Everton – Rotherham 2:1 (po pr.) | Norwich – Coventry City 2:0 (kon.) | Nottingham – Cardiff 1:0 (kon.)
Luton – Reading 1:0 (kon.) | Bristol Rovers – Sheffield Utd. 2:3 (kon.) | Stoke – Leicester 0:4 (kon.)
Burnley – MK Dons 1:1 (4:3 po pen.) | Queens Park – Fulham 0:2 (po pr.) | Blackpool – West Brom 2:2 (3:2 po pen.)
Arsenal – Newcastle 2:0 (po pr.) | Brentford – Middlesbrough 2:1 (kon.) | Huddersfield Town – Plymouth 2:3 (kon.)
Manchester Utd. – Watford 1:0 (kon.)
po prodl.
Everton FC
2:1 (1:0)
Rotherham United
Sobota 09.01.2021, 13:00 • Goodison Park, Liverpool • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání přeci jenom končí vítězstvím Evertonu, který nakonec svého soupeře porazil výsledkem 2:1 pro prodloužení. Rotherham United dnes předvedl velice nebojácný výkon, ve druhém dějství se mu totiž povedlo vyrovnat. Domácí málem o svém postupu rozhodli v koncovce řádné hrací doby, jenomže branka neplatila kvůli ofsajdu. Utkání tak muselo jít do prodloužení, v jehož úvodu se prosadil domácí Doucouré, který tak svému celku vystřelil postup do dalšího kola anglického poháru. (15:36:12)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:13.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    120+2
    Olsen poté odkopával daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se ven z branky vydal Blackman. Toho napadal Tosun, jenž po souboji skončil v zámezí.
     
    120+1
    Barlaser rozehrál standardní situaci z velké vzdálenosti od domácí branky. Míč se po jedné z teči přeci jenom snesl do rukavic Olsena.
     
    120
    Nastavuje se tři minuty.
     
    119
    Zanedlouho se nám rozběhne nastavený čas druhého prodloužení, se kterým musíme počítat. Domácím se ale daří držet míč na svých kopačkách.
     
    118
    Na vlastní polovině se povedlo nahrávku zablokovat Jozefzoonovi, od kterého šel míč ven z hrací plochy. Hráči v modrém tak budou moci vhazovat.
     
    117
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil brankář Olsen, který také v tomto případě zkoušel rozehrát po zemi, přičemž si vybral volného Minu.
     
    116
    Rozehrávat poté mohl Doucouré, který nakonec u postranní lajny dokázal najít Colemana. Před ním bleskově vystoupil Clarke, od kterého šel míč do autu.
     
    115
    Olsen s rozehrávkou od své branky pochopitelně nikam moc nespěchal. Míč se mu povedlo poslat na druhou stranu, kde se v souboji prosadil Sigurdsson.
     
    114
    Nedovoleným zákrokem si před malým momentem pomohl hostující Vassell, který se nejprve dostal do zakončení, nicméně to směřovalo do protihráče.
     
    111
    Vassell mohl svému týmu vybojovat vytoužený gól, ale ve střelecké pozici to příliš dobře nezvládl, protože se trefil jenom do protihráče.
     
    110
    Mina utržil nějaké poranění na hlavě, které se muselo obvázat, jinak by nemohl pokračovat ve hře. Ošetření skončilo až teď, takže si i nyní bude docela slušně nastavovat.
     
    107
    Už zase se nehraje, tentokrát si žádá ošetření domácí hráč, se kterým to také nevypadá moc dobře.
     
    106
    Hosté to zkoušeli dopředu pomocí nákopu, ale při následném hlavičkovém souboji fauloval Hirst, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    Hlavní rozhodčí nakonec ukončil první polovinu prodloužení už po devatenácti minutách. Everton se tedy dostal do těsného jednobrankového vedení, které ještě bude muset udržet patnáct minut, tedy pokud nechce jít do penalt. Rotherham se navíc k ničemu nedostal, takže nic nenasvědčuje tomu, že by se do pokutových kopů opravdu dostal.
     
    105+4
    První prodloužení skončilo.
     
    105+4
    Clarke sice souboj s Colemanem příliš nezvládal, ale následně si domácí kapitán pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    105+3
    Nkounkou je na levé straně velkou hrozbou, což opět potvrdil dobrou kličkou, po které si řekl o pískot hlavního rozhodčího, protože si vykoledoval faul.
     
    105+2
    MacDonald se po delší době zvedá a bude moci pokračovat ve hře. Na nic vážnějšího to tedy nevypadá.
     
    105+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    105
    MacDonald se musí po nešťastném souboji s Tosunem nechat ošetřovat a vypadá to s ním vůbec dobře. Už nějakou dobu se nehraje.
     
    104
    Přihrávka Nkounkoua letěla do malého vápna, tudy ale proletěla bez jediného doteku.
     
    103
    Tosun nebezpečně prodlužoval centr od rohového praporku za svá záda, ale to hosté tak trochu čekali, takže stačili zareagovat.
     
    102
    Coleman se mohl přiblížit k šestnáctce bez žádného odporu, nakonec tak zkusil štěstí z dálky, ale Blackman udržel své spoluhráče ve hře povedeným zákrokem.
     
    101
    Hra se přece jen už začíná vyrovnávat, Rotherham má navíc docela dost času na vyrovnání. Na útočné polovině ale pořád zbytečně přichází o míč.
     
    100
    Gomes z levé strany nevymyslel zrovna nejpřesnější přihrávku, United tak okamžitě míří do protiútoku, ale tam přihrával nepřesně také Hirst.
     
    99
    Everton se k míči dostal po dlouhém souboji, přičemž se mu následně dopředu příliš nechce, spíše se snaží o to, aby balón co nejdéle udržel.
     
    98
    Olsen odkopává od své klece a samozřejmě míří co nejvíce dopředu, protože jeho spoluhráči mají navrch, takže je velká šance, že míč získají.
     
    97
    Tosun nemusel pro další zakončení vymýšlet nic složitého, obrana Rotherhamu už je prostě vyřízená. Tentokrát ale neinkasovala, protože střela letěla jen mimo bránu.
     
    96
    Domácí si mohli definitivně zajistit výhru, po chybě obrany hostů byl ve skvělé střelecké pozici Bernard, jenž se ale trefil jen do brankové konstrukce!
     
    95
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Rodríguez, přichází Nkounkou.
    93. Abdoulaye DOUCOURÉ - 2:1
     
    93
    Everton právě vstřelil branku!
    Toffees se prosazují hned na začátku prodloužení a výhru si chtějí za každou cenu pohlídat! James Rodríguez dostal na středu hřiště příliš mnoho prostoru, kterého využil k přihrávce na nabíhajícího ABDOULAYE DOUCOURÉHO, který také měl spoustu času, takže pohotově obstřelil vybíhajícího Blackmana.
     
    92
    Everton se již od ranných minut prodloužení tlačí do zakončení. Gomes se tak prokličkoval do šestnáctky, ale k zakončení se nedostal.
     
    91
    Střídání v týmu Rotherham United: ze hřiště odchází Olosunde, přichází Jones.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Je za námi druhý poločas, který o vítězi zápasu nerozhodl. Půjdeme tak do prodloužení.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    90+3
    Ono to skutečně vypadá, že půjdeme do prodloužení, což je obrovské překvapení. Rotherham United tak stále žhaví šance o případném postupu.
     
    90+1
    Rodríguez ledabylou nahrávkou našel pouze nohu soupeře, který si chtěl dojít pro zisk standardní situace. Hlavní sudí ovšem nechává pokračovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, případné prodloužení je opravdu hodně blízko. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
    87. Neuznaná branka domácích - ofsajd Tosuna.
     
    87
    Everton se sice před malým momentem dočkal vedoucí branky, avšak ta nakonec kvůli velice těsnému ofsajdu neplatí!
     
    86
    Wiles dokázal odcentrovat do šestnáctky, kde si nabíhal kolega Hirst. Tomu moc nechybělo, nakonec ve skluzu přeci jenom tečoval míč výrazně vedle branky.
     
    85
    Po standardní situaci se Minovi povedlo prodloužit za sebe, kde se nacházel Sigurdsson. Proti němu ovšem vyběhl Blackman, který dokázal zakročit.
     
    84
    Coleman dalším centrem zkoušel v pokutovém území najít naskakujícího Doucourého, který se sice dostal nejvýše do vzduchu, avšak míč poslal vysoko nad.
     
    83
    Střídání v týmu Rotherham United: ze hřiště odchází Wes Harding, přichází Trevor Clarke.
     
    82
    Coleman na pravé straně vybojoval další rohový kop. Rodríguez svůj centr poslal k přední brankové konstrukci, kde před Minou zasahoval zadák MacDonald.
     
    81
    Do konce druhého poločasu zbývá necelá desetiminutovka. I nadále na výsledkové tabuli svítí nerozhodný výsledek, dost možná se dočkáme prodloužení.
     
    79
    K hranici pokutového území se poté dostal Rodríguez, který se ke střele vůbec nedostal. Rotherham United se brání na jedničku a soupeře nepouští do šancí.
     
    78
    Evertonu to dnes směrem dopředu prostě nejde. Godfrey si sice na levé straně hodil míč na silnější nohu, jeho následný centr ovšem doputoval do zámezí.
     
    77
    Střídání v týmu Rotherham United: ze hřiště odchází Michael Smith, přichází George Hirst.
     
    76
    Střídání v týmu Rotherham United: ze hřiště odchází Jamie Lindsay, přichází Florian Jozefzoon.
     
    75
    Po Blackmanově odkopu od branky se daleko s míčem nedostal Lindsay, který přesto u postranní lajny sáhl do kombinace soupeři. Godfrey tak znovu vhazoval.
     
    74
    Everton si vybojoval svůj první rohový kop tohoto zápasu, který z levé strany rozehrál Rodríguez. Jeho centr nepřinesl nic nebezpečného, bude se vykopávat.
     
    73
    Everton se po několika minutách pustil do útočení, což znamenalo zisk autového vhazování. Godfrey si sice vybral Sigurdssona, avak ten míč neudržel.
     
    72
    Vassell se posléze zapojil i do další útočné akce svého celku, během které se mu povedlo vybojovat autové vhazování. Po něm to střelecky zkoušel Lindsay.
     
    71
    Navíc to překvapivým zakončením zkoušel vzít na sebe střídající Vassell, který to měl na levou nohu. Svůj střelecký pokus poslal hodně vedle domácí branky.
     
    70
    Po autovém vhazování se k centru z levé strany dostal hostující Harding, který na zadní tyči našel Smithe, jenž ale hlavičkoval z velkého záklonu.
     
    69
    Do obličeje byl před malým momentem udeřen domácí Rodríguez, kterému dokonce teče krev z nosu. Everton FC tak bude chvíli hrát v nekompletním složení.
     
    67
    Střídání v týmu Rotherham United: ze hřiště odchází Matt Crooks, přichází Kyle Vassell.
     
    67
    Doucouré poté režíroval hru na vlastní polovině, kde poměrně dlouho hledal spoluhráče. Nakoenc sice našel Keanea, který to měl na dlouhou nohu a Crookse fauloval.
     
    66
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Lucas Digne, přichází Yerry Mina.
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Tom Davies, přichází Gylfi Sigurdsson.
     
    65
    Přes střed hrací plochy si to na opačnou polovinu namířil hostující Lindsay, který poté u postranní lajny našel volného Crookse, kterého nezastavil ani Doucouré.
     
    64
    Máme za sebou hodinu hry a jistě nám čeká ještě hodně zajímavá podívaná. Jasný outsider tohoto zápasu totiž dokázal vyrovnat, nyní je ale dost pasivní.
     
    63
    Další snadná práce pro Blackmana, který se poté znovu postaral o rozehrávku. Hostující brankář svůj vysoký odkop poslal do souboje na levém křídle.
     
    62
    Do pokutového území poté vyslal centr levou nohou obránce Digne, který ovšem centroval pouze do míst, kde se nacházel hostující brankář Blackman.
     
    61
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Abdoulaye Doucouré.
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Anthony Gordon, přichází Bernard.
     
    60
    Iwobimu se pod sebou povedlo v dobré palebné pozici najít volného Gomese, který si tak dlouho chystal míč ke střele, až nakonec trefil pouze protihráče.
     
    58
    Máme tu tedy pořádně zajímavou zápletku, začínáme totiž opět od začátku. Everton tak musí začít hrát, směrem dopředu to z jeho strany není vůbec dobré.
    56. OLOSUNDE - 1:1
     
    56
    Rotherham právě vstřelil branku!
    Je tu naprosto zasloužená vyrovnávací branka Rotherhamu! Hostující Smith totiž zkoušel v pokutovém území oslovit naběhnuvšího MATTA OLOSUNDEHO, jenomže nahrávka trefila protihráče. Přesto se míč odrazil do prostoru, kde se nacházel Olosunde, jenž v pádu zamířil přesně k zadní tyči.
     
    56
    Při předchozím souboji u středového kruhu to zavánělo faulem Evertonu, sudí byl ale opačného názoru. Domácí se tak postupně dostávají směrem vpřed.
     
    55
    Everton se poté znovu přestěhoval na vlastní obrannou polovinu, kde rozjel poměrně zdlouhavou kombinaci. Keane nakonec na levém křídle hledal Rodrígueze.
     
    54
    Posléze musel ven z branky hostující brankář Blackman, který před dotírajícím Gordonem na jistotu odkopl míč do zámezí. Vhazovat tak bude moci Digne.
     
    53
    Tosun u středového kruhu prohrál rychlostní souboj proti MacDonaldovi, sám si poté pomohl nedovoleným způsobem, což neuniklo ani rozhodčímu.
     
    52
    Hrací předmět se ovšem snesl ven ze hřiště, což znamenalo autové vhazování pro Rotherham United. Obránce Wiles nakonec přesně našel Crookse.
     
    51
    Znovu se k odkopu od své branky postavil hostující brankář Blackman, kterému se povedlo poslat míč do opačné šestnáctky, kde razantně okopl Digne.
     
    50
    Na pravém křídle měl poměrně dost prostoru domácí Iwobi, který to zkoušel střílenou nabídkou do pokutového území. Na jeho pas ale nikdo z kolegů nedosáhl.
     
    49
    Poté od svého pokutového území mohl rozehrávat domácí zadák Keane. Jeho nahrávka pořádně zahnala Gomese, kterému se přesto povedlo odklidit balón.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do pokutového území dokázal dostat hostující Harding, který nakonec skončil na zemi, o faul se dle sudího ale nejednalo.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas tohoto zápasu, který nám rozhodně nepřinesl nic jednoznačného. Everton sice vstoupil do utkání mnohem lépe, přičemž se mu povedlo vsítit vedoucí branku, nicméně poté byl směrem dopředu nebezpečnější Rotherham, který nakonec na Olsena ani jednou nevyzrál. Everton se totiž zřejmě uspokojil jednobrankovým vedením, po vstřelené brance totiž převzal otěže zápasu druholigový celek, který je možná až překvapivě vyrovnaným soupeřem. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Minuta nad rámec prvního poločasu.
     
    44
    Na jistotu se sice povedlo odvrátit míč Keanovi, avšak z jedničky se do padajícího míče opřel hostující Lindsay, jenž mířil zhruba metr vedle branky.
     
    42
    Poté jsme sledovali pokus o přenesení hry na pravou stranu, kde před Crooksem dokázal z obrany vystoupit domácí Digne, který poté hledal nohu Olsena.
     
    41
    Následovalo autové vhazování od pravé autové lajny, domácí kapitán Coleman to nakonec zkoušel nabídkou na Gomese.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Tosunovi se povedlo udržet míč před dvojici protihráčů, přičemž si u sudího stěžoval na nedovolené bránění soupeře. Sudí ale neponechal ani výhodu.
     
    38
    Poté s rozehrávkou od své šestnáctky nikam nespěchal domácí Keane, který nakonec našel vedle stojícího Digneho. Everton je nyní celkem dost pasivní.
     
    37
    Olosundemu se ještě povedlo udržet míč na hrací ploše, načež zkoušel na levém křídle oslovit svého kolegu Smitha, před kterým ale zasahoval Coleman.
     
    36
    Z místa přestupku tak mohl rozehrát sám brankář Blackman, který to zkoušel vysokým odkopem k hranici pokutového území, kde došlo k dalšímu ofsajdu.
     
    35
    Olsen si gestem své ruky řekl o nahrávku, načež se mu povedlo odkopnout míč na druhou stranu hrací plochy, kde se v ofsajdové pozici nacházel Gordon.
     
    32
    Ve středu hrací plochy operoval hostující Lindsay, který přesunul hru k autové lajně. Everton ovšem rychle dostoupil Hardinga, který přesto dokázal nahrát.
     
    31
    Je za námi třetina utkání, stále platí, že jsme viděli jedinou branku. Před malým momentem měl možnost vhazovat obránce Digne, který nenašel Rodrígueze.
     
    30
    Tento rohový kop ovšem nepřinesl nic nebezpečného pro branku Evertonu, domácí brankář Olsen tak bude moci rozehrávat od své svatyně.
     
    29
    Domácí obrana se dokázala včas vrátit a do šance tak nepustila Crookse. Ten ovšem vybojoval další rohový kop, který bude pro změnu rozehrán z levé strany.
     
    28
    Po delší době se k míči dostal také hostující brankář Blackman, který to znovu zkoušel vysokým odkopem na druhou stranu, kde se nacházel Crooks.
     
    27
    Rotherham United poté zahrával první rohový kop zápasu, a sice od pravého praporku. Jednalo se o přízemí rozehrávku, která nakonec nic nepřinesla.
    26. Olsen hned dvakrát zasahoval.
     
    26
    Rotherham United se dostal k slibnému tlaku, který přinesl hned tři zakončení. To poslední, z hranice šestnáctky, směřovalo pod břevno, kam se vrhl Olsen.
     
    25
    V krátkém časovém sledu další faul. Hostující Olosunde nejprve doslova zboural Daviese, poté při napadání rozehrávky poslal k zemi také Rodrígueze.
     
    24
    Dalším nedovoleným zákrokem se pro změnu prezentoval vracející se Harding, který místo míče zasáhl nohu Digneho, což neuniklo ani hlavnímu sudímu.
     
    23
    Hostující Smith se poté dokonce dostal do zakončení. To ale putovalo výrazně vedle domácí branky, brankář Olsen tak nemusel ani tentokráte zasahovat.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto pohárového duelu, zatím jsme se dočkali jediné branky. Everton sice vede, nyní je ale aktivnější soupeř.
     
    21
    Rozehrávající obránce Wood nakonec u středového kruhu našel naprosto osamoceného Lindsaye, po jehož přihrávce si došel pro zisk standardky Smith.
     
    19
    K centru se poté dostal obránce Digne, který ovšem trefil prvního protihráče před sebou. Poté to odkopem vyřešil Wood, jenž u středového kruhu našel Daviese.
     
    18
    Hodně místa měl najednou kolem sebe Barlaser, kterému se povedlo na hranici pokutového území najít Crookse, jenž vracel prvně jmenovanému.
     
    17
    Hostující brankář Blackman znovu zvolil hodně vysoký odkop od své branky. Na druhé straně se probíjel vpřed Smith, který ale nakonec pouze do soupeře.
     
    16
    Snad poprvé v tomto duelu se k míči dostal domácí brankář Olsen, který na jistotu rozehrál po zemi na vedle stojícího Keanea, jenž ještě hledal Godfreye.
     
    15
    Už to vypadalo, že se až k šestnáctce soupeře dokáže protlačit Davies, který nakonec přesto narazil do pozorného Wooda, jenž odvracel odkopem.
     
    14
    Vysoký odkop v podání Keanea sice na opačné polovině hrací plochy našel Tosuna, druhý jmenovaný si s nahrávkou neporadil a k míči se tak dostal Ihiekwe.
     
    13
    Kousek od vlastního pokutového území se k míči dostal domácí Rodríguez, který byl zastaven nedovoleně. Taktickým zákrokem se provinil Olosunde.
     
    12
    Rotherham United to bude mít najednou hodně složité, inkasoval totiž hodně rychlou branku. Hosté ale budou mít ještě téměř celý zápas ke srovnání.
    9. TOSUN - 1:0
     
    9
    Everton právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho! Velice hezky to provedl Gordon, který se dokázal otočit kolem protihráče, načež mezi hostující obranou našel naběhnuvšího CENKA TOSUNA. Ten v šanci přehodil brankáře Blackmana, přičemž obránce MacDonald nedokázal doběhnout střelu.
     
    9
    Zády k brance poté operoval Iwobi, který po souboji s protihráčem skončil na zemi. Hlavní sudí ponechal výhodu, Everton pokračuje v pohotové kombinaci.
     
    8
    Rotherham United se konečně usadil na polovině soupeře, kde měl možnost vhazovat od pravé autové lajny Harding, který zkoušel oslovit kolegu Smithe.
     
    7
    Hostující brankář Blackman znovu mohl rozehrávat od své branky, bylo tomu tak po nepřesnosti v podání Tosuna. Proto jsme sledovali hodně vysoký nákop.
     
    6
    Posléze měl za pokutovým územím hodně prostoru k zakončení domácí Gomes, který nakonec nebral míč na pravou nohu, avšak poté mířil kousek vedle.
     
    5
    K zakončení se dostal domácí Gordon, který měl dobrou pozici, jenomže slabě mířil pouze doprostřed branky. Blackman si tak připsal jednoduchý zákrok.
     
    4
    Nahrávka v podání Gomese nedoletěla na kopačku Iwobiho, domácí tak posléze museli přenášet hru k pravé postranní lajně, kde se nacházel Coleman.
     
    3
    Poprvé v tomto duelu se k míči dostal hostující brankář Blackman, který zkoušel odkopnout na druhou stranu hrací plochy, kde se k míči nedostal Barlaser.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Everton FC: Olsen – Coleman (C), Keane, Godfrey, Digne – Rodríguez, Davies, Gomes – Gordon, Tosun, Iwobi
    Náhradníci: Lössl – Bernard, Branthwaite, Doucouré, Holgate, Mina, Nkounkou, Sigurdsson, Simss

    Rotherham United: Blackman – Harding, MacDonald, Wood (C), Ihiekwe, Wiles – Olosunde, Crooks, Lindsay, Barlaser – Smith
    Náhradníci: Vickers, Johansson – Clarke, Hirst, Jones, Jozefzoon, Miller, Tilt, Vassell

    Rozhodčí: Attwell – Mainwaring, Smith.
     
    Rotherham United

    Na opačné straně stojí druholigový Rotherham United, který se bude pokoušet o zázrak. Rotherham se totiž nachází na třiadvacáté pozici, což znamená předposlední příčku Championshipu. Hostující tým tohoto zápasu z uplynulých dvaceti zápasů dokázal nasbírat šestnáct bodů, nicméně ze všech týmů druhé nejvyšší soutěže má odehráno nejméně zápasů. Rotherham United nepůjde do tohoto zápasu v úplně nejlepší formě, z posledních pěti duelů se mu totiž povedlo vyhrát v jediném případě, a sice proti desátému Bristolu City. Dočkáme se překvapivého postupu přes favorizovaný Everton?
     
    Everton FC

    Fotbalisté Evertonu budou bezpochyby velkým favoritem tohoto zápasu a nic jiného, než postup, se zkrátka nečeká. Everton se ve své domácí soutěži nachází na sedmé pozici, přičemž na pohárové příčky ztrácí pouhé tři body. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole přišel o čtyřzápasovou sérii bez prohry, na domácím stadionu totiž nestačil na West Ham, přičemž jedinou branku tohoto zápasu obstaral Tomáš Souček. Everton z posledních pěti domácích zápasů vyhrál dvakrát, v tabulce domácích mužstev mu tak patří sedmá pozice, což není špatné postavení.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Anglický FA Cup má před sebou zápasy třetího kola, my se společně zaměříme na souboj mezi Everton FC a Rotherham United.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 9. Tosun, 93. Doucouré – 56. Olosunde

    Karty:   106. Hirst (RTH)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:13.
    Everton FC: Olsen – Coleman (C), Keane, Godfrey, Digne (66. Mina) – Rodríguez (95. Nkounkou), Davies (66. Sigurdsson), Gomes – Gordon (61. Bernard), Tosun, Iwobi (61. Doucouré)
    Náhradníci: Lössl – Bernard, Branthwaite, Doucouré, Holgate, Mina, Nkounkou, Sigurdsson, Simss

    Rotherham United: Blackman – Harding (83. Clarke), MacDonald, Wood (C), Ihiekwe, Wiles – Olosunde (91. Jones), Crooks (67. Vassell), Lindsay (76. Jozefzoon), Barlaser – Smith (77. Hirst)
    Náhradníci: Vickers, Johansson – Clarke, Hirst, Jones, Jozefzoon, Miller, Tilt, Vassell

    Rozhodčí: Attwell – Mainwaring, Smith
    bahis siteleri