Rakousko – Švédsko 0:4 (kon.) | Slovensko – Německo 3:4 (po pr.) | USA – Česko cz 7:0 (kon.)
po prodl.
Slovensko
3:4 (1:1, 2:2, 0:0 - 0:1)
Německo
Úterý 29.12.2020, 03:40 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Užívejte volna, v rámci současných opatření oslavte příchod nového roku a někdy příště se na vás budu u hokeje opět těšit! (06:16:50)
     
    I tak ale mohou být Slováci spokojeni, neboť jim jeden bod zajistil postup do čtvrtfinále. I kdyby Švýcarsko zbývající dva zápasy vyhrálo, přeskočilo by v tabulce jenom Německo. Navíc pro Slováky hraje i vzájemný zápas se Švýcarskem.
     
    V Edmontonu je dobojováno, dva body nakonec v dramatickém zápase bere Německo, které i v kombinované sestavě na nekompletní tři formace se dokázalo vrátit do bojů o postup do čtvrtfinále! Vyrovnaný zápas nakonec muselo rozhodnout až prodloužení, kde rozhodl faul Myklukhy v půlce 63. minuty. V přesilové hře 4 na 3 měli Němci velký tlak a na začátku poslední minuty jej proměnil v rozhodující branku obránce Mario Zimmermann.

    Skvělý výkon předvedl i Tim Stützle, který ukázal, proč je trojka letošního draftu. Sám Stützle se podílel se svou formací na všech brankách týmu ať už přímo, či nepřímo. Slovensko opět ukázalo bojovný a týmový hokej, rozhodně se dnes nemá za co stydět, leč bere jenom bod.

    Střely na branku: 25 – 27
     
    Konec zápasu.
    64:01 Mario ZIMMERMANN - 3:4
     
    64:01
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tenhle tlak už nešlo příliš ustát, Německo bere dva body! Stützle přenesl přihrávkou těžiště hry na pravou stranu, kde Peterka výborně zmátl obránce a pustil puk na vrcholek mezikruží pro MARIA ZIMMERMANNA, který nekompromisní střelou propálil Latkóczyho a uzavírá tenhle skvělý zápas – 3:4! Asistence: John Peterka, Tim Stützle.
     
    63:19
    Sojka však skvěle hrábl do křižné přihrávky a vyhodil až k brance Bugla.
     
    62:59
    Německo tak hraje přesilovku 4 na 3 a svírá soupeře v malém boxu před jeho brankou.
     
    62:28
    Potřetí za zápas sedí Oleksiy Myklukha (SVK) na trestné lavici, tentokrát za hákování.
     
    62:18
    Ohromný tlak i v signalizované výhodě, na branku Slovenska šly dvě střely v krátkém časovém sledu, v obou případech Latkóczy podržel tým.
     
    61:45
    Německo v signalizované výhodě, má možnost rozhodnout zápas. V současnosti drží přesilovku 4 na 3!
     
    61:12
    Oleksiy Myklukha ujel s Faithem do přečíslení 2 na 1, Faith z pravé strany zkoušel překonal Bugla na bližší tyči, který si to ale pohídal.
     
    60:47
    Matej Kašlík předvedl dobrou práci v tomto střídání, opět narušil rozehrávku německému celku.
     
    60:19
    Tim Stützle zavezl puk a vyjel s ním až na modrou, ale Kašlík jej o kotouč připravil. Němci tak vyjíždí zpět k vlastní brance.
     
    60:02
    Pětiminutovka atraktivního formátu 3 na 3 začíná. Německo na led poslalo útočné komando z druhé formace a vyhrálo úvodní buly.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina byla jediná, kde jsme se branky nedočkali. Hrálo se již o něco opatrněji s blížícím se závěrem, herně na tom však byli o něco lépe němečtí plejeři, kteří i v lepené sestavě vybojovali minimálně bod, to je jasné už nyní.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    V posledních sekundách vyplaval puk mezi kruhy na Peterku, který byl však dobře tísněn a nedostal se ani ke střele.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Mrázik (Golian), 24. Myklukha (Kolenič, Eliaš), 35. Mrázik (Nemec, Jellúš) – 6. Stützle (Elias, Gnyp), 29. Stützle (Gnyp, Bugl), 40. Elias (Gnyp, Peterka), 65. Zimmermann (Peterka, Stützle)


    Slovensko: Latkóczy (Hlavaj) – Mudrák (A), Golian, Bečár, Kňažko (C), Nemec, Stacha, Petrovický, Turan – Faith, Jellúš, Mrázik (A) – Chromiak, Kašlík, Slafkovský – Sojka, Myklukha, Jedlička – Kolenič, Jendek, Eliaš.
    Německo: Bugl (Tiefensee) – Gnyp, Glötzl, Zimmermann, Münzenberger, Raabe – Chrobot, Dubé, Alberg – Elias, Stützle (C), Peterka (A) – Volek, Schumacher, Henriquez-Morales.

    Rozhodčí: Menniti, Roeland – Mackey, Wyonzek (všichni CAN)
    bahis siteleri