Aston Villa – Everton 0:0 (odl.) | Sheffield Utd. – Tottenham 1:3 (kon.) | Liverpool – Manchester Utd. 0:0 (kon.)
Manchester City – Crystal Palace 4:0 (kon.)
konec
Manchester City
4:0 (1:0)
Crystal Palace FC
Neděle 17.01.2021, 20:15 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování 19. kola anglické Premier League, u zápasu mezi Manchesterem City a Crystal Palace.
     
    Manchester City

    Fotbalisté Manchesteru City potvrzují, že patří mezi největší kandidáty na ligový titul. Momentálně se nacházejí na třetí příčce se ztrátou jednoho bodu na Liverpoolu, za Manchesterem United zaostávají o body tři, avšak oproti oběma konkurentům má jeden zápas k dobru. The Citizens se v posledních týdnech mohou chlubit fantastickou formou. Na přemožitele čekají od konce listopady, kdy padli 0:2 v Tottenhamu, od té doby jsou čtrnáct zápasu neporaženi napříč všemi soutěžemi. Svěřenci kouče Guardiolu mají výhodu takovou, že nemají jednoho stabilního střelce, na kterého by měli hrát. Trojice Sterling, Foden, Mahríz má v lize shodně po čtyřech gólech, tito hráči se dělí o pozici nejlepšího střelce týmu.
     
    Crystal Palace FC

    Londýnský klub v dosavadním ročníku potvrzuje, že si zaslouží své stabilní místo mezi anglickou elitou. Po osmnácti odehraných kolech okupuje solidní 13. pozici, přičemž náskok na sestupem ohrožený Fulham činí jedenáct bodů, což je už poměrně velký rozdíl. The Eagles konce roku nezvládli úplně podle představ. Od půli listopadu odehráli do konce kalendářního roku 2020 osm zápasů, přičemž vyhráli v jediném, na stadiónu West Bromu deklasovali nováčka vysoko 5:1. Vstup do nového roku ovšem Hodgsonově družině vyšel o poznání lépe. Po domácím vítězství nad 2:0 nad posledním Sheffieldem United následoval cenná venkovní bezbrankové remíza proti městskému rivalovi, Arsenalu. O góly se stará především Wilfried Zaha, jenž má na kontě již osm ligových tref.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – De Bruyne, Fernandinho (C), Gündoğan – Sterling, Jesus, B. Silva.
    Náhradníci: Steffen – Cancelo, Delap, Doyle, Foden, Mahríz, B. Mendy, Rodri, F. Torres.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Tomkins, Cahill, T. Mitchell – McArthur, James McCarthy, Milivojević (C), Eze – A. Townsend, J. Ayew.
    Náhradníci: Butland – Batshuayi, Ch. Benteke, Clyne, Dann, Riedewald, van Aanholt..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních světle modrých dresech. Hosté pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy červeno-modré.
     
    3
    Domácí od prvních minut potvrzují, kdo bude častěji na balónu. Svěřenci kouče Guardioly si vyměňují míč na útočné polovině.
     
    4
    proti Fernandinhovi vysoko vystartoval středopolař McArthur. Brazilecsi pomohl malou domů Edersonovi.
     
    5
    Do základní se po prodělání koronaviru vrátil Gabriel Jesus. Forward vypadá býti zdravotně stoprocentně v pořádku, rychlým sprintem pořádně prohnal Warda.
     
    6
    Hosté zatím brání velmi dobře. Andros Townsend zabral do defenzivy a čistým způsobem odstavil Belgičana De Bruyna.
     
    7
    The Citizens se velmi rychle dostali zpátky do držení balónu. Byl to právě Kevin De Bruyne, který čistým skluzem zastavil úprk Ayewa.
     
    8
    Olexandr Zinčenko vyzval na lajně k souboji jeden na jednoho Ezeho. Uspěl z poloviny. Za záda soka se nedostal, ale vybojoval aut.
     
    9
    Rozehrávku Bernarda Silvy středem zachytil James Tomkins. Stopera dostal okamžitě pod tlak Jesus, Angličan volil jistotu dlouhého odkopu.
     
    10
    Domácí budou rozehrávat rohový kop poté, co James McArthur vypíchl balón Sterlingovi, načež míč již nestihl na hrací ploše.
     
    11
    Kevin De Bruyne centroval na přední tyč, kde byl na hlavičku připravený John Stones. Dobře ovšem vystartoval Vicente Guaita, jenž boxoval do bezpečí.
     
    12
    Většina akcí domácího celku chodí přes De Bruyna. Ten volil nahrávku po lajně na Walkera, jehož centr v plném běhu zblokoval do zámezí Luka Milivojević.
     
    13
    Smyčka kolem hostující šestnáctky se utahuje víc a víc. The Eagles brání v kompletní sestavě, i Jordan Ayew je na obranné polovině.
     
    14
    Chvilku klidu dopřál hostům Olexandr Zinčenko. Úmysl přenést hru nebyl vůbec špatný, avšak Kyle Walker na vysoký míč nedoskočil.
     
    15
    Chyboval rovněž Walker. Pravý bek tentokráte dostal nahrávku do nohy, jenže sám poslal centr vysoko nad bránu Crystal Palace.
     
    16
    Vicente Guaita si dal s výkopem pořádně záležet. Na polovině hřiště Luka Milivojević přehlavičkoval Silvu, na míči pokračují hosté.
     
    17
    Eberechi Eze neměl komu nahrát a tak zkusil štěstí z velké dálky. Dalekonosný projektil poslal vysoko nad bránu.
     
    18
    Eze patří k nejaktivnějším hráčům hosté. Presinkem donutil k zaváhání Díase, načež sám vybojoval faul na svou osobu.
     
    19
    Sám faulovaný se chopil exekuce standardní situace. Vysoký centr pohlídal Ederson, brazilský gólman udržel míč v rukavicích.
     
    20
    Guardiolova družina nikam nespěchá, neboť si je vědoma, že času má dostatek. Kulatý nesmysl si mezi sebou několikrát vyměnili Días se Stonesem.
     
    21
    Pomalu, ale jistě se anglicky vicemistr přesunul na útočnou polovinu. Jenže Stones si neporozuměl se Zinčenkem a trpělivá kombinace byla u konce.
     
    22
    Naopak to byli fotbalisté Crystal Palace, kteří podnikli rychlý brejk. Andros Townsend hledal na středu Milivojeviće, avšak s tímto řešením počítal Ilkay Gündoğan, který zabral a balón urval pro sebe.
     
    23
    Kevin De Bruyne si na hranici šestnáctky zpracoval balón a Wardovi udělal kličku na střed. Do technické rány ještě levý bek v poslední chvíli stihl nastavit nohu, akce Cityzens bude pokračovat rohovým kopem.
     
    24
    Standardku v podobě rohu rozehráli domácí na krátko. Raheem Sterling pálil z velkého úhlu pouze do blokujícího Tomkinse.
     
    25
    Hosté zapsali do statistik další dva bloky. Nejprve dělovka Bernarda Silvy trefila McArthura, halfvolej De Bruyneho zase Cahilla.
     
    26
    Raheem Sterling pohybem zmátl Warda, jenž soupeři přenechal míč bez práce. Anglický křídelník přihrál po pravé straně De Bruynemu, který mohl a měl střílet. Zpětná nahrávka na obsazeného Sterlinga nebyla úspěšná.
     
    26
    Manchester City právě vstřelil branku!
    První střela na bránu, první gól! Rohový kop hosté ubránili, avšak De Bruyne se k balónu dostal znovu a pravou šajtlí poslal míč na hlavu JOHNA STONESE, jenž gólovou hlavičkou k levé tyči střílí svůj první gól u The Citizens v rámci Premier League, De Bruyne zase zapisuje jubilejní stou asistenci!
    26. John STONES - 1:0
     
    28
    Tvrdá rána pro domácí, kteří teď budou muset začít více útočit. Doposud se víceméně pouze bránili kombinační hře soupeře.
     
    29
    The Eagles se nenechali inkasovanou brankou položit a chtějí rychle odpovědět. James Tomkins hledal za obranou Ayewa, Días balón za svá záda nepustil.
     
    30
    Sterling si počkal na přenesení hry, které obstaral John Stones. Anglický křídelník zkoušel centrovat, zasáhl však pouze před sebou stojícího Warda.
     
    31
    Jordan Ayew chtěl penaltu po údajném faulu na svou osobu. Píšťalka rozhodčího zůstala němá což znamená, že si Kyle Walker počínal v rámci pravidel.
     
    32
    Sterling opět centroval do šestnáctky, tentokrát úspěšně. Gabriel Jesus nedokázal výskokem smazat centimetr, které ztrácí na Cahilla.
     
    33
    The Citizens dominují. Soupeře pouštějí k míči jen zřídka, víceméně po celu dobu první půle můžeme sledovat jejich kombinaci na útočné polovině.
     
    34
    Kevin De Bruyne byl po přihrávce tvrdě dohraný McArthur. Rozhodčí neváhal ani vteřinu a nařídil standardku ve prospěch domácích.
     
    35
    Exekuce se chopil Ilkay Gündoğan. Německý středopolař sice přestřelil zeď, spolu s ní ale i bránu. Odkopávat bude Vicente Guaita.
     
    36
    Hosté u míče dlouho nepobyli. Jordan Ayew prodlužoval za sebe na Townsenda, který i přes veškerou snahu na vysoko letící míč nedosáhl.
     
    37
    Gabriel Jesus chtěl otočit hru na Zinčenka. Andros Townsend včas zaregistroval úmysl protihráče a nahrávku ve skluzu zastavil.
     
    38
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil rovněž Eberechi Eze. Do poslední chvíle vystál Bernarda Silvu, kličku po pravé straně úspěšně zastavil.
     
    39
    John Stones odvážně přihrával Fernandinhovi, ačkoli byl Brazilec v obležení dvou protihráčů. Pomohl si rozehrávkou do lajny na Walkera.
     
    40
    Silva našel v šestnáctce naběhnutého Ilkaye Gündoğana, který zády k bráně hlavičkou přiťukl Jesusovi. Brazilec střílel hlavou jenom do brankáře.
     
    41
    S útočnou agresivitou to přehnal Gabriel Jesus. Tak dlouho okopával Tomkinse, až sudího Masona donutil přerušit hru.
     
    42
    Fernandinho si vybral Sterlinga, který sklepl míč pro Silvu. Portugalec zpomalil hru zpětným pasem na osamoceného Díase.
     
    43
    Ve vzduchu je James Tomkins velmi jistý. Gabrielu Jesusovi nedal žádnou šanci, brazilského útočníka přehlavičkoval o hlavu.
     
    44
    Souboj ve středu hřiště rozhodčí nepřešel bez povšimnutí. Nedovolený zákrok odpískal Fernandinhovi, jenž přišlápl pravou kopačku Townsendovi.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločase jednu minutu.
     
    45+1
    V posledních vteřinách ještě John Stones hledal dlouhým nákopem rozběhnutého Gabriela Jesuse, gólovce zabránil včasným skluzem Cahill.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Manchester City potvrzuje roli favorita a po prvním poločase vede na Etihad nad Crystalem Palace 1:0. Svěřenci kouče Guardioly od prvních minut diktují tempo utkání, soupeře prakticky nepouštějí k míči. The Citizens udeřili hned ze své první střely na bránu, kterou obstaral hlavičkující John Stones, Vicente Guaita se za pokusem anglického stopera natahoval marně. The Eagles po obdrženém gólu začali hrát více dopředu, ale všechny jejich ataky si domácí defenziva pohlídala bez větších problémů.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Nic nového pod sluncem. Domácí od hvizdu oznamující druhý poločas kombinují na polovině soupeře. Presink Crystal Palace zatím přichází vniveč.
     
    49
    Kyle Walker dokázal v těžké pozici vybojovat rohový kop. Těsně bráněný Wardem soka nastřelil, balón se posléze odrazil do autu.
     
    50
    Fernandinho kolem Ayewa dokázal přenést hru na Zinčenka. Ukrajinský bek měl hodně času, nakonec středem oslovil De Bruyna.
     
    51
    Jordan Ayew získal balón proti Silvovi, avšak proti ghanskému útočníkovi skvěle vystoupil Rúben Dias. Stoper zaváhání krajana napravil dokonale.
     
    52
    Joel Ward si dal s rozehrávkou pořádně záležet. Otálel dlouho, protože žádného ze spoluhráčů neměl volného. Nakonec zvolil hod po lajně, McArthur prodlužoval za sebe do země nikoho.
     
    53
    Hosté sice zůstávají na balónu, avšak jenom na vlastní polovině. The Citizens soupeře zatím dále nepustili.
     
    54
    Nohama si zahrál Ederson, jemuž musí v bráně pěkná zima. Brazilský reprezentant měl čas i prostor, na lajně našel Walkera.
     
