Kvalifikace HS140, Zakopane Vítěz: J. Sato (JPN) (kon.)
konec
SP - kvalifikace HS140, Zakopane

Vítěz: J. Sato (JPN)

Pátek 15.01.2021, 18:00 • Wielka Krokiew • Skoky na lyžích
     
    S konstatováním, že kvalifikaci v Zakopané na nedělní individuální závod vyhrává Jukija Sato, se s Vámi loučí a hezký páteční večer přeje Tomáš Lysý. (19:02:47)
     
    Konečné pořadí kvalifikace:
    1. Jukija Sato (JPN) 139,8 bodů
    2. Markus Eisenbichler (GER) 137 b.
    3. Andrzej Stękała (POL) 135,8 b.
    4. Daniel Huber (AUT) 134,4 b.
    5. Antti Aalto (FIN) 133 b.
    6. Cene Prevc (SLO) 132,3 b.
    7. Dawid Kubacki (POL) 130,5 b.
    8. Niko Kytösaho (FIN) 130,1 b.
    8. Tilen Bartol (SLO) 130,1 b.
    10. Keiči Sato (JPN) 129,7 b.

    Čeští skokani v Zakopanem nestartovali.
     
    Kvalifikace na můstku Wielka Krokiew nabídla slušnou podívanou. Ze začátku se pozice na prvním místě chvilku měnily, než ulétl Antti Aalto na 137 metrů a předvedl tak nejdelší let dnešního dne (spolu s Cene Prevcem).

    Fin se dlouhých 16 skoků držel na první pozici, než ho překonal Andrzej Stekala. Celkový vítěz ale přišel o další čtyři skoky později, když Jukija Sato ukázal, že v Zakopanem umí! V těžkých podmínkách zadního větru skočil tento rekordman můstku 133 metrů a hodil všem soupeřům rukavici.

    A protože z posledních sedmi skokanů předvedl nějaký slušný výkon jen Markus Eisenbichler (nakonec druhé místo o 2,8 bodů zpět) a sedmý Dawid Kubacki, mohl se Japonec radovat z vítězství v kvalifikaci a ze slušné finanční prémie.
     
    Konec
    Kvalifikace skončila.
     
    56
    Halvor Egner Granerud v kvalifikaci hodně vybouchl. Jen 117 metrů, přičemž podmínky měl lepší než Eisenbichler. Zítra se bude muset zlepšit, jelikož tohle byla hrůza. A gesto velkého oddechu Graneruda je jasné.
     
    55
    Markus Eisenbichler atakoval Jukuju Sata na první pozici, ale Jakponec odolal. 132 metrů je totiž o metr horší výkon než u Japonce, navíc za vítr do zad odečítá o 1,5 bodů méně. Nestačí mu tak, že dostal od jury o půl bodu lepší stylové známky než Sato, jenž je tak blízko k výhře!
     
    54
    A zůstane tomu tak i po skoku Kamila Stocha. Ten není vůbec spokojený s podmínkami na můstku a na Wielké Krokiewi určitě dokáže skákat lépe než na 123,5 metrů. A také hůře, což předvedl nyní. Je na průběžném osmnáctém místě spolu s Žigou Jelarem.
     
    53
    Dawid Kubacki určitě neukázal v kvalifikaci veškeré své triumfy. Silně věřící Polák ukázal 130,5 metrů a jde na průběžné šesté místo, čímž je z polských skokanů druhý nejlepší.
     
    52
    Piotr Żyła dává 124,5 metrů. Také on měl podobné podmínky jako Geiger a někde na můstku patrně není něco v pořádku. Piotrek jde na místo dvacáté těsně před Tandeho a Waska, jenž se dělí o jednadvacáté místo.
     
    51
    Karl Geiger šel do podmínek přece jen o něco lepších. Ale nedokázal toho využít a za 123 metrů se oproti tréninku výrazně zhoršil. Dělená šestadvacátá pozice, se kterou by se v neděli horko těžko dostal do kola druhého.
     
    50
    Anže Lanišek je dnes v kvalifikaci až třetím nejlepším Slovincem, většinou to bývá na opak. Také Laniška za 124 metrů poměrně silně pohladil vánek do zad a je tak třináctý.
     
