenadělalo Ortiovi žádné starosti.
     
    09:10
    A další zákrok pro domácího gólmana. Z levého kruhu vypálil štiplavý pokus zápěstím Valk, který narazil na gólmanův vykopnutý levý beton.
     
    08:53
    Barys pokračuje ve vyvíjení aktivity. Od pravého mantinelu střílel příklepem zkušený Roman Starčenko, Tichomirov udržel kotouč ve výstroji.
     
    08:18
    Ani hráči kazašského týmu nedokázali využít premiérovou přesilovku. Orechov musel zacouvat, aby zastavil pohyb navrátilce Aljajeva, jenž zkusil ujet do úniku, ale nahrávka k němu neprošla.
     
    07:40
    Tichomirov zůstal v první polovině oslabení bez práce. Makljukov místo střely ještě zbytečně přihrával, Šenfeld nataženou holí dokázal posunout touš do středního pásma.
     
    07:19
    Hosté drží stabilní pozici v útočném pásmu, dokonalosti chybí jen vstřelená branka. Puk létá ze strany na stranu, chybí střely.
     
    06:18
    Přesilová hra čeká i na Barys. Arťom Aljajev bránil Sagadejeva za pomoci nedovolených prostředků, což rozhodčí viděli. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    06:11
    Bělevič zvládl buly, jenže Mišarin zareagoval pozdě a černou gumu přenechal Michajlisovi. Tomu odvážná klička kolem brány nevyšla.
     
    05:36
    Joni Ortio měl při nahození Aljajeva zakrytý výhled. To jej v tomto případě nemuselo trápit, protože Orechov přizvedl kotouč do ochranné sítě.
     
    05:00
    Pavel Akolzin je zpátky na ledě, jeho nedovolený zákrok nebyl po zásluze potrestán. Forward okamžitě sprintuje vypomoci s bráněním.
     
    04:46
    Druhá polovina přesilovky zatím probíhá v klidném tempu. Nižnij Novgorod podnikl dva točné výpady, oba hosté bez problémů zastavili.
     
    04:01
    Více jak minutu byla čtyřka Nur-Sultanu pod velkým tlakem. Pak ovšem Varone vystihl nahrávku Widemana a vyhodil přes všechny čáry do bezpečí.
     
    03:32
    Miele vyhrál buly a domácí tak od prvních vteřin početní převahy operují v útočném pásmu. Z vrcholku pravého kruhu pálil Čechovič nepřesně.
     
    03:00
    První přesilovou hru si zahraje Nižnij Novgorod. Na lavici hanby putuje za podrážení v útočném pásmu Pavel Akolzin.
     
    02:48
    Danijar udělal chybu v rozehrávce a trestat mohl Gončaruk. Pěkně se prodral až před Ortia, avšak na dlouhou hůl už nedokázal zakončit.
     
    02:03
    Videll na sebe navázal dva hráče, aby posléze přihrávkou napříč pásmem uvolnil Valka. Dělovka z první rozezvučela plexisklo za bránou.
     
    01:32
    Další útočná akce začíná až od svatyně Tichomirova. Marin ujel před presujícím Frattinem za branku, na led naskakují třetí formace.
     
    01:09
    Hokejisté Nižného Novgorodu se usadili v útočném pásmu. Od modré čáry zkusil nahodit Wideman, ale puk dokázal zblokovat obětavě padající Panjukov.
     
    00:30
    Prvního zákroku se Andrej Tichomirov dočkal už v první minutě. Mezi kruhu dostal nabito Varone, gólman zachytil jeho pokus do lapačky.
     
    00:10
    Zápas začal! Domácí nastoupili do utkání v domácích černých dresech. Hráči Nur-Sultanu oblékli dresy barvy bílé.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Marin, Ch. Wideman, Orlov, Austin, Aljajev, Mišarin – Čechovič, Miele, Žafjarov (A) – Kloos, Szwarz, Gončaruk – Šenfeld (C), Belevič, Varnakov – Urakov (A), A. Michejev, Verjajev – Drobin.

    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Lintuniemi, Dietz (C), Heatherington, Samat Danijar, Makljukov, Orechov, Gajtamirov – Panjukov, Varone, Frattin – Lilja, Valk, Videll (A) – Michajlis, Sagadejev, R. Starčenko (A) – Asetov, Ševčenko, Akolzin – Musorov.

    Rozhodčí: Sidorenko, Ščeňjov – Zacharov, Ponamarenko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Barys Nur-Sultan

    Barys Nur-Sultan je v tabulce hned za svým pondělním soupeřem. I osmá pozice by ještě stačila na postup do play-off, avšak v této fázi by pak mohli očekávat vítěze konference. Michajlisova družina ovšem nemusí ani zdaleka panikařit. Sice je na osmé pozici, ale oproti soupeřům má odehráno méně zápasů, oproti Nižnému Novgorodu o čtyři. Mužstvo z Kazachstánu navíc disponuje parádní formou, když v posledních sedmi střetnutích prohráli jednou a to právě s Nižným Novgorodem, kterému dnes mají co vracet. Nejvíce bodů v týmu doposud nasbíral Linus Videll (8+14).
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Hokejisté Nižného Novgorodu se v průběhu sezóny po celou dobu pohybují na hraně postupu a nepostupu do vyřazovací fáze. Momentálně drží ve Východní konferenci sedmou pozici, která by znamenala prodloužení sezóny o play-off. Svěřenci kanadského kouče Nemirovskyho předvádějí v posledních týdnech výborné výkony, z 11 předešlých utkání odešli jako poražení jen třikrát a to s týmy tabulkově lépe postavenými. K zisku důležitých bodů výrazně pomohl i Damir Žafjarov, jenž s 35 body vede týmovou produktivitu.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný pondělní podvečer! Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Nožným Novgorodem a Barysem Nur-Sultan.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Šenfeld, 59. Varnakov (Žafjarov, Miele) – 16. Frattin, 19. Dietz (Frattin, Lilja), 61. Lilja


    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Marin, Ch. Wideman, Orlov, Austin, Aljajev, Mišarin – Čechovič, Miele, Žafjarov (A) – Kloos, Szwarz, Gončaruk – Šenfeld (C), Belevič, Varnakov – Urakov (A), A. Michejev, Verjajev – Drobin.
    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Lintuniemi, Dietz (C), Heatherington, Samat Danijar, Makljukov, Orechov, Gajtamirov – Panjukov, Varone, Frattin – Lilja, Valk, Videll (A) – Michajlis, Sagadejev, R. Starčenko (A) – Asetov, Ševčenko, Akolzin – Musorov.

    Rozhodčí: Sidorenko, Ščeňjov – Zacharov, Ponamarenko

    Diváci: 1100
    bahis siteleri