    55
    Olexandr Zinčenko si na levé straně narazil s Jesusem a pokračoval ve sprintu, jímž utrhl Milivojeviće. V plné rychlosti centroval jen do rukavic Guaity.
     
    56
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Guardioly přidávají druhý zásah, jímž se zase o krok přiblížili vítězství! ILKAY GUNDOGAN si kousek za hranicí šestnáctky zpracoval balón a technickým pokusem na zadní tyč vymetl pavouky v levé Guaitově šibenici.
    56. Ilkay GÜNDOĞAN - 2:0
     
    58
    Utkání se ubírá jednoznačným směrem. The Citizens kontrolují hru a těžko říct, co by se muselo stát, aby si ještě nechali vítězství ukrást.
     
    59
    Třetí gól anglického vicemistra chtěl přidat Kevin De Bruyne. Využil více prostoru na dvaceti metrech od brány, placírkou poslal míč těsně vedle pravé tyče.
     
    60
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Phil Foden.
     
    61
    Po hodině střetnutí zkoušejí útočit The Eagles, jmenovitě André Ayew. Ghanský forward se kličkou zbavil Stonese, ale pak si míč příliš předkopl, což potrestal Días.
     
    62
    James Tomkins byl nucen do kombinace zapojit Guaitu. Stoper chtěl hrát dopředu, jenže žádný se spoluhráčů se mu nenabídl, naopak se rychle přibližoval Jesus.
     
    63
    Manchester City nepřestává tlačit. Walker si vyměnil míč s De Bruynem a centroval do šestnáctky, Jesus čekal na balón bez úspěchu.
     
    64
    Olexandr Zinčenko podpořil ofenzivní složku mužstva. Z levého křídla si navedl balón na střed zkusil vypálit. Rána prosvištěla nad.
     
    65
    Luka Milivojević příliš dlouho otálel s rozehrávkou. Nakonec přihrával obsazenému Ayewovi. Velmi špatné řešení, hostující útočník neměl šanci balón udržet.
     
    66
    Andros Townsend nabral velkou rychlost po pravé lajně. Jenže běžel tak rychle, že za sebou ve finále zapomněl balón.
     
    67
    Raheem Sterling zabral a ještě stihl balón na hrací ploše. V nouzi nakopl kulatý nesmysl do Tomkinse. Jedenáctý rohový kop pro The Citizens.
     
    68
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Nečekaným střeleckým hrdinou favorita je dnes stoper JOHN STONES! Ten dokonal práci za kolegu z obrany Díase, jehož hlavičku Guaita ještě rexlefivním zákrokem vyrazil před sebe právě k šestadvacetiletému Angličanovi, jenž umístil balón do sítě.
    68. John STONES - 3:0
     
    68
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Luka Milivojević, přichází Jaïro Riedewald.
     
    70
    Do konce základní hrací doby zbývá ještě dvacet minut, ale o vítězi už je jasno. Manchester City potvrzuje, že je kvalitou někde jinde než londýnský Crystal Palace.
     
    71
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Ilkay Gündoğan, přichází Ferrán Torres.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází João Cancelo.
     
    72
    Fotbalisté ve světle modrém si zápas užívají. Myslí zároveň i na Edersona, který nemá na kontě ani jeden zákrok. Brazilec hraje alespoň nohama.
     
    73
    Gary Cahill dobře odhadl, kam bude Zinčenko centrovat. Postavil se do cesty prudce letícímu balónu a kolenem jej odpálil mimo šestnáctku.
     
    74
    Nově příchozí João Cancelo se okamžitě zapojil do hry. Portugalský bek utekl unavenému Wardovi, načež se vlastní vinou ocitl s míčem mimo hrací plochu.
     
    75
    Jordan Ayew vedl slibně vypadající akci The Eagles. V soupeřově šestnáctce ucítil kontakt po souboji s Díasem a tak šel okamžitě k zemi. Rozhodčí penaltu nepíská.
     
    76
    Domácí hráči snad poprvé v zápase nechávají déle kombinovat protihráče. Avšak pouze na jejich polovině, na vlastní soupeře zatím nepustili.
     
    77
    Walker fantasticky přenesl hru na Zinčenka, který si těžký balón dokázal zpracovat s velkým přehledem. Mezi dvěma protihráči pak přihrál Fernandinhovi.
     
    78
    Andros Townsend viděl, že je Ederson poměrně daleko od základní čáry a tak jej chtěl překvapit dlouhým nákopem z poloviny hřiště. Balón ovšem začal klesat příliš brzy.
     
