Benevento – Atalanta BC 1:4 (kon.) | Janov – Bologna 2:0 (kon.) | AC Milán – Turín 2:0 (kon.)
konec
Janov CFC
2:0 (1:0)
Bologna FC
Sobota 09.01.2021, 18:00Italská Serie A • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi Janovem a Bolognou. Výkop je stanoven na 15 hodin.
     
    Bologna FC

    Hostující Bologna zatím prožívá průměrnou sezónu. V šestnácti duelech získala na své konto sedmnáct bodů a zatím drží dvanáctou pozici. Na záchranu má však v tuto chvíli k dobru pouze pět bodů. Posledních pět zápasů v řadě navíc remizovala. Na výhru už navíc čeká sedm duelů. Naposledy hrála doma 2:2 s Udinese.
     
    Janov CFC

    Domácí Janov je na tom mnohem hůře. Tradiční účastník Serie A vybojoval v šestnácti zápasech pouze jedenáct bodů a krčí se na předposlední devatenácté pozici ligové tabulky. Na záchranu navíc aktuálně ztrácí bod. V posledním kole Janov prohrál 1:2 na hřišti Sassuola.
     
    Úvodní sestavy:

    Janov CFC: Perin – A. Masiello, Radovanović, Bani – Zappacosta, Behrami, Badelj, Zajc, Criscito – Destro, Šomurodov.
    Náhradníci: Marchetti, Paleari – Czyborra, Dumbravanu, Eboa Ebongue, Ghiglione, Lerager, Melegoni, Rovella, Pjaca, Scamacca, Sturaro.

    Bologna FC: A. Da Costa – Tomijasu, Danilo, Paz, Hickey – J. Schouten, Domínguez – Orsolini, R. Soriano, Vignato – Palacio.
    Náhradníci: Breza – Arnofoli, Baldursson, Barrow, Calabresi, Dijks, Khailoti, A. Poli, Skov Olsen, Rabbi..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Janov bude hrát v červenomodrém, zatímco Bologna oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Janov obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale centr z pravé strany skončil na hlavě obránce.
     
    2
    Milan Badelj zůstal zapomenutý v pokutovém území, kde se dostal k vysokému centru, jenže kopem pravou nohou daroval gólmanovi efektní zákrok!
     
    3
    Aaron Hickey si dal pozor na napadajícího soupeře a z otočky před ním odkopl míč do zámezí. Janov bude vhazovat. V úvodu se hraje v hodně ostrém tempu.
     
    4
    Emanuel Vignato se z levého křídla tlačil do pokutového území, ale obránce jej vytlačil tak šikovně, že se od hráče Bologni odrazil míč do autu.
     
    5
    Domenico Criscito vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídka mířila na Zajce, kterého od míče odstavil důrazný Soriano.
     
    6
    Aaron Hickey poslal přihrávku na polovinu soupeře, kde se Bologna pokusila o rychlou kombinaci, jenže nikdo v bílém dresu se do zakončení nedostal.
     
    7
    Takehiro Tomijasu podpořil akci hostujícího celku náběhem po pravé straně hrací plochy. Japonský fotbalista poté odcentroval do vápna, kde nenašel spoluhráče.
     
    8
    Nehuén Paz dostal přihrávku na levou stranu, odkud odcentroval do šestnáctky, jenže neoslovil nikoho ze spoluhráčů v bílém dresu.
     
    9
    Aktivní Tomijasu prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, jenže Orsolini si nenaběhl do prostoru, kam Japonec poslal přihrávku.
     
    10
    Aaron Hickey spěchal za obloučkem na pravé křídlo, jenže obrana Janova si dala pozor a Domenico Criscito míč odehrál hlavou do autu.
     
    11
    Mattia Destro se chtěl s míčem otočit v pokutovém území, ale pozorný obránce v bílém dresu mu balón odkopl do autu. Janov zůstane u míče.
     
    12
    Nyní se domácí dokonce dostali do zakončení. Valon Behrami hlavičkoval snad z hranice velkého vápna, ale da Costa míč schoval do rukavic.
     
    13
    Domenico Criscito se na levém křídle zbavil obránce a odcentroval do pokutového území. Obrana hostujícího celku opět nepustila nikoho z domácích do zakončení.
     
    14
    Ivan Radovanović vhazoval na pravé straně. Do zakončení se následně dostal Miha Zajc, jehož slabou ránu schoval Angelo Da Costa schoval do rukavic.
     
    15
    Nicolás Martín Domínguez střílel zpoza velkého vápna, ale ani domácí brankář Mattia Perin neměl s jeho dělovkou žádný problém.
     
    16
    Mattia Destro si v hlavičkovém souboji s obráncem v bílém dresu pomohl nedovoleným zákrokem, když soupeře trefil loktem.
     
    17
    Domenico Criscito dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže nikdo v červenomodrém dresu se do zakončení nedostal.
     
    18
    Mattia Destro se otočil na hranici velkého vápna, poté se pokusil zakončit pravačkou, ale jeho dělovka skončila vysoko nad břevnem.
     
    19
    Angelo Da Costa se musel zapojit do rozehrávky hostujícího celku. Hostující brankář poslal nákop na pravou stranu, kde byl připravený Criscito.
     
    20
    Milan Badelj se skvěle natlačil před Orsoliniho, který jej během změny směru zatažením za dres poslal k zemi. Janov bude rozehrávat.
     
    21
    Nicolás Martín Domínguez se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho dělovku zablokoval dobře postavený obránce.
     
    22
    Miha Zajc operoval s míčem u nohy v blízkosti velkého vápna, jenže si nedokázal obhodit stopera Danila, který mu míč na poslední chvíli vypíchl.
     
    23
    Nicolás Martín Domínguez si ve vápně přehodil míč přes hlavu, zbavil se Criscita, jenže zakončením z ostrého úhlu nemířil mezi tři tyče.
     
    24
    Valon Behrami prošel po levé straně na polovinu soupeře, ale obránce mu míč tradičně odebral. Zatím sledujeme souboj plný osobních soubojů.
     
    25
    Angelo Da Costa lapil odražený míč a pohotově jej vyhodil na levou stranu, kde byl rozběhnutý Hickey. Krajní obránce hostujícího celku o míč ale přišel.
     
    26
    Palacio si naběhl na přihrávku mezi domácí stopery, jenže vinou špatného zpracování se od míče nechal odstavit. Bologna se tak obrala o solidní šanci.
     
    27
    Nicolás Martín Domínguez poslal přihrávku na levou stranu, kam sprintoval Riccardo Orsolini, jenže druhý jmenovaný se k přihrávce nedostal včas.
     
    28
    Nehuén Paz se hnal do pokutového území, jenže v blízkosti šestnáctky neustál souboj s Behramim a poroučel se k zemi.
     
    29
    Destro se natlačil před obránce, který jej podle všeho poslal k zemi. Hlavní rozhodčí mu však kartu neudělil.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně bojovné utkání. Na hřišti jsou k vidění souboje a fauly. Naopak šance zatím nepřicházejí.
     
    31
    Aaron Hickey dostal přihrávku na levou stranu, odkud odcentroval do pokutového území, nicméně jeho pobídka skončila na hlavě Criscita.
     
    32
    Ivan Radovanović ustál tvrdý souboj na levé straně hrací plochy, nicméně následnou přihrávkou do pokutového území Mattiu Destra nenašel.
     
    33
    Mattia Perin vyrazil ven z branky a zapojil se do kombinace Janova. Jeho nákop přiletěl na levou stranu, kde byl faulován Miha Zajc.
     
    34
    Riccardo Orsolini se dostal do první velké šance dnešního souboje! Jeho parádní dělovku zpoza velkého vápna vyrazil Perin nad břevno!
     
    35
    Bologna následně zahrávala rohový kop. V souboji byl příliš pozdě hostující Orsolini, který sestřelil jednoho z domácích hráčů šlapákem.
     
    36
    Nicolás Martín Domínguez byl faulován na polovině hrací plochy. Valon Behrami může být rád, že za svůj zákrok nedostal žlutou kartu.
     
    37
    Aaron Hickey se na levé straně dostal k odraženému míči, jenže jeho pobídka skončila na hlavě prvního obránce v červenomodrém dresu.
     
    38
    Domenico Criscito podpořil akci domácího celku náběhem po levém křídle. Jeho následný centr ale zablokoval výborně postavený Nehuén Paz.
     
    39
    Valon Behrami se dostal k centru na malé vápno, jenže zakončení z voleje skončilo jen v boční síti. Obrana hostů zatím podává dobrý výkon.
     
    40
    Rodrigo Palacio dostal přihrávku do běhu, potáhl míč do blízkosti velkého vápna, nicméně jeho centr na Orsoliniho skončil u obránce.
     
    41
    Riccardo Orsolini si na pravé straně přehodil míč na levačku, jenže jeho následný centr opět skončil jen v prostoru, kde byli domácí.
     
    42
    Domenico Criscito poslal centr do pokutového území, kam sprintoval Davide Zappacosta, ale Aaron Hickey míč odkopl na rohový kop.
     
    44
    Palacio si naběhl na vysoký nákop na polovinu soupeře, nicméně nikdo v bílém dresu se následně nedostal k odraženému míči.
     
    45
    Janov právě vstřelil branku!
    Domácí celek se v závěru prvního poločasu dostává do vedení! Janov se po akci po pravé straně dostal do vápna. První ránu ještě brankář vyrazil, ale dorážku MIHY ZAJCE už nezneškodnil!
    45. Miha ZAJC - 1:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali souboj plný osobních soubojů a nedovolených zákroků. O něco nebezpečnější byla Bologna. V samotném závěru však poslal Janov do vedení Miha Zajc. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Domenico Criscito, přichází Paolo Ghiglione.
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Valon Behrami, přichází Steeve Mike Eboa Ebongue.
     
    47
    Bologna se po levém křídle dostala do pokutového území, jenže na centr z levé strany skončil mimo velké vápno.
     
    48
    Mattia Perin nakopl míč na polovinu soupeře, jenže nikdo v bílém dresu se k míči nedostal. Bologna se snaží hrát aktivně i po změně stran.
     
    49
    Roberto Soriano dostal přihrávku na polovinu soupeře, krásně si míč zpracoval a rozehrál na pravou stranu. Janov se v úvodu druhé půle musí bránit.
     
    50
    Nicolás Martín Domínguez se s míčem u nohy dostal na hranici velkého vápna, odkud vyzkoušel své střelecké štěstí, ale minul branku.
     
    51
    Takehiro Tomijasu dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně Miha Zajc se mu postavil do cesty a vybojoval míč pro Janov.
     
    52
    Milan Badelj si dobře pokryl míč na polovině soupeře a byl faulován. Domácí Janov bude zahrávat přímý kop. Do vápna už míří vysocí hlavičkáři.
     
    53
    Paolo Ghiglione si v pokutovém území naskočil na parádní centr z přímého kopu, jenže jeho hlavička skončila vysoko nad břevnem.
     
    54
    Rodrigo Palacio prošel od levé strany do blízkosti velkého vápna, předal míč Orsolinimu, jenže jeho pokus skončila na hrudi obránce.
     
    55
    Nehuén Paz poslal prudkou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu Bologni. Hráči Janova nyní hrají velmi aktivně.
     
    56
    Janov právě vstřelil branku!
    Janov po obrovské chybě v rozehrávce hostujícího celku přidává druhou branku! MATTIA DESTRO obral o míč hostujícího stopera, hnal se na branku a obstřelil brankáře!
    56. Mattia DESTRO - 2:0
     
    58
    Hostující celek se po obdržení druhé branky vydal do útoku se snahou s utkáním ještě něco udělat. Domácí Janov však i po změně stran pokračuje v pozorné defenzivě.
     
    59
    Destro se z levého křídla znovu protáhl do pokutového území, přehodil si míč na levačku, ale jeho pokus skončil na boční síti.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Janov stále kráčí za triumfem v dnešním souboji. Od druhého gólu navíc domácí ovládají dění na trávníku.
     
    61
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Aaron Hickey, přichází Mitchell Dijks.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Jerdy Schouten, přichází Musa Barrow.
     
    62
    Palacio se dostal do blízkosti velkého vápna, ale domácí obránce jeho průnikovou přihrávku srazil na rohový kop. Bologna se opět stěhuje do vápna.
     
    63
    Jenže hosté branku Janova neohrozili ani po rohovém kopu. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej do bezpečí vyboxoval domácí brankář.
     
    64
    Bologna kombinuje s míčem na kopačkách na polovině hřiště. Fotbalisté hostujícího celku se snaží dostat do tlaku, ale nedostávají se do zakončení.
     
    65
    Andrea Masiello si skvěle splnil defenzivní povinnosti a následně jej fauloval Riccardo Orsolini. Domácí Janov bude rozehrávat.
     
    66
    Paolo Ghiglione vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka mířila do míst, kde nebyl nikdo v červenomodrém dresu domácích.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Ivan Radovanović (Janov CFC).
     
    68
    Bologna zahrávala přímý kop. Centrovaný míč směřoval přímo mezi tři tyče, ale gólman domácího celku schoval balón do rukavic.
     
    69
    Musa Barrow se zbavil obránce u postranní čáry, přehodil si míč na pravačku a odcentroval. Jeho pobídka skončila na hlavě obránce.
     
    70
    Miha Zajc zahrál podle všeho rukou v blízkosti velkého vápna, jenže rozhodčí to nereflektoval. Bologna se tak přímého kopu nedočkala.
     
    71
    Bologna kombinovala v blízkosti velkého vápna, jenže nikdo v bílém dresu se nedostal do zakončení. Janov brání opravdu na jedničku.
     
    72
    Barrow se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho dělovka skončila na hrudi obránce v modročerveném dresu.
     
    73
    Mattia Bani se po levém křídle dostal na polovinu soupeře, nicméně zadáci hostujíího celku si dali pozor a míč odehráli do bezpečí.
     
    74
    Nicolás Martín Domínguez si naběhl na přihrávku na levou stranu, odkud poslal pobídku za obranu Janova, jenže míč skončil až u brankáře.
     
    75
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Steeve Mike Eboa Ebongue, přichází Lukas Lerager.
     
    76
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Andreas Skov Olsen.
     
    77
    Paolo Ghiglione odcentroval z pravé strany na hranici velkého vápna, kde následně kraloval Nehuén Paz. Bologna však potřebuje hrát na opačné straně.
     
    78
    Rodrigo Palacio se hnal do pokutového území, jenže obránci domácího celku mu nedali prostor pro zakončení. Janov brání opravdu pozorně.
     
    79
    Andreas Skov Olsen se na levé straně zbavil obránce, navedl si míč do střelecké pozice, jenže jeho následná dělovka minula branku.
     
    80
    Musa Barrow vypíchl míč jednomu z domácích stoperů, ale o míč jej následně obral jeden z domácích zadáků, který se k němu vracel.
     
    81
    Nicolás Martín Domínguez hledal Skov Olsena, který byl u míče příliš pozdě a poslal přihrávku na levou stranu. Hosté míč rychle ztratili.
     
    82
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Marko Pjaca.
     
    83
    Andreas Skov Olsen dostal prostor na levé straně, zasekl si míč kolem soupeře, jenže si musel pomoci zpětnou pobídkou.
     
    84
    Pjaca svedl hlavičkový souboj na polovině soupeře, ale obránci soupeře byli tentokrát důraznější a odehráli míč do bezpečí.
     
    85
    Andreas Skov Olsen operoval na pravé straně, ale důrazný Lukas Lerager se nenechal obhodit a špičkou kopačky odkopl míč do autu.
     
    86
    Lukas Lerager se hnal do velkého vápna, jenže v klíčovou chvíli si míč předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal na trávníku.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Paolo Ghiglione (Janov CFC).
     
    89
    Andreas Skov Olsen se dostal k přetaženému centru, jenže místo zakončení ještě vracel míč na malé vápno, kde nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    90
    Bologna zahrávala přímý kop na polovině soupeře. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, ale Barrow svým zakončením netrefil domácí svatyni.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Nehuén Paz si dal pozor na nákop na polovinu hostujícího celku, rychle získal míč a rozehrál na levou stranu. Bologna už ale nemá moc času.
     
    90+3
    Angelo Da Costa vyběhl za hranici velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Bologna však o míč rychle přišla.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Janov zvládl domácí souboj s Bolognou a vítězí 2:0. Domácí celek se do vedení dostal v závěru prvního poločasu brankou Mihy Zajce. Po změně stran se Bologna snažila hrát aktivně, ale Janov využil chybu v rozehrávce soupeře. Druhou branku poté vsítil Mattia Destro.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:9.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:54:37)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 45. Zajc, 56. Destro

    Karty:   67. Radovanović (JAN), 88. Ghiglione (JAN)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:9.
    Janov CFC: Perin – A. Masiello, Radovanović, Bani – Zappacosta, Behrami (46. Eboa Ebongue, 75. Lerager), Badelj, Zajc, Criscito (46. Ghiglione) – Destro, Šomurodov (82. Pjaca).
    Náhradníci: Marchetti, Paleari – Czyborra, Dumbravanu, Eboa Ebongue, Ghiglione, Lerager, Melegoni, Rovella, Pjaca, Scamacca, Sturaro.

    Bologna FC: A. Da Costa – Tomijasu, Danilo, Paz, Hickey (61. Dijks) – J. Schouten (61. Barrow), Domínguez – Orsolini (76. Skov Olsen), R. Soriano, Vignato – Palacio.
    Náhradníci: Breza – Arnofoli, Baldursson, Barrow, Calabresi, Dijks, Khailoti, A. Poli, Skov Olsen, Rabbi.
    bahis siteleri