    49
    Zadní vítr koupil i Robert Johansson, nicméně tento Nor je nyní nejlepším skokanem své země v dnešní kvalifikaci. 126 metrů stačí na pozici desátou. I Johansson měl silný vítr do zad.
     
    48
    Co by za to dal třeba Marius Lindvik. Až dvacáté místo za 120,5 metrů. Ale na druhou stranu, Nor přičítá 13,2 bodů.
     
    47
    Pojďme na poslední desítku. Načíná jí Jukija Sato za 133 metrů a protože měl Japonec shodné větrné podmínky jako Andrzej Stekala, jde na první místo o čtyři body před Poláka. A navíc není spokojen. No, nevím co by stačilo k jeho spokojenosti. Asi kdyby přelétl celou Wielkou Krokiew a zastavil se třeba až v ne tak vzdáleném Popradu. První místo s přehledem a zítra může Sato vytáhnout Japonce hodně vysoko.
     
    46
    Daniel Huber atakoval na první pozici Andrzeje Stekaly. Dal o dva metry více, tedy 132 metrů a měl také silný zadní vítr. Ale ne až tak silný jako Polák, přičítá o 5,5 bodů méně, tedy přesně 6,3 bodů a je o 1,4 body druhý. Pokud nechápete skokanskou matematiku, stačí napsat.
     
    45
    Pius Paschke měl na začátku sezony formu, která si během Turné dala šlofíka a usmála se na jiné skokany. A jak se otáčela slavná chaloupka v Mrazíkovi, tak se nyní štěstěna opět možná otáčí k Paschkemu. 124,5 metrů v těžkých podmínkách a pozice dvanáctá.
     
    44
    Rjoju Kobajaši se netrápil tolik jako bratrská krev Džunširo. Ale za 126,5 metrů jen mávl rukou a zalezl do cílové buňky. Devátá pozice.
     
    43
    Andrzej Stekala. Chlapec, který sem tam vypomáhá v baru, se už asi smiřoval s tím, že na nejvyšší pozice už to nebude. Ale "Dodo" – tedy Michal Doležal – ho jako trenér u polského týmu vytáhl mezi špičku. 130 metrů, přípočet 11,8 bodů za vítr (to je nyní největší číslo) a první místo, jelikož dosud vedoucí Aalto sice skočil o sedm metrů více, ale také odečítal za vítr proti. Stekala vede o 2,8 bodů.
     
    42
    Prakticky totožné podmínky měl i Daniel-André Tande, který připočetl 10,6 bodů, tedy zatím nejvíce. Ale Tandemu takové věci až tak moc nevadí a nyní skáče na 122,5 metrů. Je sice hodně rozmrzelý, ale je také zatím nejlepší z Norů – třináctá pozice spolu s Pawlem Waskem.
     
    41
    Johann André Forfang byl na výčtu nepříjemných věcí ve skocích na lyžích jistě uvedl na vrchní pozic vítr do zad. Noři – letci – samozřejmě takové podmínky nemají rádi. A Forfang to potvrzuje, za vítr přičítá 10,3 bodů a řadí se na místo jednadvacáté. Asi v současné škodolibosti větru nelze dát o moc více, než 119 metrů.
     
    40
    Michael Hayböck už určitě bude potřebovat nějaký lepší skok a doufá, že přijde už zítra v prvním kole týmového závodu. Nyní totiž dává jen 121,5 metrů a je osmnáctý. Na jeho obranu, připočítává 9,1 bodů.
     
    39
    Cene průběžně druhý, Domen na místě devátém a nejzkušenější Peter Prevc za 123 metrů při zatím nejhorších podmínkách (přípočet 8,6 bodů) jde na místo šestnácté. Toť stručný výčet bratrské trojice, kde se snad o ničem jiném než o skocích nejde bavit. Tři skokanské bratry doplňují i dvě Prevcovic holky, jenž skákají na lyžích též.
     
    38
    Martin Hamann oproti Aschenwaldovi o čtyři metry ubral na číslo 123. V kvalifikaci je dvacátý a tohle by v neděli na postup samozřejmě nestačilo.
     
    37
    Philipp Aschenwald je aktuálně nejlepším Rakušanem. 127 metrů při silném zadním větru (přípočet 5,5 bodů je dnes jeden z největších) stačí na průběžné osmé místo.
     
    36
    Bor Pavlovčič nepovedeně! Jen 120 metrů při větru do zad, za který dostává dva body. Řadí se na 24. místo a v neděli musí předvést výkon aspoň o deset metrů lepší, chce-li myslet na body.
     
    35
    Keiči Sato si nic nedělal z čekání, dává 133 metrů a řadí se na páté místo. Velice dobrý skok vzhledem k prodlevě před jeho pokusem.
    V pauze při čekání na lepší podmínky si polská režie hraje s pohyblivou kamerou
     
    Nyní už je jasno. Dole na dopadu není příznivý vítr, proto jury čeká, až se podmínky dají do normálu.
     
    35
    Před skokem Keičiho Sata vidíme první výraznější prodlevu. Půjde se s nájezdem níže?
     
    34
    Gregor Deschwanden si také zajišťuje pohodový postup. Ale k tomu nic víc. 129,5 metrů stačí jen na průběžné třinácté místo. Jeho výraz je takový neutrální. Napůl spokojen, napůl nikoliv. Zítra bude také chtít předvést lepší pokus.
     
    33
    Mackenzie Boyd-Clowes po delším čase předvádí lepší skok, tedy za 130 metrů. Tuto hranici o tři metry překonává a je tak spolu se Soukupem druhým Kanaďanem v prvním nedělním kole. Potvrzuje tak slušnou sezonu, nyní je šestý.
     
    32
    Constantin Schmid se stále drží v německém A-týmu, nicméně příliš optimismu jeho výsledky nevzbuzují. nyní skáče na 125,5 metrů a průměrným skokem se řadí na místo patnácté.
     
    31
    Severin Freund potřebuje získat jistotu po zranění a všemožných dalších komplikacích, je stále velkým skokanským jménem. 126 metrů a průběžné osmé místo.
     
    30
    Džunširo Kobajaši může být tak akorát rád, že započítává 5,7 bodů za vítr do zad. Ani tak nejde omluvit jen 115 metrů, po kterých je na dvaadvacáté pozici a je třetím od konce mezi postupujícími.
     
    29
    Žiga Jelar měl silnější zadní vítr a 126,5 metrů tak stačí na průběžné sedmé místo. Je tak čtvrtým Slovincem v prvním kole a na prvních sedmi místech jsou právě čtyři slovinští letci.
     
    28
    První polovinu startovního pole uzavřel Thomas Lackner. Dává palec nahoru, postupuje, ale myslím, že jde jen o takové gesto z nouze. S průběžným devátým místem za 128,5 metrů nemůže být až tak spokojen.
     
    27
    Mezitím jde Antti Aalto na 137 metrů, což je shodná vzdálenost jako Cene Prevc. Finům to dneska skáče a všichni čtyři jdou do nedělního závodu. Že by se u Suomi blýskalo na časy výrazně lepší? Antti vede o sedm desetin před Cene Prevcem.
     
    Do závodu jde i Casey Larson. Není to tím, že by některý skokan byl horší, ale Max Steiner byl diskvalifikován, což je pro Rakušana škoda, jelikož figuroval v popředí výsledkové listiny. Chyba v kombinéze.
     
    26
    Také Jakub Wolny má jistotu kola prvního. Ale v neděli bude muset přidat, 126 metrů totiž za dva dny na postup stačit nebude.
     
    25
    Pawel Wasek je o maličko horší než jeho krajan Klemens Muranka. Skočil sice o 8,5 metrů méně, ale podmínky měl ohorší. Jde tak na místo sedmé.
     
    24
    Ani Klemens Muranka nemusí být nespokojený. Polák jde doma na 134,5 metrů s maličkou větrnou podporou a je tak na místě čtvrtém.
     
    23
    137 metrů! Skáče se daleko a to je samozřejmě dobře, navíc ani nájezdové okno po letu Ceneho Prevce nejde dolů. Slovinec zapisuje 132,3 body a vede o 2,2 bodů!
     
    22
    Krásná práce Nika Kytösaha! 135,5 metrů, pokus o telemark. Není se čemu divit, že Fin ukazuje po svém skoku radost. Jde totiž na dělené první místo s Tilenem Bartolem. Ačkoliv Niko skočil o 3,5 metrů více, odečítal za vítr 2,8 bodů, kdežto Bartol 2,5 bodů přičítal. Oba tak mají 130,1 bodů.
     
    21
    Domen Prevc jako druhý jde na 130 metrů (nebo více). Slovinec měl maličký vítr proti, odečítá za něj devět desetin a jde o osm bodů za krajana Tilena Bartola. První dva jsou Slovinci, následují je dva Rakušané.
     
    20
    Rakušanům to na Vielké Krokiewi celkem skáče. Výkon 127 metrů od Jana Hörla stačí na průběžné druhé místo za Bartolem a před krajanem Steinerem. Tedy upřesňuji, Hörl dostává naprosot stejné body jako Steiner a dělí se s ním o pozici druhou.
     
    19
    Kvalifikace velice plynule pokračuje a nejinak tomu je i u Artti Aigra. Estonec předvedl 125 metrů a dává zapomenout na špatný výkon Kevina Malceva, jenž je šestnáctý a třetí pod čarou. Bohužel mrzí, že českým skokanům to úplně nejde, trénují doma v Harrachově na devadesátce a naopak třeba Estonec nebo Američan budou v neděli v kole prvním.
     
    18
    Dominik Peter nepředvedl úplně dobrý výkon, ale na 121 metrů ho srazil silnější zaďák, za který připočetl 5,1 bodů. Je tak na dělené šesté pozici se Schlierim.
     
    17
    Ačkoliv měl Tilen Bartol horší podmínky a silnější vítr do zad než Steiner, ve vzduchu krásně vystoupal. Jeho plynulý let na 132 metrů se líbil i sudím, od kterých dostává v součtu 55 bodů a suverénně vede – o 10,9 bodů!
     
    16
    Maximilian Steiner ukázal hodně povedený skok a poprvé atakoval hranici sto třiceti metrů! Díky 127,5 metrům vede o 4,7 bodů před Markengem, který tak jde po osmi skocích z prvního místa. Pokud takový pokus předvede Max i zítra, mohlo by to vyjít na postup.
     
    15
    V hlavním závodu budou dva Italové. Insam je v kvalifikaci druhý a Giovanni Bresadola jde na osmé, tedy předposlední postupové místo. Skočil 117 metrů, což o 5 bodů na postup stačí. Naopak předposlední – čtrnáctý – je Dani Moroder a ten dnes končí.
     
    14
    Gregor Schlierenzauer ho určitě nepředvede. Bývalý skokanský fenomén a vítěz Turné čtyř můstků skáče na 121,5 metrů. První z Rakušanů si postup samozřejmě zajišťuje, ovšem léta vítězství jsou zatím dávno pryč.
     
    13
    Matthew Soukup si v neděli také zaskáče. Casey Larson totiž vůbec nevystoupal do vzduchu, už kolem bubnu šel hodně k zemi a za 114 metrů je osmý – tedy první pod čarou. Vyjde jeden horší skok?
     
    12
    Vladimir Zografski o další body zřejmě bojovat nebude. 112,5 metrů je sice výrazně lepší výkon než sotva devadesát bodů ve zkušebním kole. Ale potřebuje čtyři horší skoky, aby se kvalifikoval. Dál jde i druhý Fin Eetu Nousiainen.
     
    11
    Ačkoliv jsem Jukena Iwasu na začátku kvalifikace odepsal, nyní mu stačí už jen tři horší skoky. Těsně před ním a druhý pod čarou je Matthew Soukup, který dal 116 metrů při mírném větru do zad.
     
    10
    Už ne! Američan totiž postupově těžil i z toho, že Daniel Moroder, novic ve světovém poháru, zapsal jen 81,5 bodů za 108,5 metrů. Patří mu desátá a předposlední pozice.
     
    9
    Kevin Malcev v hlavním závodu zřejmě také nebude. Je totiž druhý nejhorší, 113 metrů na postup v jeho případě stačit asi nebude. Do hlavního závodu pouští Jarkko Määttu a na čekané je Decker Dean.
     
    8
    Thomas Åsen Markeng střídá Alexe Insama na pozici první. Ačkoliv dal o dva metry méně, měl 6,1 bodový přípočet za vítr do zad. Oproti tomu doposud vedoucí muž body odečítal. V kontextu těchto kompenzací tak jde o 3,7 bodů do vedení.
     
    7
    Sandro Hauswirth dává ještě jakousi šanci třetím či čtvrtým skokanům pod čarou. Švýcar totiž předvedl jen 106 metrů a v neděli se rozhodně na můstku Wielka Krokiew nepředstaví. Je poslední.
     