    79
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Andros Townsend, přichází Michy Batshuayi.
     
    80
    Jon Stones vyhrál hlavičkový souboj proti Ayewovi, navíc ještě přesně přiťukl Fernandinhovi. Brazilský středopolař podržel balón na kopačkách, až když se nebezpečně přiblížil Riedewald, tak přenesl hru na Walkera.
     
    81
    Velmi často se do hry zapojuje Fernandinho. Brazilec se často zatahuje až ke stoperům, čímž ještě znesnadňuje život útočníkům Crystal Palace.
     
    82
    O žlutou kartu si říkal Joel Ward, který nevybíravým způsobem sestřelil Zinčenka. Protože to ale byl vůbec první ostřejší střet, tak se rozhodčí Mason spokojil s varováním.
     
    83
    Phil Foden si patičkou přehodil balón přes hlavu Ridewalda. Dobře však zareagoval Guaita, který vystartoval a ze vzduchu míč uchopil pro sebe.
     
    84
    Zápas se prakticky jenom dohrává. Manchester City kombinuje kolem středového kruhu, kde je presink The Eagles minimální.
     
    85
    Hosté již působí hodně odevzdaným dojmem, závěrečný hvizd bude vysvobozením. Lze očekávat, že za rozhodnutého stavu arbitr nebude utkání příliš prodlužovat.
     
    86
    Raheem Sterling nepochopil úmysl spoluhráče Zinčenka, který ho chtěl vyslat do brejku. Anglický křídelník zůstal stát, nechal hrát Cahilla.
     
    87
    Domácí hráči mají k dispozici volný přímý kop těsně za hranicí velkého vápna. K balónu se staví Raheem Sterling.
     
    88
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Parádní třešničku na gólový koncert domácích dává RAHEEM STERLING! Chytře volil prudkou střelu na stranu gólmana do pravého horního rohu. Guaita plachtil vzduchem na prázdno!
    88. Raheem STERLING - 4:0
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90+1
    Phil Foden si výborně pokryl balón proti Joelu Wardovi. Frustrovaný bek zezadu soka podrazil, ještě jedna standardka pro City.
     
    90+2
    Opět rozehrával Raheem Sterling, který ale v tomto případě centroval. Gabriel Jesus v předklonu prodlužoval za sebe, Stonese uhlídal Tomkins.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 2:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:8.
     
    Fotbalisté Manchesteru City s v rámci 19. kola anglické Premier League hravě poradili s týmem Crystal Palace, který na domácím stadiónu přejeli vysoko 4:0. Důležitý první gól vstřelil ve 26. minutě John Stones, jenž se prosadil po centru De Bruyna a zaznamenal první ligový zásah v dresu The Citizens. Druhé dějství bylo jednoznačnou záležitostí anglického vicemistra, protože jeho soupeři s postupujícími minutami viditelně ubývali síly. Na rozdíl dvou branek upravil skóre v 56. minutě Ilkay Gündoğan, jenž mířil za hranicí šestnáctky nechytatelně k pravé tyči. Produktivní den dovršil John Stones druhým gólem, když dorazil balón do sítě po gólmanem chycené hlavičce Díase. Konečnou podobu dal výsledku Raheem Sterling, který proměnil volný přímý kop z hranice velkého vápna.

    Svěřenci kouče Guardioly se díky získaným třem bodům posunuli v tabulce na druhé místo před Leicester a Liverpool. Na městského rivala United ztrácejí dva body, mají ale jeden zápas k dobru.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:20:08)

    Milan Huppert

    Branky: 26. Stones (De Bruyne), 56. Gündoğan, 68. Stones, 88. Sterling


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 2:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:8.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – De Bruyne (71. Cancelo), Fernandinho (C), Gündoğan (71. F. Torres) – Sterling, Jesus, B. Silva (60. Foden).
    Náhradníci: Steffen – Cancelo, Delap, Doyle, Foden, Mahríz, B. Mendy, Rodri, F. Torres.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Tomkins, Cahill, T. Mitchell – McArthur, James McCarthy, Milivojević (C) (68. Riedewald), Eze – A. Townsend (79. Batshuayi), J. Ayew.
    Náhradníci: Butland – Batshuayi, Ch. Benteke, Clyne, Dann, Riedewald, van Aanholt.

    Rozhodčí: Lee Mason – Scott Ledger, Tim Wood
    bahis siteleri