Novosibirsk – Ufa 1:3 (kon.) | Barys – Chabarovsk 5:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Nižněkamsk 3:0 (kon.)
Dynamo Moskva – Petrohrad 2:1 (po pr.) | Omsk – Spartak Moskva 2:3 (po pr.) | Kunlun – Čeljabinsk 4:3 (kon.)
Minsk – Riga 3:2 (po pr.) | Jokerit – Čerepovec 4:3 (3:2 po s.n.)
konec
Barys Nur-Sultan
5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Amur Chabarovsk
Sobota 26.12.2020, 12:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek sváteční soboty. (14:21:36)
     
    Československá stopa v utkání
    Marek Langhamer (CHA) náhradní gólman
    Michal Jordán (CHA) 1+0, 5 střel, TOI 20:38
    Dominik Mašín (CHA) 1+0, 5 střel, TOI 21:19
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+0, 3 střely, TOI 17:57
    Hynek Zohorna (CHA) 0+1, 2 střely, TOI 19:24
     
    Statistiky
    Střely na branku: 27 – 32
    Zblokované střely: 8 – 9
    Tresné minuty: 12 – 8
    Využití: 0/4 – 2/6
    V oslabení: 1 – 0
    Vyhrané buly: 31 – 28
    Hity: 10 – 21
    Čas v útočném pásmu: 10:03 – 8:40
     
    Dnešní zápas končí snadným vítězstvím kazašského celku, který kontroval zápas od samotného počátku až do samotného konce. Samozřejmě se tedy dostal do vedení, i když na to ještě Amur dokázal zareagovat. Následně se ale Barys prosadil čtyřikrát bez odpovědi soupeře, čímž rozhodl o snadném zisku dvou bodů. Chabarovsk si pak krátce před koncem zlepšil náladu ještě jedním gólem, ale na vítězi to samozřejmě nic nezměnilo, takže prohrává třetí zápas po sobě. Nur-Sultan naopak slaví popáté za sebou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Závěru utkání kontrolují domácí hokejisté, kteří ještě vepředu hledali pozici pro zakončení, ale kvůli nepřesné kombinaci se to nepovedlo.
    58:29 Dominik MAŠÍN - 5:2
     
    58:29
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur si ještě vylepšuje náladu, ale na vítězi zápasu to už nic nezmění! Prosazuje se i druhý český bek v utkání, po vyhraném vhazování v přesilovce se od modré čáry napřáhl DOMINIK MAŠÍN, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Joni Ortio nedokázal zasáhnout, i když měl docela dobrý výhled. Asistence: Vladimir Butuzov, Valentin Pjanov.
     
    58:14
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Darren Dietz – 2 min., podrážení).
    57:04 Jakob LILJA - 5:1
     
    57:04
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí už si závěr utkání vychutnávají, přidávají tak ještě jednu branku! Po dalším nahození od modré čáry se o dorážku pokoušel Curtis Valk, ale ten nebyl úspěšný. Zároveň si ale všiml dobře postaveného JAKOBA LILJI, kterému předal kotouč a ten následně zmátl obránce i brankáře a trefil se do odkryté sítě. Asistence: Curtis Valk, Linus Videll.
     
    56:33
    Vladimir Butuzov už se rozjížděl do nadějného úniku, na poslední chvíli však pas zastavil jeden z domácích obránců.
     
    56:02
    Amur přece jen ještě hledal cestu dopředu, ale místo toho se dopustil jen zakázaného uvolnění, po kterém se bude muset ještě soustředit na defenzivu.
     
    55:11
    Nikita Michajlis získal v útočném pásmu při souboji u hrazení nějaký čas, v konečném součtu to už ale bude nejspíš jedno, protože se hosté příliš nesnaží.
     
    54:29
    Domácí pořád drží hru daleko od své brány, i když už drží komfortní tříbrankové vedení, tak za žádnou cenu nechtějí nic riskovat.
     
    54:00
    Chabarovsk už útočí jenom z povinnosti, svého dalšího neúspěchu už si je moc dobře vědom. Barys tříbrankové vedení určitě jen tak nezahodí.
    52:22 Alichan ASETOV - 4:1
     
    52:22
    Barys právě vstřelil branku!
    Je nejspíš definitivně rozhodnuto, protože Barys už vede o tři góly! Už potřetí v zápase se prosadil podobným způsobem, tentokrát od modré čáry nahazoval kotouč před bránu Dillon Heatherington, který ale tentokrát cíleně hledal ALICHANA ASETOVA, jenž se střelou z první stihl překonat přesouvajícího Jevgenije Alikina. Asistence: Dillon Heatherington, Roman Starčenko.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 6. Lilja (Dietz, Valk), 39. Frattin (R. Starčenko, Samat Danijar), 41. Valk (Dietz, Frattin), 53. Asetov (Heatherington, R. Starčenko), 58. Lilja (Valk, Videll) – 25. Jordán (H. Zohorna, S. Těreščenko), 59. Mašín (V. Butuzov, Pjanov)


    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Lintuniemi, Dietz (C), Heatherington, Samat Danijar, Blacker, Makljukov, Gajtamirov – Michajlis, Varone, Frattin – Valk, Lilja, Videll (A) – R. Starčenko (A), Šestakov, Sagadejev – Petuchov, Musorov, Ševčenko – Asetov.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Jordán (C), S. Těreščenko, Mašín, Korjagin, Sergijenko, Turbin (A), Zimin – H. Zohorna, Lugin, T. Zohorna (A) – Rasskazov, V. Butuzov, Pjanov – Golubev, Gorškov, Polunin – A. Kuzněcov, Gizdatullin, Michasjonok.

    Rozhodčí: Bukin, Spirin – Bersenjov, Judin
    thejrc.org