Green Bay Packers - Los Angeles Rams 32:18 (kon.) | Buffalo Bills - Baltimore Ravens 17:3 (kon.)
Kansas City Chiefs - Cleveland Browns 22:17 (kon.)
konec
Buffalo Bills - Baltimore Ravens

17:3

(3:0, 0:3, 14:0, 0:0)

Neděle 17.01.2021, 02:15 • Bills Stadium • Americký fotbal • Divisional Round
    Neproměněný čtvrtý down.
     
    2:45
    BAL, 4&GOAL, BUF 10
    Huntley hledal pod brankou hodem poslední záchrany Andrewse, ale ten byl výborně zdvojen a podle rozhodčích čistě ubráněn! Bills definitivně vítězí!
    Velký posun Ravens díky Brownovi.
     
    3:21
    BAL, 3&16, BUF 48
    Huntley napravil svoji chybu! Brown se rozběhl k pravé lajně a dostal přesný míč, mohl dál běžet, až opustil hřiště s 29 yardy na kontě!
    Tyler Bass neproměnil field goal.
     
    5:35
    BUF, 4&7, BAL 26 – FIELD GOAL MISSED
    Okamžitě přišel první timeout Ravens a po něm pokus Tylera Basse o 44yardový field goal, který však minul levou tyč zhruba o metr! Spoluhráči ihned kickera utěšují, že to nevadí. Vítr je stále silný a Bills jsou v pozici, kdy jim toto nemusí úplně vadit.
    Huntley při čtvrtém downu přehodil Browna, to mohl být touchdown!
     
    6:42
    BAL, 4&8, BAL 29
    Ravens samozřejmě už museli hrát i čtvrtý down a moc nechybělo! Brown se uvolnil v pravém poli a měl suverénně namířeno do end zóny, avšak Huntley ho zhruba o 3 yardy přehodil! Šance Ravens klesají asi tak nízko, jako šance kapalné vody zůstat v tekutém stavu při současné teplotě vzduchu v Buffalu!
     
    Lamar Jackson neprošel protokolem na otřes mozku a do zápasu se už nevrátí!
    Nezvládnutý snap Ravens.
     
    0:05
    BAL, 2&10, BAL 25
    Již třetí absolutně nezvládnutý snap centra Baltimoru, to není ani na pětku, ale na sedmnáctku a dopis rodičům! Tak mizerný výkon centra jsem snad ještě neviděl. Nyní přehodil Jacksona takovým způsobem, že se hostující quarterback musel vracet až k vlastní end zóně a rychle zahodit míč před dotírajícími obránci. Míč však nemířil na nikoho a nepřešel line of scrimmage, takže se jedná o intentional grounding a rozehrávku z vlastních dvou yardů, navíc Jackson zůstal ležet a nakonec odchází do kabin!
     
    0:41
    EXTRA POINT – GOOD
    TYLER BASS proměňuje extra point a upravuje na 17:3!
    INTERCEPTION & TOUCHDOWN - Taron Johnson
     
    0:58
    BAL, 3&GOAL, BUF 9 – INTERCEPTION & TOUCHDOWN BILLS
    Neuvěřitelné, místo útoku na touchdown hostů tu máme možná rozhodující okamžik celého utkání! Jackson hledal na hranici end zóny Andrewse, ale toho skvěle předskočil cornerback TARON JOHNSON, který využil toho, že měl před sebou prakticky pouze Jacksona a s pomoci blokujících spoluhráčů přebíhá celé hřiště! 101yardový pick six, to bude hitem sestřihů po celý týden až do dalšího kola! 16:3!
     
    9:29
    EXTRA POINT – GOOD
    TYLER BASS proměňuje extra point a upravuje na 10:3!
    TOUCHDOWN - Stefon Diggs
     
    9:33
    BUF, 2&GOAL, BAL 3 – TOUCHDOWN BILLS
    STEFON DIGGS se dostatečně uvolnil na levé straně, aby dokázal zachytit přihrávku a jako první poznat slastnou chuť touchdownu! Bills se znovu ujímají vedení, 9:3!
     
    12:23
    BUF, 2&16, 50
    Allen napravil předchozí ztrátu, když si všiml volného Diggse, což žádná obrana nesmí dopustit! Pak to totiž dopadá přidanou hodnotou po zachycení míče, v součtu z toho v tomto případě bylo 20 yardů!
    FIELD GOAL - Justin Tucker
     
    0:08
    BAL, 3&5, BUF 16 – FIELD GOAL RAVENS
    Vítr byl v době kopu JUSTINA TUCKERA tak silný, že rozkymácel tyče branky, ale zkušený kicker už třetí pokus v zápase dokázal srovnat tak, aby trefil zařízení! 34yardovým kopem tak vyrovnává na 3:3!
    Další důležitá souhra Jacksona s Brownem.
     
    0:47
    BAL, 2&2, BAL 35
    Jackson vyběhl do pravé strany a nachází na středu volného Browna, který měl dostatek prostoru se rozběhnout, celkem získal 30 yardů a hosté mají šanci na body!
    Lamar Jackson proměnil dlouhý třetí down na Marquise "Hollywooda" Browna.
     
    5:27
    BAL, 3&18, BAL 12
    Jackson zvládl utéct z 2&27 dvěma přesnými přihrávkami, to je u něj zcela mimořádné! Brown chytá na levé straně 19 yardů a Ravens pokračují z prakticky beznadějné situace!
    Tucker i podruhé trefil tyč!
     
    10:51
    BAL, 4&3, BUF 28 – FIELD GOAL MISSED
    Ravens se rozhodli zkusit kopat, jenže králem tohoto zápasu je zatím rozhodně vítr! Ačkoliv Justin Tucker tlačil svůj 46yardový kop spíše k levé tyči, vzdušné proudění odnášelo míč stále více doprava, až ho znovu poslalo do tyče!
     
    12:27
    BAL, 2&9, BAL 34
    Jackson musel vytancovat z kapsy a nachází u levé lajny úplně volného Dobbinse, který poté prokličkoval mezi třemi protihráči a získal 31 yardů!
    Tyler Bass neproměnil field goal.
     
    13:21
    BUF, 4&4, BAL 25 – FIELD GOAL MISSED
    Tak vítr nakonec hraje v Buffalu velkou roli! Tyler Bass kopal na stejnou branku jako v prvním poločase Tucker, i z podobné vzdálenosti, ale vítr odnesl míč z 43yardového kopu na druhou stranu než prvně, a to výrazně mimo branku!
     
    15:00
    BUF, 1&10, BUF 49
    Brown byl úplně volný u pravé lajny, udržel při catchi nohy ve hřišti a je z toho 21 yardů, které posouvají domácí do skórovací vzdálenosti!
    FIELD GOAL - Tyler Bass
     
    3:01
    BUF, 4&9, BAL 10 – FIELD GOAL BILLS
    TYLER BASS se na rozdíl od svého protivníka z 28 yardů nemýlil a otevírá skóre! 3:0!
    Justin Tucker trefil tyč.
     
    7:40
    BAL, 4&8, BUF 23 – FIELD GOAL MISSED
    Jeden z nejspolehlivějších kickerů celé ligy Justin Tucker udělal chybu! Podle praporků na brance při jeho kopu poněkud foukalo a míč v posledních metrech míč trochu odnesl, takže obvykle rutinní 41yardový pokus skončil na levé tyči! Z nadějně rozjetého prvního drivu tak hosté nemají ani bod!

    Libor Štěpán

    Carl Cheffers
    6 772
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad BUF, 3&5, BAL 42 – U míče je Buffalo, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Baltimoru.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri