Kansas City Chiefs - Cleveland Browns 22:17 (kon.) | New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers 20:30 (kon.)
konec
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers

20:30

(6:0, 7:13, 7:7, 0:10)

Pondělí 18.01.2021, 00:40 • Mercedes-Benz Superdome • Americký fotbal • Divisional Round
Předzápasové kurzy
     
    Drew Brees se loučí se svoji fantastickou kariérou neslavným způsobem, ale i tak před tím, co za 20 let v NFL dokázal, musíme jen smeknout. Budoucí člen síně slávy, ale také televizní spolukomentátor, na odchodu mává těm několika divákům na tribunách a naposledy odchází ze hřiště v dresu aktivního hráče.
    INTERCEPTION - Mike Edwards
     
    4:17
    NO, 1&10, NO 35 – INTERCEPTION
    Je definitivně rozhodnuto! Drew Brees rozhodně nebude na svůj poslední zápas v kariéře vzpomínat v dobrém, hází už třetí interception! Svoji vinu nese také další smutný hrdina Jared Cook, který místo jasného catche nadráží míč za sebe a u lajny byl pohotový safety Mike Edwards, který nejen, že zachytil míč, ale udržel obě nohy ve hřišti! Brees hodil naposledy 3 interceptions v zápase před více než 4 lety!
     
    4:57
    EXTRA POINT – GOOD
    RYAN SUCCOP proměňuje extra point, 30:20!
    TOUCHDOWN BUCCANEERS - Tom Brady
     
    5:01
    TB, 2&GOAL, NO 1 – TOUCHDOWN BUCCANEERS
    Jednoduchá rovnice, tři ztráty míče jsou potrestány třemi touchdowny! TOM BRADY prokázal své kvality při quarterback sneaku a dopadá s míčem na goal line! Troufám si říct, že je rozhodnuto! 29:20!
    INTERCEPTION - Devin White
     
    7:18
    NO, 2&8, NO 38 – INTERCEPTION
    Brees pod tlakem musel rychle přihrávat a jeho úmysl na rozběhnutého Kamaru skvěle vystihl taktéž rozběhnutý linebacker Devin White! Ten navíc pokračoval v pohybu a byl vytlačen vracejícími se hráči Saints až 20 yardů před end zónou, takže Bucs mají skvělou pozici!
    FIELD GOAL BUCCANEERS - Ryan Succop
     
    9:57
    TB, 4&9, NO 18 – FIELD GOAL BUCCANEERS
    RYAN SUCCOP měl poměrně jednoduchou pozici a 36yardový field goal bezpečně proměnil! Tampa jde podruhé v zápase do vedení, 23:20!
    Téměř třicetiyardový catch Scottyho Millera.
     
    11:57
    TB, 3&5, TB 40
    Přesný dlouhý hod Bradyho na sprintujícího Millera! Další výborný catch hráčů Tampy, tento navíc zmanená 29 yardů a přiblížení se minimálně na dostřel!
     
    2:22
    EXTRA POINT – GOOD
    RYAN SUCCOP se při extra pointu nemýlil a vyrovnává, 20:20!
    TOUCHDOWN BUCCANEERS - Leonard Fournette
     
    2:26
    TB, 3&5, NO 6 – TOUCHDOWN BUCCANEERS
    LEONARD FOURNETTE si seběhl na střed před end zónu, jeho strážce asi odjel někam na dovolenou, protože kolem něj široko daleko nikdo nebyl, takže running back hostů měl dostatek času zpracovat míč i přes jisté zažonglování! 19:20!
    FUMBLE RECOVERY - Devin White
     
    4:41
    NO, 3&2, NO 45 – FUMBLE RECOVERY
    Brees sice hodil míč Cookovi, ale ten držel míč neskutečně nedbalým způsobem a doplatil na to, protože mu ho Winfield vyrazil! Pohotový White sebral šišku ze země a mohl běžet dopředu, zvládl po pravé lajně 18 yardů, než byl vytlačen a Tampa má skvělou pozici!
     
    9:43
    EXTRA POINT – GOOD
    WIL LUTZ přidává extra point, 20:13!
    TOUCHDOWN SAINTS - Tre'Quan Smith
     
    9:50
    NO, 2&10, TB 16 – TOUCHDOWN SAINTS
    Druhý touchdown TRE'QUONA SMITHA v zápase! Naběhl si k pravé lajně end zóny a ačkoliv nebyl úplně separován od obránce, dokázal zvládnout těžký catch a udržet nohy ve hřišti! 19:13!
    FIELD GOAL BUCCANEERS - Ryan Succop
     
    0:03
    TB, 4&5, NO 19 – FIELD GOAL BUCCANEERS
    RYAN SUCCOP poslal 37yardový field goal přesně doprostřed branky a vyrovnává na 13:13!
     
    8:08
    EXTRA POINT – GOOD
    WIL LUTZ proměnil extra point, 13:10!
    TOUCHDOWN SAINTS - Tre'Quan Smith
     
    8:17
    NO, 1&10, NO 44 – TOUCHDOWN SAINTS
    No to je paráda! Dokonale namíchaná akce trenerém Paytonem končí touchdownem! Za centra se postavil running back Alvin Kamara, přes jednu předávku se míč dostal k náhradnímu quarterbackovi Jameisi Winstonovi, který hodil přesný míč úplně volnému TRE'QUANU SMITHOVI, na ktrého čekal velmi jednoduchý úkol doběhnout prázným polem do end zóny! 56yardový touchdown a Saints si berou vedení zpět, 12:10!
     
    11:16
    EXTRA POINT – GOOD
    RYAN SUCCOP proměňuje extra point a upravuje na 10:6!
    TOUCHDOWN BUCCANEERS - Mike Evans
     
    11:20
    TB, 1&GOAL, NO 3 – TOUCHDOWN BUCCANEERS
    Tom Brady hodil přesný míč do náruče MIKEA EVANSE, který přes těsnou obranu chytá a otáčí skóre ve prospěch Tampy! 9:6!
    INTERCEPTION - Sean Murphy-Bunting
     
    11:31
    NO, 2&9, NO 37 – INTERCEPTION
    Brees chtěl házet míč do pravé strany Thomasovi, který se neodpoutal od cornerbacka Seana Murphyho-Buntinga nejspíš pouze za cenu obráncova faulu, kterého si rozhodčí nevšimli. Nic to ovšem nemění na skutečnosti, že přihrávka byla hodně špatná, Murphy-Bunting ji zachytil v pohybu vpřed a mohl běžet podél levé lajny! Už to vypadalo na pic six, ale vyšlápnutí ze hřiště znamená rozehrávku ze 3 yardů před end zónou!
    FIELD GOAL BUCCANEERS - Ryan Succop
     
    13:00
    TB, 4&1, NO 8 – FIELD GOAL BUCCANEERS
    RYAN SUCCOP pohodlně posílá do branky krátký 26yardový field goal a zapisuje hostům první body, 3:6!
     
    3:12
    TB, 4&1, TB 34
    Ano, Bucs hráli čtvrtý down a Brady uplatnil svůj vynikající sneak! Pokračují v útoku.
    FIELD GOAL SAINTS - Wil Lutz
     
    4:44
    NO, 4&9, TB 24 – FIELD GOAL SAINTS
    WIL LUTZ bez potíží posílá do branky i druhý pokus, tentokrát kopal z 42yardové vzdálenosti! 6:0!
     
    10:06
    TB, 4&16, TB 19
    Pinion kopal punt nedaleko levé lajny, ale Harris, namlsán předchozím úspěchem, znovu zariskoval a co se dělo! Prakticky na místě se lehkým zatancováním vyhnul dvěma tacklujícím hráčům a znovu se rozběhl do volné levé strany, kterou prokličkoval a nakonec doběhl až do end zóny, jenže místo slavení touchdownu se může hodně zlobit na spoluhráče Hardeeho, který použil nedovolený způsob blokování ještě na vlastní polovině a se započítáním trestu to znamená, že domácí začnou svůj útok na 30 yardech.
    FIELD GOAL SAINTS - Wil Lutz
     
    11:34
    NO, 4&GOAL, TB 5 – FIELD GOAL SAINTS
    WIL LUTZ neměl absolutně žádný problém s proměněním krátkého 23yardového field goalu a posílá domácí do vedení 3:0! Brees však vůbec není spokojen.
    Deonte Harris předvedl skvělý punt return.
     
    13:36
    TB, 4&3, TB 32
    Pinion kopl slabší 43yardový punt a Harris chytal míč pod velkým tlakem, ale zariskoval, nemávl si fair catch a dokázal se uvolnit natolik, aby se mohl rozběhnout do volné levé strany a s vydatnou pomocí blokujících spoluhráčů zvládnout 54 yardů, než ho podrazil Adams! Nádherný return a Saints mají fantastickou pozici!

    Libor Štěpán

    Shawn Hochuli
    3 700
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad NO, 3&5, TB 42 – U míče je New Orleans, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Tampy Bay.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri