Jaroslavl – Petrohrad 4:1 (kon.) | Kunlun – Novosibirsk 1:6 (kon.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:3 (kon.)
Omsk – Čerepovec 4:3 (kon.) | Riga – Minsk 2:6 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:6 (1:3, 0:2, 1:1)
HC Dinamo Minsk
Čtvrtek 07.01.2021, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:16
    Opět to byl Kirill Voronin (MIN), který nezachytil zrychlení Gračova a pomohl si malým háčkem. Při dobré konstelaci hvězd zůstane Voronin do konce utkání na trestné.
     
    57:15
    Ještě zhruba 45 sekund zbývá Rize na další přesilovkové snížení. Tentokrát k tomu mohlo dojít díky velkému závaru před brankou Minsku, obránci ve spolupráci s Furchem ale stále drží stav 6:2 z jejich pohledu!
     
    56:01
    Na straně běloruského týmu dochází k dalšímu vyloučení. Tentokrát je vykázán na trestnou Kirill Voronin (MIN) kvůli zásahu hokejky do obličeje Rihardse Bukartse.
    53:34 Miks INDRAŠIS - 2:6
     
    53:34
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí rychle skrze přesilovku snižují a připisují druhou branku v tomto zápase! Herní situace to byla skutečně jednoduchá, puk se posouval na vrcholku rozestavení po ose Darzinš – Jaks – MIKS INDRAŠIS. Poslední jmenovaný si sjel blíže brance a přesnou střelou k tyči propálil Furcha, který toho viděl velmi málo – 2:6! Asistence: Janis Jaks, Lauris Darzinš.
     
    53:18
    Na straně Minsku je vyloučeným Vladimir Alistrov, který za faul loktem – čemuž předcházel celý konflikt – dostává dvě minuty. K tomu ještě pětiminutový trest za hrubost.

    Za Rigu šel sedět Daniels Berzinš, i on dostává pětiminutový trest za hrubost, nikoliv však dvojku za faul loktem. Domácí tak mají přesilovou hru 5 na 4.
    53:18 Bitka Alistrova s Berzinšem
     
    53:18
    Daniels Berzinš se po střetu s Alistrovem pustil do potyčky, která se přenesla okamžitě na led. Po chvilce je roztržena čárovými, jaké budou tresty?
    47:39 Vladislav JERJOMENKO - 1:6
     
    47:39
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Zlepšení herního projevu Rize branku nepřineslo, Minsk na druhé straně naopak pečetí bodový zisk! Pavel Varfolomejev si počkal, nabídl puk na modrou pro VLADISLAVA JERJOMENKA, jenž se po zákroku Džerinše vrátil na led. Jerjomenko se rozhodl vyslat přímou střelu na kasu, která o břevno zapadla za Vorisova záda – 1:6! Asistence: Pavel Varfolomejev.
     
    46:30
    Martinš Dzierkals předvedl krásnou individuální akci, když objel půlku pásma, zbavil se obránců a dostal se až do zakončení. Na Furcha zkusil vyzrát dlouhou kličkou, v úplně finální fázi svůj pokus ale do branky nevměstnal!
    44:41 Indrašis nastřelil jenom tyčku
     
    44:41
    Indrašis se rozhodl střílet z levého kruhu, trefil bližší tyč Furchovy branky! Domácí i nadále tlačí v pásmu.
     
    44:24
    A další vyloučení na straně Minsku, Riga má tak přesilovku 59 sekund 5 na 3! Zack Mitchell (MIN) se v souboji ohnal loktem po Robertsu Bukartsovi, což neušlo sudímu Belovovi. Ten okamžitě dává kanadskému hráči dvouminutový trest.
     
    43:23
    Stěpan Falkovskij (MIN) podrazil u mantinelu Paršina a je odeslán za katr.
     
    39:26
    Furch toho moc přes clonu neviděl, proto na Mamčicsův pokus reagoval až v poslední chvíli reflexivně rukou. Úspěšně, a proto stále Minsk vede 5:1!
    34:50 Shane PRINCE - 1:5
     
    34:50
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Jenom deset sekund poté Minsk využívá už třetí přesilovku a pro Rigu se začíná rýsovat další debakl! Spooner adresoval další přihrávku k tyči na SHANEA PRINCEHO, který se pohotově otočil a nadvakrát dostal puk za záda brankáře Vorise. V první moment to vypadalo, že by si domácí lavička vzala coach challenge, nakonec ale hra jede dále – 1:5! Asistence: Ryan Spooner, Brennan Menell.
     