    6
    Eetu Nousiainen nenapodobil Jarkko Määttu, jenž je aktuálně na druhém místě. Fin za 117,5 metrů jde na pozici pátou a s postupem to bude mít hodně těžké.
     
    5
    Deckera Deana jsem řadil na jednoho ze skokanů, který by mohl být horší než Juken Iwasa. Jenže ejhle. Američan se vyšvihl na 119,5 metrů, což je na jeho poměry slušný skok. A je třetí.
     
    4
    Jarkko Määttä se Insamovi již přiblížil o poznání více. Dává 123,5 metrů při maličkém větru proti. Na postup to stačit bude, je o 1,5 bodů horší než vedoucí Ital.
     
    3
    Určitě jím ale nebude Andreas Schuler. Švýcarský skokan dal něco mezi Insamem a Iwasou. Je to 120,5 metrů, čímž se na devět bodů přiblížil vedoucímu Insamovi. Spokojený rozhodně není.
     
    2
    Naopak Juken Iwasa to za 116 metrů bude mít trošku těžší. Zas na druhou stranu, ve startovní listině je stále dost skokanů, kteří mohou být výrazně horší.
     
    1
    Alex Insam zabodl své lyže na 125 metrů a tohle je výkon, který na postup určitě stačit bude. Slušný pokus Itala.
     
    Start
    Kvalifikace byla zahájena.
     
    Vzhledem k tomu, že je ve start listu 56 skokanů, tak je jasné, že nedělní závod se nebude týkat šesti mužů, jenž do něj nepostoupí.
     
    Startovní listina:
    1. Alex Insam (ITA)
    2. Juken Iwasa (JPN)
    3. Andreas Schuler (SUI)
    4. Jarkko Määttä (FIN)
    5. Decker Dean (USA)
    6. Eetu Nousiainen (FIN)
    7. Sandro Hauswirth (SUI)
    8. Thomas Åsen Markeng (NOR)
    9. Kevin Malcev (EST)
    10. Daniel Moroder (ITA)
    11. Matthew Soukup (CAN)
    12. Vladimir Zografski (BUL)
    13. Casey Larson (USA)
    14. Gregor Schlierenzauer (AUT)
    15. Giovanni Bresadola (ITA)
    16. Maximilian Steiner (AUT)
    17. Tilen Bartol (SLO)
    18. Killian Peier (SUI)
    19. Artti Aigro (EST)
    20. Jan Hörl (AUT)
    21. Domen Prevc (SLO)
    22. Niko Kytösaho (FIN)
    23. Cene Prevc (SLO)
    24. Klemens Murańka (POL)
    25. Pawel Wąsek (POL)
    26. Jakub Wolny (POL)
    27. Antti Aalto (FIN)
    28. Thomas Lackner (AUT)
    29. Žiga Jelar (SLO)
    30. Džunširo Kobajaši (JPN)
    31. Severin Freund (GER)
    32. Constantin Schmid (GER)
    33. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    34. Gregor Deschwanden (SUI)
    35. Keiči Sato (JPN)
    36. Bor Pavlovčič (SLO)
    37. Philipp Aschenwald (AUT)
    38. Martin Hamann (GER)
    39. Peter Prevc (SLO)
    40. Michael Hayböck (AUT)
    41. Johann André Forfang (NOR)
    42. Daniel-André Tande (NOR)
    43. Andrzej Stękała (POL)
    44. Rjoju Kobajaši (JPN)
    45. Pius Paschke (GER)
    46. Daniel Huber (AUT)
    47. Jukija Sato (JPN)
    48. Marius Lindvik (NOR)
    49. Robert Johansson (NOR)
    50. Anže Lanišek (SLO)
    51. Karl Geiger (GER)
    52. Piotr Żyła (POL)
    53. Dawid Kubacki (POL)
    54. Kamil Stoch (POL)
    55. Markus Eisenbichler (GER)
    56. Halvor Egner Granerud (NOR)
    V Zakopanem bez české reprezentace
     
    Bohužel závody v Zakopaném se budou skákat bez české účasti. Část reprezentace v současnosti trénuje v Harrachově na můstku K-90, který se podařilo zprovoznit. Vojtěch Štursa a Filip Sakala budou o víkendu skákat na Kontinentálním poháru v Innsbrucku, kde s nimi bude i Benedikt Holub.
     
