Peña Deportiva – Valladolid 1:4 (po pr.) | Almería – Alavés 5:0 (kon.) | Girona – Cádiz 2:0 (kon.)
Fuenlabrada – Levante 1:1 (2:4 po pen.) | Leganés – Sevilla 0:1 (po pr.) | Rayo Vallecano – Elche 2:0 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
2:0 (1:0)
Elche CF
Sobota 16.01.2021, 22:00 • Campo de Futbol de Vallecas (Madrid) • Španělský pohár • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den! Vítám vás u přenosu 3. kola španělského poháru, ve kterém se střetne domácí Rayo Vallecano proti hostům z Elche CF.
     
    Rayo Vallecano

    Domácí tým si v druhém kole španělského poradil s týmem Teruel, který hraje čtvrtou nejvyšší španělskou ligu. Hráči Vallecana měli co dělat, o vítězství rozhodli až v prodloužení. V dalším kole čekal Vallecano druholigový Haro Deportivo. Favorit v tomto zápase na hřišti soupeře souboj zvládl a došel si pro postup do dalšího kola, v němž ho čeká prvoligový Elche.
     
    Elche CF

    Ani hostující tým do 3. kola nedošel bez problémů. Hned v druhém kole Elche málem narazilo, když otáčel zápas proti CD Bunolu ze čtvrté španělské ligy. V následujícím kole hosté dominovali na hřišti La Nucie, kde nakonec po přesvědčivém výkonu došli pro vítězství 1:0, což jim zajistilo postup. Tentokrát je čeká těžký soupeř z LaLigy2, který patří v druhé lize ke špičce.
     
    Úvodní sestavy:

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Advíncula, Saveljich, Velázquez, Ortega – Comesaňa, Suárez, Trejo – Bebé, García, Isi
    Náhradníci: González, Hernández, Pozo, Catena, García, Navarro, Moreno

    Elche CF: Rodríguez – Cifuentes, Salinas, Calvo, Sánchez – Marcone – Barri, Rodríguez, Carmona, Lucumí – Nino
    Náhradníci: Rigoni, Verdú, Ferrández, Badia, Sánchez, Bri, Milla, Guti, Mfulu

    Rozhodčí: Diaz de Mera – Becerril, Escuela.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu musel do akce pomezní rozhodčí, který si všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel Velázquez.
     
    4
    Vallecano to v tomto případě zkoušelo středem hrací plochy, kde to na sebe vzal Comesaňa, jehož centr ovšem skončil pouze u protihráče.
     
    5
    Posléze se do kombinace svého celku musel zapojit také obránce Mfulu, který odvracel do bezpečí, kde se mu navíc povedlo najít Salinase.
     
    6
    K míči se dostal také hostující brankář Rodríguez, který si přichystal rozehrávku od své branky, kterou nakonec poslal na druhou stranu,
     
    7
    Tam se do hlavičkového souboje dostával velezkušený Nino, kterého ovšem dokázal přehlavičkovat Velázquez, který oslovil pouze soupeře.
     
    8
    Elche poté sebralo míč u středového kruhu, kde zároveň rozjelo kombinaci na malém prostoru. Nakonec zpětná nahrávka putovala k Rodríguezovi.
     
    9
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, které si vzal na starost domácí Advíncula, jehož dalekonosný hod nakonec putoval k Bebému.
     
    10
    Boj o míč nakonec vyzněl lépe pro Vallecano, které mohlo znovu vhazovat. Vzápětí se Elche pokoušelo vysunout Sáncheze, před kterým zasahoval Saveljich.
     
    11
    Na pravém křídle poté operoval domácí Comesaňa, který to vzal na sebe. V pokutovém území ovšem skončil na zemi, o penaltě nemůže být řeč.
     
    12
    Hlavní sudí si poté všiml útočného faulu v podání Bebého, domácí celek se výroku hodně diví. Každopádně brankář Rodríguez bleskově odkopával.
     
    13
    Elche se zatím na druhou stranu moc nedostává, což platilo také v tomto případě. Po autovém vhazování bude Rayo zahrávat standardku.
     
    14
    Vallecano se po standardní situaci radovalo z úvodní branky, která ovšem neplatí. Zakončující Comesaňa se v době nahrávky nacházel v ofsajdu.
    14. Neuznaná branka domácích - ofsajd.
     
    15
    Hosté se poté s míčem dostali na druhou stranu, kde to měl na dlouhou nohu záložník Sánchez, který se tak daleko nedostal.
     
    16
    Mfulu u vlastního pokutového území spolupracoval s vedle stojícím Salinasem, na kterého si ale vyšlápl Isi, který si počínal nedovoleně.
     
    17
    O rozehrávku volného kopu se nakonec postaral sám brankář Rodríguez, který poslal míč daleko na druhou stranu, kde ale kraloval Velázquez.
     
    18
    Posléze jsme sledovali autové vhazování z levé strany, po kterém se domácí García nedostal ani k šestnáctce, naopak míč vypíchl Marcone.
     
    19
    Rozehrávat tak mohl hostující brankář Rodríguez, který to tentokráte zkoušel po zemi. Obránce Salinas mu před Isim hodně rychle vracel zpět.
     
    20
    Saveljich se z vlastní poloviny pokoušel o vysokou nabídku k pravé autové lajně, kde měl ovšem hodně daleko k míči zadák Advíncula.
     
    21
    Do protiútoku se poté chtěl dostat křídelník Nino, který ovšem narazil pouze do bránícího Advínculy, jenž vybojoval další autové vhazování.
     
    23
    Rodríguez tentokráte zkoušel přenést hru na pravou stranu, kde se nacházel Carmona. Hostující křídelník se ale nedostal přes Ortegu.
     
    25
    Elche se konečně dostalo do opačného pokutového území, kde se dokonce do zakončení prodral Salinas, který ale mířil vedle zadní tyče.
     
    27
    Centrem do pokutového území to poté zkoušel obránce Ortega, který ovšem našel pouze rukavice brankáře Rodrígueze, jenž rozehrál po zemi.
     
    28
    Následoval odkop na pravou stranu hrací plochy, kde to na sebe zkoušel vzít Isi. Ten po souboji skončil na zemi, sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    29
    Na pořadu dne bylo v tomto případě vhazování v podání Vallecana. Domácí se ovšem dostali zpět na vlastní polovinu, kde se ujal míče Velázquez.
     
    30
    Hostující Cifu se u svého pokutového území dostal do menších problémů, nakonec mu v tom pomohl nedovolený zákrok od Garcíi.
     
    31
    Po kratší době se do rozehrávky svého celku znovu zapojil hostující brankář Rodríguez, který nakonec rozehrál po zemi nakrátko na Barriho.
     
    32
    Obránce Salinas to poté zkoušel centrem z levé strany, jenomže trefil pouze protihráče před sebou. Sám Salinas se tak ujme autového vhazování.
     
    33
    Máme za sebou třetinu hry, nicméně na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Sledujeme hodně vyrovnanou podívanou, bez větších příležitostí.
     
    34
    Marcone při rozehrávce trefil pouze napadajícího Suáreze, od kterého se míč příhodně odrazil k Trejovi, který se ovšem nacházel v ofsajdu.
     
    35
    Elche znovu rozehrávalo od své branky, Rodríguez přenechal před sebe na obránce Marconeho, po jehož nahrávce byl faulován Comesaňa.
     
    36
    Vallecano si tak vybojovalo další standardní situaci. Rozehrávající Trejo našel pouze hlavu protihráče, kterému se povedlo odhlavičkovat míč.
     
    36
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Vallecano si totiž vybojovalo další standardní situaci, kterou na sebe vzal BEBÉ. Jeho střílená nabídka a zároveň i střela nakonec propadla až do hostující branky, přičemž brankář Rodríguez dost možná očekával teč některého z hráčů, která ovšem nepřišla a jednalo se o čistý průstřel.
    36. BEBÉ - 1:0
     
    38
    Elche to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času a výsledek se může klidně otočit.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Nino (Elche CF).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude vůbec něco nastavovat.
     
    41
    Daleko od druhého zásahu nyní nebyl Bebé, který to zkoušel střelou na přední tyči, jenomže trefil pouze boční síť. Elche CF si pořádně zahrává.
     
    43
    Elche se až v závěru prvního poločasu dostalo k souvislejšímu držení míče na útočné polovině, kde se Ninovi nepovedlo patičkou oslovit Lucumiho.
     
    44
    Zdravotní problémy má hostující Mfulu, který usedl na zelený pažit a zřejmě bude muset střídat.
     
    45
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Omenuke Mfulu, přichází Diego Bri.
     
    45
    Jedna minuta nad rámec.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl jedinou branku, o kterou se z přímého kopu postaral domácí útočník Bebé. Vallecano mělo v úvodu zápasu mnohem více ze hry, avšak soupeř poté vyrovnal hru a sám jednou zahrozil. Přesto si Rayo schovalo první zásah, z přímého kopu se totiž prosadil Bebé, který překvapil brankáře Rodrígueze. Elche má na případné vyrovnání ještě celý druhý poločas, což je hodně času.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzalo na starost Elche, které bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se poprvé k míči dostal hostující brankář Rodríguez, který tentokráte rozehrál do strany na Salinase.
     
    49
    Poté se v obraně povedlo zakročit Barrimu, od kterého šel míč pouze do zámezí. Vhazovat tak mohl obránce Ortega, který si vybral Comesaňu.
     
    50
    U postranní lajny si nedovoleným způsobem počínal domácí Advíncula, který stáhl k zemi Sáncheze. Hlavní sudí odpískal ve prospěch Elche CF.
     
    51
    Na levém křídle převzal nahrávku domácí García, který poté reklamoval hraní rukou v podání protihráče. Také hlavní sudí byl stejného názoru.
     
    52
    Bebé si vzal na starost další standardku, kterou znovu poslal přímo do branky. Rodríguez měl nečekané problémy, míč přesto vyrazil vedle sebe.
     
    53
    Poté se na malém vápně strhl menší rozruch, při kterém jeden z domácích hráčů zakončoval z kostrbaté pozice, avšak na Rodrígueze si nepřišel.
     
    54
    Na pravém křídle se k míči dostal obránce Cifu, který se ovšem daleko nedostal. Včas se k němu totiž vrátil Ortega, jenž zakročil naprosto přesně.
     
    55
    Na druhé straně bylo pískáno ve prospěch Elche. Napadající Bebé nakonec lehce zatáhl za dres obránce Barriho, což neuniklo ani rozhodčímu.
     
    56
    Hostující celek nyní pracoval s míčem kousek od středového kruhu. Nepřesně ovšem zkoušel nahrát Sánchez, který našel pouze domácího Comesaňu.
     
    57
    Málem to bylo o dvě branky! Domácí Isi se přes pravé křídlo dostal až před brankáře Rodrígueze, kterému se ovšem povedlo zakročit.
     
    58
    Na opačné straně se v jasném ofsajdu nacházel Carmona, který tak pochopitelně nemohl pokračovat. Rozehrávat bude domácí zadák Saveljich.
     
    59
    Další zákrok pro hostujícího brankáře Rodrígueze, který si dokázal poradit se zakončením doprostřed branky. Poté jsme sledovali vysoký odkop vpřed.
     
    60
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil brankář Rodríguez, který u levé autové lajny našel Salinase, jenž se dostal na druhou polovinu.
     
    61
    Máme za sebou přesně hodinu hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Vallecano je i ve druhém dějství aktivnější, Elche je směrem dopředu neškodné.
     
    62
    Napadající Lucumi se nejprve dostal za záda protihráče, jenomže poté přišel o míč. Následoval nedovolený zákrok právě ze strany Lucumiho.
     
    63
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Esteban Saveljich, přichází Alejandro Catena Marugan.
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Oscar Trejo, přichází Pozo.
     
    65
    Po jednom z dalších soubojů se tentokráte na zemi ocitl hostující Rodríguez, který ovšem bude muset vstát, neboť se dle sudího o faul nejednalo.
     
    66
    Cifu se na pravém křídle dostal k hodně vysokému centru, který se ovšem snesl přímo do rukavic brankáře Dimitrievskiho, jenž měl snadnou práci.
     
    67
    U pokutového území zpracovával míč Bri, který se poté vydal do rychlého protiútoku, při kterém se mu na levém křídle povedlo oslovit Nina.
     
    69
    Snadná práce také pro hostujícího brankáře Rodrígueze, který si na malém vápně počíhal na nepovedený centr, jenž míč schoval do svých rukavic.
     
    70
    Na pravém křídle měl znovu hodně prostoru na centr obránce Cifu, který se tentokráte snažil najít Lucumiho, jenž se ale k míči vůbec nedostal.
     