    34:40
    Kristaps Zile (RIG) je dalším vyloučeným hráčem Rigy. Tentokrát byl pozdě na puku, Gorbunov jej od něj převzal a chtěl zakončovat. Zile pak musel znemožnit nedovoleně Gorbunovovi střílet a dostává dvě minuty.
    32:56 Larionovs prudkou přihrávku do branky neposlal
     
    32:56
    Danila Larionovs se utrhl obránci, dostal se před něj a Dzierkals mu poslal od mantinelu střílenou přihrávku, Larionovs ale prudký puk mezi tři tyče neusměrnil, naopak jej tečoval až do ochranné sítě!
     
    30:21
    Ilja Solovjov (MIN) před brankou eliminoval možné zakončení za ním nabrusleného Berzinše tak, že mu zkrátka hokejku přesekl. Záchranný faul za dvě minuty.
    25:08 Pavel VARFOLOMEJEV - 1:4
     
    25:08
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Nakonec ale Riga přesto inkasuje a Minsk si buduje komfortní náskok. Protas nabídl puk do oblouku pro PAVLA VARFOLOMEJEVA, který si s útočníkem vyměnil pozici, bez napadání si najel až na vrcholek levého kruhu a přesnou střelou na bližší šibenici překonal Vorise – 1:4! Asistence: Alexej Protas, Adam Almqvist.
    22:56 Vyloučení Džerinše do konce zápasu
     
    22:56
    Velké oslabení pro domácí Dinamo! Andris Džerinš (RIG) nesmyslně poslal prudce na mantinel Jerjomenka, který padl hlavou na hranu mantinelu a okamžitě odjel do kabiny. Po krátké poradě je jasno, staronová posila Rigy dostává 5+20 minut za naražení zezadu a hosté mají dlouhou přesilovku!
     
    20:11
    Hned po 11 sekundách přichází vyloučení na domácí straně. Denis Paršin (RIG) nasadil zezadu Priceovi klasický šroubovák na ruku a už míří na trestnou za hákování.
    17:41 Brejk Rigy neskončil kontaktní brankou
     
    17:41
    Riga předvedla v oslabení výpad, který mohl klidně skončit gólem! Menell na modré zaváhal a Gegeris vedl po pravém křídle brejk a zakončil jej z pravého kruhu. Furch nevěděl, kde má puk, ještě Berzinš se jej snažil vydolovat. Nakonec došlo k neúmyslnému posunutí branky, tudíž celá akce skončila pro domácí neúspěchem.
    16:39 Džerinšovo vyloučení za filmování
     
    16:39
    Andris Džerinš (RIG) jde oproti očekávání domácí střídačky na trestnou lavici. Ačkoliv dostal neúmyslný úder loktem do obličeje, rozhodčí jeho následný pád vyhodnotili jako filmování a posílají zkušeného hráče pryč ze hry.
    15:44 Shane PRINCE - 1:3
     
    15:44
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Jenomže po 16 sekundách je to stejně všechno jedno, Minsk jde zpět na dvě branky plus! Spooner zkusil tentokrát situaci zahrát z druhé strany, tentokrát byl již SHANE PRINCE na hranici brankoviště úspěšný a překonal Vorise. Stejně jako Riga, i Minsk tak využívá nabídnutou přesilovou hru – 1:3! Asistence: Ryan Spooner, Brennan Menell.
     
    15:28
    Opět hosté spoléhali na důraz před brankou a Prince se tlačil do zakončení po střílené přihrávce, Voris ale beton na ledě udržel a nepustil hostujícího kapitána do tutového zakončení!
     
    15:01
    J. C. Lipon (RIG) dle názoru rozhodčích zahákoval pronikajícího Mitchella a dostává jako druhý hráč Rigy dvě minuty.
     