    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Halvor Egner Granerud (NOR) 984 bodů
    2. Markus Eisenbichler (GER) 684 b.
    3. Kamil Stoch (POL) 622 b.
    4. Dawid Kubacki (POL) 473 b.
    5. Piotr Żyła (POL) 469 b.
    ...
    61. Viktor Polášek (CZE) 4 b.
    65. Čestmír Kožíšek (CZE) 2 b.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího závodu Světového poháru ve skocích na lyžích, který se přesouvá opět do skokanské velmoci. V pátek, v sobotu a v neděli totiž bude celý skokanský svět hledět do Zakopaného, kde se uskuteční nejprve kvalifikace, poté týmový závod a nakonec závod individuální. A právě kvalifikací, která startuje v 18 hodin, celý "trojboj" začne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

    Tomáš Lysý

    Konečné pořadí:
    1. Jukija Sato (JPN) 139,8 bodů
    2. Markus Eisenbichler (GER) 137 b.
    3. Andrzej Stękała (POL) 135,8 b.
    4. Daniel Huber (AUT) 134,4 b.
    5. Antti Aalto (FIN) 133 b.
    6. Cene Prevc (SLO) 132,3 b.
    7. Dawid Kubacki (POL) 130,5 b.
    8. Niko Kytösaho (FIN) 130,1 b.
    8. Tilen Bartol (SLO) 130,1 b.
    10. Keiči Sato (JPN) 129,7 b.

    Startovní listina:
    1. Alex Insam (ITA)
    2. Juken Iwasa (JPN)
    3. Andreas Schuler (SUI)
    4. Jarkko Määttä (FIN)
    5. Decker Dean (USA)
    6. Eetu Nousiainen (FIN)
    7. Sandro Hauswirth (SUI)
    8. Thomas Åsen Markeng (NOR)
    9. Kevin Malcev (EST)
    10. Daniel Moroder (ITA)
    11. Matthew Soukup (CAN)
    12. Vladimir Zografski (BUL)
    13. Casey Larson (USA)
    14. Gregor Schlierenzauer (AUT)
    15. Giovanni Bresadola (ITA)
    16. Maximilian Steiner (AUT)
    17. Tilen Bartol (SLO)
    18. Killian Peier (SUI)
    19. Artti Aigro (EST)
    20. Jan Hörl (AUT)
    21. Domen Prevc (SLO)
    22. Niko Kytösaho (FIN)
    23. Cene Prevc (SLO)
    24. Klemens Murańka (POL)
    25. Pawel Wąsek (POL)
    26. Jakub Wolny (POL)
    27. Antti Aalto (FIN)
    28. Thomas Lackner (AUT)
    29. Žiga Jelar (SLO)
    30. Džunširo Kobajaši (JPN)
    31. Severin Freund (GER)
    32. Constantin Schmid (GER)
    33. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    34. Gregor Deschwanden (SUI)
    35. Keiči Sato (JPN)
    36. Bor Pavlovčič (SLO)
    37. Philipp Aschenwald (AUT)
    38. Martin Hamann (GER)
    39. Peter Prevc (SLO)
    40. Michael Hayböck (AUT)
    41. Johann André Forfang (NOR)
    42. Daniel-André Tande (NOR)
    43. Andrzej Stękała (POL)
    44. Rjoju Kobajaši (JPN)
    45. Pius Paschke (GER)
    46. Daniel Huber (AUT)
    47. Jukija Sato (JPN)
    48. Marius Lindvik (NOR)
    49. Robert Johansson (NOR)
    50. Anže Lanišek (SLO)
    51. Karl Geiger (GER)
    52. Piotr Żyła (POL)
    53. Dawid Kubacki (POL)
    54. Kamil Stoch (POL)
    55. Markus Eisenbichler (GER)
    56. Halvor Egner Granerud (NOR)

    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Halvor Egner Granerud (NOR) 984 bodů
    2. Markus Eisenbichler (GER) 684 b.
    3. Kamil Stoch (POL) 622 b.
    4. Dawid Kubacki (POL) 473 b.
    5. Piotr Żyła (POL) 469 b.
    ...
    61. Viktor Polášek (CZE) 4 b.
    65. Čestmír Kožíšek (CZE) 2 b.
    bahis siteleri