    71
    Mezi hostující obránce nyní doslova vtrhl García, který se dostal až před Rodrígueze, jenomže si míč předkopl daleko mimo prostor branky soupeře.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Jeison Lucumi (Elche CF).
     
    73
    Vallecano zahrávalo teprve druhý rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Posléze Rodríguez přeci jen zasahoval a míč vyrazil.
     
    74
    Posléze se do akce dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení v podání Bebého. I opakovaný záběr potvrdil tuto skutečnost.
     
    75
    Hodně místa měl kolem sebe hostující Marcone, který nakonec nahrával na vedle postaveného Sáncheze, jenž útočí do přehuštěného bloku.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Emiliano Velázquez (Rayo Vallecano).
     
    76
    Nyní se chytře k vlastnímu pokutovému území vrátil také domácí Isi, který dokázal soupeře čistě připravit o míč. Elche se k němu rychle dostalo zpět.
     
    77
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Bebé, přichází Mario Hernandez Fernandez.
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Iker Ortega, přichází Fran García.
     
    78
    Elche si vybojovalo standardní situaci ze zajímavé pozice. Nakonec z toho byla centrovaná nabídka z nohy Sáncheze, který ale naše pouze soupeře.
     
    78
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Domácí se necelých deset minut před koncem zápasu dostávají do dvoubrankového vedení! Po rohovém kopu se jako první na malém vápně dokázal zorientovat střídající ALEJANDRO CATENA, který ve skluzu dopravil míč za hostujícího brankáře Rodrígueze.
    78. CATENA - 2:0
     
    79
    Vallecano se po delší době podívalo s míčem k opačnému pokutového území, přičemž se Isimu povedlo vybojovat třetí rohový kop.
     
    81
    Navíc si v pokutovém území našel padající centr domácí García, který se pokoušel zakončit ke vzdálenější tyči, kterou ovšem úplně minul.
     
    82
    Rodríguez tak ani v tomto případě nemusel zasahovat, naopak se postaral o rozehrávku od své branky, po které Elche přešlo na opačnou polovinu.
     
    83
    Do protiútoku se poté dostával domácí García, který po chvilkovém driblinku přihrával do tandemu na Isiho, jenž ale neustál souboj s rovnováhou.
     
    84
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Álvaro García, přichází Manuel Navarro.
     
    85
    Elche až nyní zahrávalo svůj první rohový kop v tomto duelu, který nakonec rozehrálo nakrátko. Domácí celek se ale ubránil i následnému centru.
     
    87
    Hostující celek se v závěru zápasu snaží s výsledkem něco udělat, avšak moc času nezbývá. Nyní se s míčem na útočnou polovinu dostal Marcone.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou o dvě branky. Dost možná se nebude ani nic nestavovat.
     
    90
    Dvě minuty nad rámec.
     
    90+1
    Hodně podezřele si před malým momentem počínal brankář Rodríguez, který vyběhl mimo pokutového území a poté si dle sudího počínal čistě.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:10.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Vallecana, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:0. Rayu patřil také druhý poločas, i v něm totiž bylo výrazně aktivnější a několikrát se dostalo k vážnějšímu ohrožení branky soupeře. Naopak Elche toho směrem dopředu dnes vůbec nic nepředvedlo, ba naopak ještě jednou inkasovalo, což defakto rozhodlo o postupujícím. Vallecano tak potvrdilo výhodu domácího prostředí a může se tak radovat z postupu do dalšího kola. (23:57:51)

    David Suchý

    Branky: 36. Bebé, 78. Catena

    Karty:   75. Velázquez (VLL) – 39. Nino (ELC), 72. Lucumi (ELC)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:10.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Advíncula, Saveljich (63. Catena), Velázquez, Ortega (77. F. García) – Comesaňa, Suárez, Trejo (63. Pozo) (C) – Bebé (77. Hernández), A. García (84. Navarro), Isi
    Náhradníci: González, Hernández, Pozo, Catena, F. García, Navarro, Moreno

    Elche CF: Rodríguez – Cifuentes, Salinas, Mfulu (45. Bri), Sánchez – Marcone – Barri, Rodríguez, Carmona, Lucumí – Nino (C)
    Náhradníci: Rigoni, Verdú, Ferrández, Badia, Sánchez, Bri, Milla, Guti

    Rozhodčí: Diaz de Mera – Becerril, Escuela
    bahis siteleri