    10:46
    Zack Mitchell dostal při brejku do otevřené obrany Rigy kotouč hned dvakrát, zatímco poprvé zblízka jenom přes Vorise přepadl a nezakončil, v druhém případě trefuje jenom nastavenou lapačku domácího brankáře!
     
    10:23
    Jevgenij Gračov (RIG) při snaze zastavit Princeho, strčil hráči Minsku hokejku pod brusli, z čehož vzniklo podrážení a následný dvouminutový trest.
    10:08 Rihards BUKARTS - 1:2
     
    10:08
    Riga právě vstřelila branku!
    Nakonec Riga dokázala početní výhodu využít a otřesný start do zápasu alespoň částečně koriguje. V přesilové hře měl hodně prostoru u mantinelu Roberts Bukarts, který cpal okamžitě puk na brankoviště. Tam byl nejdůraznější jeho bratr RIHARDS BUKARTS, který nakonec protlačil kotouč až za záda Furcha – 1:2! Asistence: Rihards Bukarts, Reece Scarlett.
     
    08:47
    Zanedlouho však přichází další vyloučení na straně Minsku. Roman Gorbunov (MIN) je vyhozen na trestnou za hákování.
     
    08:26
    J. C. Lipon mohl hned ukrojit ze ztráty jeden gól, když dobrým důrazem před brankou získal kotouč, zblízka jej ale nad Furchův beton již nedokázal zvednout!
     
    07:01
    Nalimov není vůbec spokojen se svým střídáním, na střídačku tak odjel velmi rozladěn a vyrážečku zahodil skoro přes půl lavičky. Na jeho místo tak či tak nastupuje Janis Voris.
    07:01 Ilja SOLOVJOV - 0:2
     
    07:01
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Ztráta kotouče od Paršina vynesla druhý gól Minsku! Hosté pak rychle nabruslili do útočného pásma a přihrávku do předbrankového prostoru sice měl Mamčics, ledabylým vyhozením ale našel jenom hůl ILJY SOLOVJOVA. Obránce Minsku si ještě vybruslil na levý kruh, aby měl čistější prostor před sebou a přesnou střelou mezi Nalimovovy betony vyhání domácího brankáře střídat – 0:2! Bez asistence.
     
    03:24
    Brennan Menell (MIN) to s důrazem u mantinelu přehnal, Berzinše narval krosčekem na hrazení a dostává okamžitě dvě minuty. Riga má tak první přesilovou hru v zápase.
    00:37 Stěpan FALKOVSKIJ - 0:1
     
    00:37
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A hned z prvního vhazování před brankou Rigy jde Dinamo do vedení! Děmkov shrábl vyhrané buly a zahrál pod sebe na Usova, který se neunáhlil, nýbrž přistrčil puk na zcela volného STĚPANA FALKOVSKÉHO, jehož tvrdá střela šla nad rameno přesouvajícího se Nalimovse – 0:1! Asistence: Ilja Usov, Arťom Děmkov.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Rihards Bukarts (Roberts Bukarts, Scarlett), 54. Indrašis (Jaks, Darzinš) – 1. Falkovskij (Usov, Děmkov), 8. Solovjov, 16. Prince (Spooner, Menell), 26. Varfolomejev (Protas, Almqvist), 35. Prince (Spooner, Menell), 48. Jerjomenko (Varfolomejev)


    Dinamo Riga: Nalimov (8. Voris) – Zile, Scarlett, Maione, Mamčics, Skvorcovs, Ošenieks, Jaks – Paršin, Indrašis (A), Darzinš (C) – Rihards Bukarts, Džerinš, Dzierkals – Roberts Bukarts, Gračov, Lipon – Gegeris, Berzinš, Larionovs – Zyrjanov.
    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Solovjov, Menell, Falkovskij, Jerjomenko, Almqvist, Znacharenko (A), Děrjabin, Martynov – Prince (C), Spooner, Z. Mitchell (A) – Alistrov, Gorbunov, Varfolomejev – Usov, Paré, Děmkov – K. Voronin, Protas, Kogalev.

    Rozhodčí: Belov (RUS), Kudrjašov (LAT) – Kučava, Nikolajev (oba RUS)
    bahis siteleri