Neapol – Fiorentina 6:0 (kon.) | Crotone – Benevento 4:1 (kon.) | Sassuolo – Parma 1:1 (kon.)
Atalanta BC – Janov 0:0 (kon.) | Inter – Juventus 2:0 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
0:0 (0:0)
Janov CFC
Neděle 17.01.2021, 18:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • Italská Serie A • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto bezbrankového střetnutí je to vše. Děkujeme za pozornost a užijte si zbytek nedělního večera. Na viděnou. (20:13:47)
     
    V dalším utkání se Bergamo představí už ve středu. To má na programu odloženou dohrávku 10. kola na půdě patnáctého Udinese. Janov přivítá příští neděli na domácím stadionu tabulkového souseda z Cagliari.
     
    Atalanta se v neúplné tabulce posunula díky bodu na šestou pozici. Janov je šestnáctý.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:13.
     
    Zápas 18. kola Serie A mezi Atalantou Bergamo a Janovem je u konce, stejně jako vítězná šňůra domácího celku. Svěřenci trenéra Gasperiniho po třech triumfech v řadě tentokrát nesplnili roli favorita a rozešli se se soupeřem ze spodní části tabulky bez branek. Atalanta po změně stran svírala soupeře na jeho polovině a vytvořila si i několik zajímavých možností. Tu největší měl krátce po hodině hry Hateboer, jenž ranou z pravé části vápna orazítkoval bližší tyč. V 76. minutě střílel z levé strany na bližší tyčku Gosens, Perin ale tvrdou ránu vyrazil na roh. Závěr zápasu byl rozkouskován častými fauly, hosté svým pádům často i přidávali. To fotbalisté Bergama si hned dvakrát žádali pokutový kop – jednou reklamovali Goldanigovu hru rukou, podruhé faul na Lammerse. Ani v jednom případě se však penalta nepískala, a tak si týmy body rozdělily.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Hraje se už minutu nad rámec avizovaného pětiminutového nastavení. Atalanta poslala z pravé strany kratší centr do vápna, který byl okamžitě odvracen. Následně je pískán faul na Domenica Criscita, který svému pádu hodně přidal.
     
    90+5
    Luis Muriel se na útočné polovině srazil s Ivanem Radovanovićem. Situace nakonec posouzena jako faul prvně jmenovaného. Rozehrávat bude Mattia Perin.
    90+5. Nepovedená hlavička Lammerse.
     
    90+5
    Z levé strany odcentroval na malé vápno Robin Gosens, Sam Lammers ale hlavičkoval ve výskoku jen daleko na levou stranu. Domácí zase reklamovali faul, ani tentokrát se ale přízně rozhodčího nedočkali.
     
    90+4
    Luis Muriel si posunul míč na střelu zpoza vápna, jeho zakončení ale trefilo nejblíže stojícího protihráče.
     
    90+3
    Sražený centr z pravé strany vracel hlavou do ohně José Luis Palomino, i tentokrát se ale Janov ubránil. Následně byl při snaze o vyvezení míče faulován Valon Behrami a na hřišti začínají létat pomyslné jiskry.
     
    90+2
    Atalanta vybojovala na konci druhé nastavené minuty rohový kop.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o pět minut.
     
    90
    Hra přerušena, na trávníku se po zásahu Sama Lammerse octl velezkušený Domenico Criscito.
    89. Zahrál Goldaniga ve vápně rukou? Domácí chtěli penaltu, rozhodčí byl proti.
     
    89
    Domácí strana si po situaci uvnitř šestnáctky žádala jako jeden muž pokutový kop, píšťalka rozhodčího Marinelliho ale zůstala němá. Zdálo se, že Edoardo Goldaniga zahrál po Murielově přizvednutí balonu rukou. Opakované záběry však daly zapravdu spíše sudímu.
     
    88
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Sam Lammers.
     
    88
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Joakim Maehle.

    Filip Lefenda

    Branky:

    Karty:   83. Gosens (ABC) – 72. Goldaniga (JAN), 74. Zappacosta (JAN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:13.
    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Palomino, Djimsiti – Hateboer (88. Maehle), de Roon, Freuler, Gosens – Malinovskyj (66. Al. Mirančuk), Iličić (88. S. Lammers), D. Zapata (57. Muriel).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Caldara, Depaoli, S. Lammers, Maehle, Al. Mirančuk, Muriel, Pessina, Romero, Ruggeri, Šutalo.

    Janov CFC: Perin – A. Masiello (56. Goldaniga), Radovanović, Criscito – Zappacosta (80. Onguéné), Strootman (56. Behrami), Badelj, Zajc (46. Lerager), Czyborra – Pjaca (68. Pandev), Šomurodov.
    Náhradníci: Marchetti, Paleari – Bani, Behrami, Dumbravanu, Ghiglione, Goldaniga, Lerager, Melegoni, Pandev, Rovella, Onguéné.

    Rozhodčí: Marinelli – Ranghetti, Sechi
    thejrc.org